- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
spileraaa #152295 üzenetére
A Home és Pro kiadásoknál 2025. október 14-ig, amit eleve meg lehet nézni a Microsoft weboldalán.
• Ennyi volt: Elkezdte blokkolni a Windows 7 és 8 kulcsokat a Microsoft
• Bajba kerülhetnek azok, akik anno régebbi kulccsal rakták fel a Windows 10-et vagy 11-et
• Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okatIgen, lehet aktiválni Windows 10 termékkulccsal Windows 11-et, ellenben Windows 7/8/8.1 termékkulccsal már nem, meg az utóbbiaknál a már aktivált állapotnál a hardvermódosítás utáni újraaktiválás is problémába ütközhet.
-
spileraaa
senior tag
Windows 10 meddig lesz még támogatva?
A Windows 10 kulccsal fel lehet rakni a Windows 11?
Aki össze rakta a gépet tévedésböl win 11 rakott de nem aktiválódott automatikusan mint a 10 esetében. A kulcsot se tudom hova mentettem. De lehet nem is jó hozzá? A win 10 esetében viszont automatikusan aktiválódott legutóbb. Alaplap nem volt cserélve csak processzor SSD és memória! -
Lajmund
őstag
Arra van valakinek tippje hogy a nyomorult képernyö kimélö miért kapcsol be valamikor valamikor meg nem? Ugyanaz a helyzet böngészöböl youtubon megy a zene leteszem asztalra és valamikor egyböl bekapcsol 1 perc után ahogy be van állitva valamikor meg nem. Mindig megy a video youtubon közben nem az hogy egyik zenénél nem másiknál meg igen. Ezt produkálja opera és brave alatt is hol müködik rendesen ez a szerencsétlen képernyö kimélö hol nem mint a mesében. Mi a tökömet lehet ennek csinálni hogy egyböl verje magát sötétbe 1 perc után ha nem nyulok hozzá?
-
Debilon
addikt
üdv!
az MBR2GPT konvertálás során célszerű kiiktatni a többi meghajtót ennek idejére?
(a későbbi problémák megelőzése céljából?) -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infórmációra lenne szükségem.Hol tudom megnézni win10 alatt hogy visszamenőleg pl: 1 napra, vagy pár órára lenyeg hogy amióta bekapcsolva van a gép, volt-e folyamatos internetkapcsolat?
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #152287 üzenetére
Nem volt mostanában újra húzva a Win, ki se szedtem a gépből.
Megcsináltam a tulajdonba vételt, "rendszergazda" tulajdonban van, de nem lett jó sajnos. Már eleve az gyanús, hogy nem tudom levenni a rajta lévő mappákról az írásvédettséget.. rányomok hogy alkalmaz, lepörög aminek le kell, de ha újra ellenőrzöm, akkor megint írásvédett.A SMART ellenőrzést hogy kell csinálni?
-
Rinkasime
tag
Az elmúlt napokba mikor bekapcsolom a gépet a töltő képernyő fogad háttérrel és csak tölt és tölt, majd nem jelentkezik be. Újraindítom és jó utána. Van ötletetek
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
PiszokAlfréd #152286 üzenetére
tipp: pl ha ujrahuztad a rendszert, átnevezted a gépet. hiába ugyanaz a gép fizikailag, és ugyanazt a felhasználónevet/jelszót használod, a teljes azonosító nem ugyanaz lesz. De akkor is ez lesz, ha pl az eszköz másik gépnél is járt, és ott tulajdonba vette valaki.
Ettől függetlenül legalább egy SMART ellenőrzés nem ártana, ha régi az a HDD.
És ha az jó, azt se ártana megnézni, milyen tipusra van formázva, ha annyira régi, még az sem kizárt, hogy file név vagy file darabszám a probléma forrása. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #152285 üzenetére
Ezt megpróbálom délután.
Évek óta használom, hogy tud így fejreállni? -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
PiszokAlfréd #152282 üzenetére
tipp: hiaba vagy rendszergazda, ha a meghajto tulaja egy masik user (még ha ugyanaz a nev/jelszo is). vedd sajat tulajdonba a teljes meghajtot.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Armagedown #152283 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Menni nálam is megy, csak szaggat, fagy, tölt, konkrétan élvezhetetlen a böngészés -
Armagedown
őstag
válasz
Ace Ventura #152281 üzenetére
Nekem van egy HP DM1 netbookom ugyanilyen processzorral, és alapból megy a Youtube videólejátszás Frefoxal.
Chromium alapú böngészőknél próbáld meg kényszeríteni a hardveres gyorsítást, írd be a címsorba, hogy
chrome://flags
majd írd be a keresőjébe, hogy Override software rendering list és állítsd Enabledre.
edge esetén ugyanezt az edge://flags alatt éred el. -
PiszokAlfréd
aktív tag
Sziasztok!
Nem 100% hogy jó helyre írok, talán a merevlemezzel lehet probléma, nem vagyok benne biztos, nekem az is tökéletes lenne, ha átirányít valaki a megfelelő helyre.
Az történt, hogy folyamatosan olyan üzeneteket kaptam, hogy a D meghajtón lévő lomtár sérült és hogy akarom-e törölni a tartalmát? Mindegy mit választottam, kb 5 percenként megkérdezte újra.
Úgy néz ki hogy ezt sikerült megoldani valami paranccsal, ami törölte a lomtárat és létrehozott egy újat. Viszont van egy másik gond is, ami még rosszabb, nem enged semmit telepíteni arra a meghajtóra. A C egy ssd, azon van a win, a D pedig egy elég régi 2 terás valami.
Van game pass előfizetésünk és az xbox alkalmazásból ha próbálok letölteni valamit, az a C-re sikerül, viszont ha a D-re próbálom, egy hibaüzenetet dob, 0x80070005. Ez valami hozzáférési mizéria talán, de megnéztem, rendszergazdaként vagyok bejelentkezve és pipa van minden hozzáférésnél, egyedül a speciális rész szürke, az nem tudom hogy jó-e úgy?
Nem tudok rájönni, mi baja lehet..
Tud valaki segíteni? -
Ace Ventura
addikt
válasz
aprokaroka87 #152280 üzenetére
[kép]
Sajnos nem csak a videó lejátszás, hanem a sima böngészés is kínlódás.
Úgy látszik ebbe a hardverbe ennyi van -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ace Ventura #152279 üzenetére
Ahol fut a videó jobb egér gomb, majd statisztikák, rá nyomsz és ott lesz a codecs résznél.
-
Ace Ventura
addikt
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
Igen, utasításkészlet probléma lesz sajnos. Erőlködik a cpu.
vp9 ről nem találtam infót sajnos, hogy azt hol látom, hogy off, vagy on. -
válasz
Ace Ventura #152270 üzenetére
Csodát úgy tudnál tenni vele ha veszel neki egy új gépet ryzen5-el..
-
Cs1csó
titán
válasz
Hiba volt ennél még (egy CPU benchmark-os oldal szerint ) a 2007 nyári modell T-7250-es Intel Core 2 Duo procis notim is erősebb)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tordaitibi #152275 üzenetére
Ahogy írja a böngésző is akadozik, lassú, nem lehet hogy maga a böngésző nem jól kezeli a hardveres gyorsítást alapból?
Gondolom olyankor a görgetés és minden animáció, a cpu által lesz számolva.
Egyébként YouTube h264, vp9 és Av1 kódeket használ.
Régi gépeken nagyobb esélye van annak hogy h264 van hardveresen gyorsítva, nyilván ott sem 4K.
Chrome-ban van hozzá kiegészítő hogy kényszerítse a h264 youtube videókat. -
válasz
Csupingo #152273 üzenetére
Erre felesleges Linux Mintet tenni, max. csipketerítőt meg egy vázát.
Írta hogy semmi baja a winnel, ugyanennyire semmi baja nem lesz egy linuxszal se amíg rá nem nyit egy böngészőt Yt. Fb. egyebekkel. Nem az os eszi a procit hanem a böngi.
Nem tudom a szerencsétlen E450 mennyire van ellátva natív utsításkészlettek különféle mostani videoformátumok és egyéb webes utasítások terén.
Ha semennyire akkor izomból kellene kikódolnia és rányomni a videokártyára, ebbe bele fog szakadni.
Ezokból pl egy nudli Atom Z8... Cherrytrail, ami tényleg a legalja, 6W tdp-vel, simán viszi a YT. FHD-t mert ismeri a H265-öt és társait alapból, nem kell neki ezzel számolgatni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
YouTube vp9-et használja közben?
Nekem is küzd az 1080p videókkal youtube esetén a böngészőben a dell latitude d830.
Kodi-ban YouTube kiegészítő az 1440p-s videókat is még viszonylag szépen elviszi.
Egyébként meg van hardveres vp9 gyorsítás ott? -
Csupingo
veterán
válasz
Ha jól látom ez egy 2011-es kétmagos cpu. Szerintem az ilyen öreg kétmagosok már mind elég gyengék win 10 alá, már böngészéshez, youtube-hoz is.
Ezeken max. pl. egy linux mint segítene. -
Zoz
őstag
válasz
Nem, az a proci ennyire sz.r. Keress rá, még egy Core 2 is gyorsabb nála.
Inkább valami könnyű Linuxot lenne érdemes keresni rá.
Ha nagyon ragaszkodnak a Winhez, akkor esetleg tenni egy próbát a Tiny10-el. -
válasz
Szia. Ezt a gépet el kell felejteni, mert ha jól gondolom, ez még nem is SATA-III csatis, hanem csak SATA-II maximum, így hiába az SSD, szinte semmt nem fog érni, és akkor itt jön be a kis gyenge CPU is. Használt üzleti gépet már lehet kapni elég jó áron, és mérföldekkel jobb lesz.
Ja és nem is ide tartozik a kérdésed.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van nálam jelenleg egy noti, aminek a tulaja egy kis vérfrissítést szeretne.
Volt ssd upgrade vinyóról, illetve a 4 helyett kapott 8gb ramot.
Sajnos a proci elég gyenge. AMD E-450.
Sima 2 mag, semmi több.
Friss telepítes után baromi lassú a böngészés. Youtube videók lejátszás közben szaggatnak.
CPU 99%-on pörög.
Létezik, hogy a win ennyire eszi a procit?
Érdemes átnéznem valamit windowson belül, amitől gyorsulna? Chrome böngészőt használok. -
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #152250 üzenetére
Igen, mond, világosan oda van írva, hogy "MFT Zone Size: 200,00 MB", vagyis az MFT foglalhatja le azt a ~ 200 MB-ot, ami az előző válaszban már említve lett.
Melyik ír hülyeséget? Hát ezek szerint a TreeSize és a WinDirStat, ha nem képesek az előbbi tárhelyfoglalását megjeleníteni, beleszámolni, ellenben a Windows 10 fájlkezelője meg igen.
-
tknof1871
őstag
válasz
mrzed #152256 üzenetére
Ez egy szoftveres RAID1. Ez a funkció a Windows 10 OS része.
Az alaplap BIOS-ába nem szoktam piszkálni.
A vezérlő = PCI sínbe dugott kártyával csinálni a RAID1-et? Nem kellett kártya. Minden HDD az alaplap SATA portjába csatlakozik.#152257 norba69
Mentsd el az adatokat máshova (backup úgyis kell, nem helyettesíti a RAID1, meg a ReFS), töröld a tárolóhelyet,cseréld ki a meghajtót, és hozd létre újra a tárolóhelyet. Ez az abszolút bolondbiztos út.
Szóval csináljak egy új tárolóhelyet. Az új HDD-t meg előtte formázzam?
A poén, hogy mivel a 2 régi HDD ugyanaz a típus ezért a HDSentinel hiába mutatja, az egyik kondíciója 20% a másiké 100%. Kiveszem őket és nem tudom melyik melyik. Teljesen egyformák. Ez olyan mint a pénzfeldobás.
Ez a Windows-os Tárhely 2 utas tükrözéssel olyan jól működött, hogy egyszer lehúztam minden HDD-t. Talán alaplapot cseréltem, vagy a Windows-t kellett újra telepíteni. Néhány órát úgy ment, hogy csak a C partíció volt, 1 SSD volt az alaplapra csatlakozva. Aztán visszadugtam a HDD-ket és magától felismerte a Tárolóhelyek D partíciót. Nem esett szét ez a RAID tömb. -
Csupingo
veterán
-
-
válasz
tordaitibi #152259 üzenetére
És Csupingo.
Köszönöm, most már nagyjából képben vagyok. -
mrzed
senior tag
válasz
Bragivor #152260 üzenetére
Próbáld meg ez alapján.
-
Bragivor
újonc
Sziasztok!
Továbbra sem tudom aktiválni a Windows-t jelentős hardvercsere (használtan vásárolt alaplap és proci, új ssd) után! Régi termékkulccsal nem működik sehogy.
Nemrég vásároltam hardverapró egy új Retail kulcsot, de arra is azt írja, hogy ezen az eszközön nem aktiválható a Windows.Nem lehet az, hogy az alaplaphoz társítottak egy Windows-t, azért nem lehet aktiválni?
Használjak másik Windows fiókot? -
-
Csupingo
veterán
válasz
liszi70 #152250 üzenetére
Nem értek hozzá, de a képed alapján ezt találtam. Ha jól látom, az egy lefoglalt terület a Master File Table-nak.
A Master File Table (MFT) a file-rendszerben tárolt file-ok leírása, elérésükhöz szükséges információ.–Felépítése:•file record-ok sorozata,•az els" 16 bejegyzést az OPR használja:–ezek az ún. rendszer-file-ok,–nevük $ jellel kezd"dik, •utána jönnek a felhasználói file-ok. A könyvtárak leírása is egyszer!felhasználói file-okban tárolódik: –táblázatszer!en: a könyvtárban lev" file-ok nevének és a file-okhoz tartozó MFT-bejegyzés sorszámának összerendelése,–a gyökérkönyvtár MFT- bejegyzés számát a fix helyen elérhet" rendszer file-ok tartalmazzák. -
Ahhhaaaa... Köszi. Nem mintha fogalmam lenne róla, mi az az MFT, de valami olyan, amire ezek a progik nem látnak rá, viszont a windows megjeleníti.
Rákerestem, de ez nekem kínai. OK, Master File Table, de ez a fájlrendszer elengedhetetlen és fix méretű része? Kérdés, hogy ezt miért nem jelenítik meg a partícióelemző progik.
-
tknof1871
őstag
Üdv! tárolóhely, kétutas tükrözés, tárolóhelyek, ReFS fájlrendszer, storage pool, RAID1 RAID 1, Windows 10 Home 64 bit HU
Elnézést kérek, hogy megint előhozom! Beleőszülök.
A Tárolóhely D partíciót (ReFS fájlrendszer) 6 éve 2 db akkor új HDD-ből csináltam. Mindegyik 3 TB. Az egyik HDD tönkre fog menni a HDSentinel szerint. Hozzá akarok csatolni +1 HDD-t a Tárolóhely D partícióhoz. Utána a rossz kondíciójút kivenném a tükrözésből, aztán kivenném a PC-ből.
Most vettem ezt a 3. HDD-t. Új, én bontottam ki a csomagolásból. A márka, kapacitás, a fordulatszám, a cache mérete ugyanolyan, mint a régi 2 HDD-nek és szintén CMR-es. A széria más. A DT01ACA300 már nem kapható.
6 év nagy idő ha csak egyszer kellett valamit megcsinálni. Már nem vagyok biztos, 6 éve először az Új partíció (kötet) létrehozása és formázása szerint formáztam a két HDD-t? Utána nyitottam meg a Vezérkőpult>Rendszer és biztonság>Tárolóhelyek lapot és akkor hoztam létre a Tárolóhely D partíciót? Most azt is el tudom képzelni, az új HDD-ket nem kellett formázni a Lemezkezelésben, hanem a Vezérkőpult>Rendszer és biztonság>Tárolóhelyek-ben csinált meg mindent a Windows.
A support.microsoft.com írja:
Ha egy tükrözött tárolóhelyet ReFS fájlrendszerrel formáznak, a Windows automatikusan fenntartja az adatok integritását, így még ellenállóbbá téve a fájlokat a meghajtók meghibásodásával szemben.
Az adatok integritása nekem fontos. Szeretném ha a HDD kicserélése után is így maradna.Lehet az zavar össze, hogy a tükrözött tárolóhely is "formázással" jön létre.
Előbb még is a Lemezkezelés-ben kell formázni az új HDD-t? Ha végigmegyek ezen, vezérlőpult > rendszer és biztonság > felügyeleti eszközök > Számítógép-kezelés > Lemezkezelés, akkor rögtön felugrik az ablak és azt akarja válasszak: MBR vagy GPT legyen az új HDD-m? Laikusként ez brutálisan nehéz.A Microsoft nem gondolt arra, hogy le kéne írni a Tárolóhelyek-nél, hogy ha egy HDD elromlik vagy el fog romlani a kétutas tükrözésben, akkor hogyan kell kicserélni egy új HDD-re. Közben a ReFS fájlrendszer is megmaradjon. Órák óta a netet kutatom, de nem találtam választ.
-
válasz
rgeorge #152251 üzenetére
A helyzet fokozódik, most már végképp nem tudom, melyiknek higgyek.
Mind mást mutat, természetesen rendszergazdaként indítva:
WinDirStat
TreeSizeFree
Win10 -
válasz
King Unique #152246 üzenetére
"Az
fsutil fsinfo ntfsinfo X:
paranccsal lekérdezhetők az adott NTFS partíció paraméterei"
Lekérdeztem, de én nem lettem tőle okosabb. Neked mond valamit?"alapesetben nem szokás ezzel ennyit foglalkozni, meg ha minimális a helyfoglalás"
Igazad van, nem jelentős dolog ez, csak kíváncsi vagyok.Meg szeretném tudni, hogy akkor most ki hibázik? Ha a TreeSize Free ír hülyeséget, és valójában sokkal nagyobb a foglalt terület, mint amit ő kijelez, akkor már törlöm is, mert nem megbízható. (Mondjuk 1-2x már használtam sikeresen, úgyhogy nem biztos, hogy erről van szó.) Ha a win10 ír hülyeséget, az megintcsak tanulságos, és felmerül a kérdés, hogy mi okból. Egyébként most 2 db 2TB-os, 100/100-as üres hdd-ről van szó, mindkettőnél ugyanez a helyzet.
-
válasz
Doky586 #152245 üzenetére
"Ha ha ha.. Nagyon poénos."
Ezt most mire írtad?"Ilyet én is tudtam csinálni amikor nem adom meg az admin jelszót (vagy az uac ok-t) a treesize-nak.. Egyértelműen látszik abból hogy 0 a helyfoglalása pl a systemvolumeinformation mappának.."
Nálam nem erről van szó, egyrészt mert uac ok-al indítom, tehát rendszergazdaként, másrészt nem 0 méretű az a mappa, hanem jelen pillanatban 20,1 kB. Mondjuk tegnap még 88 byte volt, de biztos dolgozott rajta valamit a rendszer.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #152240 üzenetére
Azért érdekes, mert nálam tiltva van a Win update és a lekérdezése is. (csak manuálisan futtatom)
De ez a folyamat ennek ellenére naponta elindul és netre akar csatlakozni. Mintha megakarná kerülni a Csoportházirend beállításait.
Ma még figyelgetem, aztán ha újra elindul, akkor letiltom az ütemezett indítást, csak nem tudom ez mennyire kavarna be a Win update-nek, amit néha én indítok el, mert eddig alapból az úgyis lekérdezte a szükséges dolgokat. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #152241 üzenetére
Az
fsutil fsinfo ntfsinfo X:
paranccsal lekérdezhetők az adott NTFS partíció paraméterei, mekkora helyet foglal az MFT, stb., ahol X = partíció meghajtóbetűjele.Már ha annyira érdekel, mert alapesetben nem szokás ezzel ennyit foglalkozni, meg ha minimális a helyfoglalás.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
kopidoo #152242 üzenetére
Lehet bekapcsolva maradt a gyors indítás opció (energiagazdálkodás résznél van a vezérlőpultban)
Vagy esetleg nem kikapcsolod hanem csak altatod?Ha az előző kettőről bebizonyosodtál mindenképpen kattintsz az újraindításra és teszteld. Esetleg le is állíthatod és áramtalaníthatod is pár percre a gépet hátha valami bezavar.
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
alaplap és GPU csere miatt új windows 10 került a gépre (minden up to date), minden faszán működik, de van egy érdekes jelenség:
Ha kikapcsolom a gépet és pl másnap másnap újra bekapcsolom akkor a feladatkezelőben az indítás óta eltelt időhöz a kikapcsolt állapotban lévő időt is hozzá számolja. Így volt már, hogy majdnem 3 napos üzemidőt írt.
Sima újraindításnál az időzítő nullázódik.
Mitől lehet ez? -
válasz
King Unique #152238 üzenetére
"Ja hogy itt nem a Windows 10 C rendszerpartíciójáról van szó, hanem egy másodlagos lemezen lévő NTFS partícióról"
Persze, hogy nem rendszerről van szó, írtam is, hogy "üres HDD".
"lefoglalásra kerül X 100 KB vagy MB. Az hogy a TreeSize Free ezt nem képes normálisan megjeleníteni..."
Nem gondoltam, hogy a TreeSize Free a ludas, azt pont arra találták ki, hogy mindent megjelenítsen, azt is, amit a win nem mutat a mappaszerkezetben, tartalomban. Ami láthatatlanul foglalja a helyet egy tárolón, azt a TreeSize Free biztosan megjeleníti. Én így tudom. Már használtam is, akkor több gigányi lefoglalt részt nem mutatott a win, csak azt, hogy foglalt. De hogy mi az, és hol van, azt nem. A TSF megmutatta. Töröltem, és problem solved. Most viszont nem mutat ki semmit, viszont a win lefoglaltnak jelzi.
"ezen a 210 MB-on megy itt a diskurzus egy bruttó (SI) 2 TB-os / nettó (IEC) 1,81 TiB tárolókapacitású HDD-nél?"
Nem a 210 MB a fontos, hanem a MIÉRT?
Szóval csak érteni szerettem volna, de most már végképp nem értem az egészet.
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #152239 üzenetére
What is RUXIM Folder in Program Files and Can I Delete It?
Miért zavarjon, amiikor világosan le van írva, hogy a Windows Update működéséhez szükséges?
Egyébként annyira azért nem feltétlen újdonság, van akinél már a 21H1 verziónál megjelent 2 éve. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #152237 üzenetére
Ja hogy itt nem a Windows 10 C rendszerpartíciójáról van szó, hanem egy másodlagos lemezen lévő NTFS partícióról, akkor az némileg más.
Az utóbbi esetben is elsődlegesen a fájlkezelő foglalt és szabad területét kell nézni, ahol nem újdonság, hogy az XY fájlrendszerre történő formázás után lefoglalásra kerül X 100 KB vagy MB. Az hogy a TreeSize Free ezt nem képes normálisan megjeleníteni, meg csak a létrejött rejtett mappák méretét számolja, az már annak a sara...
Egyébként csak ennyi, ezen a 210 MB-on megy itt a diskurzus egy bruttó (SI) 2 TB-os / nettó (IEC) 1,81 TiB tárolókapacitású HDD-nél?
-
válasz
King Unique #152230 üzenetére
Köszi!
"Rendszermeghajtó és NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, nincs engedély az egyes mappák tartalmának listázásához"
Jogosultságok, meg hozzáférési engedélyek, már hülyét kapok ezektől.
Látszólag minden egyes engedély meg van adva, minden bepipálva, teljes hozzáférés engedélyezve.
Hol kell még ezeken kívül állítani?
"a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg"
Nem értem....
Ennek mi köze van ahhoz, hogy a TreeSize Free szerint 217 byte foglalt hely van, a windows10 szerint pedig 210 MB? Oké, a win a jogosultságok hiánya vagy biztonsági okokból nem jelenít meg valamit, csak kiírja a méretét. De mit ír ki, amikor az valójában nincs is ott, mert a TreeSize Free szerint gyakorlatilag 0 a mérete.
"elsődlegesen a szabad / foglalt terület méretét kell nézni a meghajtó tulajdonságainál."
Persze, pont azt néztem.
-
_stick_
őstag
válasz
Sztyepadzso #152229 üzenetére
Köszi a választ!
Én is gyanakodtam a tápegységemre, mert elég régi...
Viszont sajnos az undervolting-ban nincs tapasztalatom.
Jelenleg így néz. Merre/min változtassak?
Közben ezt találtam, vajon ez alapján mehet?
https://www.youtube.com/watch?v=6CY6oWz12BU -
-
Perzsa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #152126 üzenetére
WINRE nincs konfigurálva, PCR7 kötés nem lehetséges.
Megnéztem TPM2.0 rendben van, UEFI bios rendben van, secure boot rendben van.
-
Debilon
addikt
üdv!
az MBR2GPT konvertálás során célszerű kiiktatni a többi meghajtót ennek idejére?
(a későbbi problémák megelőzése céljából?)a jelenlegi rendszer még MBR alapú, aztán lassan klónoznom kellene egy másik/új drive-ra
-
hardlex
kezdő
Üdv mindenkinek!
Hogy valami jó hír is legyen:
Bár a Microsoft egyelőre hivatalosan még semmilyen megoldást nem nyújtott a hardvercsere után aktiválási státuszukat elvesztő, frissített Windows 10-ek és Windows 11-ek problémájára, szemfüles felhasználók lehet, hogy rájöttek miként lehet helyreállítani ezek működését. Ezek szerint egyszerűen csak el kell indítani egy bizonyos szolgáltatást a probléma jelentkezése után, és a rendszerek így ismét aktiválásra kerülnek.
Továbbiak, és a megoldás itt, forrás:
https://pcforum.hu/hirek/26803/windows-aktivacio-regi-kulcs-szoftvervedelem-software-protection-bios-frissites -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #152226 üzenetére
Rendszermeghajtó és NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, nincs engedély az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, max. a védett rendszerfájlokénál, stb. Ezért is lehet fals alapesetben az ilyen szimplán kijelöljük a C gyökerében a mappákat és megnézzük, összeadjuk a méretüket módszer (példa), elsődlegesen a szabad / foglalt terület méretét kell nézni a meghajtó tulajdonságainál.
-
Krystal_s
addikt
Tegnap Win update után létrejött ez a RUXIM mappa.
Olvastam, hogy adatokat gyűjt és a Win frissítéshez szükséges. Korábban nem volt ilyen, vagy csendben volt, különben a Tűzfal jelzett volna. A mappa elfér, de az már zavar, hogy tegnap és ma is elindult magától, mert ütemezve van, és jelez a tűzfal, hogy ügyködni akar.
Közben meg is találtam. Hm 2 óra múlva megint indulni akar, pedig engedélyeztem az előbb.
Ez azért érdekes, mert nálam tiltva van automatikus frissítés és a lekérdezés is. Csak én indíthatom el manuálisan. De akkor a RUXIMICS.exe ilyenkor mit és merre akar tevékenykedni?
Sok leírás van róla, hogy a frissítés része blabla, de konkrétan erre nem találtam választ. -
Geth
veterán
válasz
aprokaroka87 #152222 üzenetére
Milyen hatást vársz az állításától?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
classic B #152213 üzenetére
Én nemrég kaptam ismerőstől egy Dell Latitude D830-at, Abban 4GB ram és Core2duo proci van benne, egyik sem mai csirke...
Win 10 megy rajta, nyilván érezhető hogy már koros a hardver, de ingyen kaptam...
Mondjuk azt nem tudom hogy Windows 10 esetén érdemes-e állítani valamit a lapozófájl méreten vagy jó ha automatikus.
Egyébként én inkább itt is már a cpu-t kezdem szűknek érezni. -
tylerddd
veterán
válasz
Armagedown #152214 üzenetére
Pont most osztottak az iskolákban ilyen konfigban HP laptopokat, csak azokban 128-as SSD van.
-
Cs1csó
titán
válasz
classic B #152216 üzenetére
Az pont "so-so" cpu. Egy i5-ös jobb lenne. Nekem i5 4690 van és nincs vele gond.
Nem muszály ha fegyelmezett a géphasználat. Nekem 8GB RAM-om van és ha csak böngészek pár oldallal simán beleférek az 50%-ba. De itt nagyon fontos , hogy fölösleges processzek ne fussanak pl. nálam fut: f.lux, rainmeter, TeamViewer, Everything, Qbittorrent, MSI AB, TrafficMonitor
Nyilván egy gyengébb gépre nem kell ennyi fölösleges. -
classic B
senior tag
válasz
Armagedown #152214 üzenetére
SSD az van. Nem új gép lesz, meglévőben van ennyi memória. Bővíteni feltétlen muszáj-e, csak ezért kérdezem..
@Cs1csó: Nem hiszem, hogy 15-20 lapnál több nyitva szokott lenni, de lehet még annyi sem. 5th genes i3-as cpu van benne.
-
Cs1csó
titán
válasz
MILYEN processzor? 4GB RAM már elég ha ahogy írták nem 100 weblappal operálsz egy időben. Ha a tálcán sem futtatsz sok programot egy időben pl. a torrent is odavághat.
Plusz kell egy SSD sajnos az már nagyon kell, így már csak a proci maradhat a szűk keresztmetszet. -
Armagedown
őstag
válasz
Amennyiben csak egy-két böngészőlapot nyitsz meg, akkor még használható, ha van a gépben SSD.
Természetesen jobb, ha van benne legalább 8 GB.
Ha esetleg most állsz laptopvásárlás előtt és valamilyen Nes processzor van 4 GB memória és HDDmellett, azt inkább kerüld el. -
classic B
senior tag
4 GB RAM-mal mennyire használható a rendszer? Elég vagy több kell? Csak alapszintű felhasználás: netezés, szövegszerkesztés...
-
tylerddd
veterán
válasz
Armagedown #152211 üzenetére
Köszönöm!
-
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #152203 üzenetére
Köszönöm a kedves segítséget.
-
-
fonseca
tag
Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni abban hogy miért nem működik a windows store?
Egy csomó internetes megoldáson túl vagyok, de továbbra is "Kód: 0X00000005" hibát ír.
Soha nem használtam, most mégis érdekelne hogy miért nem enged letölteni semmit.
köszi -
Czimby
addikt
válasz
King Unique #152198 üzenetére
Köszönöm!
Minden megoldódott ezek alapján!Jó ez a tenforum, eddig nem ismertem sajnos.
-
King Unique
titán
Akkor kapcsold ki a Fast Startup funkciót, vagy használd a Shift + leállítás módszert, ha annyira zavar.
-
fcc
aktív tag
Az direkt ilyen, hogy leállításkor lekapcsolja a monitort miközben a pc még dolgozik a leállításon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged