Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
de egy procinak az fsb-jét és nem a szorzóját húzzuk, tehán bár lehet egy kissebb proci egy nagyobb hibás butitott verziója, de az fsb-vel való mhz emelés más eredményt hozhat mint a nagyobb szorzó használata! mondjuk egy 4400+osból sohasem lesz egy teljes értékű 6000+-os, csak meg lehet közeliteni az órajelét, de attól még 4400+ tunning marad(és affelől hibátlan)
aki természetesen komolyan tervezésre használja a gépét, az ne húzza, mert elég 1 hiba és akkor a munkája is hibás lesz és esetleg kezdheti előlről, de általában ez sem jellemző az átlagembernek, csakúgy mint a 4 vga-s álom...
-
Gyuri27
félisten
Ezt gondoltam. A teszteket meg lesz@rom.
Ha a game alatt nem fagy akkor jó. Ha az otros se szarozik vele akkor gond nem lehet. Az, hogy vannak olyan tesztek hmm. Lehet azokon alapon is dobna hibát.
Meg a tesztek megbízhatóságáról csak annyit, hogy tesztelsz egy verzióval meg egy másikkal és teljesen mást kapsz. Tehát azt mondom ne hibázozzon erős game alatt v konvertálás alatt. A szintetikus teszteket pedig meghagyom irány mutatónak, mert másra nem jók sajna. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
akkor így már jó -
diablo1984
veterán
de pl a windsor 1mb cache és a birsbane 512 cache között nem sok difi van, persze az 1mb jobban hangzik, de nem számottevő a difi! még mindig azt tudom mondani, hogy volt nekem 2x2mb caches intel 930D-s procim, ami 3ghz.en ment alapból, és egy rakás szar volt(már elnézést ha csúnyán beszélek) de tényleg igy van!
-
bnss
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Így van, minek vegyek nagyobb CPU-t, ha az enyém is jár annyin, mint a "nagyobb" testvére. A cache más kérdés, én most az azonos méretű cache-el rendelkező CPU-kat vettem alapul.
-
diablo1984
veterán
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Mily nagy egyetértés így karácsonykor
freezer helyett kellene jobb
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
jaj, azt elfelejtettem odairni, hogy persze minimális fesz még belefér, de nem cél a szalonnasütés, hanem a tartós használat és stabil hűködés, bár a hangja sem mellékes(Cand(a jelet nem engedi kirakni, mert catalist tölt be rá)Q), mert az abitnál mikor fullon pörgött a freezer, hát nem volt éppen csendes.....
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Menjen a proci is és a ram is
Persze csak + fesz nélkül. Nem azért mert ekkora guru vagyok (csak itt keleten, mint mindenkinek nincs lé), de kell az a kis + teljesítmény. 
-
diablo1984
veterán
engem izgat, mert tunningolni tunningolok(már socketA óta, de anno az MMX-es 366-os cerkám is 500on járt
) tunning nélkül nem is hajtom egyik gépemet sem, de csak a procost húzom, a memók 800-on mennek, vga is csak teszt céljából, de mikor az megvan onnan sanyi(márha veszem a fáratságot és kimérjem mit bir)! CF rendszermen nem, de hybridben gondolkozom, habár a fogyasztás nem számit, mert nem az a pár watt ment meg, viszont a csendesség előny lenne, mert búgó gép mellett aludni.....de amúgy kimérve stabil a gépem, mert nem maxon jár, és ezt szeretem, hogy alaphoz képest a +500mhz a procin meg is látszik a teljesitményen! gagabyte power!!!
(igaz az abit is tudta, dehát....) -
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
kiből van a több? sztem akik nem 3d hajhászok...
ua mint tuning kérdés..engem nem izgat csak stabil legyen a gépem
-
diablo1984
veterán
annak igen, de a 4x-es CF-nek az integrált már nem sok újdonságot nyújt.... a hybrid technológia az nekem, neked, és másnakl jó, de a markereknek oly mind1, mikor minden a maxon van, hülyére húzva, táp izzad, ott nem a fogyasztáscsökkentésen van a hangsúly....vagyis nem az a 30W menti meg őket, mikor izzani kell a vasnak! az olyan rendszert meg nem sűrűn fórumozásra, szövegszerkesztésre használják....

-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
hybrid SLI és CF? elég sok értelme van

-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
az lehet, de az esetek többségében kihasználatlan marad a lehetőség, mert mikor olyan szinten kevés a vga a felhasználónak, és elgondolkozik rajta, hogy sli vagy cf miatt még 1 karit tömjön a gépbe, hogy ne kelljen a mostani kariát eladni, rájön, hogy inkább eladja mert ha megvesz még1 vgat(én anno a 7600gt-vel voltam igy) akkor árban már többe van, mintha egy jobb karit vett volna(esetemben 7900gs)! és az sli vagy cf teljesitményben még gyengébb marad, mint egy nagyobb vga! ez tényleg annak "éri meg" aki megveszi a csúcsvga-t vagyonokért, vesz belőle 4-et, majd bukik annyit egyszer rajta, hogy másnak egy fél évi fizetése nincs annyi!
anno a 7600gt SLI rendszer kikapott az egy 7900gs-től, és kb egy árban voltak, a 7900gs talán még kissé olcsóbb, ezért inkább azt vettem, mert minek kajáltassak 2vga-t, mikor 1 tudása is több, olcsóbb....
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
A felhasználóknak viszont igen nagy része vesz SLI vagy CF alaplapot, hogy ne fossza meg magát a jövőbeni SLI/CF lehetőségétől...
-
diablo1984
veterán
ááá régebbem mindig azárt vettem az amd-t, mert olcsó volt és nagyon ottvolt! mostmeg szinte mindenben kikap az intelől! valamit ott nagyon kitaláltak! mind1, én akkor is maradok az amd-nél!

VaniliásRönk (#6679): de miért tartják ezt a CF-et és SLI-t annyira hűdenagy üzleti fogásnak? mert a felhasználók elenyésző százaléka használ 1 vga-nál többet! de mikor már 4 van a gépben, az már parasztvakitás! mert most sen épitenek Quad CF-et x1300-as sorozatból, hanem a csúcsvga-kból, 3dmark csúcsos teszterek! azoknak meg van zs és akkor tudnak a csúcson lenni, mi hétköznapi júzerek meg csak nézzük, hogy hogy csináltak annyi pontot...... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
jah,de NV nem akarja odaadni senkinek...Intel is isnkább CF-t támogatja már...
s itt az idő,hogy via s SIS is előalljon saját CF megoldásával -
ftc
nagyúr
ATI CrossFire Technology Remains Open.
ATI CrossFireX to Get AMD, Intel, Others’ Chipsets Supportkinyirják a SLI kezdeményezést?
-
ftc
nagyúr
-
ftc
nagyúr
AMD RS780 & NVIDIA MCP78 mainboard photos leaked on net
MCP78 benchmark results leaked
csemege karrrrrrrrrrácsonyra
-
RtK
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
És a chipsetnek mennyi plusszt adhatok? Alap 1,2V, most 1,25V, 1,3-nál már kéne rá hűtés mi?
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
USB-s pendrive-ot se lehet/kell leoldani, vagy az megvan, csak a vinyónál nincs ez a lehetőség?
-
RtK
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1.3V az alap, szal belefér még +0.1V ezzel a hűtéssel? Azt tudom h az alaplap hülyeségeket mér.
-
RtK
tag
Hi! Egy Abit KN9S lapban hajtok egy 4000+ birsalmát. Az lenne a kérdésem h mennyi + feszt adhatok a procinak amennyi még egészséges neki. Egy Coolermaster Hyper TX-el hűtom a procit. Amúgy 2x1GB 1066 Crucial Ballistix van mellette.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Pedig elég hasznos ha van az embernek egy SATA->PATA rack a gépében. Restart nélkül lehet cserélgetni a HDD-ket.
-
Oliverda
félisten
AMD chipset-es lap tulajokat kérdeznék hogy nekik megjelenik-e a taskbar-on a Safely Remove Hardver ikon, és alatta a gépben található SATA-s eszközök?
Mert nálam természetesen nem, pedig szükségem lenne rá. Az nForce-nál bezzeg ez nem volt probléma.

-
bnss
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Megnézem, először be kell szerezzem. Futószalagon készültünk volna?

-
bnss
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Mi a kapcsolat a születési év és a Geil gyártási idők között?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Tultermelest most elvezuk bar igylenne alaplapoknal +prociknal is hogy 1 ev alatt otodere zuhan az aruk

A visszadatumozasnak nemtom mi az erteme??
Ha vanis csakis anyagi szempont
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az erdekes a dologba hogy amit februarba vettem az 2006 27 . heti meg amit ma(ujonan) az is az ,es kottara ugyan annyit megy az ultra mint a value.
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Megvan a ram ahogy beraktam ugy indult semmi trukk csak bekapcsoltam ... most megy a teszt 2800Mhz proc ramok 935mhz ugyhogy igy marad a 3GB .
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
P5B viszont elég jó lett, de én se bírom az asus lapokat..
Hátha am3 már olyan jó lesz, hogy még a fűszeres is lapot gyárt alá. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem baj ha nem értem?

-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Abit-ot eddig nem sokat haználtam, de ha így folytatják ezentúl sem fogok. Ahhoz képest, hogy hivatalosan már egy hónapja megjelent az új Ati chipset, az új deszkákról sem nagyon szállíngóznak a hírer, vagy amit beharangoztak, annyi lesz?

-
rollins
őstag
Ja, csak nem minden giga laphoz van. Teljesen logikátlanul, az egyikhez van, a másikhoz meg nincs, pedig ugyan azt a chipsetet használják. Nem kerülne nagy erőfeszítésbe másikhoz is kreálni. Részemről giga is bekaphassa. Abit-nál meg sokkal rosszabb a helyzet, 1db laphoz sem voltak képesek csinálni. Asrock hogy a fenébe tud szinte minden am2 lapjához? Köszönjük szépen, kb ez lett az am2+ kompatib. Amúgy, annyira nem hiányzik, phenomok milyensége miatt, csak jó lenne már most látni, mire számíthat az ember a lapjával kapcsolatban.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
rollins
üzenetére
Szia.
A passzív bordával Rosszul szelőző házban 22 fokos a lap, legalábbis everest szerint.
Jelenleg 240 fsb- nél ledobta a gépszíjat, bár winfos alól húztam 5 Mhz-enként
AMD progival, biosban még nem volt időm turkálni nagyon, ezer mindent lehet
állítani. Sajnos kevés időm van a gépre, jelenleg még telepítés folyik.
A logoutos íráson még gondolkodom, nem vagyok valami jó fogalmazó
. -
Pheaper
csendes tag
Szevatok
Ajánlotok nekem egy Am 2 es alaplapot 15-18k körül ?
-
-
rollins
őstag
Eddig csak elvétve találtam fórumokon írást lapról, ott nem panaszkodtak rá, inkább pozitív véleményük volt, igaz ez csak 2 embertől eddig. Az am2 -es MSI lapok állítólag nem sikerültek valami jól, de ha ennek nincs nyűgje, akkor a 21k körüli árával bestbuy is lehetne. cpu-nak, ramnak adható elég fesz ahogy olvastam. Arra lennék kíváncsi mennyi max cpu clock ("fsb") -t bír a lap és mennyire melegszik. Nem biztos hogy veszek, meg nem tudom lesz e a lapomhoz phenomos bios, meg az RS780 is jön majd talán nemsokára.
-
No, én is beüzemeltem a GIGA 790X DS4 lapom. Első ránézésre tetszik (szép szines
, rég volt giga lapom). Felszereltségileg elmarad az Abit KN9Utól de sebaj. A BIOSában kellemesen csalódtam, még az Abit-tól is részletesebb. A BE procit kezeli ahogy kell. A feszek is stabilabbak az Abit-énál. Eddig sebesség különbséget nem nagyon látok majd az 1066os ramokkal
Szerintem 1 jól sikerült lap
-
cl.aci
aktív tag
válasz
rollins
üzenetére
Szia.
A sata problémát megoldotta az nlitle nevü progi
. Egy sima 3800+-os egymagos procival tudom csak tesztelni, ez van. Az everest meóriamásolásban 99xx pontot adott 2700 Mhz-re húzott procival. Estére hazaérek megnézem mit bír a lap, visszaveszem a proci szorzóját, ha valamire még kiváncsiak vagytok kérdezetek, vagy írjátok meg mit nézek még meg, bár a ramok korlátozó tényezők. -
ftc
nagyúr
Introduction of ASRock ALiveDual-eSATA2 ULi M1695 + NF3 250 chipset mainboard Review
mennyire chipsetfüggő meglehet kukk
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Advanced BIOS Features menüpontban a Frame Buffer Size-al lehet állítani az IGP-nek kiosztott VRAM mennyiségét. Ja látom már. Kicsit félreértelmezted a VRAM-ot, mivel ez Video Random Access Memory és nem Virtual.
-
diablo1984
veterán
válasz
üzenetére
vista 64-el nyomom(vin vista 64 ultimate), 4gb-al nincs értelme 32 bitezni, mert az úgysem kezelné...tehát ez sem lehet a gond, de lehet benne valami amit mondasz, csak ezt a virtuális vramot nem igazán lehet állitani sehol a biosban, automatikusan lövi be magának!

de igy is nézve windows hiba, csodálom akkor hogy másnak hibamentes, mert elméletileg ezen a 2x2gb sem segitene, mert a mennyiség marad!

-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez inkább 32 bites Win virtuális címtartomány problémának tűnik (erre utal a 3GiB-tal jó, 4-gyel nem). Esetleg meg kellene próbálni 64 bitessel. Ha ott nem jelentkezik a probléma, akkor az van amit mondtam. Valószínűleg a BIOS által kiosztott a rendszermemóriából kiosztott VRAM kever be.
-
Lui76
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Kollégám nemrég vett 6000+ -os procct meg mittom én miért 4Gb-ra bővitett.
A MOH Airborne telepítésindításnál gép REBOOT ! (WinXP)
akár virtuális meghajtó akár fizikális DVD.Az lett a megoldás hogy addig kivett 1 Gb-ot és akkor feltelepült !!!
Szóval érdekes ez a 4Gb dolog.
Amig nem fontos én nem eröltetem.
Most hogy 512-es kártyám lett a Witcher 1.8 helyett csak 1.6 körül zabált a RAM-ból.- ezek szerint van értelme esetleg az 1Gb-al bíró VGA-knak is?
-
cl.aci
aktív tag
Sziasztok
Ma este beraktam az MSI K9A CF lapot
Azt a szívást amit a winfostól kptam senkinek sem kívánom, hogy ez nem ismeri a
sata winyókat az felháborító. A végén új telepítőlemezt kellett kreálni sata driverrel
A lap egyébként edig jónak tünik bár még nem cibáltam meg, de everesztben jobb
mint az nf550-es chipszettel volt.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984
üzenetére
Én is szemezgettem vele, de nincs rá szükségem..majd ha nagyon lemegy az ára, akkor go

-
nesa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
En ugyneztem nekem a CL4 900-920 ig megy mostanaba, de ebbe a lapba ugylatom nincs ertelme eroltetni a Cl4 et
nincs akkora gyorsulas mint Nforcnal volt.VaniliásRönk!
Kingmax mellett meg en se lennek meg, nemcsoda hogy a masik ramod se birta
-
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most minden kepp akartam 2x1gb ramot, hogy hosszutavoltn 3gb lesz a gepembe vagy 2gb az csakis a stabil mukodesen mulik ha nem menne akkor eladom a kicsi geileket, vagy felrakom a polcra... ha meg megis akkor megtartom, nem azon az 5k mulik az eletem amenyit a ramoker kapnek.... de ha mar minden lehetosegem adott miert ne probalnam ki,szeritem te se hagynad ki.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azért ez extrém.

Új hozzászólás Aktív témák
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- ASUS MAXIMUS IX Fordmula és 7700K Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Bontatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
akkor így már jó

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(igaz az abit is tudta, dehát....)

Kb 2 hónapja vettem kméti kiskerben.

(nagy gyökér cég ez az asus, de az ilyen apróságokra mindig oda figyel, hogy legyen új bios 

(meg olcsóbb lesz)