Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger
    Topikgazda

Csináltam egy rövid összehasonlítást a Fuji X-E4 és az A7 III között. Benne van minden user error ami lehet, szóval helyén kezelendő.
    Amit érdemes nézni: A fuji hogy rángatja a fókuszt (a 27mm f2.8 a legextrémebb focus breathinggel rendelkezik amit eddig láttam) hogyan dönt bizonyos helyzetekben (arc vs center fókusz) illetve hogy milyen gyors. Érdemes nézni a színeket, azt hogy hol van detail hol nincs (ISO függő természetesen), milyen a highlight roll-off (az tetszik egyébkén).
    A Sony mindenhol crispebb, cleanebb, ha el is úszik a fókusz (utolsó snitt) kultúráltan talál vissza. illetve sokkal inkább az van a fókuszban amit szeretnék.

A Fuji Classic Negben ment alapbeállításon, tehát NR / Sharpen 0/0. AWB. Úgy expóztam hogy a hátsó kijelzőn/EVF-ben tetszen amit látok
    A Sony EosHD Pro Colorral, vagyis HLG3 gamma 709 gamut, -1 detail, a szobában fix 3200K, a buliban AWB. Úgy expóztam hogy a hátsó kijelzőn tetszen amit látok.

Mindegyik snitt out of camera, lassítva azért van hogy kevésbé legyen zavaró a kézremegés. A fujinál a fura motion blur az 1/50 miatt van.

A szobában a Fuji ISO640-ISO2000 ment, jellemzően 1250en. A buliban ISO2000-6400 attól függően merre volt a fény
    A Sony ISO2000-ren ment a szobában végig. A buliban a 20 1.4 miatt csalóka, ott alacsony ison van, valószínűleg fényerős obival a fuji se maradna le annyira, csak gondoltam berakom a látványosabb különbség kedvéért.

Ha valakit érdekel, itt megnézheti a fuji nyerseket, bár a fenti videóban minden érdekes benne van.

Egyelőre nem vonok le következtetést, egy X-T3-mat is meg kéne próbálni, de pl Taranis még életében nem használta azt a kamerát 1080ban. Minek is, azt használják a szegények, az igazán kemények 4K-ban mennek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés