Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laillusionis

csendes tag

Sziasztok!

Tudom, hogy ez egy főként fotós fórum, de azért leírom kérdésem, hátha valaki ért hozzá. Amatőr filmes vagyok, kameravásárlás előtt állok. Kisfilmeket készítettem már, de ezek inkább gyakorlat jellegűek voltak, főként interjújellegűeket. Leginkább dokumentumfilmeket szeretnék készíteni. Többen ajánlották nekem a DSLR fényképezőgépeket, de olvastam elég sok ellenérvet a neten.Azok a filmeket, amiket én készíteni szeretnék, egyelőre egymagam szeretném csinálni. Tehát olyan filmekre gondolok, melyekhez nem feltétlenül vennék igénybe professzionális eszközöket, hangmérnököt, stb. Kinéztem több kamerát is: ezek közül egyik a Sony - HDR-PJ650VE típusú kamera, keresővel, CMOS szenzorral, segédfénnyel, csatlakoztatható mikrofonbemenettel, de természetesen jóval kisebb szenzorral, mint ami pl a Canon 700 D, pl 18-135-ös DSLR gépen van.Azzal tisztában vagyok, hogy a DSLR gép szebb képet rögzít, de nekem fontos lenne az is, hogy ne csak állóképeket rögzítsek,ilyenkor pedig félek attól, hogy a fókuszálás egy Canon 700 D-s gépen is béna lesz, nem tudom, hogy az autofókusz mennyire működik benne. A másik, amit hallottam, hogy a DSLR gép nem rögzíti jól a hangot, tehát ha szép munkát szeretnék végezni, akár hangmérnök is kellhet, mert egy külső mikrofonnal sem lesz olyan jó a hang.Illetve ezek a gépek olyan szempontból nem tűnnek olyan kényelemsnek, hogy ugye 30 perc után maguktól leállnak, melegednek.Azt szerezném kérdezni, tudtok-e esetleg infókat a gyakorlatban erről.Én főként minél autonómabban szeretnék dokumentum, vagy akár interjú jellegű filmeket készíteni, erre a célra mennyire ajánlott egy DSLR kamera?Vagy ha az nem, akkor jobb lehet-e egy nem profi videokamrea erre a célra, mint az említett nem profi, de mégis erősebb SONY HDR-PJ650 VE??Van-e esetleg erről valamiylen tapasztalatotok? Egyébként felmerült még kamerában a Panasonic HC x900, 920 is, és a canon Legria HF g10 is , ez utóbbinak a Sonynál valamivel nagyobb a sensorja.Szóval a kérdés: ha szép dokumentumfilmet szeretnék készíteni, érdemes ragaszkodnom a DSLR géphze, vagy a fennt leírt feltételekkel inkább egy videokamera lenne ajánlott, még akkor is, ha az nem profi? Azért fontos lenne, hogy akép szép legyen, félek, hogy ha a DSLR-ről lemondok, ezt el kell felejtneme. Profi kamerára meg nyilván nincs pénzem, túlzásnak is érezném...

Nagyon köszönöm előre is a választ!

Új hozzászólás Aktív témák