Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Jóestét szakik
Ati 690G és 690V-s csipszetű lapok közt csak a HDMI kimenetben van eltérés? -
bnss
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Melyik Gigabyte, mert nem mindegy. Én nem venném akkor sem, egyrészt a chipset egy kazán, másrészt finnyás a memóriákra.
-
Szabikaa20
őstag
Most neztem en olcsobban megtudom venni ezt:ASUS M2N32-SLI Deluxe WiFi a jobbikat,mint amennyiert van az a Gigabyte!!!

-
bnss
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nézz körül az aprókban, nándika, Bandit, Gianni27 náluk nézz szét, van raktárkészletük.
-
Szabikaa20
őstag
A masik problema meg az hogy ahonnan en vasarolok a netrol ott nincsen gigabyte csak Asus vagy MSI
.Az MSI meg nem kell!
Tudtok valami linket hogy honnan lehetne venni? 
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Igazad van, lehetne az is, majd eldönti a kolega.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Te beteg vagy, ennyi pénzért ilyen alaplapot?

Bon3ss: Ha már úgyis van rá keret, akkor inkább GigaByte MA790X-DS4...
-
bnss
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Gigabyte GA-MA69G-S3H, adhatsz bőven feszt a memóriáknak. Egyik Asus-t sem ajánlom, az első sem valami tuning lap, a második viszont drága.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
De komolyan. Egy elviselhető teljesítményű gépalapot ~45-50k-ból ki lehet hozni (természetesen a VGA nincs benne).
AMD vonalon pl
GB MA69G-S3H: 18252HUF
A64 X4 4200+ PIB: 17316HUF
GEIL Ultra 2x1GB 800@CL4: 15984HUF
Összesen: 51552HUFVGA azért nincs benne, mert azt ígyis úgyis vesz ugye az ember, lévén innen indult ki a téma. Az AGP-sek jelenleg 2-5k-val drágábbak és tipikusan még lassabbak is.
A fenti gépalap még nekem is előrelépés lenne (tudom, elmaradott suttyó vagyok). És akkor a mostani cuccaimat el tudnám adni ~25-30k-ért. Aza ~21-26k-mba kerülne a váltás. Ez azért nem olyan földhözvágós. Akinek az enyémnél lassabb gépe van, annak meg nem érdemes még X1650XT-t sem venni, szóval értelmetlen az egész VGA-csere. -
Gyuri27
félisten
válasz
üzenetére
Az első bekezdést te sem gondolod komolyan. Nem ragaszkodás az. Nincs lé egész platformot váltani, ennyi.
A másodikra ha így emlékszel akkor úgy is volt. Én ezt a kategóriát (árban) mindenből csak eshetőlegesen követem. Nekem ez k magasan van még ábrándozás szintjén is.
diablo1984: 40 alatt most is van 3850-n.
Bon3ss: ne az ár legyen jó hanem az eladó

-
bnss
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Én is a januárt várom, nameg a reális árakat.

Látom egész szép beszélgetés kerekedett ki a Cod4-ből.

-
diablo1984
veterán
válasz
üzenetére
moöst meg itt a 3850, 3870-es széria, bár korán van még, de kapható, most meg a kereskedők felverik az árát karácsonyra, januárban meg harmincvalamennyiért a polcokat fogja disziteni(meg az én gépem belsejét
) de ez legalább jól jött ki, a 8800gt ellen, de attól jóval olcsóbban, meg 8800gt-hez képest mondhatni beszerezhető....lesz..... -
törölt tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
AGP-s kártyák árán sopánkodjanak azok, akik görcsösen ragaszkodnak az adott csatolószabványhoz.
A kereskedők árképzéséről nem az AMD tehet, náluk nem emelkedett az ár.Amikor vettem az X850XT-met, akkor 115-ba került (ráadásul nem is sima, hanem IceQII, a sima valami 108k volt tán) és lehetett kapni. A nála némileg gyengébb és glatt GF6800Ultra lett volna 128k, cserébe beszerezhetetlen volt. Ahogy akkoriban a 6800 széria szinte minden tagja. ATi-ból meg X800XL-től X850XT-ig mindent lehetett kapni. Túloldalon meg volt 6600GT, mint legerősebb beszerezhető kártya.
-
Gyuri27
félisten
válasz
üzenetére
A pro drága volt (agp-ről nem is szólva). Aztán olcsó. Mikor kiderült a középkatos dx10-s karik gyenge mivolta megint drága lett. Az 1650xt az későn volt de nagyon. Mert addigra mindenki 7600gt-t vett. Az ára meg el lett tolva mert majdnem egy árban volt az 1950gt-vel.
Ha emlékeim nem csalnak (bár ebben nem vagyok már biztos) az x8xx széria drágább volt mint a 6800-k (a x850 biztos drágább volt).
-
törölt tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Csak az a drága X800/X850 simán jobb volt még a nála drágább GF6800-nál is. SM3 ide vagy oda.
A mélyrepülést legfeljebb az X700XT ki nem adása indíthatta, de nem, lévén az X1950XTX ellen csak két GPU-val tudott mit mutatni az nV, középben az X1650XT és X1950Pro azért megintcsak ott van/volt.
-
rollins
őstag
Ja 800-on (persze ez az osztótól is függ), legalább nem kell aggódni a tuning miatt. Lapodhoz van már phenomot ismerő bios ha jól látom, azzal sztem menne 1066-on, de oda gondolom phenom cpu is kell, hogy tényleg kb. 1066-on menjen alapból. (*azt sem tudom phenom miből képzi a ram sebességét)
-
Gyuri27
félisten
-
Topa00
tag
sziasztok
teszek egy hülye kérdést?
Asus m2n sli deluxe-ba lehet tenni 1066MHz-es DDR-II - es ramot? vagy az 1066-osat nem támogatja? légyszi degítsetek
köszi -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Azért az x800gto nem rossz kari. Csak az sm3 hiányzik belőle.

-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
sőt 1440x900-on normál grafikán is iszonyatosan jól megy a kis gto-n!
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha igényli az SM3-at, akkora minimum gépigényben miért Radeon 9800Pro van megadva?
-
yerg
csendes tag
sziasztok!
ismerősöm megkért hogy rakjak neki össze egy új gépet.
az utolsó 500 hsz-t végigolvasva úgy döntöttem hogy egy Gigabyte MA69G-S3H alaplapot fogok ajánlani neki, egy olcsó kétmagos 4000+ procival.
az a kérdésem hogy a memóriákat érdemes-e KIT-be venni, vagy elég ha veszünk két 800 Mhz-es Kingmax-ot, mert nagy eséllyel azok is fognak működni dual channelben? -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
az x1250-n nem sm3-s?
-
AtHoS
nagyúr
Ennyit info-t tudok az X1250-ről:
CoD2
NFS Prostreet
Race - The WTCC Game, GTR2, Test Drive Unlimited, NFS Carbon -
OmenTD
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
akkor nincs baj bevárjuk a nagytesviirt
-
OmenTD
csendes tag
oszt azzal az inegrált akármivel elindul a CoD4????
-
OmenTD
csendes tag
Köszönöm a segitségetek, én is igy fogok cselekedni
-
VaniliásRönk
nagyúr
512-es 2600Pro kizárt, felesleges, 1280x1024 felett AA-val lenne értelme, de a GPU egyiket sem bírja. (ez áll 8600-ra is)
Hacsak nem sürgős a játék várj 3-4 hetet, megéri.
De pl. egy X1950GT is jó választás rövid távra, egyelőre gondolom úgyis XP-t használsz, az alá meg felesleges a DX10 vas. -
OmenTD
csendes tag
8600GT vagy 2600XT esetleg 512es PRO ?

-
OmenTD
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
a DX 10 támogatás miat eset a választás a 8600GT-re,meg talán picivel jobb teljesitmény miatt
-
VaniliásRönk
nagyúr
Más, ez kétségtelen, de csak megszokás kérdése, én pl. alig vártam hogy 6600GT után újra ATi VGA-m legyen.
Csak azért kérdeztem hogy mi szól mellette, hogy van-e valami konkrét oka hogy 8600GT-t választottál.
(Egyébként valószínűleg a Leadtekben is van tuningtartalék bőven, bár nem tudom akarsz-e tuningolni.)Szerk.: Ha lesz keret HD3850-re akkor mindenképpen várj, elég komoly különbség van köztük.
-
-
OmenTD
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Hát akkor ebböl Gigabyte lesz..., a 2 VGA közt nem sok külömbség van szerintem.. van ahol nvidia jobb van ahol ati... egálba vannak sztem
-
bnss
veterán
-
OmenTD
csendes tag
sokan mondták hogy az Asus M2N-E is jo választás lenne..., a Gigabyte-al nem lesz gubanc az integrált VGA miat? mert én nVidia-t vennék 8600Gt??
-
Chaser
legenda
-
OmenTD
csendes tag
Szép jo estét mindenkinek. Igy hogy eljött a karácsony szeretnék beruházni 1 uj gépbe és nem tudom hogy milyen alaplapot kellene vennem a következö procihoz: Athlon64 AM2 6000+ fontos lenne a SATA2 mert SATA2-es HDD-t szeretnék venni ,és hogy kompatibilis legyen a 4magos procikkal majd és nem tudom hogy van-e DDR3-as alaplap AMD-re... 20ezret szánnék rá +/- 1 keveset
Köszönöm segitségetek elöre -
ftc
nagyúr
AMD Notebook and Server Roadmap 2008
eltünt a budapest mag?
nesa- aki nem tud angolul azt sajnálom számtech világában alap legalább olvasás szintjén tudjon mégha yelvta nem is megy annyira
-
ftc
nagyúr
In Jan 2008, both AMD and NVIDIA will be launching their new weapons, the AMD 780G and the NVIDIA MCP78 series of chipsets.
Both chipsets comes with integrated graphics but now it is upgraded to support DX10.
The more interesting feature is that it supports Hybrid SLI (NVIDIA) or Hybrid CrossFire (AMD). Both features are quite similar in nature. Basically, when the board is paired up with an external graphics card say a 8500GT with MCP78 board or a HD 2400XT with a AMD 780G board, SLI or CrossFire can be enabled running SLI or CF with the embedded graphics.
News have been circulating on the net that Hybrid SLI with a 8500GT lost to Hybrid CrossFire with a HD 2400XT.
We will have to wait and see when we get hold of the boards next year. Stay tuned.ocw
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27
üzenetére
Hát nem biztos, hogy 6-8k ráfizuval megéri, ha ugyanolyanra cserélnék ráfizu nélkül menne a bolt, gari újraindul, és ha már van bevált am2+ lap, sok garival még jó áron el lehet adni, és venni am2+-t. De ha ez a CF lap gagyi, nehéz lesz eladni, vagy csak nagy buktával...
-
cl.aci
aktív tag
Sziasztok.
Úgy néz ki elhalálozott az MSI K9N-Neo alaplapom, gariban cserélik, ráfizetéssel
kb. 6-8 e Ft kapnák egy MSI K9A2 CF-F lapot, elméletileg 20 e Ft az ára.
Szerintetek megéri erre cserélni, vagy még korai? Van már valakinek ilyen lapja?
Köszi a válaszokat. -
olahzoli
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Elnézést az esetleges félreértésért, véletlenül sem akartalak "kérdőre vonni", csak érdeklődtem.
És ígérem legközelebb előbb szétnézek és csak aztán kérdezek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
olahzoli
üzenetére
Azért mert az újabbakkal több probléma is van, az F4-essel pl. a memóriakezelés lassú mint a tetü, az F5-össel meg nem lehet állítani rendesen az időzítéseket. (tRAS, tRC marad SPD szerinti értéken)
De ha benézel a lap topikjába ahelyett hogy kérdőre vonsz, akkor az utolsó 10 hsz-ből ugyanezt megtudtad volna.
-
olahzoli
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Úgy tűnik akkor e mellett maradok (Gigabyte).
Utána néztem, találtam drivereket Vista-hoz is szóval azzal sem lehet gond.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy a Gigabyte honlapján találtam F4 és F5 jelzésű BIOS-okat is amelyek nevükből is adódóan frissebbek, mint az F3-as.Szóval, miért ezt a BIOS-t ajánlottad hozzá?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szerintem az a bukó ha egy 30k-s lap 1 év után beszarik (és nincs rá gari). Egy 15k-s lapra van 3 év gari akkor egy 30k-s lapra is legyen már. Szerintem.
Ugye Oli ds4-s lapja kerek egy évig bírta.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
olahzoli
üzenetére
Azért volt jobb tesztekben a 8600GT, mert ahol nem vérzett el az AA-tól ott bekapcsolták, a 2600-ak meg minden esetben elhasalnak AA-val, hogy mi vezérelte a tesztelőket hogy ilyen gyenge vasakon erőltessék az AA-t, azt tőlük kéne megkérdezni.
Másrészt azóta jelentősen javultak az ATi driverei.Az ASUS memóriakezelése a GigaByte-énál is sokkal "problémásabb", és elég feszt sem tud adni, max. 1.95V. Havernak nemrég lett ilyen alaplap véve (Giga), azonnal indult 300-as FSB-vel (plussz fesz nélkül, HT 1200-on), a sima 800-as Kingmaxok is vitték benne a 900MHz-et 4-4-4-12-2T-ben 2.1V-on.
Két dolgot kell még tudni:
1. Egyelőre az F3-as BIOS a legjobb, azt kell használni.
2. Kingmax-ból olyat vegyél aminek a kódja A8KI5-re végződik, az tuti bírja a gyűrődést. -
olahzoli
csendes tag
Nem vagyok megrögzött asus/nvidia rajongó.
Csak számítéstechnikai üzletben ezt az alaplapot ajánlották. A videókártyát meg azért választottam, mert tesztekben a 8600GT verte a 2600XT-t. Igaz ezek DirectX 9-es tesztek voltak. DirectX 10-ben a 2600XT volt a nyerő.
Most ASUS alaplapom van, ezzel nem volt gondom. Miben jobb/másabb a Gigabyte?
-
olahzoli
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy a következő konfighoz milyen alaplapot ajánlatok:
AMD X2 4400+ processzor
2*1GB 800MHz Kingmax memória
Asus 8600GT videókártyaÉn egy ASUS M2N-E SLI lapra gondoltam. Vélemények, tapasztalatok erről a lapról, vagy esetleg egyéb alternatíva hasonló árban.
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ha neked megér +15k-t (jelen esetben mondhatom, hogy +50%-ot) +2 év gar... Ha ennyire paranoiás lennék, akkor ebből a pénzből inkább vennék egy tartaléklapot.
Egyébként ha megnézed a lapon az Asus és Asus 3 év garral pont alatt is ugyan azt a lapot, akkor tipikusan ~800-1000HUF különbözetet találsz, az meg még simán belefér.
-
rollins
őstag
Igaz németül, de itt vannnak, hogy állnak az am2 lapok Phenom ügyileg.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nekem volt már sajna, hogy ilyen rövid gari idő után ment tönkre valami. 1 év garinál pl 1,5 év. Én inkább fizetek kicsivel többet de legyen rá az a gari amit a gyártó vállal.

-
törölt tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
Konkrét keresési eredményt nem tudok linkelni, de nem nehéz megtalálni rajta ami kell.
Oliverda: Ha egyszeri probléma és nem szériajellemző, akkor nem sokat jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Formula-1 humoros
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.Az MSI meg nem kell!
Tudtok valami linket hogy honnan lehetne venni?

) de ez legalább jól jött ki, a 8800gt ellen, de attól jóval olcsóbban, meg 8800gt-hez képest mondhatni beszerezhető....lesz.....