Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Üdv,
bocs, ha nagyon alap...de win10 alatt nekem képnézegetéshez a "Fényképek" alkalmazást nyitja meg. Valami olyanra szeretném lecserélni, amiben a fényképeket az egér görgőjével lehet váltani. Áruházból letölthető javaslatotok van? Vagy "vegyek" valami külső progit? -
st6969
őstag
Köszi mindenkinek
-
st6969
őstag
Arra van ötletetek, hogy miért nem tud alvó módból elindulni a gép kb. 20-ból 1x? 19x ha nyomok egy billentyűt, feléled, ahogy kell, de kb. 20-ból 1x az van, hogy bármit nyomok, nem reagál, vezetékes egérre se. Még a power gombra sem, kizárólag akkor, ha hosszan nyomom a power gombot, így indítva újra (vagy kihúzom a konnektorból). A gép kb. 3-4 hónapos (szinte új), win10 tiszta telepítés, alig van rajta 1-2 program, főleg böngészésre van használva. Kb. 1 hónapja csinálja ezt.
-
st6969
őstag
Sziasztok! Nem tudom, beillik-e ide ez a kérdés, lehet, hogy nem Win10 függő. A gépben SSD van. De most vettem egy 5,25"-ös helyre berakható mobilrack-et is, olyat, amin van fizikai power gomb, és a régebbi SATA 3,5" 1TB-os HDD-met raktam bele. Mivel fontos, hogy a gép csendes üzemű legyen, csak akkor kapcsolnám be, amikor tényleg kell róla valami. Viszont, ha az oprendszer fut, akkor hiába kapcsolom be, nem pörög fel a HDD (de a rack power led-je világít). Már azt hittem, hibás a rack, de nem, mert ha újraindítom a gépet, akkor meg beindul rendesen.
Kérdésem, hogy ez egy korlátozás a Win10-ben, hogy futó oprendszer alatt SATA-s HDD-t nem enged elindítani? Beállítható ez? Vagy ha szükségem van a HDD-re, akkor mindenképp reboot? -
st6969
őstag
Üdv, tennék egy próbát, hátha van ötletetek...nem tudom, hogy hardveres, vagy szoftveres problémám van-e. Win 10-et futtat a gépem (Intel G4400, Asrock H110). Egy Lumia mobilt akartam csatlakoztatni usb kábellel, hogy lementsem az adatokat, de nem ismeri fel, csak tölt. Topikjában mondták, cseréljek kábelt. Megtettem, semmi változás. Ráhagytam. Most egy CD meghajtót akartam volna csatlakoztatni SATA-USB kábellel: "Ismeretlen USB-s eszköz...csatlakoztatott USB-s eszközben hiba lépet fel, a Windows nem ismeri fel..."
Laptopon megpróbáltam (Win7), kiválóan működik.
Van ötletetek, mit próbáljak ki? -
st6969
őstag
válasz st6969 #55694 üzenetére
Na megint én... nem hagyott nyugodni a dolog, ezért próbálkoztam. Félsiker. Kipróbáltam az alaplapi USB csatlakozókat, onnan kiválóan működik (csak kényelmetlen...ki kell húzgálni a gépet hogy hozzáférjek). Az előlapon van egy USB 3.0-ás és 2db USB 2.0-ás. Mindhárom csak tápot ad az eszköznek, a windows pedig hibaüzenetet nekem.
Esetleg így valakinek valami ötlete? Talán gyengék az előlapi portok?! -
st6969
őstag
válasz Kbhont #55731 üzenetére
Asrock H110-HDV, support oldalon USB drivert külön nem találok.
-
st6969
őstag
válasz *Ropi* #55738 üzenetére
Köszi, kipróbálom. De "sajnos" elég új a komplett gép (pár hónapos), és az előlapi 3db port közül egy se megy (pontosabban mindegyik csak tápot ad a CD meghajtónak és mobilnak is, de egy sima pendrive-ot, egeret elvisznek). Én egyre inkább arra gondolok, hogy a kábel, ami az előlapi portokat az alaplappal összeköti, egyszerűen gagyi. A ház egy Modecom Logic M4. Át is megyek a ház topicba, hátha lehet ezt javítani...
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Szomszédom vett egy Acer laptopot előre telepített Windows 10 Home S szoftverrel. Teljesen informatikai analfabéták (én sem vagyok sokkal tájékozottabb ebben a témában). Pár dolgot kért, hogy telepítsek rá, pl. Total Commandert. Akkor láttam (és közben kicsit utána olvastam), hogy ez a változat semmit nem enged, ami nem az alkalmazás áruházból származik.
Van erre megoldás, vagy így járt? Ez így gyakorlatilag használhatatlan
(jogos a "meg kellett volna nézni jobban, hogy mit vesz" hozzászólás is, de az most nem sokat segít ) -
st6969
őstag
válasz King Unique #136772 üzenetére
& hokuszpk
Köszönöm, holnap meg is nézem -
st6969
őstag
Sziasztok!
Tegnap este azt kezdte el csinálni a gép, hogy ha rányomok az alvás gombra (akár a billentyűzeten, akár a start menüben), akkor elalszik (leállnak a ventilátorok, kikapcsol a monitor), de gyakorlatilag azonnal fel is ébred.
Van ötletetek, hogy mitől lehet ez? Honnan tudhatnám meg, hogy mi ébreszti fel? Nem telepítettem semmit az elmúlt hetekben.
Túl vagyok egy újraindításon (fél napig ki volt kapcsolva a gép).
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz King Unique #146778 üzenetére
Köszönöm szépen!
Meg is van, ez volt az: Realtek PCIe GbE Family Controller
Az eszközkezelőben a hálózati kártyák részben találtam meg, kivettem a pipát, hogy felébresztheti a gépet. De hogy kerülhetett oda? Én biztos nem piszkáltam ezt, nem tettem oda pipátDe egy másik kérdés témánál maradva, pont az ellenkezője ennek: gyakran van, hogy nem alszik el magától (5 perc tétlenség után kellene, így van beállítva). Én mindig rányomok az alvásra, de a zasszony nem Volt már, hogy másnap reggel arra ébredek, hogy megy a gép, világít a monitor (gyakorlatilag egész éjszaka). Erre is van esetleg valami magic lekérdező parancs, hogy mi tartja ébren?
Köszönöm. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy egyáltalán jó helyre írok-e és létezik-e erre megoldás.
A gépemet úgy szoktam leállítani, hogy a billentyűzeten lévő "kikapcsolás" gombbal gyakorlatilag alvó üzemmódba lép: leállnak a ventilátorok, a merevlemezek és a monitor is. De, az USB aljzatok továbbra is feszültség alatt maradnak.
Kérdés: be lehet-e olyat állítani, hogy alvó állapotban az USB aljzatokról (vagy méginkább megadott USB aljaztokról) is vegye le a feszültséget?
Vettem egy USB-ről üzemelő led szalagot (a monitor hátuljára fogom ragasztani), és azt szeretném, hogy csak akkor kapcsoljon fel, ha felélesztem a gépet.
Eszközkezelőben az USB energiagazdálkodásban be van pipálva, hogy "kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg..." De jelenleg nem kapcsolja ki
Energiagazdálkodás séma beállításoknál meg ez van:
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Cs1csó #147208 üzenetére
Köszi, megnéztem, de nem lelek erre vonatkozó beállítást még az advanced részben sem. Igen régi alaplap, Asrock H110M HDV.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
hátha megférne a kérdésem itt.
Windows 10 alatt tudok valahogy olyat csinálni, hogy a billetyűzet numerikus részén a "." (pont) billentyű lenyomásra ";"-t érzékeljen? Vagy külső alkalmazás kell hozzá?
Ez a furcsaság azért kellene, mert alapból a ";"-t altgr+";"-vel tudom lenyomni, de Sketchup-ot használok, ahol a méreteket ";"-vel kell elválasztani, de az altgr lenyomására elugrik az alakzat rajzolásának kezdőpontja (ctrl-t meg kell nyomni, hogy visszaugorjon)...kényelmetlen.
Alternatív megoldás, ha átváltok angol billentyűzet kiosztásra, de ez nem a legjobb, mert így más karakterek is máshová kerülnek, és van, hogy elfelejtek visszaváltani, valamint szerkesztés közben böngészek is, amihez megint csak a megszokott magyar bill. kiosztás kellene.
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz tordaitibi #150505 üzenetére
Köszi, kipróbáltam 2 ilyen programot is. Addig ok, amíg megadom, hogy mit szeretnék re-mappolni. De hogy mire: vagy kiválasztom a listából (pontosvesszőt nem lehet, mert olyan billentyű nincs ), vagy nyomjam le, így elfogadja, de ehhez ugye le kell nyomnom az altgr-t. Na most így a re-mappolt billentyűt ha megnyomom, bár beírja az új eredményt (a pontosvesszőt), de mégis elugrik a kezdőpont a Sketchupban, mintha nyomnám az altgr-t, hiszen ezt adtam meg
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Az energiagazdálkodás beállításokban be van állítva, hogy inaktivitás esetén a monitort kapcsolja ki 5 perc múlva, a gépet tegye alvó módba 20 perc után.
Egyik sem valósul meg. Amíg én meg nem nyomom a billentyűzeten a kikapcs gombot, addig nem megy alvó állapotba (én mindig megnyomom, de az asszony...reggel gyakran van, hogy az esti netezés után még mindig megy a gép).
utorrent kliens megy a háttérben, ill. Avira, nem tudom, ezeknek lehet-e köze hozzá...
Tudnátok segíteni, hogy mit kellene tennem, hogy a beállításoknak megfelelően működjön?
Köszönöm -
st6969
őstag
Sziasztok,
van valakinek ötlete, hogy miért pörög fel időnként a CPU ventillátora? Pont úgy, mint bekapcsoláskor. Eddig soha nem csinált ilyet. Bekapcsoláskor felpörgött jól hallhatóan, utána semmi. Most meg van, hogy percenként felpörög, ezt megcsinálja 3-4 alkalommal, utána abbahagyja egy időre.
Nem mai gép, Pentium G4400-as van benne 8GB RAM-mal, de 2 Edge böngésző lapon kívül nincs is más nyitva.
Van erre valami egyszerű diagnosztika? Valami biztosan felnyomja a processzor terhelést...az előbbi felpörgésnél a feladatkezelőben láttam 99% processzor terhelést, aztán visszaállt 9-re (de nem csináltam semmit).
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Formula-1
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest