Hirdetés
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
SLDA 1890 frissítési téma: nyilván akasztják a hóhért... Megpróbáltam frissíteni, de beragadtam a frissítés folyamatba, eddig 3 SD kártya és 2 pendrive van a kontón. Ami bosszantóbb, hogy nem tudok kilépni a frissítési folyamatból...
A végén még szervíz lesz a vége...
-
Urak!
Kérek szépen segítséget, apám autóján időszerű a 4. éves szerviz, most van 41 000 km benne. Ignis 1.2 GL+.
Az olaj megvan, tudom mi kell bele (ecstar f9000 0w20, kb. 3,5 liter).
Kérdéseim::
- Ebben is kell még váltóolajat cserélni? Mikor, 45 ezer km-nél? Mi kell bele?
- Levegőszűrő, pollenszűrő milyen gyakran esedékes? (pollen évente, gondolom)
- Fékfolyadék milyen kell bele?
- Valami mást kihagytam?Köszönöm!
UI: az autó 200 km-re van tőlem.
-
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
burgatshow #56642 üzenetére
-
csaba1203
addikt
válasz
burgatshow #56642 üzenetére
Persze 2 év múlva újra cserélhetem majd sőt szerintem a 1630-as beleférne ha jól láttam de mindegyik csak 3v-os....
Előző használt autóimba nem is emlékszem, hogy 2 évente elemet kellett volna cserélni.
Ez azért kicsit ciki. -
-
tboldi
nagyúr
válasz
dethroner #56638 üzenetére
Így van.
Gyakorlatom, tudásom nekem is csak annyi van tulajdonképpen, amennyit a saját autókkal (Honda Jazz, Suzuki WagonR+, Lancia Ypsilon) foglalkozom, rengeteget kellene még tanulnom.Amúgy ECDL-t én is csináltam a gimiben, összesen 6 modult, így csak a Startról (a 4 modulos, most már talán Base-nek hívják) van bizonyítványom.
-
dethroner
veterán
-
-
PeterPH
senior tag
A vészvillogó nem attól fog bekapcsolni, hogy tövig nyomod a gázpedált, vagy megcsúszás miatt dolgozik az ABS. A fékezés módját figyeli a fékasszisztens, és ha pánikfékezést észlel, akkor gyakorlatilag helyetted nyomja be a pedált, és ekkor fog vészvillogni is.
Pánikfékezéskor egészen másképp mozog a lábad, tehát a fékpedál is, mint egy tudatosan tervezett fékezésnél, még ha az satufék is. -
dethroner
veterán
válasz
mefistofeles #56600 üzenetére
Szakik?!
okoskodó hozzánemértők vagyunk, de azért nyomjuk a tutit
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy #56629 üzenetére
Én direkt próbálgattam az abst, hogy ha beletiprok a fékbe és ő dolgozik hamarabb megállok-e mintha én művészkednék tapadáshatáron. Jelentem nálam néha bekapcsolt a 4ódaltvillogo, absnél sose. De összességében csalódtam a nekem szélesnek tűnő gyári méretű gumiban, szerintem egy keskenyebbel jobbat lehetne tapadni. De a következő nyári gumi ideje sajnos hamar el fog jőni, ahogy elnéztem a gumákat.
De visszatérve a vészvillogóra, borzasztó el kell találni a fékerőt, hogy az bejelezzen. Gyak olyan mintha nem is lenne ilyen fícsör. Vagy mindig a legjobb minőségű aszfalton szabad csak menni, amilyen még a szigetországba se nincsen :-) -
Promi
aktív tag
válasz
burgatshow #56605 üzenetére
Nálam is működik rendesen a 1890-es. 2018-as Vitara, előző sw1880-as volt. Köszönöm a feltöltést.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Olivér85 #56621 üzenetére
Fékezés mértékétől függő, de bekapcsolja természetesen. Ha a vészfékasszisztens is aktiválódik (ráfutásgátló) akkor villogtatja némelyik gyártmányú autó a féklámpákat, hogy a mögöttes forgalom tudja, itt most nem picit ráléptünk hanem tiporják két lábbal mert "vész" van. Sőt, sokszor az elakadásjelzőt is aktiválja hirtelen nagy fékezésnél nagy tempóról.
Amúgy nézd meg az NCAP tesztet, ott látszik, a híres neves videómegosztó portálon fent van, lehet a régebbi modellé, de fent van.
-
Olivér85
újonc
Srácok felmerült bennem egy kérdés amire nem találom a választ a kezelési útmutatóban sem. Az adaptív tempomat használata közben, amikor a rendszer automatikusan csökkenti a sebességét az autónak, akkor használja a féklámpát? Azt tudom, hogy a régebbi típusú tempomatok a manuális sebességcsökkentéskor mindig a motorféket használták és olyankor nem világított a féklámpa, elvileg ez ennél is így van, de az adaptív ál vannak helyzetek amikor automatikusan nagy sebességnél is komolyabb fékezés történik, abban az esetben sem villan fel a féklámpa? Gondolok itt pl. arra, hogy ha 130-al beérek egy 100-al haladó autót és elkezdi csökkenteni a sebességet, akkor nem látja a mögöttem haladó csak az autó mozgásának lassulásából, hogy csökken az autóm sebessége?
-
AMD Power
titán
Jövő hónapban megy az autó az éves kötelező cserére. Mondjuk hála az Égnek sok mindent nem kell majd cserélni rajta.
-
kistukesz
újonc
válasz
A puding és a próba esete miatt megcsináltam a frissítést 1890-es slda-val és jelentem müxik.
Köszi!
ui.: 2019-es swift glx.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Na pontosan ezért nem akartam beleszólni a témába, de nem tudtam megállni... rá is csaptam a kezemre és megyek a sarokba gondolkodni az életemről.
-
bigdigit
addikt
válasz
burgatshow #56609 üzenetére
Attól függ ez melyik generációra van mert ugyanaz a fejegység a GLX Swiftben is.Ha nem a most megjelent Cross akkor akkor jó nekem ez is. Én magamnak szoktam frissíteni mert szervizben mindig azt mondják nincs új. Meg hátha végre segít az android autón is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #56612 üzenetére
Míg garis szervizekre hordtam, kértem, és ment bele az ózon generátor s ezzel egy időben az új sw egy pendriveról. A frissítés ingyen volt, de gondolom ha csak ezért mennék akkor pénzes lenne.
-
burgatshow
veterán
válasz
mefistofeles #56611 üzenetére
A szerviz doksi alapján elvileg fel kell másolni egy legalább 4 GB méretű SD kártyára, betenni és követni az utasításokat a képernyőn / doksiban. De gondolom a teljesen hivatalos út a márkaszervíz, ahol díjmentesen meg kéne, hogy csinálják.
De ilyen szempontból még szűz vagyok, csak tavaly okt. végén lettem tulajdonos és nekem a 1880-as verzióval jött az autó (akkori legfrisebb).
-
válasz
burgatshow #56609 üzenetére
Egyébként ha megjelenik hivatalosan egy ilyen frissítés azt pendriveról lehet telepíteni? Nem mint ha aktuális lenne, a z öt hónapos swiftemnél....
-
bigdigit
addikt
válasz
Swiftet nem látok a felsorolásban.Ez az új Swiftre is jó?
-
burgatshow
veterán
Más téma, gondolkodom az első gyári parkolószenzoron az S-Cross-hoz (cikkszáma: 990E0-61M56-010). De nem látom sehol, hogy ezt a márka szervizek képesek is beszerelni, vagy arra más embert/céget kell találnom.
Van ilyenben valakinek tapasztalata?
-
burgatshow
veterán
Az XDA fórumon kiszivárgott a 1790/1890-es SLDA frissítés. A linkelt PDF-ben elolvasható a javított hibák listája is.
A PDF a hibákról és a frissítés menetéről ill. maga a firmware update image.
Csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE játszon vele / telepítse bárki is, nem néztem még meg közelebbről és ugye hivatalosan sem jelent még meg a Bosch oldalán.
Én felelősséget nem vállalok senkinek!
-
szabonagyur
félisten
Új SCROSS van valakinek itt? HA igen rámírna?
-
hemaka
nagyúr
válasz
ugri77 #56594 üzenetére
Én valami olyasmit hallottam régen, nem tudom igaz-e hogy valahol ott áll melletted a bob egy olyan cuccal ami a kulcs(vagy az autó?!) által kiadott jelet tárolja el és úgy csinál belőle virtuális kulcsot és ellopja a kocsit. Kicsit urban legendnek tűnik, mert így elég egyszerűen el lehetne lopni bármelyik ilyen autót, ami nem riasztós.
-
csaba1203
addikt
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- SörcsaPH!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Jövedelem
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest