- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
Ilyen:
van esetleg Windows-ra?
Linux alatt zenpower a "fedő-neve".
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Újratelepítés után letöltöttem a WOT game center, de nem hajlandó feltelepülni run time error-t ír állandóan.
Mi lehet a probléma? Tanácstalan vagyok.
Ez a hibaüzenet. Win 10 azt írja nem kompatibilis program. Eddig ilyennel nemtalálkoztam.
Mondjuk cpu-z se települ. Arra azt írja, hogy nem találja az elérési útvonalat.gpu-z gond nélkül feltelepült. -
Doky586
félisten
válasz
enginev3.0 #153990 üzenetére
Ha TPM-es gépből rakod át másik gépbe akkor a jelszó semmit se ér.
-
Doky586
félisten
válasz
enginev3.0 #153987 üzenetére
Teljesen. Még te sem fogsz hozzájukférni ha nem úgy csinálsz valamit ahogy kell (akár tudsz róla akár nem).
-
krealon
veterán
válasz
enginev3.0 #153984 üzenetére
"Ha bekapcsolom a bitlockert, és beállítok egy jelszót a hdd-re
Az azt jelenti hogy azon a gépen nem kér jelszót a hdd tartalmához"De, kérni fogja.
Viszont ha TPM-ben lehet tárolni ezt a jelszavat, akkor a felhasználónak már nem kell beírnia, a Windows autómatikusan használja az elmentettet."ha kiveszem a hdd-t és berakom egy másikra, akkor csak jelszóval lehet megnézni a fájlokat?"
Pontosan.
-
qanic
tag
válasz
tordaitibi #153982 üzenetére
Köszönöm!
-
enginev3.0
félisten
Ha bekapcsolom a bitlockert, és beállítok egy jelszót a hdd-re
Az azt jelenti hogy azon a gépen nem kér jelszót a hdd tartalmához, de ha kiveszem a hdd-t és berakom egy másikra, akkor csak jelszóval lehet megnézni a fájlokat? -
tpeter77
addikt
Kipróbáltam a v8-as Macriumot, de nem működik, nem bootol be róla a pendrive. A 7.3 verzióval soha semmilyen boot probléma nem volt.
Készítettem képernyőfotót, vajon mi lehet a gond? Én rontanék el valamit?
A gép egy Dell Optiplex 3050 Micro i5-7500T 8GB RAM -
válasz
qanic #153972 üzenetére
Szia, legegyszerűbb ha letöltesz egy öregebb Linux Live ISO-t pl. Ubuntu 18.04 és azzt kiírod egy pendrájvra.
Ezzel bebootlsz és azt törölsz amit akarsz.
Lehetőleg ne a mostani C-n, nehogy elkeverd
Feltétele hogy a régi Windowson ki volt kapcsolva a Gyors rendszerindíás és nem hibernálva volt utoljára. Foglalt lemezhez semmi nem nyúl hozzá, illetve olvas róla de nem ír és nem töröl. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153980 üzenetére
A Ryzen előtti korszak gáz, AMD fronton a mélypont talán a Buldozer vagy hogy is hívták azt a sokat fogyasztó de ezért nem túl erős procijukat. -
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153977 üzenetére
6 éves gép? Azt nem mondanám öregnek ha csak nem valami "dualcore" "celeron" ha legalább egy normális i3-as (6 évvel ezelőtti kiadás) akkor az bőven jó.
Számomra a régi és gyenge a 10 év vagy a feletti gép és olyan amin már a böngésző sem fut röccenés nélkül (pl. a YouTube már neuralgikus pontja lehet) -
válasz
Cs1csó #153974 üzenetére
Off,
Nem akarlak untatni részletekkel, ez egy 6 éve ki se kapcsolt pc, akkor még egészen jónak számított a vas.
1 azaz egy darab célszoftvert futtat, semmi más dolga nincs. Mivel a szoftvernek alapja a külső webes elérés, az akkori telepítésű W10-nek természetesen minden meg volt engedve, a mai napig minden frissítés, biztonsági frissítés és upgrade.
Akkor még nem üvöltözött benne ennyit a venti, ez biztos mert én helyeztem anno üzembe itt a szolgálati szobába és napi 16 órát van lehetőségem hallgatni.
Ahogy jöttek a frissebb Windowsok, úgy szaporodtak a (számunkra ebben a konkrét esetben) totál felesleges featurek amik mind erőforrászabálók.
Tervben van újabb pc de ez a legutolsó opció a cégnél, mondván jó az úgy, még megy.
Kb. ennyi. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #153970 üzenetére
Extrém gyenge gépen sehogy sem jó a Windows, de egy közepesen erős SSD-s gépen, ha eleget kap "szabad" időt (idle állapotot) ahol ezek a nyavaják le tudnak futni: update, karbantartás stb. akkor ha aktívan teszel-veszel később akkor csendben marad és bőven marad erőforrásod.
-
atika88
senior tag
válasz
tordaitibi #153969 üzenetére
Köszönöm a tippet, teszek egy próbát a hub-bal
Hátha. Semmi kedvem/időm 2TB adatott másolgatni mentegetni most. Pláne hogy nincs mire és másolás közben is hajlamos kifagyni.
Az USB port cserélgetést próbáltam, egyaránt elöl/hátul is. Most USB 2.0-án is, olvasásra az is elég, de úgy látom ott is akad akad fagyogat a kép.
Az nem fér a fejembe, hogy egy évig gond nélkül ment. Semmi se változott, és tessék mégis egy ismeretlen gond miatt vagy halódik vagy szoftveresen lehalt valami.
Firmware frissét próbáltam leszedni hozzá a Kingston oldaláról. Azonban csak nálam van az, hogy a Kingston frissítő programja fel sem ismeri a külső tárolóban lévő Kingston M2 SSD-tIgaz eddig 3.0 USB próbáltam...lehet 2.0 látni fogja a firmware frissítő. Érdekes módon a sima sata3 2.5" 500GB Kingston SSD látja a htpc-ben.
-
qanic
tag
Win11 gépbe raktam át második meghajtónak a régi gépem Win10-es SSD-jét, amiről most szeretném letörölni a felesleges mappákat: Windows, Program files, Programfájlok (x86). Hogy lehet ezt legegyszerűbben megoldani? A Trustedinstaller nem engedi.
Előre is köszönöm a segítséget. -
válasz
st6969 #153962 üzenetére
Mert valamit mindig darál a Win.
Öreg gépen a melóhelyen ugyanez van, felordít a venti aztán lelassul. egy régi szutyok kis AMD. Nem elég a proci sajnos, ezeket a folytonos műveleteket egy mai proci meg sem érzi de a gyenge igen.
Pl. antimalware-service, indexelés, telemetria, winupdate, Edge update, system folyamatok, egy vagon ilyen van ami random megindul, aztán le is csitul. -
válasz
atika88 #153961 üzenetére
Dugd másik usb portba, vagy használj hubot.
Nagyon hülye tanács de tapasztalat.
nekem van egy pc, amibe a külső usb ssd-m pontosan ezt csinálja. Ha a natív portba dugdosás helyett bedugok egy usb3 hubot, és abba dugom a külső ssd-t, akkor napokig gond nélkül megy.
Oka ismeretlen. -
margithid
veterán
Észrevettem, hogy Windows 10-en a filekezelőben 2 meghajtómnál ilyen kis sárga háromszög van, felkiáltójellel.
Ez mit jelez?
A másik két meghajtómnál zöld pipa van. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Mi ez a házirend beavatkozás? Nem állítottam semmit.
-
-
st6969
őstag
Sziasztok,
van valakinek ötlete, hogy miért pörög fel időnként a CPU ventillátora? Pont úgy, mint bekapcsoláskor. Eddig soha nem csinált ilyet. Bekapcsoláskor felpörgött jól hallhatóan, utána semmi. Most meg van, hogy percenként felpörög, ezt megcsinálja 3-4 alkalommal, utána abbahagyja egy időre.
Nem mai gép, Pentium G4400-as van benne 8GB RAM-mal, de 2 Edge böngésző lapon kívül nincs is más nyitva.
Van erre valami egyszerű diagnosztika? Valami biztosan felnyomja a processzor terhelést...az előbbi felpörgésnél a feladatkezelőben láttam 99% processzor terhelést, aztán visszaállt 9-re (de nem csináltam semmit).
Köszi -
atika88
senior tag
Sziasztok,
A következő a környezet:
Dell OptiPlex 3060 USDT i5-8500T / 16GB / 1TB Samsung M2 SSD / Win10
+Axagon EEM2-SG2 külső SSD tárolóban egy Kingston NV2 2TB M.2 társaságában.
100/100 teljesítmény és kondíció minden, nincs szektorhiba sem.
Hogy a túróba lehet az, hogyha felteszem rá a külső SSD tárolóban a Kingston SSD-t újabban lehal az egész Windows. KODI médialejátszó is kifagy. Alig alig olvassa, meg áll, beragad a lejátszás. Gondoltam elindítok egy másolást a meghajtóról: az is kifagy.
Csak filmek vannak rajta, alig alig van üzemóra: és egy évesen egy kalap lassú x@r az egész. Egyén hiba lehet? Vagy máshol/másban keressem a problémát -
spileraaa
senior tag
ebben tudnátok segíteni?
windows 10 pro
-
flash-
veterán
apple utcaképet hogy tudnám megtekinteni Windows 10 pc-n vam valami trukk?
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #153953 üzenetére
How to Assign a Persistent Drive Letter to a USB Drive in Windows
Ha az ABC végéről van beállítva egy olyan meghajtóbetűjel, amit a Windows nem oszt ki automatikusan a többi meghajtónak, akkor az úgy működhet, megjegyzi a rendszer azt a beállítást az adott meghajtónál. De ez csak annál a Windows 10/11 rendszernél érvényes, ellenben egy másiknál már nem, max. ha ott is ugyanúgy beállítják.
A Hiren's Rescue tudtommal pendrive-ról bootolós megoldás, tehát nagyon nem világos mire megy azzal bárki, hogy a Windows fájlkezelőben megtalálja az adott meghajtóbetűjellel, egy laikus felhasználó meg pláne.
-
5leteseN
őstag
válasz
kispx #153952 üzenetére
Azt szeretném elérni, hogy egy ritkán(szinte soha ?) nem használt betűt megadva a (Mentős-Segítő=>Rescue) pen-nek, tudjak készíteni az Asztal-okra egy Parancsikon-t, amivel a PC előtti generációs rokonság is el tudja majd indítani, miközben az őrületbe kerget a telefonon, amikor próbálok az após-anyós+ismerőseiknek segíteni.
Ehhez lenne pótolhatatlan előny ennek a generációnak (és segítség nekem), ha minden gépen azonos meghajtó-betű alatt tudna szerepelni ez a nekik oda adott, postázott pen!
Ez lenne a háttér-történet a feltett kérdéshez. -
5leteseN
őstag
Azt meg tudom oldani, hogy a pendrive betűjele mindig ugyanaz legyen?
Nyilván, ha még nincs olyan, pl: X:, Y:, V:, Z:, ... -
btraven
őstag
Van egy csomó Visual C++ Runtime installálva, le lehet ezeket szedni hogy csak 1 maradjon? Valami baj van az ucrtbase.dll-lel, ami ennek a runtime-nak a része. Egy program nem indul el.
Faulting module name: ucrtbase.dll, version: 10.0.19041.3636, timestamp: 0x81cf5d89
Exception code: 0xc0000409
Error position: 0x000000000007286e
[kép] -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153926 üzenetére
Na?elengedted a témát?
-
Outsider 47
csendes tag
válasz
Outsider 47 #153937 üzenetére
Nem hanem mrb azthiszem?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy hardver ami Win10 alatt tökéletesen működik, de a gyártó nem adott ki drivert Win11-hez.
Ilyenkor mi a teendő? Ha a Win10-re ráfrissítek akkor továbbra is működni fog vagy sem? Vagy a Win10 driver jó lesz 11 alá is? -
Doky586
félisten
válasz
Outsider 47 #153937 üzenetére
Mert nem az UEFI: kezdetű pent választod a bios post boot menüben. [link]
-
Outsider 47
csendes tag
válasz
King Unique #153936 üzenetére
Nem tudom össze hozni régi gép addig el jutottam hogy már be tudom bootoltatni az usb-ről de telepítő nem indul. Egy fehér _ jel/kurzor villog és egy idő után vissza lép a rendszerbe ami a hdd van.
Köszönöm a figyelmet.
-
King Unique
titán
válasz
Outsider 47 #153929 üzenetére
Igen, lehetséges Windows 7, 8, 8.1 alól közvetlenül Windows 10-re frissíteni. Az viszont nem világos, hogy ha eleve Windows 10 használata a cél, akkor miért nem az lesz telepítve kapásból és mi szükség az előbbire.
Hivatalosan volt 2016. júliusig, illetve a meghosszabbítással 2018. januárig opció ingyenesen a Windows 10-re váltás Windows 7, 8, 8.1 termékkulccsal, ami nem hivatalosan és technikailag egészen 2023. októberig működött, majd utána kezdte el végérvényesen blokkolni a Microsoft, lásd egy másik válaszban leírtakat. Vagyis bőven volt lehetőség és idő (8 év) ezt kihasználni, aki elszalasztotta, az így járt.
-
válasz
Most minek telepítenél 8.1-et?! Miért nem egyből 10-et vagy 11-et?
Amúgy jól elaludtátok a lehetőséget, az a 2016-os akció egészen tavaly őszig működött.
Technikailag működik a frissítés, frissül a rendszer, megmarad minden, csak aktiválatlan lesz, kelleni fog egy termékkulcs.
Egy eset lehetséges még: ha az elmúlt évek alatt legalább egyszer ki volt már próbálva a Win10 azon a gépen, akkor a Microsoftnál regisztrálva lett az alaplaphoz a Win10-es licensz, és akkor az alapján aktiválja most is magát. -
Cs1csó
titán
válasz
Outsider 47 #153931 üzenetére
Megjegyzem az sem gond. HA belső upgrade-en felajánlja a 11-et vagy a 10-et akkor frissítse "fel" aktiválja magát.
-
Cs1csó
titán
válasz
Van jogtiszta 8.1-ed? Akkor próba cseresznye: tegyél fel egy WIndows 10-et és lehet még most is aktiválni fogja magát. Elvileg megszűnt a lehetőség de ténylegesen még él.
Plusz könyörgöm NE vegyél Windows 10 kulcsot (hiszen lehet hogy ingyen kapsz ) de inkább Windows 11-en kell elgondolkodni ha friss vasad van SŐT már azt sem erőltetném ha bejön a Windows 10 akkor várd ki a 12-őt.
-
Outsider 47
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdés mert fel bennem, hogy ha windows 8.1-et telepítek és utánna lehetséges win10 re frissíteni ha vásárolok hozzá egy win10-es kulcsot?
Ugyanis olvastam hogy ingyen lehetett fel frissíteni win 7 illetve 8.1 alol 2016-ig.
Üdv. -
carr
őstag
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153926 üzenetére
Most megkérdőjelezték?xd. Kb egy hete megcsináltam..xd
Minek hazudnék?xd
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153924 üzenetére
Igen ezt végig csináltam ...semmi
Azt hittem teljesítmény centrikus módban nem csinálja, de végül ott is leakadt fél óra plex ellenőrzés után..m
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153922 üzenetére
Itt a probléma hogy nem teszi magát helyre...úgy is marad ...hdd/ssd LED villog mint barom, lemezkihasználtság maxon, iras-olvasas 0.kep: [kép]
Windows 10- 11 produkálja...laptop-mini pc produkálja....SSD/hdd produkálja...dokkolo-kulso ház-sata kábel produkálja....ntfs-exfat produkálja
Nem tudom még szűrni sem hogy mi okozza...van hogy masszív olvasás, van hogy éjszaka a semmitől(csak seed) ....
Pár kép az eseménynaploban: [kép] [kép] [kép]
Nagyon szívesen oda adom a gépem, mondd meg mi a hiba...hetek óta rajta vagyok, regeditben is már minden iotimeout-os kipróbáltam..nem tudom egyszerűen....
Plex is kiakasztja...egyszerűen nem tudom! -
King Unique
titán
válasz
szkutyi #153921 üzenetére
• Itt azért nem ártana ezt a "leakadást" tisztázni, mert az még önmagában nyilván nem hiba, ha masszívabb olvasásnál / írásnál átmenetileg magas vagy akár 100%-os lemezterhelés van, ami annak megszűnése után visszaáll az alap értékre...
• A Windows 7 sok egyéb mellett még az UASP-t sem támogatja natívan, annál persze hogy nincsen "uaspstor hiba". De amúgy itt megint nem világos miért is akkora probléma az UASP, amikor az eleve előny és csak UASP módban maxolható ki az adatátviteli sebesség, + pl. esetemben számos UASP-s külső HDD és külső SSD meghajtó gond nélkül működik UASP módban Windows 10 és Windows 11 rendszerekkel.
• Ha már az SSD is "leakad", mármint végleg és utána használni sem lehet, akkor ott bajok vannak. Ha nem ez a helyzet és csak átmeneti a "leakadás" a lemezterhelés függvényében, akkor meg eleve nincs miről beszélni, lásd az első pontot.
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153920 üzenetére
Nem a hdd a probléma hanem a Windows...Windows 7 meg jó volt 8 óta uaspstor hiba áll fent bizonyos esetekben...tele van vele a net ..és nem találni a megoldást....
Ssd is ugyanúgy leakadt ha úgy támadt kedve. -
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #153918 üzenetére
A szokásos...ha masszívan van olvasva, lehal ....gondoltam hátha csak 95% fut olvasaskor akkor nincs gond..
-
King Unique
titán
válasz
szkutyi #153917 üzenetére
Ha torrentről van szó, akkor a torrentkliensben rendszerint be lehet állítani limitet a letöltési (írási) és feltöltési (olvasási) sebességre (példa).
Ha egyébről, akkor annak nem világos mégis mi értelme van, meg pláne hogy egy USB-s külső HDD amúgy sem feltétlen olyan gyors, ha 2,5" SMR típus, akkor pláne. -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Lehet valahogy korlátozni az usbn lévő hdd írási és olvasási maximumát?köszi. -
Csupingo
veterán
Nincs bekapcsolva az altatás és az alatt fagy le? Esetleg ezt kipróbálhatod.
-
Geth
veterán
válasz
DaVE-1 #153906 üzenetére
A netplwiz-nél meg kellett adnod a jelszót, amit bejelentkezéskor használni fog.
Namost az nem egy login prompt volt, hanem egy jelszó mentése (kétszer kellett megadnod). Ott nem ellenőrzi, hogy helyes-e a megadott jelszó, és nyilvánvalóan a jövőben sem fog szinkronizálódni a felhasználód jelszavával.
Tehát mivel megváltoztattad a felhasználód jelszavát, ott is meg kell változtatnod az automatikus bejelentkezéshez.Nem tudom mi van a levegőben, most már nagyjából hetente kell ezt elmagyarázni valakinek.
-
Livius
őstag
Sziasztok,
Aki esetleg megunta már a várakozást a KB5034441 frissítés javítására, annak ajánlom a következő linken lévő PowerShell-es megoldást. Nekem ez az egyetlen ami működött.
https://www.yourwindowsguide.com/2024/02/fix-error-0x80070643-for-windows-10-kb5034441-update.htmlHa gond van azzal hogy a .ps1 script digitálisan nincs aláírva és nem engedi futtatni, akkor az alábbi linkkel lehet ezt megoldani:
https://caiomsouza.medium.com/fix-for-powershell-script-not-digitally-signed-69f0ed518715 -
DaVE-1
senior tag
Valaki esetleg tipp/ötlet erre:?
Korábban be volt állítva (most is be van állítva mert senki nem nyúlt hozzá) ,hogy gép bekapcsoláskor automatikusan lépjen be a fiokommal a gép és ne kérjen jelszót.
Megváltoztattam a jelszavam és azóta a NE KÉRJE beállítás ellenére is kéri..
Valahol még kell állítani valamit vagy én már nem tudom ? -
Grave_444
nagyúr
Milyen programmal legegyszerűbb ext4 partícióval rendelkező eszközt olvasni?
Szeretném Win10 alól megnyitni a külső tárolót. -
carr
őstag
válasz
King Unique #153876 üzenetére
köszi. megoldottam.
Viszont az új win10 (újratelepítés) után is random mód fagy, mikor csak úgy üresjáratban van. A vga driver frissítés sem oldotta meg a problémát sajna. Úgy gondoltam amiatt nyavalyog. A Lenovo gyári program a Thinkvantage mondott korábban valamit, de azóta se találom, hogy a win energiagazdálkodási core-t frissíteni kell.
Tehát amikor a gép magára van hagyva akkor történik valami, és fagy kukára. Telepíteni a speccy-t telepítettem, és pár nem releváns progit azóta, hogy az anomália újrakezdődött.
Köszi a korábbi tanácsot King!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest