Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz King Unique #157573 üzenetére

"helytelenül lett megválasztva a felhasználói szokásokhoz is mérten a C rendszerpartíció mérete, mert ellenkező esetben nyilván nem kellene semmit áthelyezni, átirányítani másik partícióra, másik fizikai meghajtóra"

Nem. Nem és nem és 100x is nem.
    Én máshogy élek és szerintem nagyon logikusan élek tárhely tekintetében.
    Először is dual, néha trialbootba vagyok.
    Minden rendszeremen, Ubuntu, Win, bármi, az említett könyvtárak mindegyike minden rendszeren ugyanoda van linkelve a Fájlkezelőbe.
    Ez valami eszméletlen kényelmes és logikus megoldás.
    Mindegy mit használok éppen, ha megnyitom Ubuntun a Letöltéseket, abba ott van a Windowson tegnap letöltött pdf vagy bármi.
    Vicaverza is.
    Mindegy hogy melyik rendszeren megyek be a videók, saját mappám, fényképek zenék stb. stb könyvtárba, ugyanazt látom. Mivel minden a háttér ssd-n van.
    A Fájlkezelők minden rendszeremen így néznek ki:

Ezeket használom minden nap, ez így nagyon kellemes és kényelmes.
    Edddig szerintem nálam a pont, de van még :K

Ha megdöglik a rendszer ssd-m, nabumm. Az oprendszerek csak egy kés a fiókba, egy fűrész a sufniba amit bármikor elővehetek hogy kiszolgáljon. És ha tönkremegy, márpedig sokkal előbb fog megdögleni mint egy passzív adatokra használt eszköz, Ilyenkor nem történt semmi, ha nagyon gyorsba kell, kiveszem a háttér ssd-t, rádugom egy sata-to-usb3 adapterre és bedughatom egy Wines, Linuxos, Mekes pc-be, laptopba, okostévébe, Androidos telefonba vagy Iphone-ba vagy bármibe amin van egy usb luk és minden ami nekem fontos, ottvan.
    Mert ezek a fontosak, az unokám képei, a videók, a tegnap letöltött elektronikai rajz vagy bármi és nem egy OS.
    És nem kell félhalott rendszerlemezről mentésekkel vacakolni, már ha egyáltalán menthetőek az adatok.
    Döglött ssd-ről 101% hogy nem.

A háttér ssd-ről havonta növekményes mentés készül egy csak erre a célra tartott, puha szivacságyon pihanő, szekrénybe zárt 3,5" HDD-re. Így elég atombiztosan élek.

Igen lehetne mentegetni a rendszereket is.
    Minek? Nem az a fontos, ennek ellenére azokról is van mentésem ha épp eszembe jut.

Ezért kicsik a rendszer tárhelyeim mert én Windows2000 óta így élek a számítógépeimen.
    A tárhely legyen az én adataimé és ne egy operációs rendszer tehénkedjen rajtuk.

De ebben úgylátom sose fogunk dűlüre jutni mert te csak azt hajtogatod állandóan hogy eleve kicsire csináltam a rendszerpatíciókat.
    Persze, honna a fenéből tudhattam volna hogy a duplája is kevés lesz?
    A hülye Ubuntunak 30gigát adtam és köszöni szépen 6 éve elvan úgy hogy még 10giga szabad és nem mutat hajlandóságot hízni évek óta.

• I02S3F

addikt

válasz King Unique #157573 üzenetére

Tibi nem egy szokványos felhasználó. Olvasom egy ideje őt itt, más topicban is. Ő nem sima hétköznapi felhasználó! Én elfogadtam, hogy amit csinál, az neki jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés