- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
King Unique #133398 üzenetére
Köszi, ezekkel elleszek egy darabig.
Rendszer meghajtó nem is lehetne, hisz formázva van.
Nem ez egy adattároló hdd a gépben. Minden fotó, melós cucc itt van. A hdd attributumáról töröltem már a read only-t, a useremet felvettem mint teljes hozzáférés a meghajtón. De így is szivat. De megnézem ezeket. -
King Unique
titán
válasz
Speeedfire #133397 üzenetére
Neked is újra, lehet ellenőrizni ezek közül mi van / nincs beállítva.
Ahol ha az alaplapcsere miatt feleslegesen (megoldható akár anélkül is) újra lett telepítve a Windows 10 a 0-ról, akkor nem meglepő, ha hozzáférési gondok vannak NTFS fájlrendszerű másik HDD/SSD meghajtónál ami még a korábbi Windowsban létezett felhasználó által lett létrehozva, lásd ebben és ebben a válaszban leírtakat. Már ha egyáltalán erről van szó, mert többek között még az sem derült ki a leírtakból, hogy a rendszermeghajtón vagy másik meghajtón van-e az említett probléma...
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
windows 10 alatt miért írhatja ki egy csomó program azt, hogy írásvédett a mappa/meghajtó? Újra lett húzva a rendszer alaplap csere miatt, és ezzel szivat most. -
King Unique
titán
válasz
Myers #133388 üzenetére
Erről már számtalanszor volt szó itt a topikban, legutóbb pl. ennél és ennél az esetnél. Ahol ha még csak most tervezed laptop vásárlását, akkor adott a gyárilag Windows 10 Home / Pro kiadással előtelepített laptop vásárlási lehetősége is, amiknél nyilván nincsen semmilyen trükk és jogtiszta a licenc, ellenben a pár ezer forintos ki tudja milyen forrásból való termékkulcsokkal. Ha Windows 10 nélkül, illetve pl. FreeDOS kivitelben vennéd a laptopot és utólag ahhoz Windows 10 Home / Pro termékkulcsot, akkor meg lásd a linkelt eseteknél leírtakat. Ahol ha biztosan működő termékkulcs és jogtiszta licenc kell, akkor adott hogy milyen forrásokból javasolt vásárolni. Ha csak egy olcsó termékkulcs kell az aktiváláshoz és nem feltétel az előbbi, akkor meg saját felelősségre akár a pár ezer forintos is megteszi.
-
G33Z@
tag
Sziasztok! Létezik, hogy a D: defrag után 3x annyi ideig bootol a gép és az expkorer is lustább, döcögősebb lesz?
Win ssd-n van azzal nem csináltam semmit.
Nem szoktam defragozni de gondolom nem ennek kellene lennie. Lassabban áll fel a rendszer, mintha hhd lenne... Két hónapja telepítettem, nem szeretném újra. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Mit kellen beállítanom, hogy a routeremen (tp-link c7) létrehozott openVPN kapcsolattal elérjem a hálózatban lévő gépeket távoli eléréssel?
Minden mást elérek, ami nem windowsos. De ha a remote desktop connection-nel szeretnék csatlakozni a gép nevére azt írja, hogy nincs a hálózaton ilyen gép.
Mindkét gépen be van kapcsolva az SMB1, a távolról vezérelni kívánt gépen engedélyezve van a távoli kapcsolat és a hálózati mindenféle felderítés. -
Myers
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot. Win10 menne rá, csak az a kérdés, hogy hogy?
Gyárilag telepített, vagy utólag vásárolt? Az MS oldalán 45.000-ért árulják, de az árukeresőn van pár ezerért is. Ezekben az olcsókban mi a trükk?
Néztem egy boltban egy adott típus w10 és a nélküli változatát, és 40k a difi, tehát nagyjából az MS oldalán lévő ár jön ki. Mit javasoltok? -
zolee001
őstag
válasz
ArthurShelby #133385 üzenetére
Létrehozod azt a bejegyzést
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ClientForNFS\CurrentVersion\Default
folder namedAnonymousUid
andAnonymousGid
and assign the UID and GID found on the UNIX directory as shared by the NFS systemmount -o anon nfs.share.server.name:/megosztásneve X:
vagymount -o anon \\10.1.1.211\mnt\vms Z:
-
Geth
veterán
válasz
ArthurShelby #133385 üzenetére
Ez biztos? Nem olyan régi tesztekben, ahol linux oszt meg win kliensek felé, az nfs-t agyonveri bármi.
Win10-ben tudtommal még mindig csak nfsv3 van, az se segít.
Szerintem ha windows is van a képben, maradj az smb3-nál. -
zolee001
őstag
válasz
ArthurShelby #133325 üzenetére
Aztán NFS servered van e (kétlem) mivel a Windows 10 ben csak a client van benne (amiröl a neve is böszen árulkodik) nyilván ezért nem sikerül
Az NFS megosztáshoz kellenek NFS (nem smb) megosztások valamint egy NFS server ami hostolja a megosztásokat -
mufi
senior tag
Hogyan kell Screensawer-t illetve ahhoz valami jelszot beallitani, hogy pl egy perc utan felugorjon a kepernyovedo es csak jelszoval lehessen belepni?
-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #133377 üzenetére
"macbook userek osx mellett nem filóznak partíciókról adatbiztonság miatt / pláne, mert icloud / Winnél meg még mindig ENNYIRE para? A többség véleménye szerint látszólag igen."
A Windows 10-nél is van integrált online mentési lehetőség, lásd OneDrive. Valamint más az adatbiztonság és más az, amiről - clean install esetén elég csak a C-t és a kicsi partíciókat törölni és nem kell a teljes lemezt (adatok/egyéb fájlok maradhatnak a D-n), rendszermentésnél nyilván kisebb méretű lesz a képfájl ha nincsen a C-n a pl. 500 GB-nyi letorrentezett film és nem kell a mentésbe azt is belefoglalni, egyazon lemezen dual-boot illetve több OS együttes használata esetén jól jöhet a közös adatpartíció, stb. - most szó volt.
Oké, akkor ne hozz létre a célmeghajtón külön D partíciót, a telepítésnél sem jön létre alapértelmezetten, meg pláne ha továbbra sem teljesen világos (pl. vírust én nem is említettem, meg az az ellen történő védekezésnél alap másik fizikai lemezen az offline mentés), hogy miért és mikor jöhet jól.
-
Doky586
félisten
válasz
--Disztroj-- #133377 üzenetére
"Nem "létrehozzak vagy sem", hanem hogy 'életbevágó ez, vagy sem'!"
Ezt neked kell eldöntened. Nyilván ha 20 dühös ügyfél toporzékol a pult előtt hogy mikor szolgálod már ki őket, néha kiabálás hallatszik, te meg a gépre hivatkozol hogy nem megy, nem megy, ha nem lenne kovid plexi ablak akkor már fejbetalált volna egy tojás, a céget percenként 1ezer forint kár éri, a főnököd szólt hogy ezt zárásig vagy megoldod vagy holnap már nem kell munkába menned. Adatok nincsenek veszélyben -azok más szerveren vannak- csak az ezen gépen levő tucatnyi program omlott össze, így nincs idő a tiszta újratelepítésekre.
Erre való a rendszer mentés. 10 perc alatt visszarakod és kész. De ez csak akkor van ha nem 1TB-os a rendszerpartíció, rajta a sok felesleges szeméttel. (mind az 50 ügyfélpulton)
-
jozsi252
veterán
válasz
Csupingo #133374 üzenetére
Köszönöm a linket! Viszont nem tudom a driverekkel mihez kezdjek, fogalmam sincs mi okozhatta ezeket az anomáliákat az 20H2 frissítés után.
Most leszedtem MCT-vel a legfrissebb 20H2 verziót, Rufus segítségével pendrive-ra felmásoltam, talán ha így települ a 20H2 az updates driverekkel együtt akkor lehet nem lesz gond. -
-szabi-
addikt
Ezt írja a hdd tulajdonságai:
Ez alapján ha átteszem másik gépbe akkor ott nem lesz írható, módosítható a felhasználók csoport tagjai számára, viszont a rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférése lesz.
Szóval gond nélkül menni fog? -
--Disztroj--
senior tag
válasz
Doky586 #133361 üzenetére
Én tökéletesen értem, hogy miért jó a szeparált adatpartíció / asztalin még a cache is külön vinyón van / csak az érdekelt hogy manapság mennyire para, ha mégsem. / ultrabookon kisebb a játéktér /
macbook userek osx mellett nem filóznak partíciókról adatbiztonság miatt / pláne, mert icloud / Winnél meg még mindig ENNYIRE para? A többség véleménye szerint látszólag igen.
Geth: Nálam nagyjából ugyanez a helyzet.
Nem életem legfontosabb filejait szeretném a gépen tartani egy példányban, csak nem félteni az adatokat pl. egy updatettől. Ezek szerint nem kell."Cserébe alig kell állítgatni, hogy mi hova kerüljön, nem kell jogosultságokkal foglalkozni, hiszen az alapbeállítások jók. A "mennyi helyem van még" kérdés leegyszerűsödik"
Pontosan ez a hozadéka az, ami miatt hagynám egyben.
King Unique:
"A hatalmas kérdés meg arra vonatkozott, hogy ha a user nem tudja azt eldönteni, hogy létrehozzon-e vagy sem"Nem "létrehozzak vagy sem", hanem hogy 'életbevágó ez, vagy sem'!
Ha csak a durván eseti win reinstall meg vírus a fő érv / nálam 4 év alatt nulla /, akkor ezek szerint nem, és ezzel meg is kaptam a választ.
-
King Unique
titán
válasz
-szabi- #133375 üzenetére
Hát NTFS fájlrendszer esetén értelemszerűen a hozzáférési engedélyeket, meg akár nemrég egy másik válaszban említett módon beállítva az adott meghajtón.
+ Ha már ide-oda van rakosgatva az a HDD, akkor erre is érdemes odafigyelni. -
-szabi-
addikt
Ismerősömnél jártam úgy hdd átkerült másik gépbe (ntfs fájlrendszer) és a win nem akart megnyitni könyvtárakat, fájlokat.
Mit kellene állítanom, hogy a hasonló helyzetet elkerüljem? -
Csupingo
veterán
válasz
jozsi252 #133373 üzenetére
Szerintem az experience külön is telepíthető.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Egy kis problémába ütköztem a legutóbbi frissítés óta ami 1909-ről történt 20H2-re. 2 monitorom van, először a icc színprofilok tűntek el, akkor ha megy egy FB stream egyik monitoron akkor ilyen képi villanások vannak a másik monitoron, mintha egy hirdetés jönne fel egy a másodperc tört részére.
Nem akartam a rendszert újrarakni mert SSD csere volt tervbe véve ami ma meg is lett rendelve, így 1-2 napon belül meg is lesz.
Jelenleg most 2 lehetőséget látok1; Win 10 felrak, hagyom hogy az updater letöltse az összes illesztőprogramot és meglátjuk mi lesz. Ezután DDU-val GPU driver le, majd a legfrissebb komplett drivert felrakom Nvidia oldaláról GeForce Experience-el együtt.
2; Win 10 felrak, előtte persze UTP ki a lan csatiból, letiltom azt hogy a Win10 illesztőprogramokat telepíthessen fel, majd felrakom a chipset drivert, lan drivereket, intel rapid drivert, audio drivert, gpu drivert.Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás? Először próbáljam meg az 1. lehetőséget hogy a Win 10 rak fel minden drivert? Az a "baj" hogy GPU-ból csak magát a drivert rakja fel, az Experience-t nem de arra is szükségem van. Ezért volt múltkor is hogy DDU-val leszedtem az egészet aztán Nvidia oldaláról az egészet felraktam.
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
-szabi- #133371 üzenetére
Le lett írva és útmutatókkal szemléltetve hogyan lehet megoldani az újraaktiválást, több módszer is ismertetve lett, meg hogy akár még OEM licenc esetén is megoldható, legyen elég ennyi. Ha esetleg nem sikerülne megoldani - normál esetben és megfelelően végrehajtva, valamint érvényes licenc, termékkulcs esetén nyilván működnie kell - , akkor kellene ez ügyben legközelebb írni, kérdezni, ennyi.
-
-szabi-
addikt
Ez a Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után cikk nem foglalkozik ezzel a retail vs oem licenccel.
Microsoft fiókos átvitelnél ez nem számít? -
King Unique
titán
válasz
-szabi- #133369 üzenetére
Akár, + az ott linkelt másik leírás alapján belépni a Microsoft-fiókba, az új eszközt kiválasztani az aktiválásnál, stb.
Másik lehetőség a telefonos automata ügyfélszolgálat és azon keresztül megoldani az újraaktiválást (példa), nem feltétlen kell Microsoft-fiókhoz kapcsolni a licencet.
Vagy a következő meg az lehet, hogy ha Retail típusú licenc, akkor az ugye átvihető másik hardverre, ha az előzőről el lett távolítva, deaktiválva azon (bővebben). -
-szabi-
addikt
válasz
King Unique #133368 üzenetére
Hi
A linkelt Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után alapján nálam a "A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták" üzenet van.
Akkor nekem a cikk szerint elég lesz annyi, hogy bejelentkezek a másik gépen a microsoft fiókommal és lefuttatom az aktiválási hibaelhárítót a Windows 10 újraaktiválásához?
Azt hittem ez bonyolultabb lesz.
Köszi. -
King Unique
titán
válasz
-szabi- #133366 üzenetére
Szükség esetén megoldható az újraaktiválás hardvermódosítás esetén is, amiről szintén volt már szó itt többször, lásd egy másik válaszban, az ott linkelt példákban leírtakat. + Arról is nemrég, hogy pl. a meglévő digitális licencet nem lehet csak úgy leválasztani, megszüntetni az adott hardvernél.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
King Unique #133363 üzenetére
Hálás köszönet, siker.
-
-szabi-
addikt
Hi
Olvastam, hogy a jelenlegi win regisztrációt le tudom választani a konfigomról és akkor átvihetem másikra. Ennek mi a menete?
Előre is köszi.üdv
-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #133360 üzenetére
Azért átment itt is, hogy mire vonatkozhat, csak meg lett jegyezve, hogy a particionálást, meg a nem kell particionálni kijelentést ilyen vonatkozásban helytelenül használják egyesek - mint a linkelt példák is szemléltetik - , mert ugye nyilván eleve particionálva lesz a célmeghajtó a telepítésnél több partícióra ("kicsik" + C), max. az előbbiek mellett a külön adatpartíció (pl. D) létrehozása a kérdés.
De, szvsz egyértelmű hogy mikor lehet értelme külön adatpartíció létrehozásának, ami a linkelt eseteknél világosan le van írva, illetve példákkal - lásd pl. újratelepítés a 0-ról, rendszermentés és visszaállítás, akár dual-boot más rendszerrel, stb. - szemléltetve. Meg ennek semmi köze ahhoz, hogy 2 hónapja, vagy 2 éve volt erről szó itt, mert ugyanúgy érvényes lesz 2 év múlva is. + A "nem rendszerfileokat" bántja vagy sem" nem teljesen világos pontosan hogyan is kell érteni, de itt alapvetően főleg a C meghajtóról és annak tartalmáról van szó, ahol clean install esetén nyilván megy a C-n minden a levesbe, alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg a C-n, repair install esetén meg a személyes fájlok mellett a telepített programok és beállítások is.
A hatalmas kérdés meg arra vonatkozott, hogy ha a user nem tudja azt eldönteni, hogy létrehozzon-e vagy sem célirányosan külön adatpartíciót a célmeghajtón a telepítésnél, meg több körön keresztül kell ezt magyarázni, akkor lehet jobb ha inkább egyben hagyja a lemezterületet a C-nek és nem bonyolítja, ennyi.
-
Geth
veterán
válasz
Helyzetfüggő, pl. nálam a rendszer eldobható:
A passzív adatok másik gépen (szerveren) vannak. Ami fontos, az mentve. A meló git repókban csücsül. Egy darab storage eszköz van a kiszolgáló gépekben. Baromi ritkán kell reinstall, de ha kell, akkor félóra alatt automatizáltan felkúszik egy friss rendszer programokkal (nem mentésből - cserébe nem kell az egész OS mentését frissen tartani).
Sok dolog eleve szinkronizálva van felhővel/repóval.Ilyen feltételek mellett én már leszoktam a külön partícionálásról.
Cserébe alig kell állítgatni, hogy mi hova kerüljön, nem kell jogosultságokkal foglalkozni, hiszen az alapbeállítások jók. A "mennyi helyem van még" kérdés leegyszerűsödik. -
King Unique
titán
válasz
gordonfreemN #133362 üzenetére
Úgy, hogy nem klónozol, hanem értelemszerűen mentést készítesz vele ha az a cél egy esetleges későbbi visszaállításhoz, amiről igen, már számos alkalommal volt szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat, + az ott linkelt komplett útmutatókat.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Volna egy kérdésem, miszerint ha klónoznám az egy szem 230GB-s nvme SSD-n lévő friss és konfigolt telepítésem a későbbi gubancok elkerülése végett, akkor a macrium reflect-ttel ezt hogyan oldhatom meg? Van-e valami párszavas útmutató hozzá?
Tudom, már többször le lett írva itt a múltkor is, de pont ilyen esetet nem találtam, hátha...
-
Doky586
félisten
válasz
Ha nem érted hogy miért jobb ha van egy különálló D: partíció, akkor nem érted a lényeget. Ez 20 éve is így volt, ma is így van, nincs változás. Az MS nek sincs köze hozzá. Linux esetén is így van..
Hogy mire jó a mentés..? Miért jó ha a legdurvább vírusfertőzés(?) után is 10percel már újra használható a belakott géped? Van aki nem érti ezt, sose ment semmit.. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #133356 üzenetére
köszönöm a gyorstalpalót!
igen és igen, külön adatpartició volt a kérdés, ahogy az mindenkinél átment aki válaszolt.Értem azt, hogy 2 éve is volt erről szó / linkjeid linkje 2019-be repít /, csak mint minden, a win is változik, meg a technológia és egyáltalán nem egyértelmű, hogy az ultrabook forradalom kellős közepén 2021-ben még mindig érdemes vacakolni adatpartíciókkal, vagy biztonságos végre ez a pálya, hogy a win a "nem rendszerfileokat" bántja vagy sem, ha pl frissül, vagy bármi baja van, vagy túl van végre ezen a korszakán az MS és csak olyan ősarcok agyalnak adatpartíciókban egy meghajtón belül, akik commodore64 óta verik a klaviatúrát / én /
A kérdés nem hatalmas, csak érdeklődöm és ez PH fórum, ahol tizenéve tuti választ remélek, ha érdekelnek a részletek.
sz.j, Csupingo: Köszi a válaszokat! -
Csupingo
veterán
válasz
--Disztroj-- #133355 üzenetére
Gondolom nem lesz a win ettől lassabb, vagy gyorsabb. Ha megfelelő méretű darabot választasz le, akkor a frissítésekkel se lesznek gondok. Az egyik előnye, amit már írtak, hogy nulláról történő telepítésnél (mert ez a mániád, vagy csak ez a lehetőség maradt) elég a win partícióját törölni, a másikon minden adatod megmarad.
Ez főleg akkor hasznos, ha nem akarsz telepítés előtt külső adathordozókra mentegetni. Vagy azért mert nincs is külső adattárolód, vagy mert tovább tarthat, vagy mert nem is lehetséges, mivel már elindulni sem képes a sérült win.
Természetesen a merevlemez halála esetén minden elvész így is, ezért a fontos dolgok mentéséről érdemes gondoskodni. -
looser
addikt
Sziasztok!
Egy régi játék futtatásánál (egy darab exe) a következő hibaüzenetet kapom: "Az osztály nincs regisztrálva". Több megoldást is próbáltam (regsrv32 explorerframe.dll; alapértelemezett alkalmazások visszaállítása; kompatibilis mód(ok)), amelyeket találtam az angol nyelvű hibaüzenetre (class is not registered) keresve, de sajnos nem működnek. A játék futott a kezdetektől (júliusban telepített rendszer), egyik napról a másikra történt a dolog. Változás, tudtommal, nem történt. Örömmel várok bármilyen ötletet.
Üdv
-
sz.j
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #133354 üzenetére
"Alapvetően én is, de 1Tb vinyónál félek több gondot jelentene falakat húzni, mint egyben hagyni. Hadd nyújtózkodjon a win is, ha akar"
Ahogy gondolod, ez a Te döntésed, bár egyáltalán nem nagy ügy egy tárolón "falakat húzni", ráadásul szerintem még biztonságosabb is lenne.
-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #133355 üzenetére
Először is particionálni mindenképpen kell, nincs olyan, hogy particionálás nélkül használsz egy HDD/SSD meghajtót... Ha külön adatpartíció létrehozása a cél, az a kérdés, akkor meg azt kellene írni.
Másrészt világosan le van írva a linkelt eseteknél, hogy mikor lehet értelme a külön adatpartíció létrehozásának, ami nyilván nem szimplán a "rend a lelke" mindennek. Ahol ha azok téged nem érintenek és/vagy ilyen hatalmas kérdés ez az egész, akkor tényleg jobb ha inkább egyben hagyod a lemezterületet a C-nek, ennyi. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #133353 üzenetére
Igen, láttam ezeket és minden válasz kb "rend a lelke" alapon a partícionálást ajánlja, de gyakorlati hasznáról nem esik szó, vagyis; másként viselkedik így a win? gyorsabb-lassabb? win update parafaktor? Esetleg miegyéb van ezzel, ami a reinstall / tehát szélsőséges / eseteken túl is indokolja a partícionálást.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
#86564352 #133349 üzenetére
Persze, két példányban tárolom a nyerset / filmes vagyok / csak azt nem tudom hogy ha frissül a windows, vagy mit ad isten kék halál van / 4 év alatt eddig 1x / akkor azért bízhatok e a rendszerben, hogy nem kutyul, vagy ez továbbra is para?
Marci112233: Igen, reinstall miatt hasznos, de csak emiatt nem partícionálnék, mert elég nagy gikszer kell ahhoz, hogy erre szükség legyen.
sz.j: Alapvetően én is, de 1Tb vinyónál félek több gondot jelentene falakat húzni, mint egyben hagyni. Hadd nyújtózkodjon a win is, ha akar. -
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #133348 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz
Még szép hogy van. Ha újrarakod a Wint akkor nem kell az egész meghajtót lezúzni. Persze ha van mindenről mentésed akkor nem feltétlen szükséges, de azért még manapság is jó ha külön a Win.
-
Doky586
félisten
válasz
Van
-
sz.j
nagyúr
válasz
Én konzervatív vagyok ebben a témában, még akkor is ha csak egy meghajtó van a gépben.
-
törölt tag
válasz
Bizonyára van rendszeres külső biztonsági mentés, így hagyhatod egyben is.
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Laptopra váltok és ha csak egy meghajtó van a gépben / m2 ssd / van gyakorlati haszna manapság a partícionálásnak win-adatok tekintetében?
/ Régen ajánlott volt külön tudni a wint, ha gikszer lenne, ne az adatokkal legyen egy partíción. Részemről winnel évek óta nem volt gond, még 3 hardverváltást is gond nélkül élt meg, bár nem is volt soha egy meghajtón azzal, ami fontos. / -
Geth
veterán
Tehát másnál semmi nem jelentkezik abból amit írtál, sőt, az ellenkezője (működik), de az oka nem pl. driver (ami a tünetek alapján a legvalószínűbb), hanem Windows. Érdekes logika.
Mivel részleteket nem írsz (milyen gpu, milyen verziószám, milyen dx title, volt-e ddu, stb.), és mivel szerinted win hiba, így nem értem hogy akarod megjavítani. Írsz hozzá javítást? Sok sikert. -
mzso
veterán
Na jól van...
Reseteltem a Windows-t. Annyit csináltam, hogy felraktam GPU drivert beállítottam a téma kinézetet, méretet.
Erre az animált a zárolási képernyő már nem működik. Egy rakás sz@r az egész.
Gondolom a DX játékok ugyanúgy csesznek majd működni. -
Geth
veterán
válasz
Hege1234 #133335 üzenetére
Mert 1 parancsikon = 1 belépési pont (nem lehet csak úgy egymás után írni n+1. programot).
Befoglalhatod egy második .bat fájlba a 2 programot, és akkor elég erre a második .bat fájlra parancsikont tenni.
Illetve megoldható második .bat nélkül is, ha a cmd.exe-re csinálsz parancsikont, és annak a /C vagy /K paraméterébe "inline" írod a 2 parancsot.Mi a célod?
A Spotify.exe futása után (tehát abbóli kilépéskor) akarod elindítani a lyrics-cli.bat-ot?
Vagy egy időben induljanak el?C:\Users\@user\AppData\Roaming
helyett célszerű az
%APPDATA% használata, a teljes útvonalat idézőjelbe téve -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
csak egy gyors kérdés mert valamiért nem futtatja le a .bat fájlt az exe-vel együtt
így kell futtatni egy parancsikon.exe után egy .bat fájl-t is? (a cél részhez írtam ezt)C:\Users\@user\AppData\Roaming\Spotify\Spotify.exe "lyrics-cli.bat"
-
Bubee82
őstag
válasz
King Unique #133333 üzenetére
Koszonom.
Termeszetesen nem Bill Gates desktopjara telepitett Windows 10 20H2-re gondoltam, hanem a sajata lokalis rendszeremre
Amugy a tipped ugy nez ki bejott (zarojeles pelda), mert pont volt Sophos Home telepitve, ami mar a multte, mert egeszen veletlenul pont most csereltem le BitDefenderre. A lenyeg, hogy most mar tudom mit kell keresnem, ha ujra elojon BD-vel is
-
King Unique
titán
válasz
Bubee82 #133332 üzenetére
Mármint esetedben, a nálad telepített rendszernél, mert én most pl. 20H2-nél a keresőt megnyitva akárhogyan nyomkodom azt a "b" billentyűt, az ugyanúgy "b" marad.
Ha esetedben ilyen abnormális módon működik, akkor meg lehet próbálgatni az alábbiakat.
How To Fix Keyboard Typing Random Letters On Windows 10?
+ Sok egyéb mellett azt sem derült ki a leírtakból, hogy nincs-e telepítve valamilyen keylogger protection program, mert az is tud ilyet okozni (példa).
-
Bubee82
őstag
Hello,
Kb. 2 hete vettem eszre, hogy a Windows 10 keresojebe valamifele anomalia van, illetve ketszeres veletlenszeruseg.
Az elso veletlenszeruseg az, hogy kb. minden masodik, harmadik alkalommal fordul elo a kereso hasznalatakor - tehat nem minden alkalommal. A masodik veletlenszeruseg az, hogy ugyanazon billentyu lenyomasakor nem azt a karaktert viszi be, amire rendeltettek a billentyuzeten, hanem minden mast. Minden leuteskor mast. Alabb lathato a kepen, hogy csak a "b" billentyut nyomogatva, aktualisan mit visz be. Sehol mashol nem fordult elo ez a problema, csak a keresoben.
Mi lehet a problema?
Malwaretol elvileg mentes vagyok.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Van hálózati meghajtóm mappelve (smb), de ha nem az itthoni wifire csatlakozom az intéző be tud fagyni (néha még újra is indul az explorer.exe). Erre van valami megoldás?Illetve az nfs megosztást nem sikerült beállítanom:
1. Windows szolgáltatások között bekapcsolom, az nfs- szolgáltatásokon belül az nfs- ügyfélszolgáltatást [link]
2. Felcsatolom ip címmel, mint hálózati meghajtót: na itt szokott a gond lenni. Alapból mindig az smb-t hozza ki, nem tudom ráerőltetni, hogy nfs-ként legyen. Csináltam parancssorból még anno úgy, hogy nfs-ként hozzáadtam, látszik is mint hálózati meghajtó, de nem működik.
Hol rontom el? -
mzso
veterán
Nos. Megcsináltam az upgrade-et. Úgy néz ki az animált zárolási képernyő ugyanúgy rossz (egy zárolásnál még jó volt, utána nem.). A régi DX játékok ugyanúgy működésképtelenek. Csak az asztalháttér néz ki úgy hogy megjavult. (Legalább is egyelőre. Még elromolhat...)
Úgyhogy továbbra is egy nagy rakás...
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #133317 üzenetére
Köszönöm!
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #133319 üzenetére
Leginkább tapasztalatokra voltam kíváncsi. Amelyikkel jóval kevesebben szívnak az nyilván stabilabb/megbízhatóbb.
-
King Unique
titán
Nincs olyan, hogy általánosítva melyik a legstabilabb, max. olyan, hogy pl. melyik kiforrottabb, lásd régebbi - újabb / frissen megjelent verziók esetét. Meg ugye kinél melyik, ami lehet hw/sw környezet és felhasználói magatartás függvénye is. Nálam pl. a 1909-es verzió is oké, ahogyan a 20H2 is és nem nagyon tapasztaltam eddig az általad leírtakat, max. talán hosszas alvó állapotból ébresztve a rendszert néha kis fáziskését a bejelentkezési képernyő megjelenéséig.
A 1909-es verzió támogatása a Home és Pro kiadásoknál májusban véget ér, vagyis mindenképpen váltani kellene egy újabb verzióra a további aktív támogatáshoz. Ahol funkciófrissítés, teljes (nem Enablement Package ami utólag könnyen eltávolítható) build upgrade után 10 napig van lehetőség a gépházban közvetlenül visszaállni az előző Windows 10-verzióra, ha esetleg valami gond lenne az újjal. + Lehet előtte teljes rendszermentést is készíteni lemezképfájlba, amiről szintén volt már szó itt.
-
Geth
veterán
Nálam egyik verzióval sem voltak ilyen problémák, amiket taglaltál.
A második bekezdésre én egy DDU + gpu driver reinstallt csinálnék.
Rendszervisszaállítás passz, de mintha build upgrade-nél csak visszarakná a régi rendszert, ha megvan még a windows.old mappa (csak 10(?) napig tárolja). De nem 100%, életemben nem használtam. -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #133312 üzenetére
Ránézésre elvileg még oké is lehet és az ára is reálisabb, mint a gyanúsan olcsó termékkulcsoknak. Ténylegesen meg ki tudja, illetve le lett írva nemrég újra, hogy ez ügyben elsődlegesen az adott boltnál, webáruháznál tessék érdeklődni, meg hogy ez most OEM/Retail/MAK termékkulcs-e, van telefonszáma és e-mail címe az általad linkeltnek is. + Arról is volt szó, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy használt szoftverlicencnek egy hazai szakértő szerint.
-
válasz
Szia! Volt itt ez már téma számtalanszor.
Ha ennek a 7 feltételnek megfelel, akkor ok: [link]
De gyanús ez... -
Cs1csó
titán
válasz
Nem tetszik, már ott érdekes, hogy azt írja OEM/Retail
Most akkor OEM vagy Retail?
Mivel a Windows 10 kvázi az "utolsó" Windows ezért szerintem nem éri meg OEM licenc vásárlása. Ha veszel egy jó Retail-t akkor azt mivel ugye "utolsó" Windows 10 elvileg akár 20 év múlva is használhatod az akkori gépeden. DE ha OEM-et veszel azt bukod ha meghal a géped, vagy elpasszolod.OEM-ért nem adnék többet 2-3k-nál.
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Ez mennyire hiteles Windows 10 pro vásárlás céljából? [link]Köszönöm!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #133307 üzenetére
Ja, nem gondoltam, hogy ez ilyen általánosított név, és nem valami konkrétabb (mint ahogy pl a ransomware-ek külön nevezettek...). Akkor ez ennyi volt.
-
válasz
King Unique #133294 üzenetére
Köszi a választ, közben megtaláltam a probléma okát, a kormányon az egyik effekt okozta, azt kikapcsoltam és jó lett minden, amúgy amiket írtál azokon végigmentem meg még más dolgokat is próbáltam de a rohadt kormány felülírt mindent
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság melyike a legstabilabb W10 verzió? Amelyik nem fossa össze magát, nem pusztít el fájlokat, és általában normálisan működik is.
Most 1909 van, de sosem volt jó. A régi DX-et használó játékok csesztek működni, az egész rendszer meg beszaggat, ha háttérképet változtatok. (Ki is kellett kapcsolnom az automatikus háttérkép váltást) Emellett az animált záróképernyő sem működik. Beragad statikus képpel.
A rendszervisszaállítás mennyire tudja visszacsinálni a dolgokat ha nagyon ganéj lesz az upgrade?
-
King Unique
titán
válasz
ledgeri #133306 üzenetére
Ez és ez elég konkrét?
Amúgy meg a vírusirtó topic témája, ott lehet tovább fejtegetni, sőt már meg is történt ahogy nézem. -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique #133304 üzenetére
Csak hát itt jön szembe a nem techy user a vonal túlfelén... De akkor majd lesz valami.
(A találatról te találtál valami konkrétabbat? Nekem a vírustotál nem dobott kis semmit, bár csak a fent is szereplő kiírással, és annak csorbitásaival próbálkoztam) -
zsoltzsolt
addikt
válasz
King Unique #133303 üzenetére
Köszi és azt gondolom, hogy marad a Home, az bőven elég.
-
King Unique
titán
válasz
ledgeri #133297 üzenetére
Hát értelemszerűen a
HackTool:Win32/AutoKMS
találat...Ha nem a billentyűzet a probléma, másikkal kipróbálva is ez van, akkor nem annak hibája okozhatja. Ellenben az nem derült ki, hogy milyen felugró ablakok voltak, ott mi lett nyomogatva, + hogy milyen ISO-val lett telepítve a rendszer, történt-e egyéb módosítás, stb. Ha a tulaj nem tud informatív választ adni ezekre, akkor meg felesleges tovább vesződni ezzel, mehet a repair install, vagy szükség esetén az adatok lementése után a clean install, aztán kész.
-
King Unique
titán
válasz
zsoltzsolt #133302 üzenetére
Na, akkor van TPM és használható az eszköztitkosítás, vagyis minden oké. Illetve csak és kizárólag a titkosítás miatt felesleges Pro lenne kiadásra váltani, ha egyrészt megoldható máshogyan is, másrészt ha közben nem használnád ki célirányosan az egyéb előnyeit.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
King Unique #133298 üzenetére
Köszi a választ!
Ez a laptoppal előre telepített Win10 Home.
A Gépház azt írja, hogy az Eszköztitkosítás be van kapcsolva (ez egy Asus ZenBook , 8.gen intel). -
Doky586
félisten
válasz
zsoltzsolt #133296 üzenetére
"bitlocker miatt gondolkodtam rajta"
Bitlocker a C: meghajtót kivéve működik Home verzión is.
Csak wintogo-val kell bekapcsolni. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest