Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lionskull
tag
válasz
HERR Z #13361 üzenetére
http://www.amazon.com/AMD-Phenom-Socket-Quad-Core-Processor/dp/B002XNBQJQ/ref=sr_1_13?s=electronics&ie=UTF8&qid=1426531302&sr=1-13&keywords=phenom+x4
Ezt nézem, nem vagyok nagyon húzás párti, már csak azért sem, mert szerintem egy proci hosszú életének titka, hogy nem nyomjuk felfelé. Az a kérdés, hogy van-e lényegi különbség a HDX945WFK4DGM verziószámú és ez között, vagy csak a boxed kivitel miatt más a száma?
Vagy inkább ennyiért már ne prociban hanem platformváltásban gondolkodjak? Videokártya, normális táp oké hozzá... -
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12969 üzenetére
Csak egy jelentéktelen x16-os PCI-e slot hiányzik róla
Sajnos ITX vonalon 3 értékelhető alaplap létezik (hacsak nem akarsz integrált procit és VGA-t, mert akkor kismillió közül lehet választani): Zotac 9300 wifi, J&W 780G minix és DFI P55 T36. Kb. ennyi.
Elvileg jön még majd valamikor a J&W-nek az új 785-ös lapja, de 200dodó környékén lesz és a franc tudja mikor lesz kapható.
-
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12967 üzenetére
95W-al már nem próbálkoznék be, a másik nagyon nyomós érv, hogy fél órája vitték el 22k-ért
De mivel most vettem észre, hogy új leendő lapomba (J&W 780g minix) soDIMM memória illeszkedik, így marad a jó kis költséghatékony X2 240/250. 2x2GB Geil DDR2 notiram még 25k-mba fog kerülni
-
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12960 üzenetére
Srácok, köszönöm...hát fel van adva a lecke. Nem tudom melyikkel járnék jobban hosszútávon. Egy alulfeszelt X2 545/550-el vagy egy Athlon II X2 250-el (?). L3 állítólag nagyot lendít a Phenom javára. Lehet, hogy esetemben semmi különbség nem lenne és az Athlon tuninggal behozná az alulfeszelt Phenom-ot.
Gyuri27: amit linkeltél azzal az a bibi, hogy költséghatékénynak kell lennem. Ha a pénz nem számítana akkor rögtön ráugranék egy X2 705e-re, vagy valamelyik 3/4 magos "e"-s Athlonra
De L3 miatt tutti Phenom lenne.
-
Gyuri27
félisten
válasz
HERR Z #12595 üzenetére
Az nem tuning hanem gyilok. De igazad van, minek szarozni a 12v-l. Kössük rá a 230-ra mert akkor megy a tuning.
Ha valami nem megy alapfesz környékén azt megette a feni. Intel tud olyan procikat gyártani érdekes.Vga-ból vesszűk az új szériát mert kevesebb fogyasztás (melegedés) mellett, többet tud. Proci szinten meg megmaradtunk a p4 prescott idejében. Na ez
Semmi be sem kerül jobb lapot venni? Tehát ha 15k-m van szar lapra a többit valaki pótolja?
Mert ugyen vehetünk olyan lapot amire rávan írva a 140w ready, csak épp a kevés rajta a fázis. Meg pwm-n sincs borda. A kondik nagyrésze sem szilárd.Szóval nem lett ez átgondolva a részedről. Tisztellek, becsüllek, de most nincs igazad szvsz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
HERR Z #12436 üzenetére
Nem ez a kérdés. Erősebb a 3300 mint a 3200. Most, hogy az ember akar e tuningolni vagy nem más kérdés. De magam részéről az int vga-t nem piszálnám (persze ez én vagyok). Ami 20k alatt és környékén van az nem is side port ramos. Mivel az ember igp-t használ ez érdekes lehet. Ill azokon max sb710 van.
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12327 üzenetére
az egyelőre csak lehetőség, egy tervben lévő alternatíva, de ettől függetlenül jogos felvetés. igen, emiatt jobb választás a gx, de egyelőre sajnos ez minden.
[OFF]gyiku
nyílvánvalóan rossz döntést hoztam, vissza kellett volna mondani a rendelést. (utólag már én is okos vagyok
) egyébként tudod, hogy j&w lett volna, ha... de HERR Z ismerőse pont nem talált a nagykerbe nekem lépnem kellett. ez van.[/OFF]
mégvalami: keresgettem a legmagasabb "FSB" órajelet, amihez javallott visszavenni a cpu szorzóját, illetve visszaosztani a memókat. az előbbivel akadt egy kis problémám, egész pontosan az, hogy 9x szorzó alatt beragad az adott érték és csak bios resettel lehet visszadöccenteni a helyes kerékvágásba. illetve az se tetszik, hogy 7.5-től lefelé nincsenek egész szorzók. kérdésem, hogy a procc vagy a lap a ludas? esetleg mindkettő?
-
Gyuri27
félisten
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12325 üzenetére
128mb vram elég vizibicikli a mai játékokhoz
ahogy mondod. főleg 32bites memóriabusszal.
amúgy nem az uma b****a a csőröm, hanem, hogy aranyáron mérik a ddr3 sp-t a ddr2-höz képest és vásárlás után derül ki, hogy megvezettek, holott egy ~10k-val olcsóbb bio lappal a fet bordát leszámítva ugyanezt kaptam volna. (+2 rear usb csati az a2+ javára...)
és így a ha06 eladása is értelmetlen volt, mert a ph II-ben már ott az acc, azaz a plusz költség megint csak elkótyavetyélt kiadás. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12323 üzenetére
nincs szükség downgrade-re, jelen állás szerint csak a mosfet cooler meglétében külöböznek. és igen, ami biosa van.
kiváncsi lettem, hogy miért nem lehet csak az sp-t használni... írok is foxconnéknak; remélem nincs a j&w-s társához hasonló bugja, egyébként vissza fogom szolgáltatni. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12321 üzenetére
erre emlékeztem... neked is igazad van és nekem is. ezekszerint csak az utolsó grafikonra emlékeztem, sőt a mérések előtt fLeSs válaszolt is a kérdésemre:
'Az HD 3300-hoz kapcsolt Sideport működéséről tudni kell, hogy amíg csak a Sideport engedélyezett, addig annak az órajele 667 MHz (vagy amennyit beállítunk a BIOS-ban). Viszont ha UMA memóriát is használni szeretnénk, akkor az alaplap vagy a GPU a Sideport órajelét is visszaveszi, hogy szinkronba kerüljön a rendszermemória órajelével, tehát, ha a rendszermemória 400 MHz-en jár (DDR2-800), akkor a Sideport órajele is visszaskálázódik 667 MHz-ről 400 MHz-re.'
f***a... [SIDEPORT] opció híján vettem egy jó drága ta790gx a2+ -t.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11985 üzenetére
Igazad van, megnéztem Everestben, az AMD infó szerint 1.1 V-1.45 V-ra van hitelesítve. Nem tom minek szaroztam vele, a régi beidegződések, mindennek adjunk kis feszt... Kipróbálok mindent alapon. A ramok időzítéseit is elronthattam mert volt 1-2 jellegzetes ram-hiba, majd megnézem a dobozon milyen leosztásokat ajánlanak... A HT-t is kipróbálom 1000-en. Kösz!
Ja igen, megnéztem a CPU-Z-t: 1.41 V idle, Orthos alatt 1.424 stabilan... Valóban túlfeszel kissé, nem is baj. Kipróbálom majd 3400 környékén, ha nem éri el, az se gond, emiatt nem fogom túlfeszelni, úgyis alapon megy majd az esetek többségében.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
HERR Z #11985 üzenetére
Hagytam a HT-t auto-n megrántottam a proc száját és két nap után hibázott. Terhelés alatt nem volt vele semmi gond. Érdekesnek találtam és nem is hittem volna eleinte, hogy ez lehet a baj. A napokban a HT-t visszaosztottam 1000-alá és most már nincs vele semmi gond! Az nem árt ha X2-nél a HT-t visszaosztja. Nem érheti legalább váratlan meglepetés.
-
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
HERR Z #11783 üzenetére
Asrock nem semmi egy vállalat
Egyszer lehet benevezek egy ilyen márkájú lapra, mert elég olcsók szoktak lenni, de azért mégiscsak Asrock
Mondjuk most inteles oldalon elég jókat olvastam róluk a Tomshardwaren is volt egy elég jó cikk.
Amd se gyenge, végigolvasva hogy mennyi procit is támogatnak egy foglalattal -
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11764 üzenetére
Oks. Proci ügyben megkereslek 10 nap múlva kb, addigra lesz lóvém. Addig is kösz a tippet! Lehet egy DS4/DS4H lapot szerválok be inkább, korrekt árban van. Procit meg annyi időre vásárolok, míg elérhető áron nem lesznek a 45 nm-es 4 magosok, esetleg 2 magosok (ha úgy sikerülnek). Nem akarom eladni a lelkem, az Intel-nVidia kombótól kiráz a hideg.
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11762 üzenetére
Hm... Gondolom szerinted is váltani kéne akkor... Kétlem, hogy mondjuk áprilisig annyit buknék rajta, ha akkor adnám el a következőt... 5000-et max, és akkor már sokat is mondtam.
Amúgy most egy 2900 pro-ról beszélünk, a 4830 "előleg" lesz az új proci-alaplap párosnak.
Igazából egy 2x1 megás cache-es proci kéne, ami 3 Ghz fölött megy. Annyira tán nem is kell a BE. -
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11751 üzenetére
Az a baj már arra nincs keret. Nem rosszak ezek a memóriák, de gondolom korlátozza a processzort. Esetleg ha jó áron el tudom adni akkor, veszek valami jobbat.
Röviden le tudnád írni, hogy is lehet többet kihozni a gépből. Miért is baj az hogy kicsi a memória frekvenciája? Az lehet a gond, hogy a processzorban van a memória vezérlés, és ha növeled az órajelet, akkor egy bizonyos szint után nem bírja a memória?
Mi az ACC?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11748 üzenetére
Valószínű M3A79-T Deluxe lesz a dologból, itt olvastam, hogy másnak is bevált. De miért mondja mindenki hogy az nVidia szar?
A tápot még meggondolom, tudom hogy túlzás a 750-es, de hátha szükség lesz rá, lehet hogy kihasználom majd valamikor. 5-6 ezer Ft-al olcsóbb egy 500-600 wattos minőségi táp.
Itt a hűtő:Noctua
Szerintem nagyon csendes, és a teljesítménye sem utolsó.
A memóriámmal nem lesz gond a tuning szempontjából, Kingston 4*1 Gb 800MHz cl4-es? -
R1200GS
aktív tag
válasz
HERR Z #11746 üzenetére
Szánok rá lóvét, hülye voltam és mikor vettem a gépet akkor spuroskodtam. Ezért vettem azt a lapot, azt hittem akkor nincs annyira jelentőség. Inkább a memóriára, és a procira szántam többet. A házba is beleválasztottam, Codegen. A termék leírásnál nem volt feltüntetve, hogy szar.
Egy jó lapot akarok venni, amivel a maximumot ki tudom hozni a gépből:
ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI
M3A32-MVP Deluxe
M3A79-T DeluxeA lapon kívül vennem kell egy normális hűtőt is(Noctua NH U 12-P + venti). Ezzel szerinted ki lehet hozni a maximumot a prociból, vagy ahhoz már víz kell? Ezen kívűl táp is kell a Codegen fos 400 watos táp kicsit kevés. Egy CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W-ost néztem ki. Ezekről a cuccokról mi a véleményed?
A tesztek alapján az M3N-HT-volt a legszimpatikusabb. Összefüggésben van a videokártya az alaplapi chipkészlettel? Most nVidia-m van de lehet, hogy ha lemegy az áruk egy ütősebb Ati-t veszek. -
band1103
őstag
válasz
HERR Z #11505 üzenetére
HERR Z és szki:
Priviben mennek azok az film sample mkv nevek amiken én tesztelek.
CPU:x2 4000+ no OC.
vga mem: 512MB
összes mem: 2x1 GB no OC.
player. MPC-HC v1.1.0.0 bekapcsolt dxvaÉs lemarad a hang és lelassul a kép.
HERR Z: Cserébe te is küld el azokat a "brutál" mkv file neveket amiken teszteltél.
-
Mercutio_
félisten
válasz
HERR Z #11081 üzenetére
Konkrétan melyik típus ami megy 10X szorzóval 1.1V-on stabilan?
J&W 780UVD-ben hol állítsak feszt a 4600+ F3-as proci esetén, hogy finoman tudjak csökkenteni? 1.25-nél stabil 1.2-nél is annak tűnik, de ha usert váltok akkor, a második userből kilépve fekete marad a képernyő ilyenkor
Ennél kisebb fesznél már el se jut az XP-belépő képernyőig
Vagy ha eleve csökkentett fesszel hajtom a procit CnQ-t tiltsam le? -
TomBoy1986
veterán
válasz
HERR Z #11082 üzenetére
A 790X-nek tudom, hogy nem ideális (magyarán DS4). Mint már korábban is mondtam Neked, hogy 880MHz volt benne a plafon 4 modullal, míg MSI-jeimben 920 körül.
De nekem édesmindegy, hogy mit vesz, hiszen se több, se kevesebb...
spgabor:
A DS4H nem véletlenül kerül egyébként annyival többe. SB750-es déli híd van rajta, ami tuning szempontból fontos. Azonban te nem szeretnél tuningolni, ergó felesleges ilyet venned, mert egyéb extrát nem nyújt. Amúgy tuning nélkül a DS4 is tökéletesen megteszi majd - de csak a legfrissebb BIOS-szal -
band1103
őstag
válasz
HERR Z #11081 üzenetére
Igazad van de mégsem rakhat bele mást mert már benne van a proc. és már nem választási lehetőség. Az már adott. Az 5x tényleg túlzás volt de neked nagyobb tapasztalatod van benne mint nekem
spgabor: Az a baj hogy pont a giga AM2+-os lapjai tartoznak a finnyásabbak közé ha ramról van szó. Én sem hiszem le hogy ezt mondom de rendelnék inkább nándikától egy Sapphire lapot.
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #10919 üzenetére
Egyelőre se Vista-m se vele kapcsolatos tapasztalatok, de végső esetben kipróbálom. Addig marad holnapra az SP2 és meglátom ahogy a vak is tette...
Egy kis SP3-as XP-s HCF "élmény"
IGP-re szabott 8.9-es Catalyt felpakol és szépen muzsikál az integrált cucc. HD3470 betesz, IGP-ből érkező jelet lekapcsolja a lap (nincs képcső aktivitás) és átvált a külső VGA-ra. Egyelőre itt megállt a dolog mert hullafáradt vagyok, de meló után majd telepítem a HD3400-as drivert és imádkozok. Később leírom mire jutottam.
-
Ayg0
senior tag
-
csibor
addikt
A Giga 2 dologban zavar,előlapi hang bemenetek nem működnek,bármit állítok,a másik áram nélkül az usb cuccok meghülyülnek,igaz csak a gép mögé kell másznom és ki-be dugni őket
A firwire kb annyira használnám ki mint az e satát,tunning nélkül megvagyok.Egyébként az int hang nagyon tetszik rajta,előlapit leszámítva,ha ECS megközelíti akkor az nekem már jó
Oliverda:HD3850 megy bele.Igazából a szomszédomtól függ,ma este dönti el akar fejleszteni,vagy nem,ha igen akkor még ma megkapja gépem.
-
diablo1984
veterán
mármint melyik link? mert én most a 780g-s sideportos lapokra kérdezném, mert eddig csak a J&W-s lapokról tudok amik ilyenek, amilyet te is árulsz!
nézem azt a linket, ott a saját ram, az 400 alapból és 500ra van húzva? vagy ez 800 és 1000-et jelent, mert akkor már izgalmasabb!
-
Balinov
titán
-
-
v.tom
őstag
Nem tudom mikor lehet őket majd beszerezni, de már feltűntek az első fecskék..
-
leviske
veterán
Azt tudom, hogy nem a chipset-en múlik a DDR3... pont ezért ragadt meg, hogy miért emelték ki, hogy támogatja a DDR3-at. Ezért gondoltam azt, hogy hátha lesz DDR3-as lap is köztük.
Bár nekem ugy is mindegy, most ugy is szemezek pár DDR2-es GSkill és Crucial rammal...
Áhh.. 1 hónap az sok.
Bár még majd meglátjuk...
-
dezz
nagyúr
Itt már Hybrid CrossFire X.
Két PCIE x8-cal.
Kérdés, mi értelme ennek alacsony kategóriás kártyákkal...
Bár talán két nagyobb is mehet benne, sima CF-ben.BTW, erről hallottatok valamit?
SB750
All features of SB700
[...]
SB700 internal clock generator malfunction fix
[...] [link]
(A hivatkozott cikk már csak előfizetőknek elérhető.) -
Oliverda
félisten
Nem néz ki valami nagy durranásnak ez a DFI.
Ennél a Gigabyte verziója első ránézésre komolyabbnak tűnik (és még Sideport is van rajta). Ja, és nem igazán látom a hátlapi csatlakozók között sem a DVI sem a D-SUB kimenetet.
Most körülnéztem a Jetway honlapján kicsit:
HA03-Ultra (790X+SB750)
HA04-Ultra (790FX+SB750)
HA06-Ultra (790GX+SB750+sideport)
Egyre jobban tetszenek a Jetway lapjai. Kár hogy itthon nem lehet kapni őket.
-
raul560
tag
És azt hogy csináljam? Most mind a 2 Pci devicnél ez van:
Microsoft UAA Bus Driver For High Definition Audio! Mit tegyek vele?
Tuti ez miatt akadozik a hang! Köszi a válaszod!!ui: De mind a kettő manuálisan lett telepitve! Automatán sem az audio sem az Ati driver nem telepitette fel! Ez a gond!!
-
Chaser
legenda
-
raul560
tag
Szia! háát most van egy akció! És 41-ből
egy GIGABYTE GA M68SM-S2L alaplapot
512 DDR II-es 800MHz-es rammal És egy AMD AM2 4400 DUAL CORE Procival! Ez igy komplettPci cuccot csak egy hangkarit tennék bele! Meg egy Videkarit ha nem vállik be az integrált! Sata annyire nem fontos,mert a nem fontos a Firewire,és engem legfőképp az érdekel hogymennyi rammal lehet turni ezt az alaplapot? Köszi a válaszod! -
TomBoy1986
veterán
Máshogy gondolkodunk. Én nem szeretek eladogatni. Ráadásul adott a CF-s lapom és az első 3870-esem. Inkább passzintok majd mellé egy másikat, amikor a többi hozzád hasonlóan gondolkodó (nem pejoratív értelemben mondom, csak így egyszerűbb most mondani, tehát nem bántónak szánom) majd eladogatja
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest