- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Zsiráfnyál #135399 üzenetére
DDU gyalu után felrakva próbáltad?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #135397 üzenetére
Szerk: 466.47-es NVidia driver-re való váltás után leállítás + indítás után 2 perccel már [hibát] jelez a LatencyMon.
-
mzso
veterán
Helló!
Régebben beállítottam az androidos telefonomon egy Samba szervert. Ami segítségével simán el tudtam érni a telefonom Win 8-on, pl így: \\192.168.1.77\sdcard (statikus IP címet adtam a telefonnak a routerben.)
Na mármost ez Win 10-en nem megy. Csak annyit ír hogy hálózatnév nem található.Vajon miért nem megy? A telefonon nem változott semmi. Nem is használtam egy jó ideig.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #135396 üzenetére
Azóta meg már [piros] is.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #135392 üzenetére
A LatencyMon közben megváltozott, most már [így] néz ki.
BIOS-hoz, CPU beállításokhoz életemben nem nyúltam. A Win10 energiagazdálkodás teljesítménycentrikusra van állítva (ezt több helyen javasolták).
Az alaplapom egy 7 éves H97-PLUS, gyári BIOS-al de [úgy látom], van egy 2019-es, azóta frissebb BIOS verziója (ezt nem frissítettem, a gyárit használom).
Az előző VGA-m (GTX 760) kb 2 hónapja megdöglött, ezért vettem az újat (1050 Ti), más hardver a gépben nem változott.
Mi lehet a megfejtés ?Win10 újratelepítés ? BIOS frissítés ? Esetleg tápegység hiba ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
isti732712 #135393 üzenetére
Hát, a weboldaluk szerint az 05.18-as, szerintem nagy valószínűséggel használtam már, de hogy kékhalált is kaptam-e vele, azt nem tudom.
Egy próbát mindenképpen megér, kösz a tippet. -
isti732712
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #135392 üzenetére
Tedd vissza az előző vga drivert,sokan panaszkodnak a 466.63 verzióra bsod fagyás stb,én is belefutottam! Már az nvidia is elismerte a hibát,ez lehet egy fő ok,aztán ezenkívül van e valami más az passz. De ezt a drivert mindenképp szedd le és tedd vissza a 466.47 drivert.
Csak ezért kérdeztem a vga drivert!!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
isti732712 #135390 üzenetére
27.21.14.6663
Maga a VGA pedig 1050 Ti
A driver 2021. 05. 27-es, a Win10 telepítésem 2021. 05. 01-es. Hogy 05.27 előtt milyen verziót használtam, azt nem tudom, de már rögtön 05.01.-én is volt kékhalálom, tehát annyit tudok róla, hogy jelentkezett azzal is (az akkori legfrissebb volt, valószínűleg).
A LatencyMon közben kb 1 óra futás után [így] néz ki. -
default.
őstag
válasz
King Unique #135305 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
isti732712
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #135382 üzenetére
Milyen vga drivert használsz?
-
King Unique
titán
-
ETOM
addikt
válasz
Zsiráfnyál #135382 üzenetére
Ez a program nem jó windows 10-re. Inkább LatencyMon.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszi a válaszokat !
Egészen más témában lenne még egy Win10-es kérdésem.
A legutóbbi Win10 telepítésem óta kapok heti 1-2 DPC_WATCHDOG_VIOLATION kékhalált, szétkerestem már az internetet, de nem jövök rá, mi okozza, és hogyan szüntethetném meg.
A DPC latency-m [így] néz ki, ez nem tűnik egészségesnek, és maga a monitorozó program is tippeli, hogy a megfejtés valamilyen driverben lehet (bár életemben először monitorozom, ezért nem tudom, miként kéne a látottakat értelmeznem).
Amikkel eddig próbálkoztam :
- Win10-es RAM check (nem volt hiba)
- Külső programos SSD check (nem volt hiba)
- Minden létező driver legfrisseb verziója (DriverEasy-vel, nem volt változás)
- VGA driver kézi törlés + újra telepítés (nem volt változás)
- Chkdsk (nem volt se hiba, se változás)
- Vírusirtó letörlés (nem volt változás)
- Minden nélkülözhető program törlése (nem volt változás)
- SATA AHCI-vezérlő kézi driver módosítás (nem volt változás)A jelenség :
- Ugyanezen a gépen dolgozok is, meló közben még egyszer sem kaptam kékhalált, pedig van benne vagy 500+ óra idő. A kékhalált konkrét programok használatához tudom kötni, de ott sem mindig jelentkezik, csak máshol látszólag nem.
- Az USB audio interface-em működésével valami biztosan nem stimmel, mert gyakran hallok recsegő hangokat (akár hangfalon, akár fejhallgatón), de nem hardveres recsegésnek tűnik, hanem valamilyen szoftveres eredetű problémának (szintén, meló közben tudok minden egyes nap 9 órán át zenét hallgatni egyetlen reccsenés nélkül, aztán indítok egy Discord-ot, és össze-vissza recseg).
- Egy kivétellel az összes kékhalált "Discord + játék (PoE / WoW)" kombó mellett kaptam, egyetlen egyet pedig úgy, hogy csak a Discord futott, más nem.
- Az USB audio interface-t próbáltam driver nélkül használni, próbáltam minden egyéb hangeszközt eltávolítani (eszközkezelőből letiltani / törölni), de csak nem akar megszűnni a kékhalál.
- A kékhalálok után ha nem nyomok kézi restartot (nem állítom le a belőle újrainduló win10-et), egészen extrém hibákat tapasztalok (pl Discord-on egyszer így "lassítva" hallottam mindent, konkrétan mint ha 50%-al lassított felvételt hallgattam volna).A fentiekre lenne a legújabb ötletem egy tiszta telepítés, de fogalmam sincs, hogy megoldást fog-e jelenteni.
Esetleg van rá ötletetek, hogy mi lehet a fenti rejtély megfejtése ?
-
válasz
Zsiráfnyál #135373 üzenetére
Windows 10 Pro OEM verzió hivatalos viszonteladótól 42-46.000 HUF, a nem OEM, USB médiás verzió 85-90.000 HUF.
-
King Unique
titán
válasz
Zsiráfnyál #135373 üzenetére
Előzőleg már linkelve lett, hogy beszerzési, vásárlási forrásként adott a Microsoft webáruháza, hivatalos viszonteladók, + ezeknél olcsóbban az ezen feltételeknek megfelelő használt szoftverlicenc, ahol az utóbbi kategóriánál a melyik webáruház mit árul ügyben értelemszerűen azoknál kellene érdeklődni.
Ha esetlegesen nem működik a vásárolt olcsó termékkulcs, vagy nem olyat küldtek amit hirdettek, akkor jó esetben lehet reklamálni és küldenek helyette másikat vagy visszautalják a pénzt, lásd mások korábbi eseteit: [link], [link], [link]. Ilyentől meg hazai szinten egyelőre nem kell tartani, bár egyes szakértők szerint idővel majd lehet rá esély (bővebben).Ha valaki nem akar ilyennel szívni, meg találgatni a termékkulcs eredetét, működését illetően stb., akkor adott hogy elsődlegesen honnan és milyen áron javasolt vásárolni, ennyi.
-
hajraolaj1
tag
válasz
King Unique #135320 üzenetére
Sikerült az utóbbi módszerrel. Köszi a segítséget!
-
seger
addikt
válasz
King Unique #135370 üzenetére
Az a köze, hogy többen használjuk a gépet távoli asztallal. Na most van aki rácsatlakozik, elvégzi a feladatát, és autómatikusan start leállítás... gép leáll. Aztán mikor próbálok rácsatlakozni, nem tudok. Mert lekapcsolták. A gép meg 120km-re van... így valakit ugrasztani kell, hogy legyen olyan kedves bekapcsolni.
Köszi a segítséget -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
King Unique #135372 üzenetére
Köszi !
A reális ár ma mennyit jelent kb ? (a biztosan jogtiszta fajtára értve).
Tudnátok valami támpontot adni, hogy mégis kb honnan, milyen felületen érdemes ezt keresni (vagy mi a kerülendő) ? A fenti emag-os linkek alatti kommentekben pl látom, hogy teljes a Chicago, össze-vissza küldik a többször használt kulcsokat, gondolom ez inkább a kerülendő fajta.
Illetve mennyire lehet ezzel mellényúlni ? Ha a telepítésnél még sikerül aktiválnom egy így vásárolt kóddal, de fél év múlva kiderül, hogy mégis valami probléma van vele, az az eladó problémája lesz, vagy én leszek a hülye, hogy ilyenektől vettem bármit is ? Mármint egy ilyen [random webáruházas] kódnál pl ki vonható felelősségre ? Lehet a számlát lobogtatni, vagy az semmit se ér ?
A kód aktiválásakor egyáltalán kiderül, hogy biztosan jó kódot kaptam-e, vagy derülhet ki probléma hónapokkal az aktiválás, vagy egy esetleges újratelepítés során is ? -
King Unique
titán
válasz
Zsiráfnyál #135369 üzenetére
Ha egész kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy épp az imént volt ez n+1-edik alkalommal újra téma itt. Ahol ugye el kellene dönteni, hogy most csak egy "aktiválókulcs" kell otthonra extra olcsón, vagy reális áron biztosan jogtiszta termékkulcs és licenc, ahol a 2-3 ezer forintos nem feltétlen az utóbbi kategória. A szokásosnál olcsóbban az ezen feltételeknek megfelelő használt szoftverlicenc lehet reális opció, aztán hogy a linkelt webáruháznál pontosan mit árulnak, azt már értelemszerűen tőlük kellene megérdeklődni.
-
King Unique
titán
válasz
seger #135368 üzenetére
Elolvasod, kipróbálod. Amúgy igen, eltünteti a Start menüből, csoportházirend és registry szinten is beállítható, stb.
Másik opció értelemszerűen mellőzni azt a 3 - nem 1, így az egyszeri félrakattintás sem lehet ok - kattintást, meg nem világos mi köze a kapcsolat bontásának a rendszer leállításához, de mindegy. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Win10 Pro aktiváló kódot (?) szeretnék vásárolni, otthoni telepítéshez. Nem vagyok különösebben otthon a témában, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Látok random 2-3 ezer Ft-os kulcsokat, pl [ezt]. Nagy hülyeség egy ilyet megvenni, vagy valóban ilyen árban mozog ma egy jogtiszta Windows ? Hardver csere nélkül lesz ezekkel a jövőben bármi problémám (átverés, többször használt kulcs, felszívódó forgalmazó, akármi), vagy meg lehet ezekben bízni ?
A fenti linken látok pl egy "Garancia 12 hónap" információt, ez vajon mit jelenthet ? Ha a vásárlás után egy múlva közli velem a Microsoft, hogy a kulcsot többen is használjuk, kenhetem a hajamra, vagy egy ilyen kulcs garantáltan használható lesz, amíg hardvert nem cserélek (akár több újratelepítés mellett is, amíg csak ugyanarra az egy gépre telepítem) ?
Digitális kulcs néven valami hasonlót már 3-szor ennyiért látok, pl [ezt]. Van különbség aktiváló kód, és digitális kulcs között ? (gondolok itt hardver csere nélküli egyszeri, vagy többszöri telepíthetőségre, érvényességre, hasonlókra).Vagy kérdezem máshogy, honnan érdemes Win10-et venni, és egy megbízható eladótól az kb mennyibe kerül manapság ?
Köszi előre is !
-
seger
addikt
válasz
King Unique #135367 üzenetére
Nagyon köszi!
Ez teljesen eltűnteti, mindnkinél vagy felhasználóra lehet kijelölni? -
King Unique
titán
-
seger
addikt
Hogyan lehetne a start-ból kivenni a kikapcsolást?
Probléma: egy win10 pro távolról érünk el többen. Nem egy időben, de előfordul, hogy valaki nem kapcsolatot bont, hanem kikapcsolja. -
movax
őstag
válasz
ooszi #135360 üzenetére
Két éve vettem 3300 forintért, számlával, magánhasználatra 2 kulcsot, pro retailként árusítva, utólag derült ki, hogy mindkettő pro, de az egyik MAK-kulcs, viszont azóta is vígan működik, tehát nem bolygatták (eddig) az ellenőrzését, a másik valóban retail. Szóval szürke zóna, de érhetnek kellemes meglepetések, és ennyi pénzért nincs több kérdésem.
-
ooszi
senior tag
válasz
King Unique #135361 üzenetére
Értem elolvasom, amúgy már kb fel éve vettem tőle 2 db -t azóta működik rendesen, csak kíváncsi voltam
-
King Unique
titán
válasz
ooszi #135360 üzenetére
Ezt konkrétumok nélkül nem fogja senki csak úgy kitalálni, meg elsődlegesen értelemszerűen a kedves eladót kellene kérdezni, hogy pontosan mit árul és az mennyire oké... Egyébként meg lásd egy másik esetél leírtakat, ennyi.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék érdeklődni hogy a hardverapron vásárolt win10 kulcs 9500 ft és számlával, ez mennyire legális és biztonságos
-
szilvásbukta
tag
válasz
movax #135218 üzenetére
Pár napja a touchpad / billentyűzet hibájáról beszéltünk. Azóta próbálkoztam még sok mindennel és nagy nehezen sikerült megoldani a problémát. Végül nem a driverekkel való ügyeskedés segített, hanem egy BIOS update kellett. Azóta tökéletesen működik. Elképzelhető, hogy a te gépeden is ez segítene.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pappkarcsi #135348 üzenetére
Pont olyan lapom van, friss winnel (4 napja települt) és az USB 3.0 vígan megy.
A lapunk support oldalán is a win10-hez nem ajánl extra drivert, szóval külső ellenőriztetővel nem biztos, hogy megéri babrálni... Mondjuk magamat cáfolom most, mert az alap win olyan drivert rakott fel a hálózati dologhoz, ami kékhaláloztatta a gépemet... Azt cserélve már megy. de az nem "blanket driver refresh" volt, hanem spicifikus problémammegoldás.Egyébként Biosban engedélyezve van?
-
King Unique
titán
válasz
vaakuum #135334 üzenetére
Felesleges kiolvasni a termékkulcsot W10 alól, meg pláne ha csak az általánosat sikerül, amiről már többször volt szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
infectedmann
őstag
válasz
King Unique #135314 üzenetére
Megoldottam ez alapján
Tökéletesen működik minden.
-
King Unique
titán
válasz
A Windows 10 esetében általában adott a natív USB 3.X támogatás, ezért nem szükséges ehhez külön drivert manuálisan letölteni és telepíteni, az alaplap weboldalán is max. pl. Windows XP, Vista és 7 rendszerekhez - amik eleve nem támogatják natívan az USB 3.X szabványokat - van külön driver, ellenben Windows 8.1 és Windows 10 rendszerekhez nincsen az előbbi ok miatt. Vagyis kérdés, hogy miért akarsz te Windows 10-hez USB 3.0 drivert külön telepíteni?
"Windowsból próbáltam 21H1-et most felhuztam, teljesen szűz gépen sem megy."
Ha telepítesz a 0-ról egy Windows 10-et, akkor azt először talán naprakészre kellene frissíteni, + ha az eszközkezelőben ismeretlen eszköz van, akkor szükség esetén telepíteni a választható eszközillesztő-frissítéseket is (példa), majd restart, stb.
-
Geth
veterán
válasz
B. ASMedia USB 3.0/3.1 Drivers / a) "pure" drivers + megjegyzés elolvasása
GPT/MBR-hez semmi köze. -
King Unique
titán
válasz
samsung ace #135330 üzenetére
Már javasolva lett többször, de az továbbra sem derült ki, hogy amik pl. legutóbb lettek leírva és linkelve újra, azok mind és megfelelően végrehajtva ki lettek-e próbálva...
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Van az alábbi USB3.0 vezérlő a gépemben, de sajnos nem tudom telepíteni ezt, egyik driver sem ismeri fel vagy teszi használhatóvá.PCI\VEN_1B21&DEV_1040&CC_0C03
Asrock alaplap, nyilván próbáltam a gyári driveret, minden fent van, chipset meg ami kell.
Windowsból próbáltam 21H1-et most felhuztam, teljesen szűz gépen sem megy.
Driveridentifer.com-os találatokból is próbáltam jó párat, egyik sem akarja az igazat.
se MBR, se GPT alatt nem kel eletre. 10 éve driverekez gépeket, ez most eléggé kifogott rajtam. Ötlet vagy valami tipp?Lassan fizetnék is valakinek 5000 hufot, aki megoldja AnyDesk vagy Teamvieweren keresztül...
Valaki?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
fa4hu #135346 üzenetére
Szóval újbol:
-Mikor volt utoljára rendesen újraindítva, és rendes újraindítás után is ezt csinálja?? Mint írtam a "leállítás" nem az aminek mi olvassuk, hacsak nincs kiszedve a megfelelő pipa az enegriagazdálkodásnál... ha nem dereng, akkor nagy eséllyel nincs...
-Mi történik ha te altatod el? (erre vonatkozott a küldod, ha már az elment szót használod szót használtad) -
ledgeri
nagyúr
Egy nem C meghajtóra vezetett egyedüli pagefile - meghajtó-halál következtében való-elvesztése okoz-e súllyosabb dolgokat, mint egy alap áramszünet? A memória általi adatvesztés adott... bootkor a windows újrakonfigurálja magát... gondolom. Ezen túl lehetséges valami?
#135340 fa4hu
Elmegy alvásba ugyan ez van ha te küldöd el? Akkuról megy, vagy hálózatról is ugyanaz? Mikor volt utóljára rendesen újraindítva? (Az alapértelmezett "leállítás" csak fél hibernáció, resi mikor volt? Legyen 2x... Változtat-e ez valamin?) -
samsung ace
tag
válasz
samsung ace #135273 üzenetére
Ebbe tudna valaki segíteni?
-
samsung ace
tag
válasz
samsung ace #135330 üzenetére
Ebbe tud valaki segíteni?
-
-
Sziasztok!
Dell Latitude 6330 friss telepítés (UEFI-GPT) után gyorsan bootol, feláll a Windows 10, egészen addig, amíg a gép egyszer el nem megy alvásba, amiből nem sikerül felébreszteni, csak kikapcsolással. Onnantól kezdve lassú lesz a boot és lassabb a Windows betöltése is. A hibernálás kezdetektől fogva ki volt kapcsolva a gépen.
Próbáltam csak a Windows által feltett driverekkel, utána meg a Driver Booster által leszedettekkel, ugyanaz az eredmény. A BIOS az utolsó elérhető van fenn.
Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget!
-
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék érdeklődni hogy melyik windows 10 verziót vegyem meg, amire használva lenne: 7/24 menne, Transmission, PlexMedia server, otthoni megosztás, igazából kis HomeServer ként működne. Nincs pénzem Windows Servere.
Előre is köszönöm. -
N_A_S
veterán
Sziasztok. Mióta tápot cseréltem azóta random kekhalalokba fut gép, de kb csak uresjaratba (amikor alszom). Ki lehet deríteni valahogy esemény naplóból hogy mi crashel és hogy mi okozhatja?
-
vaakuum
addikt
sziasztok!
Van egy ősöreg, cirka 10 évet közelítő (de lehet, hogy át is lépte már) laptopunk. Win10 oprendszer van rajta. Egy intel3-as 3xxx laptop proci van benne 4 giga memóriával, szóval nagyon nem mai gép. Ez a gép már egy ideje csak minecraftra, discordra, iskolai beadndók szerkesztésére és youtubozásra van használva. A gép mostanában már furcsa dolgokat produkál, a kijelzője is betegeskedik, ezért mentegetések mennek folyamatosan, illetve próbálom kiszedni belőle a win kulcsot, de nem igazán sikerül. Szkripttel azt mondja, hogy egyfajta betűből áll az egész termékkulcs, a Produkey meg egyszerűen azt írja a win 10 azonosító mezőhöz, hogy nem olvasható. Minden más gépen gond nélkül ki tudom olvasni a kódokat a programmal és szkripttel is. Mi lehet az oka, hogy ezen a régi laptopon nem működik? -
válasz
hajraolaj1 #135315 üzenetére
MCT-vel csinálj telepítő pendrive-ot, és azzal próbáld frissíteni. (Bár új telepítésnél nem szerepel a listában az Enterprise, frissítésnél szokott működni, már több gépen is használtam ezt a módszert.)
-
samsung ace
tag
válasz
samsung ace #135273 üzenetére
Erre tud valaki valamit javasolni? Ezerszer próbálja telepíteni magától is de sikertelen mindig....
-
robogo81
senior tag
válasz
hajraolaj1 #135326 üzenetére
Nem lehet hogy maga az enterprise nem engedi hogy verziót válts? a frissítések mennek,de nincsen verziólépés? pont azért mert nem otthonra készült?
Mivel virágbolti ,ezért ha megtartós akkor keres egy legújabb kiadású enterprise-t és azt használt( ha legális pró/home nem jön be neked) -
hajraolaj1
tag
válasz
hajraolaj1 #135321 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy virágbolti verziós a rendszer, de minden update megjött eddig ezt a nagy updatet leszámítva, azért jöttem a fórumra, hátha itt tudna segíteni valaki, nem vagyok szakértője a Windows update-elésnek, mivel magától csinálta eddig a rendszer.
-
King Unique
titán
válasz
dethroner #135319 üzenetére
Szerintem már lett lett írva és linkelve a lényeg, ha Microsoft-fiókhoz van társítva a digitális licenc, akkor abba kellene belépni, majd az új eszközt kiválasztani és aktiválni, + ott a telefonos automata ügyfélszolgálat is, stb. + Ha anno W7-ről történt ingyenes upgrade, akkor a W7 termékkulcsának újbóli megadása és azzal azzal történő aktiválás is opció lehet.
Egyébként miért Pro N - amivel ráadásul csak a szívás szokott lenni és a normális használathoz eleve szükséges az MFP telepítése - kiadás van telepítve, illetve biztosan ahhoz van digitális licenc?Ha nem és helyette "sima" Pro kiadáshoz, akkor nem meglepő, ha a Pro N nem aktiválódik be.
-
Cs1csó
titán
válasz
+1 Doky
Sajnos otthonra nem lehetséges Enterprise verziót használni tehát valószínűleg nem jogszerűen használod.
Telepíts Home vagy Pro verziót. -
Doky586
félisten
válasz
Ha nem céges gép hanem otthoni, akkor egyértelmű hogy lopott illegális licensz..
-
King Unique
titán
válasz
• Version 2004 known issues and notifications
• How to Disable Safeguard Holds for Feature Updates on Windows 10
• How to Upgrade to Windows 10Megnézed nem-e érinti az eszközt a linkelt listából valamelyik driveres / egyéb probléma, a funkciófrissítés blokkolása eleve kikapcsolható, megoldható egyéb módon is az upgrade, stb., lásd a linkelt útmutatókat.
Ahol az Enterprise kiadás normál esetben nem otthoni használatra való és nem is reális (az pl. a Home és Pro) ott, az azzal kapcsolatos frissítési és egyéb problémákkal lehet fordulni értelemszerűen a szervezet rendszergazdájához, meg pl. a frissítési segéd és az MCT amúgy sem támogat Enterprise kiadást (példa), a gépházban Windows Update általi frissítés mellett max. pl. az Enterprise ISO in-place upgrade lehet opció. -
dethroner
veterán
válasz
King Unique #135299 üzenetére
Az utolsó ablakban nincs hibakód, csak a már említett szöveg, csak a kezdőoldalra ír hibakódot.
Úgy csinálalom ahogy a leírásban van. Az ingyenes w7-ről átállásos időből való a licensz, amit microsoft fiókhoz csatoltam. Mielőtt nekiálltam a hardvercserének, belépetm a gépházba és a microsoft fiókomba is, és mindekét helyen azt írta hogy a licencsz a microsoft fiókhoz van rendelve. Ezért mertem olyan bátran újratelepíteni a wint, mert úgy gondoltam pár kattintással majd aktiválom. De nem -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
King Unique #135308 üzenetére
Természetesen próbáltam. De akkor majd megprobalom megint. Koszi.
-
Doky586
félisten
válasz
Nem is neked kell foglalkoznod vele. Majd a cég rendszergazdája rendberakja..
-
Croft-21
őstag
Az normális, hogy a feladat kezelőben a lemez mindig 100%-on pörög, a memória meg 88%-on? Ja és mindezt úgy, hogy én nem csinálok semmit a gépen? Tudom, hogy van ez a Antimalware service...de ennyire lefognà a gépet? Még a google sem tölt be, úgy le van terhelve.
-
hajraolaj1
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi lehet az oka, hogy nem tudom a jelenlegi rendszert (18363.1556 Windows 10 Enterprise 1909) frissíteni a 2004-es verzióra sem?
Összesítő frissítéseket meg kumulatív frissítéseket a .NET keretrendszerhez mindig megkapom, viszont a 2004-es verzióra nem tudok frissíteni, soha nem is dobta fel 1 év alatt, hogy lenne rá lehetőségem. A hardverek max 5 évesek, szerintem az nem kéne, hogy baj legyen neki. Olvastam, hogy Conexant vagy Realtek audiódriver okozhat ilyen problémát, nekem Realtek, Universal Control meg Monitor 04 MX is van, de nem tudom, hogy tényleg ez lehet-e a probléma, feleslegesen nem akarom őket törölni. Előre is köszi a tippeket!
-
King Unique
titán
válasz
infectedmann #135313 üzenetére
Tehát tesztelési célra kell, amihez egyrészt a másik lemezre standard módon telepített W10 mellett adott a VHD boot és a Windows To Go lehetősége is, ha a virtuális gép és a Windows Sandbox nem opció. Másrészt adott a rendszer-visszaállítás és a már említett rendszermentés és visszaállítás lehetősége a programtelepítések miatti esetleges nem kívánt módosítások visszavonásához, nem feltétlen kell csak emiatt + 1 Windows 10-et telepíteni.
A közös rendszerindító menühöz akkor értelemszerűen nem elszeparált telepítés kell, bár külön-külön telepítve a két W10-et akár utólag is hozzáadható a + boot bejegyzés. -
infectedmann
őstag
A másik Windows 10 rendszeren szeretnék olyan dolgokat kipróbálni szoftveresen, amik esetleg az éles rendszert hazavághatják, ha nem járok sikerrel. Tudom, miért nem virtuális gépen oldom meg, de szeretném a gépem teljes számítási kapacitását kihasználni.
A mostani a Windows rendszer is UEFI-ban van telepítve és az újat is UEFI-ben tervezem telepíteni, illetve a közös renszerindítómenü lenne a tökéletes megoldás. -
King Unique
titán
válasz
infectedmann #135309 üzenetére
Attól függ mit akarsz, közös rendszerindító menüvel és azonos bootolási mód szerinti dual boot telepítést, vagy elszeparált és azonos / eltérő bootolási mód szerinti dual boot telepítést, utóbbinál a bootolásnál F12/egyéb billentyűvel a BIOS/UEFI boot menüben kiválasztani egyik/másik SSD-t és úgy indítani egyik/másik W10-et. Ha az utóbbi, akkor ott értelemszerűen célszerű lehet a telepítés idejére UEFI-ben letiltani vagy fizikailag eltávolítani a jelenlegi SSD-t.
+ W10 - W10 dual boot esetén javasolt lehet mindkét rendszernél kikapcsolni a gyorsindítást a lemezek inkonzisztens állapotának elkerülése érdekében, bár ha közös rendszerindító menü van benne mindkét W10 indítóbejegyzésével, akkor ilyenkor a másik indítása előtt történik + 1 restart, hogy ne okozzon esetlegesen gondot a bekapcsolt gyorsindítás.
Egyébként nem világos esetedben mi szükség van erre (egyszerre 2 db W10 egy PC-n), ha csak egy tartalék rendszer kell szükség esetére, akkor adott a rendszermentés készítésének és szükség esetén visszaállításának lehetősége. + Ugye 2 db W10-hez alapesetben 2 db licenc, termékkulcs kell, bár ha egyforma kiadás (pl. Home / Pro) mindkettő és egyszerre csak az egyik fut, akkor jó esetben a másik is beaktiválódhat ugyanazon PC-n ugyanazzal a digitális licenccel.(#135310) tomaszka88:
Nyilván nem kell semmit áthelyezni, kikapcsolni, letiltani csak azért, mert SSD-ről fut a Windows 10, ami már többször el lett magyarázva itt is (példa). -
Doky586
félisten
válasz
A win10-eken kapcsold ki a gyorsindítást. [kép]
Húzd le a többi lemezt és úgy telepítsd.tomaszka88: nem kell elállítgatni semmit.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Sziasztok!
Ma beléptem az internetbe, megvettem ezt a Májkróószoft 10-et.. Vágási Ferike voltam a gazdagréti Batman!! XD Azonban a viccet félre téve, M2 SSD-nél maradhat a virtuális memória, vagy pakoljam át a HDD-re?
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Ezer éve nem csináltam dual boot rendszert, úgyhogy inkább kérdezek, mielőtt a működő rendszert is hazavágom
Jelenleg egy M.2-es SSD-n van egy működő Windows 10-es rendszer, viszont van egy használaton kívüli SSD-m, amire egyéb okok miatt szintén szeretnék egy Windows 10-es rendszert. Csak annyi a dolgom, hogy a jelenleg üres SSD-re fetelepítem az Windows 10-et, vagy van bármi, amire oda kell figyelnem?(UEFI-s az alaplap)
-
King Unique
titán
válasz
hackeeeee #135303 üzenetére
Értelemszerűen rákeresni a hibakódra és alkalmazni az ott javasoltakat...
-
King Unique
titán
válasz
Restart® #135306 üzenetére
Max. akkor ha Microsoft-fiókkal használod a rendszert és összekapcsolod a digitális licenccel, egyéb esetben (pl. helyi fiókkal használod) nyilván nem. Ahol ha Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor ott eleve kiválasztható melyik eszköz legyen aktiválva, el is távolítható onnan az adott eszköz stb., lásd a nemrég linkelt útmutatót.
Alapesetben meg egyébként eleve az imént említett hardverazonosítóhoz kötődik a digitális licenc, a Microsoft-fiókhoz kapcsolás csak egy plusz opció. -
Restart®
tag
Sziasztok!
Nagyon láma kérdésem lenne, bocsiA Windows licenc nem kapcsolódik össze a Microsoft fiókkal, ugye? Mármint lehet használni a Windowst akkor is, ha korábban más Microsoft fiók működött ott? Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
default. #135302 üzenetére
Igen, létezik, de ilyen csak gyárilag Windows 10-zel előtelepített PC-knél, illetve UEFI OEM Key esetén van, egyéb esetben nincsen.
Másik eset az automatikus aktiválásra hardverazonosító (alaplap) alapján a már meglévő digitális licenc, akkor ugyanazon Windows 10-kiadás (Home/Pro/egyéb) újratelepítésnél szintén automatikusan aktiválódik a rendszer, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. -
default.
őstag
Srácok, létezik olyan, hogy "a win 10 a bios-ból regisztrálja/aktiválja magát" ? Tehát nincs hozzá kulcs, hanem "a biosból regisztrálja magát.." Ezt írták nekem.. be akarnak csapni?
Köszönöm, üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest