Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ladislaoca
tag
válasz
Ladislaoca #133198 üzenetére
Sajnos továbbra sem sikerült beállítanom.
-
King Unique
titán
Ez lett leírva, ott van előtte a W10 20H2 aktuális buildszáma + utána a DISM után az annak verziójára értelemszerűen az utóbbira értendő, meg ugye világosan írja CMD-ben (megnéztem).
+ Arról szintén volt szó, hogy a 20H2-es microsoftos forrásból letöltött ISO-nál 19041-es verziót fog írni a DISM ezzel a módszerrel megtekintve, ez sem újdonság.
Most már csak az a kérdés, hogy a fórumtagnak miért nem ment a javítás, a service pack számának (.906) is pontosan egyeznie kell? -
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133196 üzenetére
Bocsánat!
De jól értelmezted.
Maga a program sem indul a Windows indításakor.
A téma topikot be tudnád újra linkelni? Mert nem tudom megnyitni. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #133189 üzenetére
A 10.0.19041.844 az a DISM verziója.
$ dism /online /?
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.844Image Version: 10.0.19042.906
A letöltött iso verziója ugye ritkán a legfrissebb, a benne lévő servicing stack (ahol nincs értelmezve a 19042, 19043) pedig buildben is kisebb számú (ez logikus, mert előkövetelmény).
-
King Unique
titán
válasz
Ladislaoca #133195 üzenetére
Miket, meg mégis mi köze az ütemezett feladatnak ahhoz, hogy megjelenik-e a tálca értesítési területén a HDS ikonja?
Ha a beállításoknál be van jelölve az automatikus indítás a Windowszal együtt, de ennek ellenére abnormális módon maga a program sem indul el (normál esetben nyilván elindul) - ami nemrég a téma topikjában ki lett tárgyalva - , akkor meg azt kellene írni, meg az esetben nyilván nem meglepő, ha nem jelenik meg a Windows indításakor automatikusan a tálca értesítési területén az ikonja sem, hiszen maga a program sem fut... -
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133194 üzenetére
Ezeket végigzongoráztam már én is.
Mégsem jeleníti meg.
Próbáltam ütemezett feladatok közzé is betenni, de úgy sem mutatja.
El sem indítja magától a programot amikor betölti a WIN10-et. -
King Unique
titán
válasz
Ladislaoca #133193 üzenetére
Ha már beállítások, akkor az is be van állítva (pipálva), hogy megjelenjen az ikonja a tálcán?
Általánosan meg lásd az alábbit.
-
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133192 üzenetére
Világos!
Még egy kérdés:
Mitől van az, hogy a HDS ikonjai nem jelennek meg a tálcán.
Gondolok itt a kis zöld hőmérsékletjelző ikonokra.
Pedig be van állítva, hogy automatikusan induljon a HDS. -
King Unique
titán
válasz
Ladislaoca #133191 üzenetére
Igen, így már nyilván rendben. Az meg ugye alap, hogy a HDS-nél is mindig a legújabb verziót kell használni, nem egy muzeálisat.
A Samsung 840-es sorozat viszont pont érintett a belassulásnál, annál meg szükség esetén a firmware-t kellene frissíteni, ha eddig nem történt meg.
-
Ladislaoca
tag
válasz
King Unique #133190 üzenetére
Köszönöm, ez segített:
Felraktam gyorsan a HDS 5.70-es verziót.
Ez már azt mutatja, hogy :
Teljesítmény : 100%
Kondíció : 80%
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Akkor ez így már rendben van?
Az SSD pedig egy Samsung 840 Series -
King Unique
titán
válasz
Ladislaoca #133182 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy pontosan (modellszám) milyen SSD-ről van szó, HDS esetében a legújabb (5.70) verzió van-e a használva, milyen a szoftverkörnyezet és ott nincs-e olyan program telepítve ami lassítja a bootolást, stb.
A 80%-os kondíció alapesetben nem gond az SSD-nél - lásd a linkelt leírást - , ellenben a 80%-os teljesítmény nem működő TRIM-re utal, ami viszont már igen. Ahol a Windows 10-nél a fsutil behavior query disabledeletenotify parancs csak azt mutatja meg, hogy OS szinten aktív-e a TRIM az adott fájlrendszereknél, ellenben azt nem, hogy ténylegesen működik-e az adott SSD-nél, az utóbbit pl. SSDOK, HDS programokkal, vagy az SSD gyártójának saját szoftverével (példák) célszerű ellenőrizni. -
King Unique
titán
válasz
pvt.peter #133180 üzenetére
Hát mondjuk a főverziónak annyira nem kellene, ha pl. naprakészre frissített W10 20H2 (19042.906) alatt futtatom CMD-ben a DISM parancsot, akkor annak verziójánál 10.0.19041.844-et ír, ahogyan a microsoftos forrásból letölthető 20H2 konzumer ISO-knál is 19041-et, max. .631 a vége. Érdekes!
A repair install esetében meg nem kell külön bootolt telepítési adathordozó (DVD / USB-s meghajtó), nem tudom ezt mégis honnan szedik egyesek...
A linkelt útmutatóban sincs ilyen, illetve a Windows alól indított in-place upgrade megoldható nyilván az MCT-vel, letöltött ISO-val, stb., meg pont az a lényeg, hogy a rendszer alól indítva és nem külön bootolva.
Szívesen!
-
Doky586
félisten
válasz
Ladislaoca #133187 üzenetére
"Parancssorban megnézve"
Semmit nem számít..Inkább képeket mutatnál.
Tudod van egy mondás: Egy kép többet mond ezer szónál... -
Doky586
félisten
válasz
Mivel fullra tele van írva (ki tudja mi óta) a TRIM hiánya miatt, ezért belassul és az állapota is leromlott. [link]
-
Ladislaoca
tag
válasz
Csupingo #133184 üzenetére
Természetesen gombnyomástól számítva.
A gyorsindítás be volt kapcsolva.
De csak akkor tudtam elérni amikor a hibernálás engedélyezve volt. (Valahol azt olvastam, hogy SSD esetén ki kell kapcsolni a hibernálást.)
I7 3770K-s gépről van szó.
Én is a frissítésekre tippelek. -
Csupingo
veterán
válasz
Akár még normális is lehet, ha gombnyomástól méred és a gyorsindítás ki van kapcsolva. Sok ryzen-es gép szokott akár 10mp-et is malmozni a bios képernyő után, mielőtt elkezdené tölteni a win-t. Mondjuk már ebben a topikban is jeleztek olyat, hogy sokat lassult az indulás, leállás az új frissítések után.
-
tlala
addikt
válasz
King Unique #133125 üzenetére
Oh... köszi!
Ez a Macrium egyszerűen tökéletes nekem. Ha előbb ismerem, nem is kellett volna a külső SSD ház. -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Mennyire normális dolog ha egy 8.5 éves SSD kb 35 másodperc alatt tölti be a WIN10-et indításkor?
HDS 80%-os teljesítményt és 80%-os kondíciót mutat.
Érdekesség, hogy a HDS szerint Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív.
Viszont parancssorban megnézve a Windows szerint aktiválva van. -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #133173 üzenetére
csicso82, King Unique köszönöm! Nem sietek én, csak ha már tiszta újratelepítést akarok, gondoltam ezt a legfrissebb verzióval teszem meg. De ha május-június, addig nem várok.
Nem szeretek gyakran újra telepítgetni. Nem a win10 5 perc telepítési ideje zavar, hanem az az 1 nap, amíg minden (régi hardver) driver, program, beállítás a helyére kerül 3 fiók esetén. -
pvt.peter
őstag
válasz
King Unique #133036 üzenetére
Elolvastam az útmutatót, ugyan ezeket a lépéseket használtam korábban is.
Azért nem sikerült a javítás, mert az OS -em és a forrás verziója eltért.
Repairt install nem jöhetett szóba, mert nincs optika meghajtó a laptopomban, USB pedig nem volt nálam.Végül egy másik ugyanilyen telepítéssel rendelkező gépről másoltam át a sérült fájlokat, utána már nem írt hibát az sfc /scannow -val futtatva.
Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget.
-
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy miért váltott át angolra a Vezérlőpultban a Felügyeleti eszköz ikonok megnevezése szerintetek? Mivel eddig magyarul voltak ott.
-
psg5
veterán
válasz
Cs1csó #133177 üzenetére
Szia!
Azt jelenti hogy kikapcsolom és kb 2 masodperc alatt a kijelző már sötét, de látom a bekapcsoló gombon hogy világít vagyis még nem kapcsolta ki magát teljesen. Pár napja amikor lekapcsolt a kepernyo arra rá 2 másodpercre már teljesen kikapcsokt, most viszont kikapcsolt képernyő után még 20-40sec kell. onedrivot teljesrn kiiktattam pedig.
-
Cs1csó
titán
Ez a gyors kikapcsolás mit jelent? Alvó mód vagy leállítás? Bármilyen a rendszer indításával vagy leállításával kapcsolatos hiba esetén azt szoktam ajánlani, hogy a Vezérlőpult, Energiagazdálkodás résznél kapcsold ki a Gyors indítás opciót. Majd csinálj egy gép újraindítást és ez után teszteld - oly módon ahogy korábban a probléma előjött - sokszor ez meg szokta oldani.
Ha ez nem oldja meg akkor máshol kell keresni a hibást, valószínűleg egy program vagy beállítás zavar be. -
csabaspecial
tag
válasz
King Unique #133174 üzenetére
köszi!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Asus Zenbook UM431D, Win 10
Azt tudtam hogy ha gyors kikapcsolást szeretnénk akkor onedrivot nem érdemes bekapcsolva hagyni. Ki is kapcsoltam es nagyon gyors kapcsolt ki. Kb 3 sec ahogy a bekaocs is egy ket masodperc. Most viszont ujra lassu a kikapcs. Nincs onedriv bekapcsolva, igaz telepult cortana meg pár frissites foleg az a fő frissites win10 re 20h vagy micsoda. Mit kapcsolhatott be? -
King Unique
titán
válasz
csabaspecial #133171 üzenetére
Ez csak a beépített vírusirtóhoz, a Windows Defenderhez kapcsolódó frissítés, ami ha nem megy, akkor lásd az alábbi cikkben javasoltakat.
FIX: Definition Update for Windows Defender Fails with Error 0x80070643
A 20H2-es Windows 10-ed meg teljesen naprakész, sőt a 19042.906-os buildszám alapján még a csak opcionális KB5000842 számú frissítést is telepítetted, ami ha sikeres volt, akkor nincs miről beszélni.
-
King Unique
titán
válasz
VGYke #133164 üzenetére
A hivatalos megjelenésre és a nagyközönség számára az elérhetőségre nyilván majd csak május-június környékén lehet számítani, mint a másik válaszban linkelt cikk is taglalja. Viszont ha annyira 21H1 ISO kell, akkor az nem újdonság, hogy a hivatalos megjelenés előtt is elérhető a korai változat, lásd pl. UUP RG, az onnan letölthető CMD eszközzel generálható 19043.906 ISO. Ahol ha a 21H1 tényleg csak egy kisebb frissítés lesz, vagyis csak egy Enablement Package, mint pl. 2004-re a 20H2, akkor reális is a 19043-as build.
Egyébként meg hova ez a nagy sietség?
Támogatott még a jelenlegi 20H2 verzió is a Home és Pro kiadásoknál 2022 májusig, + attól hogy félévente megjelenik egy-egy újabb verzió, nem muszáj rá azonnal váltani. Meg ugye a Windows Update is alapesetben csak választható frissítésként ajánlja fel aktívan támogatott rendszernél az új funkciófrissítést, + szükség esetén külön halasztható is, meg ugye a Home és Pro kiadásoknál 18 hónap egy-egy verzió életciklusa, stb.
-
csabaspecial
tag
válasz
King Unique #133169 üzenetére
Hibakód: 0x80070643 Lényegében megakad az egyik biztonsági frissítésnél, nem tudja azt telepíteni....KB2267602 (verzió: 1.335.188.0)
-
King Unique
titán
válasz
csabaspecial #133167 üzenetére
Nem árultad el, hogy mi a pontos hibakód... De amúgy lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol értelemszerűen az esetedben lévő hibakódhoz tartozó megoldási javaslatokat kell alkalmazni, + másik opció a repair install, ennyi.
-
Cs1csó
titán
válasz
csabaspecial #133167 üzenetére
Melyik build, mi a hibajelenség? Miket próbáltál már eddig? -
csabaspecial
tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni Windows 10 Pro frissítési hibában? Köszi!
-
-
Cs1csó
titán
válasz
VGYke #133164 üzenetére
Hogy a Microsoft oldaláról hivatalos MCT-vel tudd telepíteni a 21H1-et arra még sokat kell várni valamikor talán májusban fog ott megjelenni.
Itt: [link]
Windows 10 21H1, for the uninitiated, is a service pack-style update with the focus entirely on quality improvements and bug fixes. There won’t be any new major feature additions (as the October 2020 Update was the previous year) and Microsoft is now planning to release it in May or June 2021. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ti mit tudtok arról, mikor jön a "tavaszi nagy frissítés", ami állítólag nem is lesz nagy... Szóval mikor frissülhet a media creation tool?
1 PC-t tiszta telepítéssel újra kellene húznom, de ha nem sokat kell várni, nem kapkodnám el a win10 telepítést. -
King Unique
titán
válasz
nullpoint #133157 üzenetére
Ott nemcsak rejtett, hanem védett mappákról és fájlokról is szó van, + ott van a symlink, junction stb. is. Azt meg a blőd rokonos hasonlotok, példák nélkül is tudjuk, hol kell az előbbit beállítani, bár a védett rendszerfájlok megjelenítése + opció.
A megfelelő útvonalon elérhető az asztal tartalma, ahol igen, valóban nem sok értelme van a leírtaknak, meg ha használok egy programot, akkor annak az ablakát és tartalmát nézem az asztalon, nem a hátteret.
Vlamint alapesetben a felhasználói fiók default mappáiban tárolom az egyéb fájlokat ha már mindenképpen a C-n kell és nem feltétlen az asztalon.
Nem világos, hogy szimpla bemondással miért lenne bizonyított, hogy a rendszer hibája, ez nem éppen így megy... Meg ugye, ha a kedves programfejlesztők nem tudtak a legutóbbi 7.9.5-ös programverzióban sem kiirtani minden bugot, akkor majd bizonyára kiadnak újabbat, ami már mentes az említett problémától, ilyen egyszerű.
Az meg nem újdonság, hogy technikailag továbbra is működhet a W10 aktiválása a W7, 8.1 termékkulcsokkal, ami ugye a korábban megadott határidőn túl alkalmazva már nem feltétlen lesz jogtiszta, azt sem árt tudni.
-
nullpoint
őstag
válasz
Cs1csó #133156 üzenetére
Érdekes módon ha rendszergazdaként indítva betallózom neki a módosítani kivánt fájlt, akkor jó. Amikor a kontext menüből nyitnám meg a rendszergazdai jogosultságú notepad++-szal, akkor csinálja a hisztériát.
Majd ellenőrzöm másik w10 gépen , lehet mivel a itt a legfrissebb w10 kiadást telepítettem, az a baja, majd javítják később.
(Mellesleg W7 kulcsot továbbra is megeszi aktiválásnál, ha estleg felmerülne a kérdés valakinél.)
-
nullpoint
őstag
válasz
King Unique #133155 üzenetére
Amellett hogy nem volt szó arról a rejtett dolgok megtekintéséről, nem ismeretlen számomra. Hallottam már olyat aki ismert valakit akinek az unokatestvérének a volt szobatársa szerint a win 10en is ugyanúgy a mappanézet beállításoknál állítom be a rejtett cuccok nézését ahogy eddig is mióta awindowsoknál ez opció,
Ettől független az, hogy miközben az asztal tartalmát elrejtem hogy az asztalon a háttér legyen csak, meg a sticky notes, ezért mappából nézném a tartalmát, akkor minek kell külön osztaniuk. Nulla értelme van.
Notepad++ az elvárt módon viselkedik a w7-nél, csak w10-nél nem. Bizonyítottan aw10hibája nem a notepad++-é. Notepad++ kell, amit ugye nem kell részletezni miért van használva.....
-
King Unique
titán
válasz
nullpoint #133138 üzenetére
Nem világos miért lenne ez hiba és miért van ennek akkora jelentősége amikor az asztalon elhelyezett ikonok és mappák nyilván eleve ott vannak a helyükön, meg ezek szerint ismeretlen számodra a rejtett és védett mappák, + hogy nem mindegy hol nézik azt a desktop mappát a C-n.
A Notepad++ meg ugye 3rd party program, ahol ha az nem megfelelően működik, akkor az inkább programspecifikus, mintsem Windows specifikus probléma... Aztán az meg nem meglepő, ha a C rendszermeghajtón, illetve rendszerpartíción módosítani akar egy fájlt a felhasználói mappán kívül, akkor ahhoz ugye NTFS fájlrendszer esetén megfelelő hozzáférési engedély, meg a program rendszergazdaként történő futtatása lehet szükséges, ami amúgy a muzeális W7-nél is így volt/van.
-
nullpoint
őstag
válasz
Cs1csó #133153 üzenetére
Teljesen agyrém.
Másik ami tetszik hogy Notepad++, szeretném afterburner ini filet módosítani és menteni, de nem lehet, csak ha újraindítja magát rendszergazdai módban.
Jóvanakkó, beállítom hogy állandóan rendszergazdakánt fusson. Ha ilyen állapotban nyitom meg a módosítani kívánt fájlt vele, akkor hibaüzenettel leáll, bármilyen olyan olyan file megnyitásakor ami a C meghajtón van.
Nagyon imádom a látszatrendszergazdai jogosultságokat.
-
nullpoint
őstag
válasz
nullpoint #133138 üzenetére
Gratulálok a w10 "alkotóinak" ....
Van egy public desktop mappa, itt látszik minden parancsikon az asztalon, de semmi más. Van egy "user" desktop mappa ott meg látszanak az asztalon levő mappák ,és pár random parancsikon ,de nem minden.
Komolyan , a microsoftnál már tényleg csak azok dolgoznak akiknek a szülei testvérek???
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
King Unique #133106 üzenetére
Valóban, a vezérlőpultot én néztem be, bocsánat. (saját gépeimen angol nyelvű win-t használok, és megszokásból Control Panel néven próbáltam előcsalogatni a friss magyar nyelvű telepítésen
)
zolee001: köszönöm Neked is az észrevételt, ezek valóban sokkal nagyobb problémák.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, maradunk a Pro verziónál.
lajosx: AIMP
-
King Unique
titán
válasz
No.01 #133146 üzenetére
Megfelelően fel kell készülni és akkor nem lesz kellemetlen meglepetés a hardvermódosítás miatt, amiről volt már szó itt számtalanszor, korábban és nemrég szintén. Másik opció a clean install a 0-ról.
Az SSD cseréje miatt pedig megint nem feltétlen kell clean install, mivel adott a klónozás lehetősége, amiről ugyancsak pont nemrég volt szó újra.
+ Még mielőtt kérdés lenne, nem, új licenc sem feltétlen kell és szükség esetén megoldható az újraaktiválás, ami meg ugye korábban lett elmagyarázva, linkelve egy másik válaszban. -
No.01
addikt
Sziasztok,
2 kerdesem lenne: Alaplapot cserelnek. Az SSD amire a vasarolt Win10 telepitve lett egyelore marad bar mivel csak 120-as igy lehet cserelni kellene, de keret jelenleg meg nincs ra.
Mire keszuljek? alaplap cserenel lesz problemam vagy minden menni fog mint elotte?
Ha kesobb az SSD-t is cserelnem, akkor viszont mar tutira az uj alaplap lesz a gepben. Ilyenkor mi a process? Meg a rgi SSD-vel csinalok egy boot-ot es atteszem a nagyobbra vagy keszuljek "extrakkal"?
-
Emunem
őstag
A frissítés óta (20h2 utáni javító frissítés után) mérhetően lelassult a gép. Mivel tudnám ellenőrizni mi a baja? (Driver, vagy valami beakadt..?)
Minden indításkor kb 2x annyi idő, de a kikapcsolás is...Ja, meg a színkalibrálás is mindig elszáll, erre valami megoldás?
-
Cs1csó
titán
válasz
lajosx #133142 üzenetére
Nézz majd be ha kérdésed van a Foobar2000 topikba
-
Sziasztok! Lehet nem ide illő kérdés de win10 64 bitre milyen zene lejatszót ajánlotok? Gondolok itt olyanra mint régen a winamp volt. Vagy a gyárit használjátok? Köszönöm
-
nullpoint
őstag
Érdekes hiba, az asztalon lévő parancsikonok nem mindegyike látszik akkor, amikor C/users/felhasználónév/desktop módon tekinteném meg az asztal tartalmát.
Erre van valami mágia? Win7 nél ez tökéletesen működött.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #133134 üzenetére
-
Roxkex
senior tag
válasz
King Unique #132911 üzenetére
Szia(sztok)!
Igen, nekem is nyilvánvaló, hogy legyen hiba kód de sajnos nem minden esetben volt és nem mindegyik frissítéshez. De fixen mindegyik meghalt
Viszont már nem releváns, mert sikerült a repair installal megoldani. Viszont itt kellett egy kicsit trükközni, mert elsőnek úgy próbáltam, hogy letöltöttem a Windows 10 ISO toolt és "ezt a gépet frissíteni most" opciót választottam. Ennek folyamán pedig volt net az updatenek amit nem engedhetek meg mert akkor fel akarja rakni az AMD vidi kari drivert ami viszont ki van égve, ezért kitoltam pendrive-ra megszüntettem a netet és tádám
Az alap probléma, ha valakit érdekel: [link] -
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon sokat használok touchpad-ot és van egy olyan jelenség a Win 10 20H2-nél, hogy időközönként akadozik „laggol” a kurzor huzamosabb ideig, mint ha terhelve lenne. (Rendes egérnél nem jelentkezik csak touchpad-nél).
Próbáltam utána olvasni, beállításokon végig menni, de semmi, akármit állítok marad a jelenség. Több gépen is bele futottam és mindegyiknél bevoltam jelentkezve a Microsoft fiókomba. Létezik, hogy felhőből lehúz valamit? Ezeket, hogyan tudom kiütni amennyiben igen?
Esetleg más is találkozott hasonlóval? Több topikban is megkérdeztem de, nagyon egyeddinek tűnik a problémám, nagyon zavaró.
Előre is nagyon köszönöm! -
válasz
King Unique #133126 üzenetére
Igen én megvettem egyik ismerősömmel közösen, mert használjuk sokat. Mindig olcsóbb mint egy adatmentés😀
-
King Unique
titán
válasz
Reflax #133114 üzenetére
Az előző választ elolvastad, ahol világosan le van írva, hogy a Recuva ingyenes, illetve van ingyenes verziója is?
A lényeg, hogy teljes scan legyen és másik fizikai lemezre történjen a mentés legyen szó akármilyen adatmentő programról is. + Előtte lehet akár lemezképet is készíteni, de ahhoz megint +1 HDD kell, meg akkor indokoltabb, ha a forrásmeghajtó állapota (HDS) problémás.(#133124) Pyttawrx:
Azzal csak az az 1 bökkenő van, hogy fizetős mind az adatmentő, mind a bootable media készítő eszköze és a free verzió azokat értelemszerűen nem tudja, de esetedben akkor gondolom minimum megvásárolt Pro, illetve Pro Deluxe kiadásról lehet szó. -
King Unique
titán
válasz
tlala #133113 üzenetére
Hát mondjuk klónozással vagy képfájlba mentéssel és visszaállítással, amiről már számtalanszor volt szó itt (topik keresője), lásd egy másik esetnél + ennél leírtakat, + arról is, ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó tárolókapacitása.
-
válasz
Reflax #133094 üzenetére
Én a mini partition tool progit használom erre. Pendriveról indítom, lehet választani partíció meg adatvisszállítást is. Napokban is pobt jól jött, és minden fontos adat meg is lett, ami kellett.
elotte max macriummal készíts imaget, hogy ha valami balul sül el, tudj mihez nyulni. -
norba69
senior tag
válasz
Cs1csó #133122 üzenetére
Amennyiben az érintett disket azonnal kiveszi a gépből, és bitpontos másolatot készít róla, úgy a másolaton lehet próbálkozni adatmentő, helyreállítő programokkal.
Az eredeti disket óvja, mint a hímes tojást, és másolatkészítésen kívül semmit ne csináljon rajta.
Különben vagy drága lesz, vagy kurva drága, és nem is biztos, hogy minden visszajön! -
Cs1csó
titán
válasz
norba69 #133120 üzenetére
+1 a rendszeres adatmentés mellett. Ez nem is vitás. De kezdésnek simán lehet próbálkozni a két ajánlott ingyenes programmal a Recuva-val és a TestDisk-kel.
Az is egyértelmű, hogy a profi adatmentéssel dolgozó cégek még drágábbak.
Ha nem történt felülírás, csak sima törlés akkor nem nehéz visszaállítani az adatokat, mert ugye azok még ott vannak. Erre az ingyenes említett progiknak is képesnek kell lennie.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Új fejlemények (előzmények itt: #133091)
Elhoztam magamhoz a gépet. Sikerült előcsalnom végre a user választó képernyőt. Ha a többi, a gépen levő fiókba jelentkezek be, akkor megjelenik a desktop wallpaper és egy félig üres tálca (csak a Windows ikon, a keresősáv, Cortana + az a filmszalag-szerű ikon [sorry, 10+ éve Mac-et használok, nem tudom mi a neve
], az óra és az értesítések ikonja jelenik meg. Az egérkurzor mozgatható, de ha leviszem a tálcára, akkor átvált a körbefutó kék gyűrűre. Bármire kattintok a tálcán, nem történik semmi. Pár kattintás után a képernyő egy pillanatra elsötétül, majd visszajön a desktop wallpaper + a tálca a fent leírt állapotban (ilyenkor az órán az idő frissül az aktuális pontos időre, de enélkül az idők végezetéig az akkori aktuális időt mutatja, nem frissül). Ezt tudom ismételgetni, semmi más nem történik.
Ctrl+Alt+Del-re előjön a megfelelő képernyő, ki tudok jelentkezni, tudok felhasználót váltani, de a feladatkezelő pl. nem működik (visszakerülök az előzőekben megénekelt, csak wallpapert + system trayt tartalmazó képernyőre, ahol minden ugyanúgy zajlik, ahogy korábban írtam). A jobb alsó sarokban levő kis ikonok (internet, főkapcsoló, stb.) a Ctrl+Alt+Del képernyőn működnek, de ennyi.
Ugyanez a helyzet csökkentett módban is, csak kisebb felbontásban.
A csökkentett mód parancssorral működik.
Gondolom valami rendszerfájl megadta magát. Megpróbáltam SFC-vel javítani ("sfc /scannow" parancssorból történő bootolás után), de az alábbi, rendkívül "hasznos" hibaüzenetet kapom: "Windows Resource Protection could not perform the requested operation").
Kicsit tanácstalanná váltam a hogyan tovább-bal kapcsolatban.
-
norba69
senior tag
válasz
Cs1csó #133119 üzenetére
Kérjen árajánlatot profi cégektől. Ahhoz képest egész occsó
A legolcsóbb a naprakész mentés.
Nem ártana elmagyarázni neki, hogy minél többet próbálkozik a visszaszerzéssel hozzáértés nélkül, annál kevesebb esélye marad a profi cégeknek, és hatványozottan nőnek az adatmentés költségei. -
Ga3rieL
senior tag
Hali,.
Nemtudom hova írni, így ide írom,,...
Bejelentkezési oldalon ide, ha nem irom be rögtön a mélcimet és a jelszót, csak később, akkor nemtudok bejelentkezni, mert olyan f@szságos hibát dob, hogy érvénytelen token. tölsd újra az oldalt, és próbálkozz később. ez mi a franc?
-
tlala
addikt
Van egy mini PC-m, ami hivatalos, előtelepített windows-zal jött.
Szeretném bővíteni a 32GB-os SSD-t, mert kinőttem.
Hogyan tudom áttenni az új SSD-re úgy a rendszert, hogy minden működjön, és az esetleges rejtett partíció (ahonnan szerintem a telepítés történt bekapcsolás után) is átmásolásra kerüljön?
Van USB-s külső házam, amibe be tudom tenni az SSD-t. -
Geth
veterán
válasz
King Unique #133100 üzenetére
Tippre nem pont így nézett ki a parancs amit kiadott, de pl. ha a D: és a könyvtárnév között volt szóköz, akkor az két külön útvonalnak számít...
(ráadásul a nem létező könyvtárnevekre ír csak ki hibát, a többit törli) -
zolee001
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #133092 üzenetére
Hivd fel az MS-t,ajánlanak majd vmit,akár 1 fös cégeknek is adnak el már SA licencet,ha nektek az megéri....
Ne a CP miatt aggódj hanem a programok,funkciók miatt
5+5 év mulva biztos létezik majd az a 2 fös multi?From January 2020, Microsoft Office 365 will not be supported on LTSC
LTSC does not keep pace with feature enhancements to Windows Defender ATP
Potential Independent Hardware and Software Vendor support and limitations on LTSC
Non-security operating system fixes and enhancements may not get back-ported to LTSC
Loosely defined LTSC release cycles make planning ahead more difficult -
King Unique
titán
válasz
A_ScHuLcZ #133092 üzenetére
Akkor rosszul tudod, mert a jelenlegi 20H2 kiadásban is még benne van a klasszikus vezérlőpult, max a "rendszer" része lett elrejtve, de az is előhívható. Viszont már nem teljes értékű, mert a beállítások jó része már az UWP gépházban van, de ez alapból megvan a Windows 10-nél, illetve a korábbi verzióknál is, max. valamivel kisebb mértékben. Valamint olyan vezérlőpult, aminél minden beállítás ott található, a W7-ben volt utoljára és már a W8, 8.1 esetében is egy része a gépházban kapott helyet.
Egyébként az nem derült ki, hogy a gépházzal mi a gondod és miért kell okvetlenül vezérlőpult, ami ugye jelenleg is van a 20H2-nél és még vélhetően marad is egy ideig az újabb verzióknál is. Valamint csak és kizárólag a vezérlőpult miatt régebbi verzióra épülő Enterprise LTSC kiadást használni szvsz nem sok értelme van, meg ugye olyat legálisan beszerezni is problémás csak 1-2 eszközre, + nem feltétlen általános használatra való, az meg a másik. -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #133104 üzenetére
+ Ha olyan fontosak, pótolhatatlanok azok a fájlok, akkor ugye miért nem volt azokról legalább 1 biztonsági másolat máshol
Hogy ez mindig téma, sajnos. Pedig nem is kell MINDEN akár több TB adatról mentés, elég a pótolhatatlan és esetleg a nehezen pótolhatókról (nálam ilyen a zenegyűjtemények) -
King Unique
titán
válasz
Reflax #133102 üzenetére
Ami a kukába lett helyezve, max. azokat a fájlokat törli normál esetben a parancs, mint említve volt.
Ha a régi, 3,5"-os WD Blue, akkor annál nem téma, az még CMR, annál törlés után jó esetben visszaállíthatók, lementhetők a fájlok másik fizikai lemezre.
+ Ha olyan fontosak, pótolhatatlanok azok a fájlok, akkor ugye miért nem volt azokról legalább 1 biztonsági másolat máshol, de ez már más téma. -
Reflax
tag
válasz
King Unique #133100 üzenetére
na igen én sem értem még is what happened mivel csak is anynit írtam be amit leírtam, ki is ctrl+cx-ztem
Wester Digital Blue 1TB 7200 RPM
UI:: Szerintem azért törölhette rögtön, mivel amint iírtam aproblémám a kuka meghibásodása volt és lehe t akód a kukba dobja de mivel hibás, instant törli.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest