- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dottorei #73289 üzenetére
Ezt már kiveséztük a konteó topikban. De azt jobb, ha nem olvassátok...
Dióhéjban. Van ez a Fico nevű politikus, aki kinevezett egy Peter Kotlár nevű oltásellenes politikust járványügyi kormánybiztosnak, ő tudja miért. Kotlár bevizsgáltatta valamelyik mRNS oltóanyagot egy Soňa Peková nevű konteóhívő biológussal. Az eredményét nem mutatják meg senkinek, mert csak. Viszont Kotlár elérte (kellett a szavazata egy parlamenti döntésnél), hogy a jelentés a kormány elé kerüljön. Feltételezhetően most ennek látjuk a folyományát. A szlovák tudományos közélet bődületes baromságnak tartja az egészet, de manapság a szlovák tudósoknak sem osztanak lapot.
-
-
válasz
Dottorei #58960 üzenetére
a magas pulzus kerülendő (>150, mondjuk), és nagyon fokozatosan érdemes csinálni. ha amúgy nincs semmi bajod, akkor ez ilyen szürreálisan nagypapás tempót jelent mondjuk futásnál, de ez van, érdemes tényleg betartani a 4 hetet. ha nem vagy versenyző, nem vesztesz semmit...
én amúgy egyelőre élek, ma lekocogtam 13,5 km-t hegyen-völgyön át, nyuggerben, de jól esett, volt levegőm szépen.
-
Sped
aktív tag
válasz
Dottorei #58960 üzenetére
Ezt én se nagyon értem, most derült ki hogy szombati közös éttermi ebéden volt egy 1 napos fertőzött, nála kedden kijött minden szar, nálam és páromnál semmi ma sem, mi oltva a covidos oltatlan. Pedig volt puszi is.
Azóta kétszer voltam edzeni, semmi tünetem nincs. Jó, tegnap tüsszentettem kettőt.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Dottorei #58594 üzenetére
Pihenés a legjobb. Coldrex-nek olvasd el az alkalmazási ellenjavallatait és mellékhatásait, máris elmegy tőle a kedved
Ha enyhék a tünetek, akkor nem kell szeméttel tolni magunkat. Én simán elvoltam deltával, 38.2-es lázzal, fejfájással, étvágytalansággal, gyengeséggel gyógyszer nélkül, ahogy kisgyerekként is túlestem ezeket.
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
Dottorei #53922 üzenetére
Ha a tudomány álláspontja az lesz, hogy kell a 4. oltás, akkor azonnal beadatom, azonban jelenleg nem ez a helyzet. Nyilván előbb-utóbb kelleni fog, de egyelőre csak az időseket és a nagyon veszélyeztetetteket oltják néhány országban. Magyarország kivétel, de itt politikai alapon megy a járványkezelés. A hazai szakemberek álláspontja is jelenleg az, hogy egyelőre nem indokolt a 4. (kivéve akkor, ha súlyosan immunhiányos valaki).
-
válasz
Dottorei #53926 üzenetére
azzal jelenleg jó vagy szerintem, kicsit öregecskedő a szeptemberi, de ha figyelsz rá, hogy ne a deltát tüdőzd le, nem lesz semmi baj! ha picit így is aggódsz, akkor még arra figyelj, hogy fiatal legyél.
viccet félretéve, én szintén ruszki+mrns páncélt hordok és nem terveztem negyediket most, meg most már mindegy is, hogy elkaptuk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dottorei #42010 üzenetére
Én pont ma vettem egyet az UV aktív ásványok megvilágításához.
Érnek elvileg valamit, de kérdés mire akarod használni. Szoba fertőtlenítéséhez nagy teljesítményű kell, az viszont marha drága és nem lehetsz a szobában közben.
A kicsik jók lehetnek fertőzöttel együtt élve mondjuk az evőeszközök fertőtlenítéséhez mosogatás előtt. -
Krinyo
senior tag
válasz
Dottorei #39605 üzenetére
Szerintem abban nem lesz köszönet, korábban is próbálták már, nevetséges lesz.
Mindeközben: Mar-az-iden-elkezdhetik-az-5-11-evesek-oltasat
-
válasz
Dottorei #37145 üzenetére
Durva+! Jobbulást kívánok nekik
KOMOLYAN nagyon kíváncsi lennék már egy közép-európai szekvenciálási kampányra, mert ti ott igen valószínű tenyésztetek valami brutkót, csak ugye a március óta dúló magyar "fehér" variáns mindent felülír
.
Mikor kapták a Pfizereket?
-
válasz
Dottorei #32400 üzenetére
+#32402: Ez nem így működik. Ha importálsz egy kocsit pl Amerikából, akkor hagyod rajta az Alaszkai rendszámot és mindenféle "hivatalos cécó" nélkül mész vele a Budaörsi teszkóba bevásárolni?
Szuper, ha nincs vele semmi baj, akkor tessék elintézni a papírmunkát. A gyártó dolga, ő kapja a bevételt az eladások után.#32411: kocsim nem volt Mo-on, az igaz
-
törölt tag
válasz
Dottorei #32400 üzenetére
Ki mondta, hogy nem véd a Szputnyik?
Szerinted a vektorosok közül melyikről van több információ: AstraZeneca, Janssen, Szputnyik? A nyugatiakról hallottam már leállított batch-ről, mellékhatás kockázat tanulmányokról, az oroszról kevésbé köszönhetően a híres keleti transzparenciának. Ha ez számodra trollkodás, akkor baj van a szövegértéssel. Amúgy szóba se hoztam a minőségét, hanem utazási szempontból írtam bizony tudni lehetett már télen, hogy keletivel utazni EU-ban problémásabb lesz, utólag erre senki ne szidja az EU-t, nem beszéltek zsákbamacskát. Tény a WHO és EMA sem kapott megfelelő adatot az engedélyhez. WHO papírt még a Sinopharm is összehozott, a nyugatiakból a legrosszabbnak tartott J&J is rendelkezik minden engedéllyel, mert a procedúrát lefolytatták megfelelően. Tehát ha utazás fontos volt, akkor inkább kértem volna Janssent, mint Szputnyikot, hiába az orosz jobb elvileg. Én megvártam a Pfizert, nekem a keleti már télen kiesett amikor még csak mondogatták vesznek belőle.
Azért szabad legyen szkeptikusnak lenni. Nyugatiakról vektoros vagy mRNS azért kiderülnek dolgok, adott szállítmány probléma, persze az orosz az tökéletes. Okééé.Főleg úgy, hogy AZ, J&J problémák ahogy kiderültek, akkor a hasonló technológiájú Sputniknál nem lehet semmi? Én most biztos nem kérnék a két mRNS oltásomra harmadiknak AZ-t, Janssent, Szputnyikot, utóbbi nincs is hiába a #legjobb. (illetve a keletiek alapból kiesnek utazás miatt)
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dottorei #31427 üzenetére
A Modernat mar korabban is emlegettek, de ma mar eleg nehezen lehet tisztan tesztelni, hiszen mar az is bejatszik, hogy ki mikor kapta az utolso vakcinat. Felvaltva dicserik szinte az osszes vakcinat kulonbozo kutatasok es lehet hogy mind valos, csak masok a feltetelek es nehez normalizalni a teszteredmenyeket, foleg ha korcsoportokra is akarnak szurni, illetve meg is akarnak maradni egy magasabb mintaszamnal.
A keleti vakcinakat meg nem is tudjak merni ahol nincs olyan. Nalunk meg nem egy fuggetlen kutato nem fer hozza atlathato modon az adatokhoz.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Dottorei #31424 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 873 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +550)
Új halálos áldozatok száma: 12 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +6)
Kórházi ellátást igénylők száma: 266 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +46)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 34 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +4)
Új mintavételek száma: 36 631 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest +22 302)
Az első dózissal oltottak száma: 5 840 588 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +5 627)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 545 538 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +3 940) -
-
bigdady
nagyúr
válasz
Dottorei #31314 üzenetére
Semlegesíti. [link]
“Mind a Szputnyik, mind a Janssen vektorvakcina, ráadásul mindkettő ugyanazt az adenovírust tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a két adag orosz oltóanyag által keletkezett immunválasz semlegesíti a harmadikként beadott Janssent, vagyis ez a kombináció kifejezetten hátráltatja a védelem kialakulását. Semmiképp sem ajánlom, komoly gondokhoz vezethet
– jelentette ki lapunknak Falus András immunológus, akadémikus.” -
válasz
Dottorei #31317 üzenetére
nem így
nem "semlegesít" semmi semmit, az van, hogy ha azonos vektoron utazik az oltóanyag, akkor a szervezeted esetleg felismeri a vektort (hordozóvírust) és védekezik ellene, így az hiába hordozza a lényegi infót, az el sem jut az immunrendszeredhez.
de azért ez nem fekete-fehér, hiszen az astra esetében ugyanaz a két oltásnál a vektor (AdOx1), mégis működik: az is számít, hogy mikor adod be a másodikat az elsőhöz képest.
a sputnik két különböző vektor (Ad26, Ad5), a janssen meg csak egylövetű (Ad26), az viszont egyezik a sputnik egyik komponensével.
utazási szempontból janssent kell kérni, bár nem evidens, hogy attól még utazhatsz-e, mert az eu is az eredeti oltásod fogja nézni szerintem. orvosi szempontból viszont nem a legjobb a janssen, mert kockáztatod, hogy részben vagy egészben hatástalan lesz.
-
-
daneel_hu
addikt
-
válasz
Dottorei #4748 üzenetére
Szerintem nincs ezzel probléma, a keresekedelmi dolgozókat/benzinkutasokat stb stb. én az első körökben már oltottam volna. Rengeteg a kontakt, ezáltal nem csak veszélyeztetettebbek, hanem fő terjesztők is lehetnek egy járványban. Például egy lidlis kasszázó több kontakton megy át, mint egy gyógyszertáros, utóbbiakat mégis előbb oltják. Vagy például a gyógytornászokat is előbb oltották, aztán van 20 kontaktja egy nap. Lehetne még sorolni mennyi kapu van a rendszerben.
Azért a cikkhez tartozik, hogy egyelőre ezt csak az auchan szeretné, véleményem szerint semmi sem lesz belőle.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Dottorei #4333 üzenetére
Az ilyen reflektálásokhoz van megfelelő topik is. Pls, legközelebb inkább oda.
-
Kékes525
félisten
válasz
Dottorei #2515 üzenetére
[Factors That Influence the Immune Response to Vaccination]
"There is substantial variation between individuals in the immune response to vaccination. In this review, we provide an overview of the plethora of studies that have investigated factors that influence humoral and cellular vaccine responses in humans. These include intrinsic host factors (such as age, sex, genetics, and comorbidities), perinatal factors (such as gestational age, birth weight, feeding method, and maternal factors), and extrinsic factors (such as preexisting immunity, microbiota, infections, and antibiotics). Further, environmental factors (such as geographic location, season, family size, and toxins), behavioral factors (such as smoking, alcohol consumption, exercise, and sleep), and nutritional factors (such as body mass index, micronutrients, and enteropathy) also influence how individuals respond to vaccines. Moreover, vaccine factors (such as vaccine type, product, adjuvant, and dose) and administration factors (schedule, site, route, time of vaccination, and coadministered vaccines and other drugs) are also important. An understanding of all these factors and their impacts in the design of vaccine studies and decisions on vaccination schedules offers ways to improve vaccine immunogenicity and efficacy."
A vakcinák hatása (mellék és fő hatás) (a mikroorganizmusokra adott immunválasz is) függ:
A vakcinákra adott immunválasz:
-
Soulfly842
addikt
válasz
Dottorei #2515 üzenetére
Azt írták korábban is, hogy a pfizernél ez általános. Ott várhatóak az erősebb tünetek.
Annyi anomáliát véltem benne felfedezni, hogy jócskán 1 felett lehet az R0-ja, de a szlovákok viszont hangsúlyozzák, hogy a brit mutáns válik dominánssá és nem ez.
Ez egy ellentmondás. Főleg, amikor nagy esetszám növekedés van.
Esetszámokat kell itt nézni és nem százalékokat. Az esetszáma a cseh mutációnak meg igenis növekedett és emelett is van jelen a brit dominánsan. A leírások alapján viszont úgy tűnik, hogy a cseh mutáció veszélyesebb.
'az erősebb behatolási képesség' és sokkal magasabb vírusterhelést okoz. Emiatt
1, sokkal könnyebben ledönt bárkit a lábáról
2, erősebb lefolyás súlyosabb esetekkel.A hurráoptimizmust is az is tovább boncolja, hogy:
1, A brit mutációra jók a vakcinák
2, A leírásokból, a csendből a médiában ugyanaz következik, mint a dél afrikai mutáció esetében. Valószínűleg itt is erős hatékonyság vesztés lesz a vakcinák esetében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged