Hirdetés
Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz HalasKYO #34842 üzenetére
"Illetve mégvalami. Nekem a MOLEX csatis 18W os DDC van viszont ha szétszedem elvileg ott van a fordulatszámkijezés is, van értelme ráforrasztani és csak ezt a jelet alaplapra dugni ? Illetve ha igen akkor pontosan melyikre "
Amennyiben monitorozni szeretnéd a szivattyú fordulatszámát, akkor az alaplapon bármelyik szabad ventilátor csatlakozóra rákötheted.
Illusztráció a szivattyú bekötéséről. -
OC
őstag
válasz HalasKYO #34859 üzenetére
Üdv!
Egy kis pump teszt. Sok köze nincs a Thermal retekhez....[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HalasKYO #34857 üzenetére
Biztosan betéved valaki majd még a topikba, akinek esetleg volt EK meg D-tek.
A minőségről: Itt van a kezemben a Tody féle AM3 rev2., meg az EK Supreme.
Össze se lehet hasonlítani. Úgy meg pláne, hogy Tody lassan utóléri/bizonyos esetekben lehagyja az EK árakat.
A T56 blokkok jó cuccok, de nem ennyiért.A szivattyújuk nem a thermaltake-re hanem a Danger Den-re hajaz.
(#34861) OC: Ha már itt vagy, nem lehetne azt a szettet valami nem plexiblokkal adni?
(#34859) HalasKYO: Konkrétan azért vettem egy EK Supreme-et, mert a T56 szúrta a szemem a házban, olyan ronda(szubjektív). Az új blokkjaiból nem volt a kezemben egy sem, állítólag az jobban néz már ki.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Erdei88
veterán
válasz HalasKYO #34860 üzenetére
Most vettem új Supreme HF-et. Valószínű azért HF mert 50%al nagyobb az áramlás, az elődhöz képest.
Volt T56os blokkom, első komolyabb blokkom az volt, de HF erősebb. Ezt tapasztalatból mondom.
Cut, szerintem egy tripla radi mindenképp kell a xeonhoz, nekem is az van, és 4200 felett az is elfogy rendesen.
-
félisten
válasz HalasKYO #34864 üzenetére
A hamarosan megjelenő címlapos tesztben lesz mind a két blokkról/minden léghűtőről nagyfelbontású kép.
Talp kialakításban semmivel nem jobb az EK mint a T56, lefogatásban, dizájnban, belső felépítésben viszont odaver. A teljesítmény egy jó kérdés, de már nem sokáig.Igen, a DDC az egyik legjobb szivattyú amit pénzért venni lehet.
Megfelelően elhelyezve hangja sem nagyon van.
(egyébként elvan 10-11V-al is, akkor még halkabb.)Egyébként ez a radi párhuzamosan kötés érdekes lehet, de nagyon ki kell számolni/próbálni
megfelelő ellenállású radikkal/azokra megfelelő ventivel.
Aztán a végén kiderül, hogy sok hűhó semmiért.(#34866) OC:
Így már szerintem bestbuy.
Olyan vagy mint a dzsini? Kívánhatok még kettőt?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HalasKYO #34895 üzenetére
Valamennyivel egészen biztosan, de sztem is elhanyagolható mértékben.
De mint mondtam, nekem a dizájn a fontos.Én nem tudok róla, hogy bárki szidná a tygon csövet.
Nekem teljesen bejön. Ha bárhol olvastam volna hogy a felirat lekaparható rögtön ezt választom.
A masterkeel-ből azért nem volt jó a fekete, mert az UV aktív nekem pedig olyan nem kell.
Dizájn még mindig.Előtte 16/10 masterkleer cső volt, teljesen hibátlan.
Sajna fehér pár árnyalatot elszíneződött. Fehér még mindig, de nem az igazi.
Így lett fekete cső, az soha nem színeződik.ui.:
Használd a szerkesztés gombot.Tesztről:
Ha sikerül ma végre megszereznem az utolsó hűtőt akkor pár nap és megjelenik.Ha nem, lehet csak a vizes eredményeket beteszem ide.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz HalasKYO #34901 üzenetére
Megoldható T csatlakozóval is a leeresztés, bár igazából nincs rá szükség. Mindíg a legkönyebben hozzáférhető helyen célszerű megbontani a rendszert.
Fel jól írta: Enzotech sapphire blokkom van.
Az hogy milyen házat választottál, az egy dolog, csak tudod én a gyári házakkal nem vagyok kibékülve. Számomra azok csak félkész megoldások.[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz HalasKYO #34940 üzenetére
Nálam így megy a HF
W3530@4200 -
OC
őstag
válasz HalasKYO #34944 üzenetére
A MO-RA3 PRO és a MO-RA3 LT között két, egymással összefüggő különbség van.
A MO-RA3 Core meg totál lepusztított és más.Az LC-re se venti nem szerelhető (egyik oldalra sem) se talp, se rácsok.
Az LT verziónak csak az egyik oldalára szerelhető ventilátor, így csak egyik oldalra kapott rögzítő-rácsot. Ez a radiátor elejének kinézetére is kihat.
A PRO verzió mindkét oldalára szerelhető ventilátor rács, és a ventirögzítő alkalmatosság teljesen átöleli a radiátor elejét:
Core:
LT:
PRO:
A PRO és az LT is kaphat továbbá rácsot, azonban mivel a rács a ventilátorok rögzítőfurataiba kapaszkodik, így nem vagyok benne biztos, hogy az LT esetében mindkét oldal rácsozható.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz HalasKYO #34984 üzenetére
Már nem jönnek be a képek de kb 450*350*25 méretű volt ha jól emlékszem, 8-as rézcsővel sűrű alu lamellázású és nem volt párhuzamosítva. Nem volt rossz a hőleadó képessége de ez inkább a méretének volt köszönhető. Inkább az elhelyezésével és a ventilátorok felszerelésével adódtak komplikációk. Én nem bántam meg hogy gyári radikat használok, azokat is használtan vettem.
-
-
Fel
addikt
válasz HalasKYO #35080 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy:
1. Alaplap házon kívül. Alaplapba a cpu, pasztázás. NB blokk és cpu blokk + hátlap felszerel. Csatlakozók beteker.
2. Alaplap be a házba. A szükséges csődarabokat felvagdalom. Minden cső a helyére.
3. Majd ezek után következik a rendszer feltöltése, légtelenítése.
4. Kész.Szerintem a csövezést csak akkor lehet jól kialakítani, ha már minden a helyén van. Csak így lehet jól látni, hogy mivel merre mehetsz, hogy férsz el.
A cső felszerelésnél nagy segítség a szilikon, melegvíz, hajszárító.
Nem mellesleg érdemes a csatlakozókhoz passzoló csövet választani... szóval a 9,5-ös csőhöz nem 10-11 mm-es belsejű csati illik (ugye ezeknek kb. 12-13 mm a külső átmérője + a perem)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HalasKYO #35082 üzenetére
"Nekem Tody féle illetve D-tek HF csatik vannak , a cső pedig Masterkleer 10/16 os fehér lessz. Azt mondják hogy ezzel könnyű szerelni (nem kell erőlködni mint a 9,5 össel)"
Eltér a fogalmunk az erőlködésről. Sztem alig megy rá.
-
Fel
addikt
válasz HalasKYO #35082 üzenetére
A korábbi hsz-em utolsó mondatát ajánlom figyelmedbe.
Azokhoz a csatikhoz 16/13-as, vagy 19/13-as cső jó. A 16/10-est tényleg művészet lesz rájuk erőszakolni. Még ha 13/10-es lenne, akkor rámenne, mert annak csak 1,5mm-es a falvastagsága, nem 3mm.
A "9,5"-ös és a "10"-es cső belső átmérője megegyezik... mindegyiknek egységesen 9,5mm. Fel szokták kerekíteni a metrikus rendszerű országokban 10mm-re a belső átmérőt (eredetileg 5/16" lenne angolszászban).[ Szerkesztve ]
-
8800gts
tag
válasz HalasKYO #35086 üzenetére
Szia
A minap szereltem össze a rendszert[G1/4" 10mm ID High Flow] csatlakozókat és [Masterkleer 19/13] csövet használtam könnyedén ráment de lefelé nem jön egyszerűen tökéletesen zár, azért raktam rá csőbilincset. Megpróbáltam a ClearFlex60 15,9/9,5-es csövet is feltolni a HF csatikra eléggé nehezen megy rá, csak úgy tudtam rátolni hogy egy kis olajat kentem a csatlakozóra.(ebben az esetben ha a gépben valamelyik blokkon lett volna a csatlakozó nem álltam volna neki ráerőszakolni!!)
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz HalasKYO #35278 üzenetére
húú, ez már nincs meg.. azóta már a 4. vizes gépemet gyúrom..
akkor is és most is ilyen folyadék van benne: 9:1-es víz@shell fagyállókeveréka hdd blokk: igen egy dual silentbox volt, na onnantól tényleg kellett figyelni a ház ledjét, hogy most be van-e kapcsolva a gép vagy nem..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
törölt tag
válasz HalasKYO #35278 üzenetére
A magicool 480-as...
Nekem volt hozzá szerencsém(From: OC)
És nem jött be, ahogy rábarmolták azt a rozsdamentes lemezt venti-tartó gyanántGirbe-gurba volt, mert a lemez túl-méretesre sikerült, és az a célszegecs nem viccelt.
Illetve össze volt kenve valami barna ragaccsal, a történet meg koronázásaként.ja a lemezen túloldalán nincs felfogatási lehetőség
Maga a hűtő jó volt, lefúrtam a lemezt és alkottam rá egy keretet, elment itt PH-n. A tag elégedett volt vele
Ez persze nem reprezentatív
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz HalasKYO #35282 üzenetére
"Gondolkodok hogy én se veszek 2k ért kész cuccot hanem inkább majd jó kis fagyi + desz víz keverék... Hosszú távon se csinál bajt ?"
Ha minőségi fagyállót használsz akkor tuti hogy nem lesz gond, én már évek óta a Shell fagyállót használom de még nem volt vele gondom. Az arányt be kell tartani vagyis min 10% de túlzásokba se szabad esni, állítólag a Valvoline is jó.
-
helkis
veterán
válasz HalasKYO #35282 üzenetére
egy kisebb gond volt/van vele, de lehet az aktuális cső volt a probléma, ez pedig az hogy megszínezte a csövet.. ezért is lett most fehér csövem..
illetve amit nem árt tudni, hogy ha egy használt cucc is van a körben, azt célszerű kimosni rendesen használat előtt, mert biztos hogy nem ugyanolyan hűtőfolyadék volt előtte használva vele, mint amit mi fogunk, így nagyságrendekkel csökkenthető a sok furcsaság a rendszerben.. illetve maximalizálható a blokkok hőleadása a közeg felé
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz HalasKYO #35287 üzenetére
szvsz elég a 16/10-es.. hogy mivel mosd le? először is keress egy már nem használatban lévő fogkefét, azzal jól be lehet nyúlni a tüskék/marások közé is, a mosószer meg attól függ, hogy milyen anyag van belediffundálva a blokkodba.. a gumi-tömítéseket elég ha elmosod sima csapvízben, a fémre meg rámehetsz bármivel.. a műanyagokra általában nem tapad fel semmi..
shell-cuccot, csak shell kúton kapsz.. asszem 1200huf volt 1liter, de azzal sokáig el lehet lenni.. ez egy már 33%-osan bekevert cucc, valszeg ezért alakult ki hogy ebből 10% kell, persze megpróbálhatod 5%-al is, ezesetben várjuk a visszajelzést, hogy sikerült a dolog!
-
-
helkis
veterán
válasz HalasKYO #35296 üzenetére
nagyon pöpec az acetal+nikel kombó, most nézem, ide még nem is linkeltem a legfrissebb szerzeményem: [link] [link]
ja és természetesen adnak hozzá gappadot, viszont neked kell méretre vágnod amivel lehet azért p@csölni..
-
-
ThodEE
őstag
válasz HalasKYO #35510 üzenetére
Ohh értem, elég jól hangzik így ahogy el mondtad
Amilyen teszteket googlebe összevadásztam, nem vettem észre különbséget a Zalman Reserator 1 Plusz és az 1 tartálya közt.
Megegyezett mindkettő súlya, felülete, térfogata.
Esetleg színben volt eltérő.[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest