Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#36945) Redneck


Redneck
veterán

Elnézést az OFF-ért, de szerintetek hogy érdemes egy netezésre, dokumentumok, képek nézegetésére használt notebookon a 256-os SSD-t partícionálni? Gondoltam 60 GB-ot hagyok a rendszernek (Win7 32bit a 2GB RAM miatt) és az alap kis programoknak, a többit pedig D-re az adatoknak. Eddig egy SDD-met sem partícionáltam, ezért kérdezem. :B

Ezt is csak azért csinálom, mert ha megkotlik a rendszer, egyszerűbb dolgom van az adatokat illetően.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#36946) Doky586 válasza Redneck (#36945) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Használd ki a lehetőségeket..!
120 darab részre particionáld (+amit a win létrehoz magának) (és a hagyományos kínai abc-ből adj mindnek betüjelet) :DD ;]

(#36947) Redneck válasza Doky586 (#36946) üzenetére


Redneck
veterán

Totál komolyan kérdeztem, de ha kevésnek tűnik lehet 80 vagy 100 is. Ha nem muszáj nem hagynék feleslegesen túl sokat, úgysem megy rá semmilyen dokumentum. Nálam is 30GB az egész Windows alap programokkal és profillal, igaz nincs hibernálás és a 16GB RAM miatt kicsi a pagefile. Azon csak az OS lenne a driverekkel, Opera, Avast, WinRAR, Openoffice, VLC.

Szerk:
Na jó maradok a 60-nál, az adatok úgyis csak jövőhéten kerülnek a D-re. Ha nem elég, növelem.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#36948) King Unique válasza Redneck (#36945) üzenetére


King Unique
titán

Mármint gondolom az akartad írni, hogy külön partíciót létrehozni az egyéb tartalmaknak, mert maga az SSD nyilván mindenképpen particionálva lesz, másképpen használni sem tudnád. :)

Azt alapvetően neked kell tudnod, hogy nálad mennyit foglal majd a Windows, mi lesz a C-re telepítve, tárolva rajta. De ha már van bruttó 256 GB, akkor kicentizni nyilván nem érdemes és 50-60 GB alá sem menni. Sőt, inkább legyen több hely a rendszerpartíción, mint kevesebb. A külön D meghajtó pedig nyilván egy újratelepítésnél is jól jöhet, mert akkor nem kell az egész SSD-t törölni, hanem elég csak a Windows rendszerpartícióját (C) és a kicsi (pl. ESP, WinRE) partíciókat. Ha le kell menteni a rendszert egy lemezképfájlba, akkor pedig szintén előnyös lehet, ha ki lehet választani csak azt és nem kell a rendszermentés szempontjából haszontalan egyéb tartalmakat is belefoglalni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.