Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33565) Kvazár válasza helkis (#33562) üzenetére


Kvazár
őstag

Én is így gondolkodtam az első rendszeremnél, de a másodiknál már beláttam, hogy nem jó. Jobb, ha a radiból közvetlenül megy a blokkhoz a lehető leghidegebb, mert azzal érem el a legjobb eredményt. ( És mint már mondtam, a pumpa leírásában is ez van, amit gondolom nem a kereskedő írt oda, hanem a tervező mérnöke, aki talán jobban ért ehhez.)

A légtelenítést meg mindig tökéletesen el kell végezni a gép bekapcsolása előtt és nem lesz gond.
Igazából nem azzal van a gond, ha a blokkba, vagy a radiba reked a levegő, mert 1-2 foknál többet nem jelent, az a ciki ha a pumpába, mert akkor többé (amíg a bubi ki nem jön) nem nyomja a vizet, ami elég nagy gond.
A mostani radiknak, meg már van légtelenítő szelepe, a régi esetén meg a rázás oldja meg a problémát, ami egyben csatlakozó teszt is. :)

De, ez mind ízlés kérdése, mindenki úgy használja ahogy neki tetszik, és ugye néha a szükség törvényt is bont. Pl.: ha túl nagy kerülő lenne az ideális, és rondán is nézne ki, hát akkor kit érdekel az az 1-2 fok, nem attól fog 90 fölé menni terhelve a proci.

A mostani rendszerem:
pumpa - radi 1*12 - cpu - vidkari - másik radi 1*12 - passzív tartály - pumpa

Csak 1 fő alapszabály van amit tilos megszegni:
-a pumpa, a tartály után legyen, különben tényleg előfordulhat, hogy levegőt szív

AtHoS:
Fagyállós vizet bár sokan használnak, de én nem javasolnám, inkább vegyél rendes vízhűtéshez tervezett koncentrátumot, és azt engedd fel deszt vízzel. Sok lehetséges gondtól fogod magad megszabadítani.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.