- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya72
aktív tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni.Asus M2N lap,hátul 3 hangkártya kimenet,zalman 5.1 füles 3 dugóval,+ csiptethető mikrofon 1 dugóval.Ha az előlapi kimenetre van dugva a mikrofon gerjed mint állat,az alaplapira hátra meg nincs hely.Tud valaki valami megoldást?
Előre is köszi. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7595 üzenetére
Milyen lapot veszel tőlük a közeljövöben ha addig meg nem szűnik a cég.
[link] -
Blero2
tag
Valaki segítsen ki plíz.
Van a Gigabytenak 790X-DS4-es és 790FX-DS4-es lapja is?
Mert tudtommal és a Giga honlapja szerint is csak 790X-DS4 létezik, mégha árlistákon néha keverik is, de olyat most láttam először, hogy mindkettő szerepel egy árlistában!
[link]Ráadásul majdnem 10k van köztük árban. 19k ill. 28k
Most akkor létezik mindkettő v mi van?
Csak mert egy ilyet néztem ki magamnak -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7591 üzenetére
Ja meg az ati/amd fikázása.
Durva egy világ ez kérem. Szvsz majd az am3 mehet másik önnáló totyikba.
Bár arra kíváncsi leszek hányan használnak majd am2-s lapban olyan procit. -
ftc
nagyúr
Nem lenen jobb különszedni AM2 s AM2*s topikot? Átláthatóság kedvéért
l
-
törölt tag
-
Geresics
addikt
nah mindegy... legalább vmivel okosabb lettem...
-
Geresics
addikt
válasz
Gyuri27 #7585 üzenetére
Köszi!
...csak sajna túl sokkal nem lettem okosabb...Ami különbséget látok:
- Dual-socket (Quad FX, Dual Socket Direct Connect (DSDC) Architecture) or single AMD processor configuration VS. Single AMD processor configuration
Ez mit is takar?
- Maximum four physical PCI-E x16 slots and discrete PCI-E x4 slot VS. Single AMD processor configuration
Ez egyértelműAmivel többet tud az FX:
- Extreme overclocking
- Supports Dual Gigabit Ethernet, and teaming option
Ezeket vágom...
- Optional discrete chipset cache memory of at least 16 KB to reduce the latencies and increase the bandwidth
- Reference board codenamed "Wahoo" [12] for dual-processor system reference design board with three physical PCI-E x16 slots, and "HammerHead" for single-socket system reference design board with four physical PCI-E x16 slots, also notable was the reference boards includes two ATA ports and only four SATA 3.0 Gbit/s ports (as being paired with SB600 southbridge), but the final product with SB700 or SB750 southbridge should support up to six SATA ports
- Enthusiast discrete multi-graphics segment
Ezteket már csak félig értem... -
Gyuri27
félisten
-
Geresics
addikt
Hi!
Épp a szomszédomnál vagyok, és az 5600+-ához keresünk alaplapot...
Tudja vki, h mi a különbség a 790X és a 790FX chipsetek között? -
Chaser
legenda
Nem 5 ilyennel
1ébként a 4.-ről van szó.. Volt egy am2-s lapom, aztán egy 775-ös, most egy p3-as, és nemsokára jön egy újabb 775-ös, nv chippel../ezért itt megköveznek
/ Meg másoknak is raktam össze pár GB lapos konfigot, rossz vélemények nem jöttek, szóval általánosságban mondtam: jók ezek a GB lapok
-
nesa
veterán
válasz
Gyuri27 #7578 üzenetére
Jelenleg meguntam es leszedtem a hirdetest mert elegem lett a hitvany ajanlatoktol mint hogy 10k kapok ha felviszem pestre(vagy 15k a benzinem
) meg postaval max10k es ezeket ilyen 3 napos emberek toljak nagy arcal...
Ugyhogy kicsit rauntam... vegulis semmi bajom nincselegedett vagyok vele.
-
nesa
veterán
En szemelyszerint ezt ajanlanam .
-
psykie
aktív tag
Úgy néz ki halódik a KN9Ultra alaplapom, milyet ajánlanátok helyette?
Én valamelyik GIGABYTE vagy pedig J&W JW-G82UM-PVHD+ -re gondoltam.
Esetleg szóba jöhet még ASUS, ABIT vagy MSI is...
Konkrét típust tudnátok ajánlani, max kb. 20-25K -ig!? -
Chaser
legenda
A piityegésre egy tipp. Most egy p3-as gépet zúzok
Frankón ment minden, de winben mindenféle idegesítő hangot adott a hangfal, főleg ha mozgattam az egeret, alt+tab-bal ugráltam progik között, stb..gondoltam hibás, gyenge minőségű az int.hang, de nem volt az, valahogy beugrott a hangbeállítások, volt ott valami olyan, hogy pc speaker, azt lenémítottam, azóta crystal tiszta a hang
-
psykie
aktív tag
#7548 -ra valakinek valami ötlete!?
-
ftc
nagyúr
GIGABYTE MA78GM-S2H ára 19 500FT
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #7543 üzenetére
Mind az egy CPU FAN csatlakozót tudja szabályozni. Ez már 5-6 éve is elvárható volt gy BIOS-tól. A GB-k két csatlakozón képesek szabályozni, a μGuru-s Abit lapok meg mindet (pl AN8 széria esetén mind a 6-ot, és nem csak egy szimpla hőmérsékletértéket tudsz beállítani, hanem arénylag részletesen paraméterezhető a dolog. Ettől nagyon messze van még az összes többi gyártó.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7547 üzenetére
Igen mert ott a tuning a szorzó állitással (is) működik.
Mondom a karival nem lett volna problémám, de sajnos én árérzékeny vagyok (és nincs rá medicina).
-
psykie
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tovább tobzódnak a gondjaim
A kiindúlópont ez volt #7523, tegnap estig teljesen meg voltam győződve róla, hogy a VGA a ludas, erre jött a mai nap, reggel gondoltam beviszem a gépet a munkahelyemre és tovább tesztelem, terhelem, mikor bukkan elő a rejtélyes hibám. Itthon szépen szabályosan leállítottam, lekapcsoltam a tápon lévő kapcsolót, kihúzkodtam a kábeleket, bevittem a munkahelyemre összedugdostam mindent, beindítom és lám a BIOS teljes feledékenységbe merült, minden korábban beállított dolgot elfelejtett. Gondoltam ez véletlen de nem, nekiálltam újra XP-t telepíteni, felmászott minden, felraktam a drivereket, a korábbi VGA hibának semmi nyoma, gép kikapcs majd 2-3 óra múlva bekapcs szintén BIOS elfelejtett mindent, még párszor megpróbáltam de semmi eredmény, kb 1 órája hazahoztam, összedugtam BIOS újra felejt, a 3. új gombelemet cseréltem de folyamatosan ugyanazt csinálja
Ráadásképp az alaplapi speaker, XP alatt halkan idegesítően össze-vissza pittyeg, mindjárt kitépem a gépből
BIOSfrisstéssel már próbálkoztam újat is régit is most a 21-est javasolták. Már lassan megőrülök, nem tudom mi lehet a baj
A VGA vagy a VGA hibája is az alaplaptól volt és az alaplap a szar.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7546 üzenetére
3:
Arra gondoltam, hogy az alacsony fogyasztású BE-2xx0 CPU-kra is gondoltál-e BE alatt, vagy csak és kizárólag a Black Edition 5000+-ra és 6400+-ra?2: Nekem már a 4. Sapphire kártyám ez a 3870-es és nagyon megszerettem a gyártót már az X700Pronál
Semmi felesleges, s még gyári tuningprogi is volt (Trixxx) nagyon tetszet - akkor még nem foglalkoztam ezzel a témával).
1: Túltárgyalva
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7545 üzenetére
1: igen ez már valami.
2: az msi drága, a his k drága (sappi, powerc, elég nekem)
3: ezt nem értem? Én csak BE procival használnám (de ez én vagyok). -
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #7544 üzenetére
És ha még azt is hozzáteszem, hogy a 3pines ventiket is tudja szabályozni
(azaz hogy választható, hogy 3 vagy 4 pines).
A VGA miért drága? Persze tudom, hogy a Sapphire olcsóbb...a Giga meg VGA fronton egy .... (hűtés ált. csak jónak tűnik).
Tudod mi drága? A HIS, meg a GeCube... na azok drágák
A BE-t érted az én BE-mre is vagy csak a Black Editionra?
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #7543 üzenetére
Áhh régen álmodtam az msi piros kombórol. Lap + vga és piros.
De a visszajelzések miatt nem mernék, csak be procival lapot venni. A vga-juk meg túl drága. -
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #7539 üzenetére
Az abit hajdan volt ifjuságom jóságos alaplap gyártója. Akkor amikor még vga-t is gyártottak. Azután törés. Később az abit magahoz tért vga gyártás nélkül. De azt nem nagyon tudom hova tenni és megbocsájtani, hogy egy amd chipsetes lapja nem volt. Azzaz volt csak azt 775-l tokozták. Most pedig lassan mindenkinek van am2+-s lapja amd chipsettel, ezekről hallani is lehet már valamit. Sőt alig ismert egzotikus gyártók is adnak ki ilyen lapokat és rég elfeledett gyártók is előkerülnek. Ezzel szemben az abit egy lapot volt képes kieröltetni magából [link].
Nos, hogy mondandóm lényegére térjek alkalmasint sz@rok az abit szinvonalára és a ventillátorszabályozására.
Mert ha nekem most kellene lap abból az egyből nehezen választanék.
Bár örömteli, hogy az abit ilyen vivmányokkal élen jár. Bezzeg a nyomorult gigának ez sem megy. Igaz ők kapásból 6 fajta lappal ált elő. -
Gyuri27
félisten
-
Mr-Pamacs
senior tag
Tudtok mondani valami megbízható alaplapot a következő specifikációkkal:
AM2/AM2+ (AM2-es proci megy bele)
Dual Lan
Legalább 6 Sata II
1Ext Sata
1 Ata
min 5.1-e hang
ha lehet wifi-s
Normális gyártótól pl Gigabyte,MSI,Asus
ár max 30K
És a legfontosabb MEGBÍZHATÓ legyen!!! A mostani ASUS M2n32 SLi Deluxe/wifi beadta az unalmast.És állítólag már nem lehet kapni. -
csibor
addikt
81-88€ kezdő ár nem is rossz GA-MA78GM-S2H -ért.
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a hibajelenség mire utalhat!?
[link]
[link]
Bövebben a hibajelenségről -
as_Rock
őstag
Lehet én rossz logout-os cikket olvasok?
-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #7516 üzenetére
Már kész...minden megoldhato ha akarjuk...
-
xardas
tag
Most volt egy kis idöm rájönni h az asus oldala teljes káosz
ahány nyelven nézed(illetve ország) annyi alaplapjuk(és h ne legyek teljesen off AM2+ alaplapjuk) van
. Ennyire nem képesek?!
-
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #7480 üzenetére
DVI-I-ból tudsz D-Subot csinálni, fordítva nem megy. Meg DVI-I-ből lehet HDMI, ha meg integrált HD kártya van benne, akkor HDMI hanggal. D-Sub meg kipusztúlóban, minek erőltetni?
-
Gyuri27
félisten
-
bnss
veterán
válasz
diablo1984 #7500 üzenetére
Megmondom őszintén, engem a játékok nem izgatnak, így nem valószínű, hogy mostanában erős VGA-m lenne, hacsak öcsém nem áldoz rá. Viszont a BE proci továbbra is motoszkál a fantáziámban, az ár valóban annyi, amennyi a honlapon szerepel.
(#7501) TomBoy1986: igazad van, mondjuk nem fenyeget az a veszély, hogy 2048*1536-ban játszak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest