- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
applause
aktív tag
Az ASRock erősít a CEBit-n. A780FullDisplayPort
-
cuko#
tag
Valaki vélemény erről?
-
warren
tag
amit még nem tudok : mennyit pörög ezeknek az am2-eseknek a gyári ventije (rpm) ?
-
Gyuri27
félisten
-
warren
tag
vagy esetleg X2 4200+ F2 Brisbane jobb lenne mint a X2 4400+ F2 Windsor ( tuning szempontból )?
-
cuko#
tag
válasz
VaniliásRönk #7859 üzenetére
én is pcgearben vettem az m40-emet, csak akkor még csak 14,4k volt.
Sajnos még nincs kész.
Procihűtők közül befér néhány jobbféle - mini ninja, zalmanok (talán még a 9500 is, csak azt le kéne mérni), silentknight is szerintem, vagy thermalright xp-120.
Van ám jó kis (= jó kicsi) topikja is itt: m40
De pl előtte a gigabyte gz-m1-gyel szemeztem, azt 7k körül kapni (rendes álló formátum).
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #7859 üzenetére
Nem pont cube ház ami most nekem van, yakumo névre hallgató mATX házacska, oldalába tennék egy 12-es ventit a táp 12-esével kivinné a meleget. 3-4k itt ph-n, nem egy nagy durranás, frankó design, ha nem is köbméterekkel
, de kisebb mint egy ATX ház. Elején minden rejtett, odd-ktől, usb-kig.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7857 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7855 üzenetére
Megakarsz ölni? Nem erről volt szó. Arról hogy nem szellőzik. Pedig van olyan.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7853 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7850 üzenetére
Mostanában már egész jó matx házakat kapni. A kockák egy része meg kimondottan lanpartys házak. Hangzavar szvsz abbol lehet, hogy azokat az aztalon tárolja az ember. Nyilván így hangosabbnak tűnik mint az asztal alól.
Chaser:
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7849 üzenetére
#7850 VaniliásRönkSzellőzést meg lehet oldani könnyen, volt pár mATX házam nem volt gond, feszemelés procinál/chipsetnél nálam amúgy se játszik, amennyit esetleg nyernék, annyit vagy inkább többet a villanyszámlán buknék. Alapfeszen meg azt hiszem elég szép eredményeket értem el még nf410-es lapokban is. Semmilyen házamban nem volt venti, csak az FSP 12-es ventije vitte ki a hőt. A miniITX cuccokat meg 1ébként se lehet tuningolni, visszafele kompatibilisek azok is ATX-szel/mATX-szel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egy kis feszemelést. Ehhez már kell(ene) a jó szellőzés, amit nem feltétlen egyszerű megoldani mATX házban, pláne mITX-ben.
(kompatibilis egyáltalán?) Ugyan az AMD chipset nem melegszik annyira (a proci azért már jobban
), de a gyári bordával gondolom az sem szereti, ha áll körülötte a 30-40°C-os levegő.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #7840 üzenetére
Kingmax?
Na majd veszel nekem és én megajándékozlak egy asus lappal.Chaser: leírhattam volna mégegyszer. Szeretnéd ?
-
Chaser
legenda
Jaja, az volt a legjobb lapom am2 alá, pedig volt egy pár darab
#7839 Gyuri27 : igen, megírták
#7840 VaniliásRönk: Mit értesz jelentős tuning alatt? Feszemelés nélkül megrángattam a 3600-os brisbanet, 2600-2700mhz-re ha jól emléxem, egy asus m2a-vm lapban, feszt úgyse adnék csak a ramoknak, csak az időzítéseket nem lehetett állítani / az asus nagyon jól ért hozzá hogy qrjon el egy lapot /, meg a fos színét nem tudtam megszokni, 1ébként jó cucc volt.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #7837 üzenetére
Nem semmi aláírás, ha ól elékszem Phenom vs. Wolfdale teszt totyikjában követte el a kollega?
(#7836) Chaser: ebben egyetértek, az volt ám a tuninglap.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #7834 üzenetére
Te Gyuri bácsi, ennél a lapnál műxik az, hogy rá lehet heggeszteni az S3 BIOS-át?
szerk: #7831 Bon3ss: abit KN9 talán, az a faxa tuninglap, amit már kb fél éve nem árulnak boltban, talán nf400 chipe volt, abban pörgött 2x512mb geil ultra, és biza nekem sokkal gyorsabbnak tűnt a rendszer, mint cl5-ös kingmax-szal, akárki akármit monnyon
#7837 VaniliásRönk : Aha, thx
Nem mATX-be szeretném rakni, hanem miniITX-be, csak azok az áemdé lapok naon drágák
Próbálta is már valaki ezt a trükköt? Tuning is ugyanúgy műxik? Jövő héten kéne valami gépet vennem, őszintén szólva húz vissza a szívem AMD felé
, csak olyan lapot nem találok, ami tényleg tetszene is.
-
warren
tag
válasz
Gyuri27 #7834 üzenetére
jól néz ki ez a Gigabyte lap is ( GA-MA69GM-S2H ) amit linkeltél, hasonló ahhoz az Asus-hoz amit néztem először ( Asus M2A-VM HDMI ), a proci az csak induló lenne, később kicserélem csak most jelen pillanatban erre fussa ( 3500+ egymagos );
a HTPC az meg még erőssen a jövő zenéje.
Köszi Gyuri27 -
warren
tag
Sziasztok,
most újítanék be egy AM2-es lapot ámde nem tudok választani / nem látok különbséget a 2 kinézett lap között :
Asrock ALiveNF7G-HDready vagy Asrokc ALiveNF7G-HD720p R5.0 ( illetve néztem még a Asrock ALiveNF7G-Full HD R1.0 -át de annyi lét már nem szánok rá ).
Esetleg valaki ismeri ezeket a lapokat ( és tudna tanácsot is adni hozzá)?
Nem tuning célokra venném, nem a legújjabb játékokhoz, inkább csak filmnézésre (később esetleg szolgálhatná egy HTPC alapját ) és általános célokra amik nem igényelnek erőművet ezért procit is csak egy szolid egymagos 3500+ -t vennék hozzá, + 2x1Gb Kingston CL5 memóriát.
( előre is köszi a segítséget )
üdv : Warren
-
nesa
veterán
MSI a hideg raz de ez nagyon komoly
A fogaskerekek utan mi kovetkezik a gepekbe, bordas ekszij,vagy kardan tengely??
-
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7817 üzenetére
Tudom, hogy elég kevés befolyása van.
A jobb bios-ú lapban viszont remélhetőleg fogom tudni húzni a ramokat meg a procit is ha tuningolni akarok (és tudok nekik rendesen plusz feszt adni).
A játékokat csak megemlítettem, mint a felhasználás egyik elsődleges célját.(remélem, hogy alulfeszelve 65W-nál kevesebbet fog fogyasztani a 4800+ és jó hűvös lesz
) coduora és rpg-kre (pl oblivion)elég az 1650xt is (15k-ért vettem
).
-
cuko#
tag
Hmm, szerintem a feszek miatt inkább mégis az s2h-t veszem - beleolvastam a topikjába is, és nem dicsérik a sima s2-t.
Viszont az új lapokat már nem várom meg, szerintem még egy jó darabig (minimum 1 év) nem fogják rendesen kihasználni a játékok a 4 magot (nem használnám ki az am2+-t), utána is erősebb vga kellene hozzá, de ezt a gépemet nem fogom így fejleszteni, jó lesz ez így még nekem két évig biztosan szerintem.
A hang pedig elég sz*r a mostani giga ds3p lapomban is, ha jobb minőséget akarok lehet jobban járnék egy hangkártyával. /: Amúgy nem htpc lesz, csak mini gép régebbi játékokra (cod, oblivion), meg netre.köszi a segítséget
-
Chaser
legenda
válasz
#65675776 #7776 üzenetére
Én azért azt megkérdőjelezném, hogy az időzítések nem befolyásolnák a teljesítményt. Saját tapasztalataim szerint igenis befolyásolják. Am2-s prociknál cl5 vs cl4-nél elég látványos volt a különbség, cl3-at sajnos nem állt módomban kipróbálni, csak user véleményeket láttam. Sztem pont az IMC miatt érzékeny az időzítésekre a cpu.
Nemrég valamelyik topikban /sajnos nem találom/ volt egy "vitánk", miszerint az NV-nek nincs singlechip-e, utánaolvasgattam, én most is sok helyen úgy olvasom hogy van. Pl GF 6100 + nf430 az single volt, talán mcp68 néven futott a páros. A legnagyobb különbség a különálló intvga-s chipeknél, hogy azok támogatták a HW-s purevideot,a szinglik nem. Nem láttam írtál-e választ, elveszett nálam a topik valahol. Tehát vélemény?
-
Gyuri27
félisten
-
-
Oliverda
titán
Reuven Soraya, Director of marketing at AMD Chipset division was happy to say the following.
“AMD 780 chipset sets the standard by which all platform technology should be measured.
With true DirectX10 graphics, Hybrid CrossFire technology, the richest HD video playback on the PC market and remarkably low power consumption we have redefined the boundaries of mainstream client computing.
With the AMD 780 in our arsenal, we can satisfy our customers’ requirements in a unique fashion that none of our competitors can come close.” -
HERR Z
veterán
s3 leginkább tuningra jobb, illetve nemtudom fesszel mennyire játszhatsz s2-es lapokba(ms csótányokba ugye feszhez nem nyúlhatz, asrockba legalább csökkentheted)
új lapok között lesz ami megáll 15k-nál szerintem, inkább gond hogy cebit után lesz rajt, akkorra lesz hivatalos catalyst 8.3
akkor várj ha:
-kell az erősebb vga
-kell hogy am2+ legyen(médiapécébe phenom később)
-kell esetleg a jobb hang(alc889a/d ahogy néztem vs a mostaniakon alc883)
-akarsz hybrid cf rendszert(amihez hd vga kell ugye és nem 2400/34x0) -
cuko#
tag
válasz
Gyuri27 #7805 üzenetére
Hát, igazából sürge.
Az s3-as bios mennyivel tud többet (az s2esből hiányzik valami, ami fontos lenne?) ? Az új lapok között lesz lowend matx-es?(google összevissza talál mindent
) max 15k-t szánnék rá, és nem fejleszteném előreláthatólag egy jó darabig (ezek alá pedig jó lenne a 690 is, nem?
főleg 12k-ért
)
HERR Z: köszi a kiegészítést - nekem ezekre a plusszokra nincs szükségem
(az amd comparison sheetben csak a fw-t láttam)
-
cuko#
tag
Sziasztok!
am2-es matx lapot szeretnék venni, gigából néztem a 690es s2-t és s2h-t. (Megnéztem az összehasonlító izét (^^) a giga honlapján - a firewire porton kívül van más eltérés? Oo) - a két csipszet: 690g és 690v között van érdembeli különbség (, ami miatt megérné a drágább s2h-t venni (a fw portra nincs szükségem))?
Esetleg mi mást ajánlatok az am2-es matx-ek közül? (4800+, 1650xt, 2giga cl5ös geil alá?) Habár szerintem a giga s2 éri meg legjobban az árát nekem, valami elrettentés tőle?
köszii -
Gyuri27
félisten
-
drur420
tag
Csináltam is ennek a frankó kis deszkának 1 topicot mert nem találtam. ITT
-
drur420
tag
Jah...
BICSI BOCSI Thx a linkeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- Mikrotik routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest