Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Próbáltam ebben a topicban az NVMe kapcsán összeszedni a legfontosabb információ morzsákat, hogy mire kell / nem kell figyelni WIndows 10 telepítésekor.
Sajnos nekem még a komplett kép nem áltt össze, hogy mire figyeljek a telepítés megkezdése előtt, gondolok-e arra, hogy
1. Hogyan lehet arról meggyőződni, hogy az NVMe meghatót megfelelően fogja-e kezelni az alaplapod és használhatod rendszermeghajtónak vagy nem
2. Mit kell és mit nem beállítani a BIOS-ban okvetlen telepítés előtt
3. Lehúzzam vagy ne huzzam le a többi SATA-s meghajtómat (HDD, DVD)
4. Legacy vagy UEFI módban kell telepíteni ?
5. Secure boot ON / OFF ? Melyiket kellés még folytathatnám.....
Jó lenne, ha az összefoglaló részben lehetne egy ilyen rész is
Én most tervezek telepíteni Windows10-et egy Samsung 970 Evo Plus-ra, ami mellett lesz sima HDD és DVD író is. Ha valaki össze tudná nekem foglalni, azt nagyon megköszönném. -
mattheus
őstag
válasz King Unique #123013 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot.
Nem akartam két topic-ot is spammelni kérdéseimmel (úgy látszik sikerült), de sajnos nehéz eldönteni sokszor, hogy mit szabad még megkérdezni és mit nem. Aztán persze vagy kap az ember a fejére vagy nem, hangulattól függően.
A kérdéseket azért ebben a formában tettem fel, mert hátha segítség lehet kiindulási alapként a topik gazdának, hogy feltöltve azt az összefoglalóba, kicsit csökkentse az oldal komment terheltségét.
Egyébként azt kell hogy mondjam kb. 25 Youtube videos összefoglaló megnézése és legalább egy tucat cikk elolvasása után, nehéz egy egységes képet kialakítani, hogy mi a legjobb telepítési metódus, mert mindenki szinte kisebb vagy nagyobb mértékben mást mond, de úgy érzem ekkora mértékű mintavételezéssel már talán nem lesz gond.
A telepítéssel én is megbirkózok, de szeretek körültekintő lenni, és ezért volt a sok-sok kérdés és nem azért, mert halvány gőzöm sincsen róla.
Végezetül, tudom, hogy alapesetben nincs nagy különbség az a SATA vs. NVMe között hétköznapi körülmények között (Windows boot, Játék betöltés), de mivel konkrét tanácsot senki nem tudott adni az eredeti problémámra (miért lassú a Windows 10 betöltése), így kénytelen voltam én is lépni az ügyben, hiszen nem akarom elhinni, hogy minden szempontból jobb gépen, kevesebb program használatával, majdnem 3x annyi időt vesz igénybe a betöltés.
Annak ellenére lassú egyébként, hogy az interneten összes fellelhető tanácsot megnéztem, legyen az BIOS, Windows vagy hardveres tanács (SATA kábel csere) . -
mattheus
őstag
válasz SunMount3r #123077 üzenetére
En megneznem a monitort drivert is. Ha nincs felrakva, akkor azzal, ha mar fent van, akkor anelkul. Termeszetesen egy ujrainditas utan.
sajnos egyre tobbszor erzem azt, hogy segitseg helyett inkabb “frocsognek” az emberek.....
-
mattheus
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #123131 üzenetére
Jól tudom, hogy ez a lépés csak lokálisan távolítja el a kulcsot, azaz a Microsoft adatbázisában még továbbra is benne marad?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy ősrégi gépem, (Athlon 64 x2 5600+, ASUS M2A-VM, 4GB RAM) melyre szeretnék lehetőség szerint Windows 10-et telepíteni.
Windows 7 és a Windows 8-as telepítő minden további nélkül USB-ről elindul, de Windows 10 esetén (64 bit), semmi, de semmi nem történik, nem tölt be a telepítő képernyő (5 perc után is fekete a képernyő). Telepítéshez a Windows Media Creator Tool-t használtam.
Amennyire látom a processzor és az integrált videokártya(ATi Xpress 1250) is teljesíti a minimum feltételeket, ennek ellenére tanácstalan vagyok, hogy miért nem működik. Tudom, hogy ez már nem a legjobb konfiguráció manapság, de bízok benne, hogy valamit én rontok el.
Van esetleg valakinek valamilyen tanácsa, hogy mi lehet a gond, mit próbálhatnék még meg?
Köszönöm! -
mattheus
őstag
válasz Armagedown #128834 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor megpróbálom egy korábbi telepítővel is a telepítést. -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Hivatalos magyarországi Microsoft viszonteladótól vásárolt Windows 10 Pro licenszem van és most tervezek gépet váltani.
A kérdésem az lenne, hogy jelen esetben még mielőtt telepíteném az új gépre a windows-t (11), akkor mi a teendőm ?
Kell-e deaktiválnom a gépemen vagy a Microsoft fiókomban valamit vagy elég telepíteni az új gépemen a windowst és telepítés megkezdésekor vagy utána a korábban kapott kódot beírnom és nem használni többet a régi gépemet?
Érdemes SSD-t átrakni az új gépembe, úgy egyszer bebootolni a W10-et, hogy regisztrálja az új hardver komponenseket (ha egyáltalán elindul) és utána egy tiszta telepítés?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz Doky586 #154048 üzenetére
Köszönöm!
Rosszul fogalmaztam Továbbra is igaz, hogy hivatalos Microsoft viszonteladótól származó Windows-om van, de azt használom a jelenlegi gépemen, amit cserélni tervezek.
Aktiválási beállításoknál az szerepel, hogy a
"A Windows a Microsoft fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták"Ebben az esetben csak annyi a teendőm, hogy az új gépemen belépek a Microsoft fiókommal ?
Köszönöm!
-
mattheus
őstag
válasz Doky586 #154053 üzenetére
"Zseniálisan" halad a régi gépemről az új gépemre való költözés (Core i7-7700K Windows 10 -> Core i5-14600K Windows 11)
A szerelést élveztem, de a telepítés óta kellemetlenségek sorozata ér engem.
Kezdem ott, hogy telepítés során kötelező az internetes kapcsolat. Az MSI Z790 Tomahawk WiFi alaplapomnak két opciója is van (Ethernet és WiFi), de a telepítő ebből semmit de semmit nem ismert felNagy nehezen rájöttem, hogy CMD-ből ezt le lehet tiltani (OOBE\BYPASSNRO), így végül sikeresen feltelepült és a szükséges driverek után megtáltosodott.
Jött a várva várt aktiválás, ami azzal, hogy a Microsoft fiókkal beléptem nem sikerült (Hibakód: 0xC004F213), de számítottam is rá a korábbi beszélgetéseinkből megokosodva.
Jött a hibaelhárítás , kiválasztottam a "nemrég cseréltem hardvert ezen az eszközön opciót" ahol a listában nem látom az újonnan telepített számítógépemet (csak a régit) ahol aktiválni szeretném.
Most teljesen paff vagyok.
Mit tudok tenni? Deaktiváljam a Microsoft fiókomon belül a régi eszközömet "Eszköz eltávolítás" vagy írjam be azt az aktiváló kódot, amivel még annak idején a Windows 10-et aktiváltam?Vagy várjak hétfőig, amikor tudok beszélni a Microsoft ügyfélszolgálattal ?
Köszönöm!
UI: Én annak idején azért vettem 7x.000 Ft-ért legális, Microsoft Windows 10 Retail licenszet, hogy ilyen dolgokkal ne kelljen vesződni.
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Nekem jól esett kiírni magamból a feszültséget és a "hisztin" kívül volt benne értelmes infó is, mert ebben a fórumban még senki nem írta le, hogy Windows 11-es telepítés lehetséges net nélkül is, ha beírod a "F10 +OOBE\BYPASSNRO".
Lehet, hogy nem sokat érint ez a probléma, de én belefutottam, pedig nem is belépőkategóriás alaplapom volt.
Az aktiválás sikerült a kód beírásával + eltávolítottam a fiókomból az előző regisztrációmat.
És egyébként meg lehet kedvesebben is kommentet írni szerintem, de ennek ellenére köszönöm a hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- MIUI / HyperOS topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Szólánc.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest