Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz BenJoe80 #41399 üzenetére
Igen a 32bites fut rajta.
Hát ha rákeresel tömegével van mindenhol a neten cikk, video.
Windows 8 a porondon
Windows 8 - Milyen újdonságokat hoz az új rendszer?
Windows 8.1 újdonságok átlag usernekRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
netpeti98
addikt
A főkapcsolót nem tudom, viszont a Charm bar->Beállítások (jobb oldalora viszed az egeret vagy Windows+C) vagy a billentyűzet Power gombjáról nekem megy a fast boot.
Második opció, létrehozol egy parancsikont ezzel a céllal: C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /t 0 /hybridÜdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz netpeti98 #41403 üzenetére
Köszi kipróbálom.
Közben rákerestem és rájöttem, hogy vissza kell kapcsolnom a hiber file-t, mert letiltottam a powercfg / h off paranccsal.
Visszakapcsoltam ekkor meg is jelent a főkapcsoló funkciójának megadása beállításoknál a gyorsboot opció bepipálva, de semmi változás, eddig hajszálra ugyan annyi idő a boot.[ Szerkesztve ]
-
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Windows 8.1-ben hogy tudom kikapcsolni a zárolási képernyőt? Tehát, ha magára hagyom a gépet akkor ne kelljen újra megadni a jelszót, hogy betudjak lépni.
Köszi
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
BenJoe80
senior tag
-
p87
senior tag
válasz netpeti98 #41403 üzenetére
Megy a fast boot így tényleg villám gyors és tisztáztam magamnak egy félreértést.
Azt hittem azok a fast boot-os youtube videók azért olyan gyorsak mert alapból ilyen gyors lett a windows közben csak egy trükkel, hibird módban ilyen gyorsak és ez csak leállításkor működik, újraindításra nem.
A normál boot időben hasonló a win7-hez mert minden program és szolgáltatás alapról töltődik be.Viszont még meglátom fogom-e használni, mert kérdéses menyi adatot ír mindig ssd-re, ennek még utána nézek.
-
addikt
válasz BenJoe80 #41407 üzenetére
Ha ilyen gyorsan elbizonytalanodtál akkor nem biztos, hogy neked kellene csinálni. Érdektelen hogy az alaplap honlapján van e driver, egyik alkatrészét sem az msi gyártotta. Konkrétan erről van szó MSI K9N6SGM-V ha jól látom.
Audio: Realtek® ALC861/883/888 [link]
LAN: becsapós mert a Realtek 8201CL egy phy chip amihez nincs driver, hanem az nvidia chipset driverben van a lan-hoz is.
Chipset és VGA: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
- Chipset ebből valóban úgy tűnik hogy csak 7eshez van, de nagy valószínűséggel azzal is működni fog. Eszközkezelőből ami ismeretlen azt keresés a számítógépen és a mappát betallózni ahova kicsomagoltad, vagy esetleg win7 kompatibilitásra állítani a telepítőjét, de sok esetben anélkül is működnek.
- VGASzerintem egyébként alapban fel fog ismerni szinte mindent, illetve ha már van net akkor eszközkezelőből rákeresni az ismeretlenekre, winupdate-en megnézni mit talál.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
micafighter
nagyúr
-
félisten
válasz BenJoe80 #41402 üzenetére
Szia
Szerintem a rendes Windows megvásárlás előtt érdemes lenne kipróbálni egy Win8.1 previewet hiszen ingyenesen le lehet tölteni, és úgy kiderülne, hogy egyáltalán elindul a telepítő stb, valamint hogy van e driver hozzá, meg a gyorsaság is. Ugyanez eljátszható Win7 esetében is akár
-
schumi
aktív tag
Hali
Szeretnek kesziteni egy usb.rol bootolo, usb vinyora telepitheto win.t, tehat akar belso vinyo nincs is, csak az usbrol bootolna.
Letre lehet ilyet hozni, esetleg ha linket, vagy leirast tudnatok adni megkoszonnem
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
micafighter
nagyúr
válasz schumi #41412 üzenetére
A legegyszerűbb eset ha Enterprise windowsod van, abban van Windows to Go funkció amit a vezérlőpultból lehet elérni és éppen erre jó. Ha nem Enterprise windowsod van, akkor is meg lehet csinálni, pl itt egy leírás: http://www.rmprepusb.com/tutorials/win7onusb
[ Szerkesztve ]
-
schumi
aktív tag
válasz micafighter #41415 üzenetére
köszi !
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
p87
senior tag
válasz micafighter #41410 üzenetére
Most néztem, nekem kb. 400MB adatot ír a gyors indítás minden kikapcsoláskor.
-
p87
senior tag
válasz rayoliviero #41418 üzenetére
Szerintem fogom használni, nem sok ez a 400MB, azt hittem több gigát kiír majd, mert a hiber file elég nagy, le is feleztem 4GB-re.
Mondjuk szép is lenne ha 1-2 gigát írna mindig, akkor meg a leállítás lenne lassú.Napi 1-2-3 ki-bekapcsolás nem lesz megterhelő.
-
Draken
őstag
8.1-ben van lehetőség átírni a fiók nevét és nem kötelezően használni a microsoftos fiókot, ha igen merre találom ezt a berállítást?
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
válasz rayoliviero #41421 üzenetére
A teljes áramtalanítást még nem próbáltam, de úgy olvastam, hogy ez nem hibernálás tehát a RAM-ban nem tárol semmit, hanem kiír mindent egy fájlba és bekapcsoláskor ezt olvassa be. Ezért jelent sokat hagyományos HDD-knél is mert nem sok kis fájlt kell beolvasni hanem szekvenciálisan egy nagyot.
Maga a hibernálás, hibrid alvás ki lehet kapcsolva az energiagazdálkodások alatt, úgy is működik, csak a hyberfile-nak kell maradnia a rendszer meghajtón.
-
p87
senior tag
válasz rayoliviero #41424 üzenetére
Az alábbi paranccsal megfelezhető a mérete, ennél kisebbre viszont már nem állítható: powercfg -h -size 50
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Erre senki?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Draken
őstag
Erre is valaki plíz! Még múltkor mikor a 8-ast telepítettem meg tudtam oldani normál fiókkal jelszó nélkül, most nem!
-
rgeorge
addikt
A hibernálás pont a lemezre mentés és kikapcsolás. A gyors rendszerindítás bekapcsolt állapotában a leállítás a kernelt hibernálja (lemezre menti), és kikapcsol. Mindkét esetben a leállítás tényleg leállás.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Draken
őstag
válasz micafighter #41428 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm!
-
brugo
aktív tag
SSD -ről milyen programmal lenne a legkiméletesebb letörőlni a Win7-et, hogy Win 8.1-et tegyek ?
Én 1 Live Linux lemezre gondoltam . -
nagyúr
-
fa4hu
őstag
Van esetleg valakinek ötlete arra, hogy Windows 8.1 alatt az USB-s TP-Link wifi adaptert miért nem ismeri fel időnként a rendszer, csak ha átrakom másik USB-portba? Sajna ehhez a típushoz csak béta win8 drivert találtam.
-
Mardel
őstag
válasz micafighter #41435 üzenetére
Windows Vistatol mar hibrid alvas az alapertelmezett, ami hddre es a memoriaba is ment. [link]
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Clemi
veterán
Sziasztok! Már szétgugliztam a netet" de mégsem találtam a problémára megoldást. Amit találtam, és leírtak, az nem oldja meg.
Egyáltalán más találkozik azzal a hibával, hogy ha böngészőből indítok egy tallózást, egy kép feltöltéséhez, akkor nem az új W8-as felületű fájlkezelő, hanem a W7-es régi indul el, és abban nem látszik a képek miniatűrje, vagy ha látszik is, akkor csak néhánynak. Ha véletlenül mind látszana, és hozzányúlok a csuszkához, ami a miniatűrök méretét állítja, akkor meg eltűnik az összes miniatűr. -
veterán
Azt próbáltad már, hogy a Lemezkarbantartóban törlöd a Miniatűröket?
Ezen kívül annyi jutott eszembe, hogy próbálj meg egy másik képnézegetőt alapértelmezettnek tenni.
Ha ez sem jön, be, akkor majd mások segítenek, ha tudnak...
Egyébként az normális, hogy Tallózás során nincs szalagos menü.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Mardel
őstag
válasz Sub-ZeRo #41442 üzenetére
HDD torles 35 menetben [link]
Dban rovid leirasa: [link]
Persze ssd-nel nem tanacsos hasznalni, a veges irhatosag miatt.
Gutmann eljaras: [link]
De vannak szkeptikusok is a temsban. [link]
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Clemi
veterán
Ez a fajta lemez karbantartó, csak a rendszer meghajtón működik (legalábbis nekem). A többi meghajtón, ahol a képek vannak, csak a lomtárat listázza ebben az ablakban.
Próbáltam a thumbs.db be és kikapcsolását, a házirend beállításokban, de nincs semmi eredmény.... egyszerűen nem értem mi a gond.
Néhány könyvtárban találtam thumbs.db állományt, de azokban a könyvtárakban sem mutatja meg a miniatűröket a tallózóval induló fájlkezelő ablak. -
Orlin
addikt
Újabb nagy Windows-frissítés a láthatáron
Elméletileg Threshold kódnévre hallgat a Blue-t követő nagy dobás.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest