Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#55551) Zolás válasza Chereiose (#55550) üzenetére


Zolás
addikt

Azok lassan kikopnak. Fenntartani nem könnyű egy régi prémiumot, az alkatrészárak még mindig fent vannak. Sőt, minél inkább eltűnik, annál drágább. Már használt alkatrész sincs hozzá, mert elbontották 10 éve az utolsót is.
Jelenleg viszont nem lehet tartós kisautót olcsón venni. A swift is drága. Pont itt van a helyzet, amire le lehetne csapni, és sokat keresni.

[ Szerkesztve ]

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#55552) mefistofeles válasza Zolás (#55547) üzenetére

Ez igaz, de látod, hogy ma már a suzukinál is inkább a középkategória felé pislognak mint alulra. A swift nagyon jó de mára keményen megkérik az árát, az ignis is annyi mint a swift.
Ez a kis autó sem lenne 3-3,5 misi alatt az fix, (és akkor totálisan lebutítva, csak a kötelező biztonsági cuccokkal) bár így is nagy kasza lenne.
Úgy tűnik a legalsó szegmens már végképp a daciáé, bár náluk is 3,5 felett kezdődik az új sandero de a hírek szerint veszik mint a cukrot.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#55553) simonjoe válasza hemaka (#55539) üzenetére


simonjoe
senior tag

Innen szoktam a Suzukihoz és a VW-hez is rendelni:
[link]
Ezzel az itthoni céggel hasonlítom az árakat, mert soxor van, h itt olcsóbb:
[link]
A Splash-hez ATE tárcsa 12500HUF/db. mindkét cégnél.

[ Szerkesztve ]

Joe

(#55554) Gyöször válasza simonjoe (#55553) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ezzel az autodoccal nem szívesen foglalkozom, megrendeltem a cuccokat, el kellett ugye előre küldeni a pénzt (soha nem csinálok ilyet), majd közölték, hogy 8500ért nem tudják szállítani az alkatrészt, viszont van egy jó hírük van 14500ért. Mondtam, hogy köszi pénz vissza. Innen 2 hónap kabaré következett, nem voltam benne biztos, hogy valaha viszont látom a manit, de végülis fillérre visszautalták. Ilyenekkel jöttek, hogy küldjek alvázszámot majd ők megtalálják nekem a legjobb alkatrészt, meg hogy ne kérjem vissza a pénzt mert úgyis kell majd olajat meg szűrőt vennem.
Az volt a legérdekesebb, hogy mindezidő alatt ugyan úgy meg tudtam volna rendelni mind a weben mind az appban azt a fékdobot amire szükségem lett volna - 8500 ért. Arra nem voltak képesek, hogy levegyék a webshopból.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#55555) SyMbioTe válasza Gyöször (#55554) üzenetére

Pedig az autodoc-ot sokan dicsérik, bár a hsz.-ben arról pont nem nagyon volt szó.

Scross képek
Esztergomban már ott figyelnek az új Scross-ok. Így képek alapján kb úgy néz ki, mint egy mini Rav4
Tegnap elmentem amúgy az egyik helyi Suzuki mellett (Győr), és ott már mintha állt volna egy ilyen a szalonban, csak másik 3 autó vette körbe és alig látszódott.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#55556) AMD Power válasza tatararpad (#55543) üzenetére


AMD Power
titán

Feleségemnek, anyámnak pl egy ilyen tökéletes lenne. Őket pont nem érdekelné,hogy 65 lovas. Cserébe 5 literes fogyasztás annál inkább érdekelné őket.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55557) 2ozzmexy válasza Zolás (#55551) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Az NKH dolga lenne kikapalni a "gyomot" az utakról, de egy ideje már csak a pénzbehajtásról szól...
Manapság egy 20 éves technikát is áttolsz időszakos műszakin, ha hamarabb megáll mint egy Trabant, nem füstöl és nem esik ki a kereke meg nagy küzdelem árán az úton tartható 40-nél...
Kukába való a magyar autópark 70%-a, de amit a halandók is látnak az a legrosszabb, az kB 20%. :W

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#55558) simonjoe válasza Gyöször (#55554) üzenetére


simonjoe
senior tag

Elhiszem, és nem reklámozni akartam Őket. Nekem semmi gond nem volt ezidáig, kb. 3 éve rendelgetek tőlük. Volt úgy, h én néztem be és rossz alkatrészt küldtek, volt, h ott ba...ták el a rendelést, de minden flottul ment ezidáig. Ezért mertem ajánlani, bár már egyre nagyobb százalékban olcsóbbak a Kaiffer-nél.
Kinek milyen a tapasztalata, nincs ebben semmi.
Én pár hete vittem egy olyan céghez az autót javítani (jobb hátsó központi zár javítás) ahol az égig magasztalták Őket, szinte csak pozitív értékeléseik vannak. Na, nekem úgy elb@....ták a kocsit, h máshol kellett megcsináltatnom. Nekem Ők már nem pálya, ennek ellenére másnak még bejöhet, lehet, h nálam csak rossz napja volt a "mesternek".

Joe

(#55559) AMD Power válasza 2ozzmexy (#55557) üzenetére


AMD Power
titán

Nap mint nap találkozok itt a 3-ik kerületben is orán-száján fűstolő roncsokkal. 100m megy előttem és érzem a bűzt a kocsiban....

A vészhelyzeti műszaki vizsga tologatások még inkább "tetőzi" a roncsokat az utakon! :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55560) 2ozzmexy válasza AMD Power (#55556) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

A városi autósok 85%-anak elég lenne, mivel a többség guruló esernyőnek használja, ha belefér a bevásárlás meg 3 gyerekülés (csak hogy NER kompatibilis legyek ;] ) télen meleg és nyáron hideg van benne és nem kell havonta 100 ezreket rálocsolni, addig a többségnek bőven jó lenne ilyen 3M alatt vinnék mint a cukrot... Nem kell bele nagy navi meg vellany ablak hybrid izé...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#55561) pigmeus válasza SyMbioTe (#55555) üzenetére


pigmeus
tag

Nekem a képek alapján, Corolla Crossnak tűnik inkább, mármint hogy abból van fargva. De a külföldi cikkek alapján annak más az alváza. De az ajtaja ugyanúgy néz ki, akkor ez is be fog ázni 6,5 felért akkor inkább nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#55562) simonjoe válasza pigmeus (#55561) üzenetére


simonjoe
senior tag

Nézegettem a képeket, nekem nem tűnik nagy tervezői munkának. Ha jól megnézitek a vonalak maradtak, csak el lettek tolva. "Teljesen új front rész", szerintem semmi érdemi változás, tényleg csak játszottak a vonalakkal. Még a szélvédő fazonja is megegyezik.

Joe

(#55563) AMD Power válasza 2ozzmexy (#55560) üzenetére


AMD Power
titán

Zabálnák az biztos! Pont a felsoroltak miatt is....
És az nem is kérdéses,hogy előbb vennék, ajánlanék bárkinek ilyen Suzukit, mint egy hasonló árban lévő Daciat.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55564) mefistofeles válasza AMD Power (#55563) üzenetére

Természetes dolog, hogy vinnék, mivel a magyar pénztárcát figyelembe véve, az emberek döntő többsége nem azt veszi ami tetszik, hanem amire van pénze. Abban is biztos vagyok, hogy sokan választanának egy szerényebb felszereltségű újat, mint egy használt autót, ugyanabban az árban de nagyon úgy tűnik, hogy azt az árszegmenst egyszerűen már átugrottuk.
Igény lenne rá, de jelen esetben a piac nem követ, hanem diktál.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#55565) KubanitoS válasza SyMbioTe (#55555) üzenetére


KubanitoS
veterán

Nekem nagyon bejön az új modell. Kíváncsi leszek, élőben hogy mutat.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#55566) SirKero


SirKero
őstag

Előttem az utódom :)
Lehet, hogy egy kép erről: autó és út

Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....

(#55567) mefistofeles válasza SirKero (#55566) üzenetére

Néztem már ezt a képet, és tök érdekes, ebből a perspektívából nem is tűnik olyan picinek az ignis mint amilyen valójában.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#55568) Chereiose válasza SyMbioTe (#55555) üzenetére


Chereiose
addikt

Szerintem ezt összekukázták a corolla crossal, de pl a tükör, kerekek meg ajtók ugyanazok, szóval érdekes. Motorra vagyok kíváncsi, de ez sem ér meg +1 millió drágítàst mert gondolom lesz annyival drágább. Szerencse, hogy tavaly még a régebbi áron megvettük készletről az S-Crosst.

(#55569) mefistofeles válasza Chereiose (#55568) üzenetére

Csak egy misivel lesz drágább?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#55570) Chereiose válasza mefistofeles (#55569) üzenetére


Chereiose
addikt

Tippre igen, valaki itt írta is az árát, meg a januári drágítást, szóval megtippelve azt mondom ha most a régi volt 5,5 az alap akkor ez 6,5 körül lesz metállal.

(#55571) hemaka válasza simonjoe (#55553) üzenetére


hemaka
nagyúr

Én is a kauffertől szoktam, de most a kauffer és a német webshop között 1 deáknyi különbség van az Ate féktácsa, Ate fékbetét és DHL-es szállítással is(85e vs. 64e), pedig ritka rossz a forint megint, 367forint körül van egy euró.

(#55572) racerx


racerx
őstag

A többi Scross képet elnézve, ugy tűnik nekem hogy frontrész és a far kivételével (amit ugye a legkönnyebb minden fészliftnél megcsinálni), a többi dolog , karosszéria, ővvonal, stb stb nem változtott. Eleje jó (bár nekem a régi is bejön/tt), hátulja ezzel a 10 évvel ezelőtti lexus lámpával elsőre képről gagyi. Belseje biztos modernebb lesz. Viszont kérdéses a minőségi előrelépés (beázás, zörgések, vezetéstámogató dolgok, rugózás stb stb).

(#55573) Gyöször válasza 2ozzmexy (#55557) üzenetére


Gyöször
senior tag

Máshogy látom, nekem a pöpec zsiguli alig akar átmenni, a devonok nagy koszhadék béjembéje jött szembe, fékezett, és körbenéztem, hogy jön a vonat is mikor fehéren villog a lámpa? Ű a faxt a bécibe már évek óta nincs fékbetét, lassan sztem vas se, úgy csikorgott szerencsétlen. Ezek miatt is rossz ez a műszaki tologatás, de ezek amúgy se igénylik a szolgáltatást, ha meg igen akkor átmegy simán.. :((
Én javítgatom a ruszkit, hogy ha majd kell csak elviszem, ezek meg leélik.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#55574) AMD Power válasza SirKero (#55566) üzenetére


AMD Power
titán

E kép alapján nem tűnik rossznak. :)

Ignis tényleg nem is olyan kicsi ebből a szögből. :)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55575) AMD Power válasza Chereiose (#55568) üzenetére


AMD Power
titán

Van nem kis hasonlóság....

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55576) Napfénysüti válasza mefistofeles (#55564) üzenetére

Mi is így voltunk, 3,3-ért vettük a Balenot ami kb 5 literből elgurulgat. Most két kis gyerekkel (1 és 3 éves) ez a családi autónk. Még a bringámat is szoktam tetőn vinni a család mellett. :)

Més que un club!

(#55577) AMD Power válasza Napfénysüti (#55576) üzenetére


AMD Power
titán

Balenot anno sajnáltam amikor kivették a "listából". Szerintem tök is pofás autó volt. Mondjuk elég gyengécske ,ugye?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55578) Napfénysüti válasza AMD Power (#55577) üzenetére

90 lovas és mellé 860 kg, kategóriájában még így is a legdinamikusabb autó. Meg volt belőle 1 literes turbós, 110 lovas verzió.
Fullra pakolva nyilván meg kell gondolni egy előzést, de két felnőttel még egész korrekten megy.

Més que un club!

(#55579) mefistofeles válasza Napfénysüti (#55578) üzenetére

A balenoval én is szemeztem, de ez addig tartott amíg eltűnt.... :K

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#55580) AMD Power válasza Napfénysüti (#55578) üzenetére


AMD Power
titán

Ohh az teljesen jó! Bennem ilyen 75 lóerős motor emlékkép volt. ;) Nekem egyébként kivűl, belül is tetszik. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55581) Kolondrum

Fiúk tényleg csak érdeklődöm, de a motor senkit nem érdekel? Hogy legyen legalább egy 230Nm meg hasonló? Első lépcső: Motok OK, akkor nézzük meg milyen amúgy. Hát egy előzés nehéz ha nincs meg ez a kb 230Nm. Cammogni mindennel lehet. Mondom úgy, hogy az 1.6 Vitar mot.vez optimalizálás után lelkes, de valahogy kevés.

(#55582) 2ozzmexy válasza Kolondrum (#55581) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Amennyire lehet hinni a kontaktomnak 1,5 hybrid, mint a Prius 3 kB hasonló paraméterekkel. :R de ne vedd készpénznek, ez amit így futólag a délutáni kV közben megtudtam tőle.

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#55583) beef válasza Kolondrum (#55581) üzenetére


beef
őstag

Mi nem akarunk előzni, mert mindig mi vagyunk elől.

(#55584) Napfénysüti válasza Kolondrum (#55581) üzenetére

Van kb 120 Nm max nyomaték, azért elvagyok vele. :D

Més que un club!

(#55585) Memmaao válasza Kolondrum (#55581) üzenetére


Memmaao
addikt

Miért, te mit viszel a vitarában? Én többnyire egyedül használom, a kölykök ülnek bent ovi után, de idáig egy előzés során sem éreztem gyengének. Persze nem 5ik vagy 4ik az indító sebesség. Vissza kell pakolni 3ba.

My name is Bond, James... Dean.

(#55586) KubanitoS válasza Kolondrum (#55581) üzenetére


KubanitoS
veterán

Erre amúgy mit vársz válasznak, most komolyan? Van kb 3 kép a faceliftről, ezen kívül egy darab hivatalos infó sincs.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#55587) Kolondrum válasza Memmaao (#55585) üzenetére

1.6-os, nem boosterjetem van. Na az elég lenne.

(#55588) tboldi válasza Kolondrum (#55581) üzenetére


tboldi
nagyúr

Nem kell sok nyomaték, ha könnyű a kasztni, meg rövid a váltó. :))

Amúgy én elvagyok most a 90 pacis, 200 Nm-es digódízellel, még ez is bőven sok a mosonmagyaróvári közlekedéshez.
De igazából a 83 lovacskás, 119 Nm-es szopóbenzinem sem megy rosszabbul papíron, csak turbó nélkül nincs akkora színház.

[ Szerkesztve ]

(#55589) hemaka válasza Kolondrum (#55587) üzenetére


hemaka
nagyúr

Azt is pörgetni kell, mint a disznó, mert nyomaték nincs benne. Ha nyomaték kell racsézni, arra ott a turbó dízel.

(#55590) Memmaao válasza Kolondrum (#55587) üzenetére


Memmaao
addikt

Szintén! De én el is pörgetem 6e-ig. Ez a motor is dinamikus, 3e felett. Ott kell használni. VVTI, ilyen! Ráadásul az allgrip elég jó sport funkcióban, aláthangolja a gázpedált és a levegő benzin arányt is változtatja.

My name is Bond, James... Dean.

(#55591) tboldi válasza Memmaao (#55590) üzenetére


tboldi
nagyúr

és a levegő benzin arányt is változtatja

Erre van valami forrásod, linked, ilyesmid?
Műszerrel kíváncsi lennék a lambdaértékekre. 🤔

(#55592) Kolondrum

Hát én ahogy látom, ez alatt a 230Nm alatt nálam nincs élet, őrületbe kerget, hogy több autót nem tudok előzni és egyet is meg kell fontolni. Bár nem tudom hol laktok, itt nem épp ritka a forgalom. K14C bejött, sőt. A "D" sem lehet rossz.
Ez az M16A majdnem jó amúgy, 3-ba 3-4-5000 körül lép rendesen.
Ezért aggódok erősen hogy viszlát új lágy hybrid mire lesz kesh, többet lomha autót nem vagyok hajlandó venni. :Y

(#55593) Napfénysüti válasza Kolondrum (#55592) üzenetére

Elektromos kell neked ott rögtön nagy nyomaték áll rendelkezésre. ;]
Ez a 230 Nm amúgy honnan jött?

Speciel fehérvári vagyok szóval errefelé azért van forgalom rendesen.

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#55594) SyMbioTe válasza Napfénysüti (#55593) üzenetére

Annyit tud a K14C meg a K14D is kb.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#55595) Kolondrum válasza Napfénysüti (#55593) üzenetére

Mert abban ültem. Azt elégnek érzem. Igen KIA EV6 4*4-es kéne, arra mondom h na igen. Vagy ID4, Enyak (nem tudom h írják). De nem a fizetésemhez van mérve az ára. :C

(#55596) AMD Power válasza Memmaao (#55590) üzenetére


AMD Power
titán

Pontosan. Nálam is az SX4 3e felett kezd el élni. Ha üzemmeleg tolom is neki néha mert ez a "jó" neki. :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55597) Tom1939 válasza Kolondrum (#55592) üzenetére


Tom1939
őstag

Hát ez nekem is fontos volt. Az 1.4t erejével teljesen elégedett vagyok az scrossban. Visszalépni én sem nagyon akartam. Ezért ebben a tekintetben féltem is az 1.5-ös és 1.8-as hibridtől toyotánál. 2.5-est kipróbáltam a rav4-ben az lépett rendesen (de nem jobban mint az scross).

(#55598) Napfénysüti válasza AMD Power (#55596) üzenetére

Az előző Hondám 5500-tól kezdett igazán élni. Előzésnél el is rúgtam 8000 fölé. ;]

Més que un club!

(#55599) AMD Power válasza Napfénysüti (#55598) üzenetére


AMD Power
titán

Áhh...

Nálam 6500-nál már pirosban van a mutató. :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#55600) eami válasza Napfénysüti (#55593) üzenetére


eami
addikt

ne is mond... péntek este azt hittem befonom a hajam...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.