- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
-
tomp
félisten
Skype Windows Store app crashes in Windows 8.1 and in Windows Server 2012 R2
Beírod a frissítés számát azaz KB2902892 és kidobja a kereső.
-
vlevi
nagyúr
Gondolom win8-ra felesleges kiadni, mert a8.1-ben benne van, legalábbis így okoskodhatnat. Sőt, valószínűek tartom, hogy a 8.1-ra írt IE11-ben olyan API-kat használnak, ami a 8-as winben nincs.
Úgyis, mikor megjelenik a win8.1, akkor mindenki le fogja tölteni, és automatikusan megkapja IE11-t is.
Win7-re viszont ki kell adni egy külön preview-t bellllőle.A 8.1ben lesz egyébként (mármint a véglegesben) változás a betűk minősége terrén? Mert a 8-as egyiik nagy újítása, a cleartype helyett szürkearányalatos antialisaing, vagy hogy hívjam, az asztali gépen nagyon nem jött be. Nem csakk nekem, eellélég sok fórumot látok ezügyben a neten.
Láttam már táblagépen win8-at, ott a sokkal nagyobb pixelsűrűség miatt ez nem észrevehető, de egy 23" FullHD monitoron, ahol 100DPI környékén van a felbontás, ott elég látványos.
És sajnos ezt a megjelenítést nem csak a metro appok, hanem az IE, és az Office 2013 (sőt a windows intéző címsora is átvette).
A hagyományos desktop alkalmazások (mint pl. akár a windows intéző is, a címsort kivéve), Firefox, satöbbi, mind megmaradatk a bevált cleartype-nál, csak az újabbak ilyenek. Kár, mert az XP-n utáltam, win7-en nagyjából hozzászoktam a cleartypehoz, de ez az új valami ez ront az olvashatóságon. -
netpeti98
addikt
Windows 8.1 frissítés részletek
Üdv netpeti98
-
törölt tag
19:04-körül érdemes próbálkozni. Annyira nem lesz combos.
Microsoft Security Bulletin Advance Notification for June 2013
-
törölt tag
Egyszerűbb a szoftveres funkciót hardveresen megoldani, azaz lecserélni?
Ez a gomb egyébként felesleges az egérre. Fura logika, a képernyőn nincs hely a külön gombnak - dehogy nincs, csak direkt eltüntették - bezzeg az egéren fizikailag létezni fog
Talán a Hardware részleg valamelyik marketingese találta ki, hogy dobják meg az eladást egy ilyen gombbal, egy olyan egér esetében mely semmi másban nem igen tűnik ki a mezőnyből. Mondjuk poénos a dolog, de egyik Logitech rágcsálómat sem cserélném le erre, még a legkisebbet az LS1-et sem
-
GEPESZ66
veterán
A NOD6-ot én úgy távolítottam el (ismét felszerettem volna rakni, hátha megszűnik a műveletközpont probléma), hogy csökkentett módban futattam le az eltávolítóját-a support ezt javasolta.
Szerintem, ha így eltávolítasz egy írtót, akkor még nyugodtan felrakhatsz egy másikat, nem kell az op.rendszert ezért újrarakni.
Nem össze-vissza raksz fel egymás után többet próbára.
Lehet, hogy nincs igazam, de vannak a fórumtársak között nagy guruk, akik megerősítenek, vagy megcáfolnak. -
-
t72killer
titán
-
ielektros
senior tag
Na a frissitesek kikapcsolasaval itt is ez a helyzet. Ha szolnak, hogy nezzem mar meg a gepuket mert ez meg az nem jo akkor sokszor abba utkozom, hogy update kikapcsolva, es bekapcsolas utan fel evnyi vagy egesz evre valo dozist akar frissiteni ami egy agyontelepitett "nagyoncsaladi" gepnel sokszor nem kis moka. Ezt gondolom a schwarz windows mania hozta divatba.
Itt azon szoktam mosolyogni, hogy allandoan kerdezgetik, hogy mivel kell vigyazni, melyik program "telefonal haza" hogyha feltelepitik feketen. Remegnek, hogy becsenget valaki egyszer es megnezi mi van telepitve. Mondjuk kifejezetten merges vagyok neha amikor a nemet a 2000€-os fizetesevel baszik megvenni egy 100€-os program licenc-et. De legyen 300€ akkor is. Vegye meg a fene bele, telik ra...A Windows 8-rol itt is sokan tudtak/tudnak, de tobbnyire azert nem foglalkoztak vele sokan, hogy hivatalos uton nezelodjenek mert benne volt a tudatalattiban vagy franc tudja hol, hogy draaaaga...
t72killer: termeszetesen ez izlesek es pofonok, de ha a talca is megvaltozik akkor mar kicsit en is lehet, hogy gorcsolni kezdek
de majd kiderul.
A virusirto eseteben pedig mivel server oldalon az MS egy igen kiforrott virus vedelmi szolgaltatast kinal, persze ez is relativ. En mar nem tudom kinek higgyem el a tesztjeit. Van itt akkora kartell meg business meg background, en hasznalom az MS beepitett vedelmet es letojom a korulotte megjeleno hireket. Majd idovel kiderul.
-
ielektros
senior tag
Nezd az Apple filozofiajabol kiindulva, szerintem nem rossz dontes a surubb termek megjelenesi ciklus. Vagy mi a francnak mondjak.
Szerintem hosszu tavon nem veszitenek vele semmit, viszont a poziciojukat konnyebben stabilizaljak egy jelenleg nagyon ingovanyos talajon. Ha evente van egy kis hype meg uj windows nagy frissites mizeria, akkor azert toben felfigyelnek, az is lehet, hogy valamivel tobben vasarolnak hivatalos szoftvert.
Itt Nemetorszagban azt latom, hogy bar sok embernek van jogtiszta operacios rendszere otthon az mar messze nem biztos, hogy azt is hasznalja jelenleg es az sem biztos, hogy megvasarolta a kovetkezo verziot amit eppen hasznal. Ezalatt a PC user-eket ertem leginkabb. Nem tudom mennyire elterjedt a dolog, de az igen vegyes ismeretsegi koromben ez egy rendszeresen elofordulo dolog. A MAC -es ismeroseim nagy resze amikor frissiteni akar az uj oprendszerre (95%-uk) akkor klikkel az app store-ra, kifizeti, klikk az upgrade -re aztan var. Jobb esetben mukodik minden frissites utan, rosszab esetben meg pfff.... De ez egy masik tema. Szoval ha egyszerubbe es nem utolso sorban valamelyest olcsobba teszi a dolgot az MS akkor azert az nem rossz huzas. A masik, hogy annak ellenere, hogy nagy volt a hype a windows korul, szinten itteni ismeroseim kb 90%-anak fogalma sem volt a januarban lezarult upgrade akciorol.
t72killer: az igazat megvallva remelem, hogy nem hozza vissza a start menut. Abbol lenne mar csak igazan egy ossze vissza foltozott, keveredett UI.
-
t72killer
titán
"9"-nek/OS átszabásnak SzVSz semmi értelme sincs. SP-nek/frissítésgyűjteménynek annál inkább.
A start menüt egyelőre urban legend kategóriába sorolnám. Még az is lehet, hogy egy ügybuzgó M$ projektmenedzser elindított egy ilyen irányt, de kétlem, hogy a végső verzióba beletennék. Ha átszoknak a népek, nem fog már senkinek sem hiányozni a régi jó start-menü.
-
t72killer
titán
Igen. Kicsit combosabb SP, új IE-el (szokatlan). Remélhetőleg az optimalizálásra mennek rá, és nem új csilivilike.
-
ielektros
senior tag
olyasmi. De inkabb kepzeld el ugy mint egy hype-ot.
Amire most jol raizgulunk
De komolyra forditva, igen igazabol ez egy komolyabb SP elvileg. A hirek szerint a Win8 tulajok "ingyen" kapjak majd. Szerintem itt arrol van szo, hogy kicsit nagyobb feneket keritenek a szokasos SP kiadasanak. Nagyon nagy dobbenetes dolog nem lehet benne mivel jon a Win9 is majd utana.
-
Maxentius
addikt
Ha csinálsz egy parancsikont az Asztalra a kikapcsolásnak, akkor az valóban kikapcsolja a gépet. Ezt nálam onnan lehet észrevenni, hogy az egér kék ledje nem kapcsol ki a Win+I > Leállításra, az csak valójában hibrid alvás, viszont ezzel a parancsikonnal rendesen lekapcsol.
-
t72killer
titán
"Jó kis adag frissítés jött ma"
Még jó, hogy vártam a telepítéssel (laptopon teszek win7 helyére 8at). Megvárom, míg kijön telepítőbe egy friss-ropogós frissítőcsomag#27975 Gorneck23: asztalinál nem tudom, sosem volt saját asztali gépem
-
pzstm
titán
-
stewe780
őstag
Régen divat volt az M$-t szapulni, ezek viszont már tények. Az M$ nem vezető, nem mutat újdonságot, kullog a többi után, és amiben egyedit alkotna azt is elcseszi. Itt van ez a win8 csemperendszer pc-re, márpedig számtalan fórumozó egyetért abban, hogy pc-n nem tapicskolunk és pont. A windowsnak egyébként nincs igazi alternatívája, ha a pc szegletet nézzük, csak annyi a gond, hogy a pc szeglet megkezdte a kihalását, más fronton meg nem villant Redmond igazán.
Maxentius: kb. csak hozzábutították a felülethez Úgysem húzkodhatom az ablakokat tetszés szerint, nem láthatom úgy az alkalmazásaimat, ahogy akarom. Skype-ot én még soha nem használtam teljes képernyőn, a metróban meg minden az akar lenni. Szóval nincs itt gond, legalább nem üt el a felülettől. -
vlevi
nagyúr
"Úgy érzem divat lett mostanában mindenhol a Microsoft-ot szapulni"
Mostanában????
Mindíg is az volt a divat
Amikor szaladt velük a szekér, akkor azért b...tatták őket mindenfelől, mert monopolhelyzetben vannak,
most meg akkor azért, mert már nincsenek?
Hogyvanez?Amúgy ezt az "A Microsoft átaludta az elmúlt évtizedet", ha kicsit árnyaltabban, de én is így gondolom. Az apple előjött az i betűs bizbaszaival, és a Microsoftnak nem sikerült ebben a témában akkorát lépnie, mint pl. a Google-nak az androidos eszközeivel. Táblagép témakörben pl. marhára lemaradtak ezzel a kapkodva összefércelt (mert annak tűnik a kétféle felülettel) kiadott windows8-as géppel. Ha egy évvel (kettővel?) korábban jönnek ki vele, amikor a droidos táblák még nem tarolták le azt a piacot, ahova az apple még nem tört be, akár az ára, akár más miatt, akkor most win8-as táblája lenne elég sok embernek. De mostmár van droidos okostelója, táblagépe, és nincs szüksége mégegy hordozható eszközre. Ráadásul, amiről Zuckengerg megmondta, hogy az emberek nem használják hordozhatóként.
-
Lehet, hogy az Eset frissítget és rendezi a sorokat. Sok kergető játssza el azt, hogy átmenetileg (mialatt a letöltött frissítéseket "aktiválja") kikapcsolja egyes védelmi moduljait, ilyenkor persze a műveleti központ "visít".
Olyan viszont nem lehet, hogy nálad egész nap ez megy. A Windows Defender-t szolgáltatás szinten le van tiltva? Ha igen, akkor megpróbálhatod (már ha van kedved, energiád, időd) eltávolítani az Eset-t (van gyári eltávolítója, ne sima uninstall legyen), ha akkor megszűnik a jelenség, akkor egyértelmű mi okozta. -
Ha egy ilyen kis fekete órát látsz a zászlón(bár írtad, hogy elég gyorsan eltűnt, nem biztos, hogy meg tudtad figyelni), akkor az az Automatikus karbantartás volt, az fut le időnként. Alapbeállításban 3 órakor naponta, de ha akkor nem tud lefutni, akkor a legelső alkalommal, amint bekapcsolod a gépet és tétlen állapot áll elő. Ez a szolgáltatás fel is ébreszti a gépet kérdés nélkül, szintén ez az alapbeállítása.
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
-
Kriccs
tag
Nekem a szűz telepítés kb. 20GB-t evett.
Hol vannak a Start-appok a rendszerben. Szeretném, ha az IM+ alapból elindulna és nem nekem kéne manuálisan megnyitni először (utána elfutogat a háttérben). Van erre megoldás?
intelesben még nem válaszoltak:
A következő lenne a gondom: Felraktam a win8-at, CCC fent van, minden driver ami kell, kivéve az integrált intel 2500 (i5-3450) driverét. Amikor fel akartam telepíteni az intel honlapjáról leszedett drivert, a következő üzenetet kaptam: Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. Ez így elég cinkes, mert az MVP-t sem tudom így kihasználni. Azt szeretném kérdezi, hogy tudtok-e erre megoldást?
Köszönöm!
-
zsírsámán
senior tag
Nagy eséllyel meg fog találni mindent, továbbá szerintem nem kell neki 40 gb, de ha tévedek, majd itt felvilágosítanak.
Az-X: A háttérben most futkorásznak hogy valaki rájött a rendszer gyengepontjára, most mi legyen?!?! Vigyázz, lehet hogy már elindult az MS fekete autója, hogy elcsendesítsenek...
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron