Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10129) Dalai Láma válasza JJános (#10125) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem beszéltük meg, te beszélted meg magaddal. Ha megtudod, hogy van egy JJános nevű (vagy legyen egyszerűen János) ateista ember, aki jó ember, de az ateizmusa miatt számodra nem elfogadható az Istenhez való viszonya, akkor nevet váltasz?

A Dalai Lámát tisztelem, mert igen bölcs embernek tartom. Maga a név nem hordoz semmit.

"A bibliából csak azt fogadod el, amit akarsz. Ezt is kibeszéltük. Teheted, ez is rendben van." Ez sem így van, de tényleg sokszor kibeszéltük már (azért érdekes így olvasni ezeket a csúsztatásokat).

"De idejön egy hitben gyenge, és hinted neki azt, ami nem Istenhez, vagy nem ahhoz az Istenhez vezet. Ez viszont már félrevezetés. Ezzel már gondom van."

ezzel pedig pontosan az a baj, hogy alapvetően ez nem egy térítő topic. És egy hitében erős iszlám hívő ha látja a tévtanításaidat, vajon elkezdhet-e ostorozni ezért téged? Tulajdonképpen ha ez így lenne, akkor ez egy nagy verbális bunyó lenne szabályok nélkül. Te ezt képviseled. Ami ellentétes a meggyőződéseddel, azt ott ütöd-vágod, ahol éred. Ha ezt mindenki más is így tenné, ahogy te, akkor ez a topic már rég zárva lenne.

Ha valaki kiváncsi a véleményember vallási kérdésekben, akkor igenis jogom van válaszolni, és elmondani azt, ahogyan én gondolom anélkül, hogy te rögtön ott teremnél, és elkezdenéd osztani a nagy igazságodat. Ez az ,amit képtelen vagy nem megtenni. És még meg is magyarázod.

Bálványimádás nincs.
Máriázás van, mint ahogyan a Bibliában is van.
Pedofília nincs. Aki (függetlenül attól, hogy katolikus vallású) pedofíliát cselekszik, az elszakítja a köteléket maga és az Isten között. Azokban a közösségekben, amelyekhez tartozom, vagy tartoztam, senkiről nem tudom elképzelni, hogy pedofil lenne. z, hogy egyházi vezetők bizonyos pedofil eseteket hogyan próbálnak eltussolni, az mélyen elítélendő, és nem egyeztethető össze a katolikus vallással.

A homoszexualitás az egyház szerint bűn, ha az ember megéli. Erről elég egyértelmű a vallás iránymutatása. A saját személyes véleményem más ezzel kapcsolatban.

Nem tudom, mit értesz paráznaság alatt, de nem tudok róla, hogy mi katolikusok paráználkodni szoktunk volna.

"De ezt is számtalanszor kibeszéltük. Te pedig most úgy csinálsz, mintha én lennék itt a rossz, és az akit itt vádolni kell."

Lehet ezekről a dolgokról emberi hangnemben beszélni. Te viszont kinyilatkoztatsz, és write only üzemmódba kapcsolsz. Nem gondolom, hogy rossz vagy, viszont a stílusod, a hangnemed és a viselkedésed ebben a topicban igen sértő és kártékony különösen a jó viták és beszélgetések kialakulását illetően.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.