- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #56749 üzenetére
Járó motort én azért választom, mert nem bízom az akkuban és folyamatos tápellátás kell a fejnek a frissítéskor.
A Bosch oldalán lévő alap forráskód nem is fog felmenni. Mi a Suzuki SLDA-hoz illesztett 1790/1890 verziót telepítettük. <-- klikk update image!
Pendrive terén pedig min. 4GB kell, mert 3.5GB körüli a kicsomagolt 14 fájlos telepítő.
-
válasz
Vigneau #56747 üzenetére
Nincs egyik sem.
Van FAT32 2GB pen (van nagyobb is, de nem kell)
Szimplán annak a gyökerében a "2" fájl (ez volt a könyvtárban, amit a BOSCH oldaláról letöltöttem. [kép]Motorindítás alatt azt értjük, hogy el is indítom (mert eddig az volt, hogy az elektronikát kell be kapcsolni (Magyarul a kormánynál a Start/Stop gombot 1x megnyomni), úgy a fejegység kapcsol csak be) ?
USB-t érzékeli a fejegység (direkt néztem a beáll. "Gombot 10 secig nyomva / szoftververziónál írja alul "USB: Connected")
blakey: Innen lett letöltve: [link]
-
blakey
titán
válasz
MaxxDamage #56746 üzenetére
Honnan töltöttes le a fájlt?
-
Vigneau
félisten
válasz
MaxxDamage #56746 üzenetére
Nincs
- se SD kártya a fejegységben,
- se társított BT telefon bekapcsolva?Van
- FAT32 formázott (max 16-32GB) pendrive,
- szimplán annak a gyökerében a 14 telepítő fájl?Motorindítás után, ahogy feléled a fejegység, már dughatod is be a pendrive-ot az USB-be. Hamarosan szétesik a kép, majd elsötétül, utána újraéled és elkezdődik a frissítési folyamat. Százalékosan mutatja, hogy haladsz, jobb alsó sarokban 10 mp-enként pedig frissül a számláló. Durván 20 perc alatt megvagy vele.
-
-
dethroner
veterán
válasz
burgatshow #56737 üzenetére
Így látatlanba csak annyit tudok gondolni, hogy hosszú évek munkájával sikeressé tett vitarát sikerült most alaposan elbaszni.
-
donbig
tag
válasz
MaxxDamage #56741 üzenetére
Promi már leírta, tárgytalan.
-
Promi
aktív tag
#56736 alatt is van 1 link a pdf fájlhoz, amibe le van írva a 1890-es verzióba miket frissítettek.
Innentől mindenki maga dönti el, hogy akarja e vagy csak mazohista, és csak azért is (mint én is)MaxxDamage /lehet a "mappás" verzió kavar be?/ Biztosan! Nem szabad a mappával együtt át másolni. Mappa alól csak a fájlok legyenek a pendrive főkönyvtárába.
-
-
zzz03
őstag
Miben jobb a 1890 mint a 1870? Mert nekem kb annyi a nyugje a 1870nek hogyha bt-n megy a zene és lellitom a kocsit, majd újra inditom nem szól a zene. Menni megy de nincs hang. Ilyenkor nyomok egy hang kikapcs gombot a kormányon majd ismét H ne legyen némába és működik szépen. Ezen kívül semmi gond.
-
Promi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #56738 üzenetére
Formázd a pendrive -ot FAT32 -re, és a fájlok a főkönyvtárba legyenek, ne mappa alatt mint ahogy a zip -be be van csomagolva.
-
-
donbig
tag
válasz
MaxxDamage #56726 üzenetére
[link] már biztos volt itt,hátha segít.
-
KubanitoS
veterán
Ha ez az árazás lesz nálunk is + kötelező lesz a robotváltó, ami tudtommal az egyik legrosszabb automata váltó fajta, akkor ez hatalmas buktának igérkezik. 8.7 millióért már tényleg van alternatíva minőségibb márkákban, akár még hibrid-SUV vonalon is (Yaris Cross pl).
-
Promi
aktív tag
válasz
burgatshow #56732 üzenetére
Igen, vagy én inkább át térnék a Toyota vonalra.
-
dReFiX
senior tag
válasz
burgatshow #56732 üzenetére
Legnagyobb teljesítmény - teljes hibrid rendszer
116/85 LE/kW -
dj79
senior tag
-
dReFiX
senior tag
Ezt csak úgy itt hagynám :
Vitara 1.5 GL+ 2WD 6AGS
Kedvezményesen áron metál színben bruttó
8 719 600 Ft -
Promi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #56726 üzenetére
Jobb alul fogaskereket nyomd kb. 10 másodpercig.
Frissítéskor autót beindítod, mem kártyát kiveszed, és pendrive -ot berakod. Vársz kb fél percet, és ha minden jó el indul a frissítés. Röviden ennyi. -
-
Moleman
addikt
Igazából a beltéri biztosítékba is tök vékony kábelek mennek, úgyhogy sokat nem számít.
De a saját áramköreimhez én is 0,75 mm2 kábeleket használok általában, pedig csak 15 wattos USB töltők esznek róla. A csomagtérledjeim viszont csak 0,35 mm2 hangszórókábellel vannak bekötve.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
Gyöször #55410 üzenetére
Sziasztok,
Fojtószelep ház tisztítás megvolt ( alapjárat betanítással ) .... semmi változás.
Adtam neki időt kb 1 hetet...semmi változás.
Ha jó idő van reggel semmi probléma ( +5 fok van alapárat )
Ha hideg van bukta ... ( -3 fok alapjárat ingatag be is fullad .....)
Viszont amióta megvolt a fojtószelep ház tísztítás .... probléma esetén már kapok hibakódot (P0171)
Jövőhéten megyek vissza szervízbe, este otthagyom a kocsit, remélem jó hideg lesz, másnap reggel élő adat dognosztikával fog indulni. -
Promi
aktív tag
válasz
larryhughes #56717 üzenetére
Ha egy villamosságival kicserélteted a kábelezést (vastagabbra) a biztosítéktól a szivargyujtóig, akkor elvileg használható. De nem vagyok szakember (sem)
.
-
Promi
aktív tag
válasz
larryhughes #56717 üzenetére
Ha jól emlékszem max 150w -os készüléket lehet használni, mert vagy a bizti vagy a dug aljzat fog kiégni.
-
larryhughes
csendes tag
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy egy ilyen terméket rá szabad dugni egy 2021-es SCross gyári szivargyújtó aljzatára? (Ha 180W-os, akkor elvileg 15A kellene neki.)
https://convoy.hu/termek/hajszarito-12v-180w/(Édesapám sztómás beteg, és ha út közben kellene zsákot cserélnie, akkor jól jönne egy hajszárító a zsák ragasztáshoz.)
-
blakey
titán
válasz
Cunaja #56714 üzenetére
Kutya a legjobb nyestriasztó, de elég a "kutyagumi" is.
A többiről nincs tapasztalatom, illetve használok valamilyen spray-t, ami elvileg riasztja őket, nekik büdös, én csak annyit érzek, hogy fura szaga van.#56715 Vigneau
Miért nem maradna meg? Minden megmarad, de előfordulhat, hogy valami nem az elvártak szerint működik, olyankor nem árt egy gyári visszaállítás. Egyszer, amikor 850-esről 1850-re frissítettem akkor nyomtam egy visszaállítást, azóta nem és egyelőre teljesen jó. Nem tűnik rossznak a 1890-es. -
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam itt a fórumban nyest ügyben és látom, rendesen van panasz.
Nálunk itthon és melóban is rengeteg a nyest. Szerencsére a mostani autónkat még megkímélték, de a tetején már többször mászkáltak. Az egyiket az sem zavarta, hogy ott voltam 5 méterre és nyugodtan átgázolt az autó tetején.
Most, hogy várjuk az új autót, nem szeretném, ha valamikor is nyest lenne a közelében. Néztem nyestriasztókat, de kérdés melyiket lenne érdemes venni? Van itt valakinek tapasztalata, ötlete?
Ezért kérdezem, csak részlet.
§ 2 A garancia tartalma és kizárások
c) állatok (nyestharapás is), -
PeterPH
senior tag
válasz
MaxxDamage #56712 üzenetére
Én specien pendrive-ot használtam, de igen, csak a csomagban lévő fájlokat kell a gyökérbe másolni.
-
-
PeterPH
senior tag
válasz
MaxxDamage #56710 üzenetére
"Amúgy ez a szoftver frissítés 1890-re ha megtörténik, akkor újra be kell állítani mindent, vagy az megmarad rajta ami volt?
"
Ma reggel frissítettem munkába jövet, nem vesztek el a beállítások (beprogramozott rádióadók, párosított telefon), ahogy a korábbi frissítésekkor sem. -
válasz
PeterPH #56705 üzenetére
Nem értek hozzá, így meglehet.
Az "alap" szoftvert attól még tudom frissíteni, bár lehet nem érdemes, mert a rajta lévővel semmi gond nincs.#56706 mefistofeles:
Van benne igazság, belátom!#56707 Gyöször:
Vissza kerestem/olvastam, köszi!#56708 TommyY2:
Amúgy ez a szoftver frissítés 1890-re ha megtörténik, akkor újra be kell állítani mindent, vagy az megmarad rajta ami volt? -
TommyY2
tag
válasz
Gyöször #56707 üzenetére
Korábban olvastam, hogy az újabb szoftverfrissítés jelentősen lassítja az amúgy se túl gyors SLDA-t.
Nekem nem véletlenül még mindig a 1870-es gyári SW van fent.
A 1880-as az egyéb nyelveken kívül nem tartalmazott semmi érdemlegeset.
A 1890 már tartalmaz jó néhány hibajavítást, erre érdemes lehet frissíteni. Aki megtette, legyen szíves írja meg, hogy szerinte lassabb lett-e a fejegység (vagy valami csoda folytán gyorsabb).
Egyébként régebben mindenki az SD frissítést ajánlotta, mivel sokkal gyorsabban lefutott, mint USB-ről.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaxxDamage #56704 üzenetére
Nem sokat kéne visszaolvasni, épp a napokban frissítettek kb 4en ugyan erre részletesen leírva.
-
válasz
MaxxDamage #56698 üzenetére
Ez a fejegység szoftverfrissítés és semmi köze a térképprogramhoz, ami SD kártyán van. Amúgy ízlések és pofonok, de én akkor sem használnám azt a navigációt, ha pisztolyt fognának a fejemhez. Arra nem gondoltál, hogy rádugod a telódat a gépre és arról olyan (sokkal jobb) navít használhatsz amit csak szeretnél?
-
PeterPH
senior tag
válasz
MaxxDamage #56698 üzenetére
Te nagyon kevered a dolgokat.
- Az SD kártyán a térkép szoftver/adatbázis van. Ezt mint írták csak CID machinálással, és friss térkép forrással lehet frissíteni.
- A korábban belinkelt 1890-es verzió az SLDA szoftver upgrade-je. Csak az ebben lévő bináris fájlokkal lehet a firmware frissítést elvégezni, másra nem fog reagálni az SLDA.
- Amit te letöltöttél a BOSCH oldaláról, az ennek az utóbbinak a (részleges) forráskódja. Ezzel sem te, sem senki földi halandó nem fog tudni mit kezdeni, csak közzéteszik, mert kötelező. -
válasz
zsolt19900 #56703 üzenetére
Majd teszek egy próbát és kiderül.
Rádugom, car bekapcs és ha elkezdi auto az updatet (ami elvileg 10-15 perc) akkor minden OK, ha nem akkor hagyom. Gyári SD kártyát hagyom ahogy van, azon a "gyári" full szoftver van ahogy elnéztem. (vagy nem...fene tudja) -
zsolt19900
őstag
válasz
MaxxDamage #56701 üzenetére
burgatshow: ááá oksi, na hát ha van ilyen "védelem" az más persze
Maxx: rendi, én nem erre a forrásra gondoltam
-
Köszönöm Mindenkinek az infókat!
Apám elküldte a tavalyi szerviz számláját, 0w20 Ecstar ment bele, most is az fog, mert maradt belőle.
-
válasz
zsolt19900 #56699 üzenetére
Ez "legális" mivel a "Bosch" oldaláról származik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest