- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Joshi #134199 üzenetére
Üdv, simán, több Android emulátor is létezik amit én használok: BlueStacks
A 4-es verziót ajánlom az 5-ös talán még nem annyira kiforrott.A másik ami még ajánlott az a NOX
Az AlternativeTo oldal szerint ez a kettő a legnépszerűbb
-
Joshi
titán
Sziasztok. Érdeklődnék hogy érdemes-e foglalkozni Windows 10-en Android oprendszer virtualizációval? Konkrétan azt szeretném elérni, hogy asztali PC-ről (adataimnál) tudjak futtatni mondjuk egy Android 9/10 oprendszert, és azon belül működjenek a telepített appok. Ha működik a dolog, akkor milyen programot ajánlotok erre a célra?
-
isti732712
aktív tag
Zárolási képernyőn szeretnék programokat beállítani,ezt meg is tettem,de nekem semmit nem mutat zárolási képernyőn,már végig gugliztam,de semmilyen leírást nem találtam ez a funkció mitől hibásodhat meg,és ha meghibásodik mi a teendő!
Nem létkérdés csak zavar,hogy nem működik!
valakinek ötlet? -
King Unique
titán
válasz
jokeph #134195 üzenetére
Igen, MBR-nél valóban lehet 3 db elsődleges + 1 kiterjesztetten belül több logikai partíció/meghajtó, de van hogy nem pont így jön ki mindenkinél és a 4.-et is elsődlegesre csinálják, ami után már nincs tovább. De szerencsére manapság már egyre kevésbé téma és egyre kevésbé van értelme az MBR sémának és logikai partíciókkal vesződni, amikor a Windows 10-nél (is) eleve adott az UEFI + GPT támogatása, + az újabb hardvereknél is egy jó ideje.
Oké, de amúgy nem fog elveszni anélkül sem az a lemezterület, ha egyszer a kötet átméretezése, illetve kiterjesztése megoldható közvetlenül a klónozás előtt a klónozóprogram kezelőfelületén, valamint utólag a lemezkezelőben / 3rd party particionáló programmal is, + a nem lefoglalt területen létrehozható utólag új partíció is, pont ez a lényeg és ezért felesleges csak emiatt és amúgy is a klónozás előtt külön, előre, fixen particionálni a célmeghajtót. -
válasz
cherubion08 #134191 üzenetére
Nincs mit, én. Minden telepítésnél a tégit állítom be, 90%- a a felhasználóknak ezt szereti jobban. Vagyis az én körömben.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #134193 üzenetére
Az sem számít (bár manapság minek 4 elsődleges partició egy meghajtóra), lehet a maradék kiterjesztett is.
Előparticionálás alatt a célmeghajtó esetében mindössze annyi volt a gondolatomban, hogy lényegesen nagyobb célmaghajtó esetén nem vesszen el a különbözet meghajtó 1:1-es klónozás esetében.
De most az előbb kipróbáltam és nincs vele gond.
A többi az úgy gondolom ismét evidens a Macriumnál, hogy a bootolható rendszer részét képezik a segédparticiók is.
Ám köszönet a hasznos linkekért/példákért, mások okulására is megfelel.
P4/W2000/XP/2003 korszakban eme célra (és rendszermentésre is) a Ghost volt a bevált progim, valszeg maradtam is volna nála, csak sajna az M2 nVME meghajtót csak látta, de kezdeni nem tudott vele semmit. -
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #134193 üzenetére
Tökéletes leírás
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #134192 üzenetére
Az evidens, hogy a nem lefoglalt területen lehet utólag új partíciót létrehozni (ha nem haladja meg a partíciók száma pl. az MBR séma 4 db elsődleges partíció korlátját). Itt egyrészt inkább az a lényeg, hogy eltérő tárolókapacitású forrás- és célmeghajtó esetén a különbözet nem lefoglalt területre kiterjeszthető-e a C, vagy ha van közte egy pl. egy WinRE partíció, akkor 3rd party particionáló programmal (példa). De mivel a Macrium Reflect esetében adott a klónozás megkezdése előtt a célmeghajtóra kerülő partíciók méretének módosítása, + lehet a forrásmeghajtóról a partíciókat drag & drop módon mozgatni a célmeghajtóra, ezért ez sem téma, megoldható már akkor és nem kell utólag ezzel foglalkozni. Másrészt azt írta a fórumtag, hogy UEFI-s telepítés van nála, ahol UEFI/GPT séma esetében legalább 4 db partíció van a C-vel együtt, ahol többek között pont ezen rendszer számára fenntartott kicsi partíciók miatt is felesleges és értelmetlen előre, fixen particionálni a célmeghajtót pl. 1 db elsődleges partícióval. + A klónozásnak pont az a lényege, hogy 1:1-ben átmásolja a forrásmeghajtó tartalmát a célmeghajtóra, kialakítja az utóbbin is ugyanazt az MBR/GPT partíciós sémát, partíciókat, elrendezést formázást, stb., épp ezért is totál felesleges ilyenkor a célmeghajtót előre inicializálni, particionálni, formázni, meg pláne ha egyesek még a megfelelő partíciós sémát, partícóelrendezést stb. sem találják el.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #134190 üzenetére
Ennyire nem mélyedtem bele, az inicializálást megcsináltam előtte, de jó tudni, hogy ez nem probléma, és a partició méretezés is okés.
Tehát: egy jóval nagyobb formázatlan célmeghajtó esetén a kimaradt részt utólag meg tudom particiónálni biztosan ?- UPDATE: rápróbáltam, és a WIN lemezkezelőből a kimaradt részt meg lehet particionálni.
W10 clean installról nem írtam, ott számomra is evidens (már W7 óta), hogy majd a Win telepítő megoldja/telepítés során megadható a többi particíó. -
-
King Unique
titán
válasz
bacsis #134175 üzenetére
Ott van ilyen célra pl. a népszerű Macrium Reflect és egyéb programok is, ahol az is lényeges, hogy megfelelően történjen a klónozás, lásd egy másik válaszban elírtakat.
(#134182) jokeph:
"Amire érdemes figyelni: az új célmeghajtót érdemes előtte inicializálni és a megfelelő méretű particiót beállítani."Hát ez nem éppen így van...
Pont az a lényeg, hogy akár egy Windows clean install, akár klónozás, nem kell előre inicializálni, particionálni és formázni a célmeghajtót - ami miatt lehet kavarodás - , majd megoldja a Windows 10 telepítője, klónozásnál a klónozóprogram a művelet során, stb. Meg pl. a Macrium Reflect esetében eleve adott a klónozás megkezdése előtt a célmeghajtóra húzott/másolt partíció méretének módosítása, pont ezért felesleges és értelmetlen előre, fixen particionálni, na meg egy W10-es rendszermeghajtónál ott vannak a rendszer számára létrehozott kicsi partíciók (pl. SR, ESP, MSR, WinRE) is, stb. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
jokeph #134182 üzenetére
Köszi a tippet megfogadom
valszeg nem fogom publikálni a Dual 771-et... Eléggé kapufa lett... vadul elkezdtem tesztelni hogy majd milyen jó lesz... Aztán sok esetben az Opteron szintjét vagy stabilan mindig 20-25%-al tud többet... Jóval többet kellett volna... Valszeg az FSB iszonyatosan limitálja a rendszert -
totig
tag
válasz
Malibutomi #134185 üzenetére
"The only way to recover the system is booting into Windows Recovery Environment and doing a Startup repair."
Ahogy Doky586 is írja. Telepítő pendrive gépbe, restart és akkor gyakorlatilag magától javítja. Nálam legalábbis az volt, nem volt szükség beavatkozásra. Én - elvileg - fölöslegesen csináltam load optimized defaults beállítást, meg minden szart is előtte, mert nem tudtam mi a franc van, de elvileg egy javítás megoldja minden egyéb nélkül.
Ha igaz, ami itt van, akkor elvileg telepítő nélkül is bejön a Win RE:
"WinRE starts automatically after detecting the following issues:
- Two consecutive failed attempts to start Windows
..."
szerk: Na közben látom, akkor megoldódott. -
Doky586
félisten
válasz
Malibutomi #134185 üzenetére
Telepítő pendriveról bootolsz..
-
totig
tag
Tegnap belefutottam ebbe a frissítésbe, ma pedig a következményeibe, más ne járjon így.
tl;dr Gigabyte x570 alaplapnál az AMD SCSIAdapter 9.3.0.221 update ne menjen! -
jokeph
nagyúr
válasz
bacsis #134180 üzenetére
Macrium Reflect Free-ben még nem csalódtam.
Sikeresen klónoztam vele működő W7x64/W10X64 rendszereket az alábbi variácókban:
HDD-SSD (Sata és M2 Sata/nVME)
Sata SSD-M2 nVME SSD.
Amire érdemes figyelni: az új célmeghajtót érdemes előtte inicializálni és a megfelelő méretű particiót beállítani.
Ha a célmeghajtón nincs létrehozva partició, akkor a forrásmeghajtó másolandó particióját/particíóit fogja alkalmazni a program, azaz ha a forrás meghajtó pl. 160 GB-os HDD/bármi és egyben van formázva/csak a rendszerpartició kerül klónozásra, akkor a formázatlan pl. 240 GB-os célmeghajtó is a forrásmeghajtóról klónozott méretet fogja lefoglalni, a többi "elveszik", nyilván vissza lehet szerezni a kiesett részt, de egyszerűbb megelőzni szerintem.OFF: írtam HSZ-t a dual opteronos teszt végére, dual s771 is várható ?
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy UEFI-s gép. a benne lévő HDD-t szeretném átklónozni egy SSD-re. Tudtok ajánlani olyan free programot amivel ezt meg tudom csinálni,m úgy hogy a klónozás után bootoljon is a gép?
Köszi előre is -
válasz
Occon adom #134170 üzenetére
Szia,
Jobb klikk -> Levétel a tálcáról
Lassú voltam. -
mpo
veterán
válasz
Occon adom #134170 üzenetére
Tálcán jobb gomb.
Nekem a hírek és ... jelent meg, de kikapcsoltam. -
Occon adom
aktív tag
Üdv!
A Windows tálcáról az időjárási kijelzést el lehet valahogy távolítani?
Engem zavar és nem is telepítettem ilyet, van rá ikon a menüben, ha kíváncsi volnék rá. -
King Unique
titán
válasz
Szpisti #134165 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a korábbi Windowsokban (pl. 7, 8.X) lévő legacy Windows Fényképnézegető alkalmazás alapértelmezetten eleve nem része a Windows 10-nek, tákolás és módosított ISO nélkül a megléte max. esetleg úgy lehetséges, ha pl. Windows 8.1-ről történt upgrade Windows 10-re és amiatt maradt benne esetelegesen a rendszerben, lásd a Microsoft weboldalán lévő leírást.
-
Szpisti
addikt
válasz
King Unique #134163 üzenetére
Eredeti Windows 10-em van, vagyis anno eredeti lemezes Windows 8-at vásároltam, azt upgrade-eltem régen, de azóta már természetesen jópárszor újratelepítettem a hivatalos honlapról letöltött MediaCreationTool-al készített pendrive-al... Szóval eredetinek mondhatom.
Nem emlékszem, hogy "tákoltam" volna, hogy legyen Fényképnézegető, de lehet.
Köszi, megnézem a linket. -
King Unique
titán
válasz
Szpisti #134162 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, ahol ha netán nálad is ilyen "kissé modifikált" Windows 10 van telepítve, akkor nincs min csodálkozni...
-
Szpisti
addikt
Sziasztok! Hogy tudom megoldani, hogy ha .jpg-re kattintok, ne a "Windwos Fényképnézegető" nyíljon meg, hanem a "Fényképek" app? A társításban hiába van ez beállítva alapértelmezésnek, akkor sem az nyitja meg, hanem a régi Fényképnézegetőt. Ki tudom valahogy törölni azt a rendszerből?
-
King Unique
titán
válasz
Regiee #134157 üzenetére
• Version 2004 known issues and notifications
• How to Disable Safeguard Holds for Feature Updates on Windows 10
• How to Upgrade to Windows 10Erről is volt már szó itt többször, lásd a legutóbbi esetnél leírtakat.
-
Regiee
aktív tag
válasz
Cs1csó #134158 üzenetére
AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz
Sapphire Radeon RX 550 4GB
16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black
Gigabyte B450 AORUS ELITE alaplapNapközben innen %windir%\SoftwareDistribution\DataStore kitöröltem mindent és újraindítottam a services.msc-ben a windows update szolgáltatást, utána töltött és telepített valamiket, de itt még szerintem akkor is hiányzik valami
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #134156 üzenetére
Teljes mértékben igazad van! Sajnos a macrium reflect által készített biztonsági mentéseim meghaltak egy másik ssd-n,az az ssd adta meg magát! De mostmár tudom ,hogy nem egy helyre kell biztonsági mentést készíteni!
De! repair install opció eszembe se jutottIgazad van!
Köszönöm a segítséget! Ha nem muszáj nem tolnám túl a dolgot
Ez csak egy hirtelen balga ötlet volt......
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Létezik, hogy nekem még nem elérhető a Funkciófrissítés a Windows 10 2004-es verziójára?Ha elérhető, mi a megoldás?
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #134155 üzenetére
Egyrészt, ha gond van a jelenlegi rendszerrel, akkor nem feltétlen kell clean install, azaz újratelepíteni a 0-ról, hanem adott a repair install lehetősége is, ahol megtarthatók a személyes fájlok és a telepített programok, beállítások.
Másrészt, ha USB-s meghajtóra cél telepíteni és onnan futtatni a Windows 10-et, akkor ahhoz Windows To Go szerinti telepítés kell, vagy a meglévő local install átkonvertálása WTG-re, stb.
Harmadrészt nem világos mégis mi értelme van először WTG szerint telepíteni, majd azt utána local installra konvertálni, meg klónozni stb. és úgy használni USB helyett tartósan a PC-be téve a meghajtót...
Ha eleve local install a cél, akkor azt kellene használni, aszerint választani a clean install / repari install opciókat, felesleges WTG-vel bonyolítani. Ha WTG a cél, akkor meg annak megfelelően telepíteni és nem keverni az előbbivel. Ha local install + WTG is, meg hogy legyen tartalékba egy + plusz rendszer, akkor meg azt kellene csinálni, ennyi.
Negyedrészt, ha egy nagyon belakott rendszerről van szó és épp emiatt nem igazán opció az újratelepítés a 0-ról, akkor tessék rendszermentést készíteni - amit lehetőleg több helyen, több meghajtón javasolt tárolni - a megfelelő állapot(ok)ról, majd alkalmanként megismételni a naprakész állapot fenntartásához és akkor nem téma ez az egész, szükség esetén csak a mentést kell visszaállítani és nem balga módon mindent a 0-ról kezdeni.
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Adott a gépemben asztali pc egy ssd,azon lévő jelenleg is használatban win 10,szeretném újratelepíteni,mert már minden baja van! De az a helyzet mire belakom a rendszert az kb 2-3 nap. Dolgozom rajta és ezért fontos lenne ,hogy mindig tudjam használni! Sajnos biztonsági mentésem nincs róla így a macrium reflect ebben az esetben nem játszik,mivel ahol megvolt róla a biztonsági mentés az megadta magát!
De! Nem is ez a lényeg! A kérdésem a következő lenne van egy axagon külső házam,fel tudok úgy telepíteni egy új rendszert, hogy nem bántom a régit hanem az axagon külső házra telepítem és ott lakom be,miután a belakás megtörtént,akkor vagy berakom a gépbe vagy pedig átklónozom a jelenlegi "döglődő" rendszerem helyére?
Tudom kicsit megkomplikálom a helyzetet,de jelenleg nem tudok erre 2-3 napot úgy szánni hogy egyfolytában mert dolgoznom kell a gépen,természetesen mikor nem dolgozom akkor utánna apránként átváltok a külső házra és lassan belakom!
Lehetséges ezt így?
Köszönöm előre is!
-
válasz
UnSkilleD #134151 üzenetére
Annyi mint a témaindítónak és a többi válasznak. Semmi.
Kb. innen indult, vagy picit előrébb és a kolléga meg is jegyezte hogy valszeg off csak nem talált topikot. [link]
Páran válaszoltak, én is és kezdett kibontakozni a "Nálam nem ilyen, biztos tök vagy és vírusos oldalakra jársz " szindróma.
Erre reagáltam úgy, ahogy. -
UnSkilleD
senior tag
válasz
tordaitibi #134147 üzenetére
és ennek most mi köze a windowshoz?
-
válasz
#73959936 #134146 üzenetére
de alatta meg jók vannak már, utána igen megint van falsh, ezzel nem kell foglalkozni.
Nyilván megtalál minden hülye oldalt is. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ez mindenhol ilyen, max még megteszed amit mond zolee001.
Én pl ritkán szoktam a 4-5 oldalra menni 1-2 oldalon megvan mindig amit keresek.
Szerintem engedd el -
mivel ugye itt sose senkinek nincs olyan gondja mint a másiknak, és ha valaki valami problémát felvet, arra csípőből a válasz hogy Hülye vagy barátom, NEKEM nincs ilyen gondom, elnyomkodtad, elbaltáztad, te vagy hunyó stb.stb.
Itt van, 3 egymástól 20 kilométerre lévő Linuxon, 3 Windowson, Opera és Firefox böngészőkkel ilyenek a találatok ha a képeket nyitod meg.
Biztosan mindegyiken ugyanazok a vírusok és ugyanazok a bővítmények vannak telepítve, persze.
Kopasz szponzorált boldogság,
Kritikai szerkesztő botrányos
Hálószoba kapitány
Tandíj elviselni
Hangerő álcázás stb. stb. wireless billentyűzet.
És természetesen én kérek elnézést ismét. -
mpo
veterán
válasz
szabonagyur #134140 üzenetére
Én meg azt, hogy ilyenre nincs szükség, tudni kell keresni.
-
zolee001
őstag
google/ncr -No Country Redirect keresés
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #134138 üzenetére
örülök annak, hogy neked is hasonló tapaszt. van.
-
-
mpo
veterán
válasz
szabonagyur #134134 üzenetére
Persze, hogy elolvastam.
Böngésző kiegészítő helyett a Google, csak jól kell beírni mit keresünk.
Amit a feleségem nem talál meg órák alatt, azt én igen, pár perc alatt. -
isti732712
aktív tag
válasz
szabonagyur #134114 üzenetére
Köszi! Szuper!
King Unique neked is köszi!
-
mpo
veterán
válasz
szabonagyur #134131 üzenetére
Elég a Google, csak jól kell beírni.
A gyártó oldala a mérvadó, nem a diáklányok által gépelt webshopos leírások.
Amit a #134125-ben linkeltem, nézd meg, sajnos ilyen szűkítési lehetőséggel nálunk semmi nincs. -
törölt tag
válasz
szabonagyur #134131 üzenetére
oblockorigin meg nano defenderplus van fenn edge alatt.
virust nem hiszem, eset endpoint security van kisvállalati.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #134127 üzenetére
A keresendő szöveg: aeg l6fbg48s
4.oldal
Méter együttérzés Horpadás aeg l6fbg48s elöltöltős mosógép ...http://www.filmfla.com › aeg-l6fbg48s-elöltöltős-mosó...Méter együttérzés Horpadás aeg l6fbg48s elöltöltős mosógép súly. Visszacsatolás önkéntes hajlamos Samsung WW80M644OBW/LE Elöltöltős mosógép, 8kg, ...semmi köze a topichoz, nem találtam meg azt ahová írni akartam -
-
törölt tag
sziasztok. böngésző/kereső. bármit keresek pár oldal után magyar összefüggéstelen zagyva hivatkozásokat találok. pl. mosógép keresésre:
Tartós Megszakító Láncszem Szünet Eltávolítása Kerékpár
meg tudja valaki mondani hogyan lehet az ilyen semmiket kiszűrni/szűretni a böngésző találatai alól ?
-
törölt tag
válasz
#73959936 #134092 üzenetére
Eseményazonosító 41
kritikus hiba (leálláskor)jó pár oldalt elolvasva arra jutottam, hogy a hiba nagyon összetett és lehet akár hardveres, akár szoftveres hibás beállítás.
Utóbbi mellett tettem le a voksom. Leállításkor a gép nem jutott el a teljes nyugalmi állapotba valsz. azért, amit írni fogok, ezért random el-el indult. Ennek kiküszöbölésére én 2 dolgot állítottam: egyrészt leszedtem (driverekkel együtt!) a videókártyát, majd újraindítás után kerestem win-frissítést (videókártyára), ami talán másodjára le is jött és települt is. Másrészt a windows energiagazdálkodásánál állítottam: pl. merevlemez ne kapcsoljon ki soha, a proci max. terhelésen is csak 95 %-ot adjon le, alvó állapotban hibrid alvást letiltottam, valamint felébresztési időzítőket nem engedélyeztem.
Ez hangsúlyozom, hogy ez csakis nálam bevált, mert a random elindulás megszűnt, mint ahogy az említett 41-es kritikus hiba is.
úh. happy
-
King Unique
titán
válasz
isti732712 #134113 üzenetére
How to Change, Remove, or Restore Shortcut Arrow Overlay Icon in Windows 10
Egyébként a parancsikonon a nyíl nagyon nem újdonság, korábbi Windowsoknál, pl. XP, W7 stb. esetében is ilyen, de mindegy.
-
válasz
Szerk.: Megelőztek, ott a szabónagyúr által leírásban a link a regfájl letöltésére, az a legyegyszerűbb megoldás.
-
szabonagyur
félisten
válasz
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Egy apró kérdés! Engem nagyon zavar a parancsikon nyíl! Hogyan miként lehet ezt eltüntetni Win 10 ben?
Köszönöm
-
Vtwo
senior tag
válasz
Cs1csó #134104 üzenetére
Office 2019 van a gépemen, annak illene elégnek lennie. De igazad van, a Microsoft 365 előfizetést nagyon ajánlgatja évi 25e-ért, azt lehet akkor a gond.
Az meg hiába ingyenes 1 hónapig, gusztustalanúl kifizettetik előre az egész évet és neked kell majd visszaigényelned, ha nem tartasz rá igényt. -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #134106 üzenetére
Értelek, de sajnos ez sem teljesen kerek: nem egy ingyenes felhőtárhely lett egyik napról a másikra fizetős, vagy a korábban adott X GB ingyenes tárhely lecsökkent Y GB tárhelyre vagy egyéb pl. a le- és feltöltési sebességet módosították stb.
Tehát NEM megbízhatóak ezek a tárhelyek sem. Sőt talán az MS és a Google is csinálta, hogy csökkentette módosította az ingyenes tárhelyet.
Nem mindenki követi napi szinten a tárhelyeit és elég kellemetlen ha jön az email - jobb esetben jön - hogy x naptól csak fele annyi az ingyenes tárhely.Tehát a felhőtárhely tökéletes az általad írd szinkronizációra, a kényelmes elérésre de a nagyobb biztonságot számomra az offline tárhely jelenti. Szerintem érdemes azt elsődlegesnek tekinteni és ott elsősorban csak a PÓTOLHATATLAN adataidról készíteni mentést ezeken az ingyenes felhőtárhelyeken akár egyéb pótolhatóbb adatokat is lehet tárolni pl. filmeket ,zenéket stb.
-
lovi27
addikt
válasz
hkari #134099 üzenetére
Ezt a technikát hívják angolul watchdog-nak.
Lényegében egy időzítő, amin belül egy várt/figyelt eseménynek be kell következni, mert ha nem újraindítja (reset) vagy leállítja azt a valamit amire használják. Például ilyen WD van a mai TV készülékekben is, hogy ha X ideig nincs bejövő jel, vagy ha Y ideig nem használja senki a távvezérlőt, akkor feltételezik nem nézi senki a TV-t és ezért automatikusan kikapcsol.
Hogy van-e készen WD program a Windowsra és milyen feltételekkel azt nem tudom, nem kerestem. Úgy gondolom már más is akart hasonlót. De például ha percenként pingelünk egy állandóan működő szervert (Google és társai) abból eldönthető, hogy megszakadt vagy még él az internet kapcsolat. -
válasz
Cs1csó #134104 üzenetére
10 éve Megasyncezek, a free elég nekem. Még nem hagyott cserbe.
Amúgy ha egy szép nyári reggelre megszűnik a Mega, a Dropbox, a Vándrájv meg a Gugli és a többiek egyszerre, akkor lehet elkezdeni rendesen berúgni meg bedrogozni mert akkor délre világvége van, akkor meg már úgyis mindegy.Az a tulajdonságuk a felhőtárhelyeknek, hogy pl. a telóval készült kép, vagy az egyik pc-n végzett módosítás stb. azonnal megjelenik mind az 5 szinkronizált eszközömön amikor bekapcsolom, ez a kényelem nekem nagyon bejött, arról nem is beszélve hogy egy képet, videót így megosztani a nagyérdeművel pár kattintás.
Mégiscsak 2021 van, én nem dugtam fel a telefonjaimat adatkábellel pc-re 5 éve, a rootolást és custom romolást kivéve.
-
-
Vtwo
senior tag
válasz
Cs1csó #134102 üzenetére
Azt nem értem miért nem megy a visszaállítás, mikor azért van "Onedrive tárhely visszaállítás" a beállításoknál és a support oldalon is írják , hogy a 30napon belüli törléseket visszaállítja.
Ahogy rákattintok bejön a " Kezdéshez igazolja magát" kb. 1mp-re aztán ugrik a support oldalra .Ezzel lehet valami gebasz amit nem igazán értek.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Formula-1
- eBay
- Kompakt vízhűtés
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Új HP 14 Elitebook 840 G8 FHD IPS 400nit i5-1135G7 4.2Ghz 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Garancia
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest