- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz
Csiborbogár #6799 üzenetére
Ezt jól megbeszéltük.
(#6793) antikomcsi: szvsz ebben a hónapban előrukkolnak majd a gyártók több ilyen nf chipsettel szerelt lappal, már csak azért is, mert jön az ATI780-as megoldása (jan. 23. -ha jól tudom).
-
bnss
veterán
válasz
Csiborbogár #6797 üzenetére
Én kérek elnézést, elnéztem, nem kicsit, nagyon.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
antikomcsi #6793 üzenetére
Mindenképpen SLI kell?
Én most vettem K9A2 Platinumot. Igaz, AMD chipsetes, de szerintem nagyon jó.
CF Ready ráadásul. -
pigatt
őstag
válasz
antikomcsi #6793 üzenetére
Én sem nagyon, igaz csak azért mert nem ismerem, mert még soha nem volt MSI-m, valami jó féle Asust vagy Abitot várok!
-
pigatt
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik már olyan AM2+-os lap ami NV SLi chippes és melyik az?
-
Gyuri27
félisten
Igen innen nézve valóban 1 több lehetséges hiba. Persza valami nem attól sz@r, hogy hány alkatrész van benne.
Itt van VR híre Három részre bomlott az ASUS
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
1 ilyen apró szösszeneteknek nem hiszek.
2 majd ha ha lesz normális teszt, nem csak markokban.
3 szerintem ezek a progik azt se tudják mi az a 780, tehát kezelhetik sz@rul is a dolgot (szerintem kezelik is).
4 magában a a teljesítmény az amd-nél elhanyagolható, ott a hybrid lesz a lényeg (de ezt már kitárgyaltuk párszor). -
ftc
nagyúr
AMD RS780 have 15-20% better performance than NVIDIA MCP78S in 3Dmark05 and 3Dmark06
Csúcs várhatok SB710-re
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #6770 üzenetére
Miért pont nf 780-n ha nem vagyok indiszkrét?
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Bemásolom a kérdésem a másik topikból, hátha itt többen vagytok akik segíthetnek.
A kérdésem, hogy van e valamilyen infótok, az nvidia nforce780a chipéről, illetve inkább az e köré épülő lapokról.
Terveimben egy ilyen chippel szerelt lap megvétele szerepel, de nem igazán látom, hogy ontanák a gyártók.Valami refi lap már létezik, mindenhol ezt találom: [nf780a lap]
Szívesen vennék bármiféle infót, amit tudtok az esetleges lapokról. Különösen kíváncsi lennék, mikor jön ki, ha kijön az abit, vagy a dfi ilyen lappal.
Előre is köszi!
-
Gyuri27
félisten
Konkrétan ez semmiféle jóindulattal nem tartozik a totyikhoz.
Ahol 0 ft van ez azért van, hogy az user ne döngesse a kapukat mert neki olyan kell. Tehát evidens, hogy az nem rendelhető, de volt/lesz.
A geil ára szerintem rendben van. Ha sokkal olcsóbbat tudsz (persze nem 1-2k) azt osztd meg velünk kérlek ne éljünk a sötétség homályában. pl máshol 4 giga bármi ennyi [link], [link], [link], [link], [link], [link] bár itt nem tudod mit is veszel.
Minden más jöhet priviben, ahogy a kultúr emberek szokták.
Úgy látom valami nem stimmel a kobakodban.B.U.É.K az egész totyiknak.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #6761 üzenetére
Ez örvendetes
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #6759 üzenetére
ramosztók
Az osztó a szorzóhoz van rendelve (mint látod).
Pl a 10-s szorzóhoz az 5-s osztó 800-n. 10x200=2000/5=400=ddr2 800. Ha húzod a procit marad az osztó 2500/5=500=1000MHz. Ha ez sok ramot osztod vissza 667-re ott az osztó 6 így 2500/6=416,67=833MHz. -
xardas
tag
válasz
diablo1984 #6757 üzenetére
Ram kiszámítása:
Ram osztó= CPUszorzó*200/ a beállított sebesség felével( tehát ddr800-nál 400).
Ram sebeeség= CPUszorzó*FSB/ramosztó > ekkor megkapod a valós órajelet, ha az effektív érdekelne akkor a kapott eredményt szorozd meg 2-vel. -
diablo1984
veterán
valaki megmondhatá nekem, hogy a procifreki és a memóriaosztó közötti összefüggés, annak függvényében változik, hogy ha 800, akkor cpu/5, ha 667/ akkor cpu/7 vagy ilyesmi? mert most beruháznék egy 3100-3200-at vivő prociba és érdekelne, hogy mennyin mennének akkor a ramjaim, mert nem akarom szétfeszelni őket....
tehát ha a gigabyton belövöm, a ramnak, hogy:
800-on cpu/6
667-en cpu/7
533-on cpu/8gy 3200-on a ramok 800on mennének?(persze visszaosztva 533-ra)
-
ftc
nagyúr
Exclusive SuPoX AF78T Ultra based on MCP78PV board appears on OCWorkbench
Gyuri khmmm...Biostar Ta690G-s tesztet linkelhetnéd sajátom
-
Mercutio_
félisten
Kis kikapcsolódás, én szénné röhögtem magam rajta
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #6741 üzenetére
Miért sz.rnak találod? 2 cikk is van róla
-
Gyuri27
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6732 üzenetére
Már megint félreértettél dolgokat..no mind1
.
-
diablo1984
veterán
áááá, a 64 biteseket hagyjuk a piccsába, az irodai gépekbe jó, játékra 0, azaz zéró a tudása! az alsó kategória legalja készül igy, 1500-as rammal nem párositják, mert minek!
amúgy amit mondani akartam, hogy azonos órajelekkel, azonos futószalagmennyiséggel és technológiával a 256bit ráver alaposan a 128 bitre, mert a 128 bites lassabb!(csak 2 egyforma nem sűrűn van, anno talán a 9500-as atiknál volt, hogy volt amelyik 128bites volt, a pro meg 256 bites, talán ott az összehasonlitás mérvadóbb lenne)!
na mind1, ne offoljuk szét a topicot, ti vegyétek a 64 bites ill 128 bites cussokat, nekem meg jó a 256bit-es is!
8800gt az 256 bites, de tény, hogy sávszélre egy 128 bitesnek is ott tud lenni, csak ahhoz az agyát szét kell, hogy pörögje! ahhoz meg olyan ramok kellenek, amik pörögnek is, azok meg nem az olcsó darabok(pl a ddr4 sem az) szóval megcsináljaák a 256bites vga-t, ddr3-as rammal) mondhatni olcsóbban, mint a 128 bites vga-t ddr4-es rammal! és sajna a 128 bites a középmezőznybe kerül, a 256-os meg a felső szegmensbe! ez igy volt mindig is, most is!
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6728 üzenetére
Azért pár dologgal nem vagy tisztában, amit ftc mondott sok igazság van benne. Megnézheted a g92-s 88gt-nél hogy alakulnak a memória sávszélességek, nemrég írtak róla a ph-n, ott vannak mellette a g80-asok is. Nem minden az, hogy 64/128/256 bites egy vga, az is ugyanannyira fontos, hogy milyen órajelen jár a ram. Egy 64 bites intvga különálló 1500mhz körüli rammal azért nem lenne rossz
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #6728 üzenetére
Első sorban nem a 128 bittel van a baj. Legyen rajtuk normális ram és elég feldolgozó egység. Ezeket a karikat 1280x-s felbontásra lővik be. Ami mondjuk sok embernek elég is.
Ha csak az előzeteseket nézzük akkor a 36xx széria laza 35%-t ver a 2600xt-re.
Tehát nem baj a 128 bit, de legyen rajta normális minőségű és mennyiségű ram (akár ddr4, 512-nyi mennyiségben). -
diablo1984
veterán
válasz
volvoguy #6726 üzenetére
pontos neve: GA-MA69G-S3H)
pci-os csati van rajta 2 db, de pci-e-esből 16x-osból 1, 4x-esből 1, 2x-esből 2 van rajta! nemtudom mivel akarod ezeket teletömni, de szerintem elégnek kell lennie mindenre! usb van alapból 4 darab rajta, és még 6db kivezethető beleőle, ez összesen 10db és mind 2.0-ás! a 7.1 jól műxik rajta és tisztán, szóval nem kell helyette hangkari sem, mert ez mondhatni tökéletes! firewire is van a lapon, alapból 1 kivezetve, de egy van az alaplapon is, tehát összesen 2db van rajta! -
diablo1984
veterán
válasz
Eagle16 #6725 üzenetére
izlések és pofonok! persze nem annyira a crysis-t kell nézni, hanem valami olyat mint a cod4! most mondhatnád, hogy a x800gto-n csúnyább a kép, mert sm2.0-ás, de szerintem meg nem csúnyább!a 8-as széria az nvidiánál kissé már fejlettebb technológia, de mig a gto 12k, a 8600-as meg duplájától is több! én inkábbb a hetes széria 128 biteseivel, vagy az X1xxx-es atik(tehát az gto-tol újjabb) 128 bites karikkal hasonlitanám össze! de ha már a 8600-at emlited, akkor annak ellenfele az x1950pro(de a pro is már nem mai darab és inkább a 7900gs sorozat ellenfele, de az is 256 bites).... nehéz hasonlitgatni igy a karikat, mert a 256 bitet csak akkor szokták a 128 bittel keverni, ha már régi és a csúcsból középkategória lesz, igy lesüllyed az új 128 bitesek szintjére! de akkor sem aslós kategória!
-
bnss
veterán
válasz
volvoguy #6726 üzenetére
Tuningra nagyon jó lap, emellett irodába is alkalmas. Van rajta 4 USB kivezetve és még egy kivezethető - ha jól emlékszem. Te tudod megmondani, hogy elég-e a két PCI-E sín számodra. Firewire olvasmány
-
volvoguy
addikt
azokat kértem, akiknek már elég rlégóta van iylen lapjuk(GAMA69-S3H), illetve sok tapasztalatuk van-e téren. szóval az oké hogy játékra kell, meg legyen jól tuningolható. de ugye szeretném hálkózatban használni, nyomtatgatni, usb-t is sokat használom, szal alapvető irodai feladatkra is jó? látom csak 2 pci-e csatlakozó van rajta...ez elég? mert más alaplapoko, amiket már korábban felsoroltam volt legalább 4..szal elég ez a 2? illetve hogy áll a 7.1es hangkimenettel? valamint több lapon is láttam oylat, hogy firewire csatoló, ami ezen nicns. mi ez a firewire tulajdonképpen, mert annyira nem értek hozzá?
-
Eagle16
addikt
válasz
diablo1984 #6721 üzenetére
Azt azért megnézném, melyik játékban tud többet egy X800 mint egy NV 8600...és érdekes módon hiába 128 bit, Crysis-on kívül minden játékban 2-4xAA-t simán bír. (pl. CoD4, Timeshift)
-
diablo1984
veterán
én 1440x900-ban használom, de nagyon jó! mutass már egy 64 bites karit, ami esetleg a kis "lassú" x800gto-t veri? mert bár ezen ddr3-as ramok vannak, de csak 1000-en hasit rajta! 128 bitesben ott a 7600gt, ott isit rajta a ddr3-as ram, 1600-on, ötszázakárhányon a mag, és egy nagy rakás szar, már majdnem csak videózásra jó, de pl a 7900gs, hasonló órajelekkel de 256 bitben(igaz pár futószalaggal több van benne) de a 7600gt sli-t elveri mint a rongyot! de csak hozzuk fel az öreg x800gto-t vele szemben az 1000-es ramjával! hát az is ad a picsájára bőven!256bites memória nem lassú, és azokat már nem tűzdelik ddr2 vagy ddr-el, valahol nagyon elnézhettél valamit! nem hiába megvan az ára, mert nem alsó kategória, épp ezért lassú ddr2-essel nem cseszik el!
-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #6721 üzenetére
Még jó,hogy eme vélekedésseddel magad vagy....
számold ki: lasabb ramok 256bites nyákkal vs gyorsabb ramok 128bites nyákkal....jéé árban olcsobb a második és a sávszél egyezik? Ugynaz mint 64bites..minek meg vacak...de senki se számol,hogy 64 bit GDDR3-s ramokkal 1,4Ghz-n vagy 128bit DDR2-s ramokkal fele anyni Mhz-n....az első megoldás olcsobb...Szted miérttalálnak ki ill. fejlestik a memoriasporolási algoritmusokat illetve technikákat?
Nagy felbontáshoz inkább nagy memoria kell...128bites kariakt nem 1600 s felette sokták használlni hanem inkább 1440x900 vagy 1024*768-ban
Min
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #6720 üzenetére
jaja, meg végre el kellene felejteni a 128bites vga-kat, mert mind 1 talicska ganyé! ha valaki akar valamit, akkor nem a pro, xt, gt végű vacakokat kell nézni a névben, hanem a tualjdonságoknál a 256 bitet! mert pöröghet valami 2ghz-n, ha 128 bites, akkor lassú mind a bűn, játékokban a látványjavitókat, a nagyobb felbontást meg a lassúság miatt sokmindent elfelejthet!bezzeg a 256 bites cuccok időtállóbbak, mint pl az x800gto, ami még most is elpicsázza tudásban ezeket az nv-s szarokat, nem teszprogikban(merthát ez nem sm3.0ás) hanem játékokban!
-
Gyuri27
félisten
válasz
volvoguy #6719 üzenetére
Jelent valamit. Egyrészt az amd chipes jobban bírja a tuningot. Másrészt hűvösebb. Harmadrészt ezzel is az amd-t támogatod nem az nvt.
Nem tudom mire mennyid van. Én egy geil black dragont 13k-ért meg reckiroznék. Ill a 8600gt nem a leg jobb kari és drága is. A hd3850 jobb választás lenne és nem sokkal drágább (és a gts-t is elpicsázza).
-
volvoguy
addikt
válasz
Oliverda #6718 üzenetére
igen ezt is néztem, de nekem ennél jobbnak tűnt az m56s...de amit te javasolsz, a gama69 miért jobb szted? jelent valamit az hogy az egyiknek nforce, a másiknak meg amd690es a chipsetje? vagy ez semmitsem jelent? játékoknál és tuningnál jobb az ma69? (már mások is emlitették egyébiránt)
-
volvoguy
addikt
üdv. most úíitgatom fel a gépem, és alapla téren nehézségekbe ütköztem. tervezem athlon 64 x2 4000+; 2x1gigaddr2 kingmax ram; gt8600 Vga; és az alaplap...??? nos..amit kinéztem, az gigabyte m56s-s3; msi k9n neof-v3; asus m2n; illetve abit an-m2...igazából nem a csatlakozók meg bővitőhelyek érdekelnek, hanem játék és tuning szempontjából melyik a jobb..én a gigabyte-ra voksolok, de nemtudom jól teszem-e...akinek vannak tapasztalatai segitsen egy kicsit, köszi
-
törölt tag
Erre sajnos csak azt tudom mondani, hogy álmodik a nyomor. Nincs esélye. Nagyon megdrágítaná a lapot, mind az alkatrészek ára, mind a bonyolultabb PCB miatt. Olyasmi megoldás lenne ésszerű, ami anno az i810-es lapok esetén is előfordult: PCI-E-be dugható VRAM modul (persze ott AGP-be ment a cucc).
-
bnss
veterán
válasz
diablo1984 #6706 üzenetére
Ezt megbeszéltük, tuningoljunk csak.
-
bnss
veterán
válasz
diablo1984 #6695 üzenetére
Szvsz az 1Mb és az 512Kb cache között igazából csak benchmarkokban mutatkozik meg a különbség.
-
Gyuri27
félisten
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #6701 üzenetére
mondjuk mondasz valamit, mert ebben a processzorba épitett memkezelő cuccos cpu/adott arányban kezeli a dolgokat, és az tényleg mind1 hogy éri el ezt, mondjuk 200x15-el, mint 250x12-vel! a vége 3k mindkettőnek! régi rendszerben volt másképp, csak még mostsem szoktam meg ezt a dolgot, ott az fsb volt az isten, ált az határozta meg a memória órajelét is! pl 300-as fbs-s barton hajtotta 400-on a ddr1-es memókat, persze ez függöt attól is, hogy milyen vas volt alatta....
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezért kell mellette böngészni is, a Firefox nem spórol a CPU-val.
diablo1984: Azért ez nem egészen így működik.
1. Ha azonos lenne a 2 CPU, mint steppingben, mind cache méretben, akkor AMD-nél édesmindegy melyik hogyan éri el az adott órajelet, Intelnél meg a szűkös QPB miatt még jobb is a kisebb, de húzott CPU. (szabadszorzó mellett pedig absz. nem lenne különbség egyik oldalon sem)
2. Azért ha féltucat tesztprogram nem talál hibát, és egyébként sem fagy semmi, akkor nem sokkal több az esély arra hogy hibázik a CPU, mintha nem tuningoltad volna. (attól hogy nem tuningolod még kötheted a rendszert egy sz@r tápra, ami egy rosszul szellőző házban forr békésen, sokkal nagyobb lenne a valószínűsége a hibának, hiába vernéd a melled hogy nincs tuningolva)
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplap eladó /Garanciás/
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest