Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz Mardel #40398 üzenetére
Arról beszél, hogy hozzáértés hiányában te okoztad a bajt. Van 100%-osan működő (havonta 1x-2x nekem is el kell játszanom) megoldás a profilmásolásra, de az nem az, amit te csináltál.
Az F8-as menüért és a kötelező csempékért viszont tényleg járna egy valami nekik, ami nem kellemes.
Egy hőmérséklet monitorozó programnak meg nem lenen szabad vállrafektetnie egy oprendszert, teljesne mindegy, hogy win8 vagy win7 verzió.
A nevezett program telepít egy drivert, ami nem kompatibilis ezek szerint a 8-assal, de ezért miért feltétlen a Windows készítője a hibás?
The only real valuable thing is intuition.
-
pushalias
addikt
válasz Mardel #40413 üzenetére
„Meg anno xp-ben volt olyasmi, hogy volt egy masik rendszergazda fiok, ami rejtve volt es csokkentett modban lehetett vele bejelentkezni.”
Nem. Talán SP2-től kezdve amikor telepítetted, a rendszergazda fiók inaktivált volt. Semmi csökkentett mód nem kellett hozzá, csak egyszerűen aktiválni kellett és persze jelszót adni neki.
Természetesen W8 alatt is lehet rendszergazda usert felvinni, ha az adott usernek van hozzá joga.
-
pushalias
addikt
válasz Mardel #40449 üzenetére
Ismerős a hozzáállás. Más a logikája, mint amit iksz év alatt megszoktam? Akkor egy használhatatlan szar.
Folyamatosan ilyen meg olyan menüket emlegetsz, holott a W8 használata alapvetően nem menükre épül (a korábbiaké sem, de mindegy). Nem tudod, melyik charm baron mi van? Bele is telne tíz percbe megjegyezned, ha nem utasítanád el mereven a megoldást. Ráadásul ha egérrel dolgozol, nem is vagy köteles használni, mindent meg tudsz oldani charm barok nélkül. Amit nem, az meg olyan gyakori, hogy kibírod.
a) Napi szinten használt desktop program esetében rákattintok az ikonjára a taskbaron. Nem véletlen, hogy én a W98-os Quick Launch megjelenésekor szinte azonnal átálltam a dologra, mert ennél gyorsabb desktopon egyszerűen nincs annak, aki nem szereti az asztalt teleszemetelni (annál még a Start menü is civilizáltabb). A Start menü ehhez képest kínosan lassú és teljesen felesleges baszkódás. Az más kérdés, hogy érintőképernyő esetében kerülöm a desktopot, ha lehetséges.
b) Bár csempegyűlölőknek 8.1-től már egy másodpercig sem kell használniuk a Kezdőképernyőt, de ha mégis lealjasodnak odáig, akkor az egyszer, hatalmas erőfeszítések árán kihelyezett csempéhez (ld. c) pont) görgetnek, szükség esetén kicsit elmozdítják az egeret, majd rákattintanak. Egy hangyaf.sszal ez is egyszerűbb, ráadásul nincs olyan, hogy elfelejtem, hogy az iksz ikon a Start menü melyik almenüjének melyik almenüjében van. Ráadásul amióta vannak majdnem ikon méretű csempék, a kezdőképernyő is sem lesz feltétlenül olyan széles, sőt.
c) Nem napi szinten használt cuccoknál meg még mindig ott a keresés. Kezdőképernyőn az égvilágon sehová nem kell kattintanod, csak elkezded beírni, amire keresel. Ha nem vagy a Kezdőképernyőn, akkor meg elé le kell nyomnod a Windows gombot is. Ha ki akarom tenni a megtalált cuccot a Kezdőképernyőre, vagy a taskbarra, akkor jobbklikk, és még egy klikk. Uramisten, micsoda nagy nehézségek ezek!
Ó igen, tudom, a Start menüben is van keresés, csak éppen ahhoz minek a Start menü?
Próbáltad ezeket? Az alapján, amit leírtál, eszedbe sem jutott.
(#40450) Egon Vissza a pötyögéshez, hogyne. Ezek szerint a fentebb felsorolt lehetőségekről neked sincs fogalmad se. Olyasmiről mondasz véleményt, amiről nagyjából annyit tudsz, hogy szaracsempe. Csak így tovább, nehogy véletlenül tanulj valami újat!
-
Mardel
őstag
válasz Mardel #40727 üzenetére
Bár ez is csak egy workaround, mert a listát ugyanúgy feldobja, csak nem számol vissza.
Viszont eddig nem volt ilyet rendszerbetöltő oprendszerválaszó hülyeség, és ezt sehogy sem tudtam helyreállítani.
Szóval még mindig félmegoldás.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz Mardel #40728 üzenetére
Legalább nem kell újratelepíteni.
Pár napja engedélyeztem az F8 boot-ot, most hogy bios EFIT beállítottam rendesen, elő is jött a minden rendszerindításnál várakozás, hogy hátha F8-at nyomok vagy betöltök egy oprendszert.
Bcdedit /set {bootmgr} displaybootmenu yes
Bár ezt megoldhatták volna jobban is, a régebbi win-ekben nem kellett semmi ilyesmi, úgy tudtam betölteni az F8-as menüt mint egy bios-t.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
vaakuum
addikt
válasz Mardel #40747 üzenetére
Igen, raid 1-et szeretnék a két 500-as vinyóval csinálni.
a link viszont nálam nem műx..."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
BenJoe80
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest