Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
1: Hát, azt mindenesetre tapasztaltam, mennyivel lesz lassabb alacsonyabb HT sebességen a memóriakezelés. Ez inkább csak mérhető, viszont egy Phenom esetében, AM2-es lapban talán több haszna van, legföljebb variálni kell kicsit az órajelekkel. Nem tudom, mert ilyen tesztet nem láttam még, az én lapom meg többek között a Phenom-ot sem képes kezelni.
2: Persze, hogy tudom. Kár, hogy a procik ezt nem tudták a régebbi bios-ok esetében.
Amúgy 3GHz fölé tuningolt procik is vannak köztük, a 20-30%-os RAM-sebesség-csökkenés a proci sebességétől függetlenül fenn áll. Pl Everest memteszt 8k-ról 6k-ra.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7098 üzenetére
Most igen. Mert valamivel mint platformot el kéne adni az amd-nek. Úgy fogyna a lap, a proci és ha a hybrid csak ati vga-val működne akkor a vga is.
-
dezz
nagyúr
válasz
katt777 #7078 üzenetére
"HT sebességnél 1234-ig. Utóbbival a 6000+-szal az 1269 MHz sem okozott gondott, másnál, más procival 1300MHz felett is ment."
És mi értelme ennyire kihajtani a HT-t? Mi lesz tőle jobb?"A kisebb procikkal viszon az újabb bios-oknál elvész a memória teljesítménye a tesztek szerint, hiába mennek amúgy a megszokott órajelen."
Ugye tudod, hogy a proci órajele is erősen befolyásolja a memóriahozzáférési sávszélt? Mivel az adatmozgató utasítások révén valósul meg, amik számát adott időintervallum alatt az órajel maximálja... -
Produkció
senior tag
mikor jönnek az SB700as am2+ok?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7094 üzenetére
Ezt egy valmivel lehetne megoldani csak....GPU mellé int memoriával..egy kib gyors memoriával...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7092 üzenetére
Mivel 3Dmark 05-06-nál érdemes csak nézni ...eme nem haszállja ki az eőr mi ebebn van
-
ftc
nagyúr
Qimonda memoriagyárto..
s ez a tipus -
bnss
veterán
A prios téglalappal megjelölt IC-re gondolsz? Vajh' miért nem lehet nagyobb méretben is megnézni?
(#7085) Orbb: valószínűleg az összes, legfeljebb BIOS friss. kell hozzá. BE-hez mindeknképp ezt a lapot venném ebből a családból: Gigabyte GA-MA69G-S3H. Gondolom nem véletlenül vettél BE-t, ebben a lapban legalább meg is tudod hajtani. Vagy vársz még lap vásárlással, és beruházol egy AM2+ foglalatú deszkába.
-
katt777
félisten
VGA?
A HD3200 teljesítménye nem semmi egy alaplapi VGA-tól. -
ftc
nagyúr
Onda A78GT(RS780) Benchmark Result Shown on Internet!
Jól látok,hogy ott egy int memoria van a lapon?
-
Orbb
aktív tag
Szegasztok a következő kérdésem lenne!
A következő lapok közül,melyik támogatja a Black Edition procikat!
csak azért kérdem,mert a mosatni lapomnál(M55S-S3)-irták a honlapon,ha nem is gyárilag de bios fresh után igen...
akkor a lapok:
GA-M57SLI-S4 (Rev. 1.0)
GA-M59SLI-S4 (Rev. 1.0)
GA-M56S-S3
Vagy támogatja mind,csak a BK-jelző lemaradt
Válaszokat előre is köszönöm! -
katt777
félisten
Az MSI LAP JÓ, a biosai szarok! Már írtam, csak ki kell fognod a megfelelő kombót. Az 1.3-as bios-szal nekem a 4200+-t a gyári hűtő kifulladása állította csak meg 2700MHz-en, RAM-oknál (sima mezei Samsung) 944MHz-ig jutottam, HT sebességnél 1234-ig. Utóbbival a 6000+-szal az 1269 MHz sem okozott gondott, másnál, más procival 1300MHz felett is ment. A kisebb procikkal viszon az újabb bios-oknál elvész a memória teljesítménye a tesztek szerint, hiába mennek amúgy a megszokott órajelen. A memóriák teljesítmény-csökkenése pedig drasztikus (K9AP-nál bizonyosan). 4GB RAM-hoz pedig kellenek az újabb bios-ok!
-
katt777
félisten
Ha nem akarnák átvágni (némi zavarkeltés által) a vásárlókat, egyértelmű jelöléseket használnának (lásd még: CPU-k).
-
Turmoil
senior tag
válasz
antikomcsi #7062 üzenetére
Annyira tetszik, hogy az ATi által évekkel ezelőtt elhasznált sorozatszámokon most nVidia kártyák jelennek meg
Bár lehet, hogy a 3xxx-es sorozatot meg az ATi reciklálta most -
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #7062 üzenetére
Mondtam már, hogy az nv elvan havazva az új lapokkal
-
antikomcsi
veterán
Valaki esetleg, tud linket, vagy bármit, Asus M3N-HT lapon kívűl még valamiről NF780a-val?
Esetleg abit, vagy dfi hír? Olyan nehezen szivárognak az infók, itt a ph hírekben pedig mintha direkt nem csordogálna semmi az nvidia háza tájáról.
Nem látok hírt se 9600-ról se 9800-ról vga téren, se új nforce lapokról. Pedig milyen jókat lehet csámcsogni rajtuk, még ha nem is igazak!
-
-
bnss
veterán
válasz
katt777 #7056 üzenetére
Erre hirtelen nem tudok mit reagálni...
Kíváncsi leszek, mikorra lesz B3 kapható, nem mintha a TLB bug zavarna, főleg, hogy szinte előidézhetetlen. A darabszám érdekes, ha megkétszerezi az AMD, akkor az ár mérséklődést is jelent egyben? Másként nehéz lenne eladni kétszer annyi kevésbé keresett Phenomot.
-
katt777
félisten
Ja, anno én is fogadtam egy haverommal, hogy a kis Polski-ban nem hallani a motort. Bele is ment. Aztán feltekertem 1000-re a magnó hangerejét, átautóztunk a városon, megálltam, lekapcsoltam a zenét, és megkérdeztem: Hallottad a motort?
Szó nélkül fizetett, úgyhogy meghívtam a pénzéből egy nagy halom fagyira. -
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #7047 üzenetére
Végre valami, elég sovány a felhozatal, de legalább kapható, az ár sem rossz. A whitefülüeknek meg ott az X-Fi.
(#7049) katt777: várj egy kicsit, atombombát építünk betonszarkofágba, vagy mi szösz? -
Deek
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Csak bizonytalan vagyok,mert még sose volt giga lapom!
-
Deek
csendes tag
üdv!
Gigabyte GA-MA770-DS3 lapról mia véleményetek?
Érdemes vétel,ha nem akarok tuningolni?
Rosszabb mint az Asus m3a? -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #7042 üzenetére
A jumpert ki lehet vezetni madzaggal az előlapra. És akár kapcsolót/nyomógombot is köthetsz rá. Mást mit kellene birizgálni? Persze bővíteni nem igazán lehet...
-
törölt tag
válasz
katt777 #7039 üzenetére
Dehogy kell vízhűtés. Néhány réztömb, egy pár hőcső és egy bazi nagy borda, vagy radiátor. Ezeket szépen elrendezed, összeforrasztgatod.
Nem vízhűtés kell ehhez a géphez, hanem beton esetén daru. A PURhabos megoldás még a födémet sem terheli jelentősen.
Persze a garancia már felvet egy-két érdekes kérdést, főleg a betonos megoldás esetén.
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #7035 üzenetére
LOL de maga a cucc 20k körül + bele a ddr ramok. Az kingmaxokkal számolva is 4 giga esetén 40k +. Tehát laza 60k. A ddr2-s változatot még nem láttam, de mivel oda az ember meg legalább 8 gigát venne kb ugyan annyiba fáj. Tehát ironizálás ide, ironizálás oda k drága szvsz.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #7025 üzenetére
Drága hát, annak aki nem játszik fölös pénzkidobás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7027 üzenetére
Én néztem be, bocs.
Xpertvision - 2600PRO SONIC 256MB DDR3 HDMI DualDVI 15670 Ft 18804 Ft
Szerk.: Bár ez is közelebb áll a 20k-hoz mint a 15-17-hez...
-
Mercutio_
félisten
válasz
18,8 a pro ddr3, 20ért már 2600xt szatírt adnak.
Komoly, hogy a 2600xt nem tudja a hibridet, csak a 36xx-es "változat"?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Itt ennyi, van 1-2 üzlet ami 17-ért hirdeti árgépen, de az árlistájukon már 20k. Biztos GDDR3-asat nézel?
Azért a CS Source meg TF2 alá kell egy ilyen VGA, ha több nem is.Mercutio_: Bakker, hol kerül ennyibe? Linket!
Mivel a HD2600-ak "csak" DX10-esek, a 780G meg DX10.1-es, gondolom nehézkes lenne az együttműködés. Persze lehet hogy tévedek.Szerk.: Ezt benézted.
Sapphire - HD2600PRO 256MB GDDR3 OC 16740 Ft 20088 Ft -
ftc
nagyúr
válasz
20K bitang soakt mondasz...nálunk 15-17K körül osztogatják...
Én is gondolkoztam hd2400Pro-n de rájöttem még aan k is nagya ateljesitménye igy intVGA rulez
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #7021 üzenetére
DDR3-as kari az biztos aktív hűtésű, meg az ára se lehet olyan lightos..valami progi nincs amivel le lehet venni a vga feszét és órajelét?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7018 üzenetére
Ahogy a hírek mostanság szólnak, jelen pillanatban csak alsókategóriás kártyával fog működni a HybridCF. (2400-es sorozatnak megfelelő 3xxx kártyákkal) Remélem ez csak szoftmegoldás, amit kis idővel feloldanak majd.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7018 üzenetére
Jah joljön mondjuk ababn igazad van...de majd tesztekben meglátni,hogy meddig látni,hogy segit
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #7013 üzenetére
Szvsz nem egy nagy feladat a software-es "CF"-et megcsinálni integrált és a vga között.
-
ftc
nagyúr
válasz
Az intVGA-ra kell kötni.
Nem kell semmi sem átsajtolni...gondolkozzunk logikussan. Először is a GPU megkapja a feladatot kiszámolja s küldené kifelé...Nah ezt akifelét átirányitották intVGA felé azaz a kimenetére...ilyenkor sztem célszerü a intVGA-t kihagyni a dologbol...mert ne gyorsitana...intVGA CF-ben csak ilyen hd2400-nél van értelme...s ott is kevéske...bárha igaz,hogy RS780 egy HD2400 akkor
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Szerintem egyértelmű, hogy az integrálton lesz, végülis az mindig részt vesz a kép kiszámításában.
-
bnss
veterán
válasz
Ez egy nagyon jó kérdés, vicces emgoldás: veszel egy második monitort.
-
ftc
nagyúr
az a léynege,hogy ha nem kell amaz lekapcslja a nagy VGA-t...
Amúgy mindekinek
-
Blero2
tag
válasz
VaniliásRönk #7002 üzenetére
Köszi a választ. Nekem volt Msi-m 1,5 éve és nem volt gond a bios-szal. De mostanában tényleg sok rosszat hallok róla.
-
Chaser
legenda
Ne értetlenkedjen már kedves uram
Intvga. vs külső vga közötti tesztet néztem, a hibrid CF-nek nem az a lényege, hogy az int. kisegítse a külsőt? Az is oké, hogy akár a külső le is kapcsol, ha nincs szükség rá, és csak az int. megy, de fogyasztásilag elhanyagolható különbség van egy középkat vga és az int. fogyasztása közt. Vagy valamit félreértenék?
-
Turmoil
senior tag
Minimális tesztet csináltak már vele, egy low-end kártyával: HybridCrossfire
-
sp3333boy
csendes tag
Hy!
AMD Phenom 9500-at szeretnék sé rédeklne hogy mien lapot veygek hozzá amelyik tudja kezelni de nem drága olyan 20 Ezer Forint körül....
Nah meg milyen Tápot vegyek amivel elmegy de szintén fontos h olcsó is legyen.....Előre is kösz...
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Airsoft
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest