Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
A napokban vettem egy Asus M4N78-AM alaplapot, ami egy GeForce8200 vga-t tartalmaz.
A kérdésem az volna, hogy ehelyett az integrált vga helyett érdemesebb-e használni egy régebbi Radeon X1300pro VGA-t, vagy ez az integrált grafikus mag az erősebb, és inkább a 8200-t használjam, amíg nem veszek egy új VGA-t? -
klepto
addikt
válasz
Gyuri27 #5818 üzenetére
Köszi a tippet, utánanézek, hogy beszerezhető-e készleten valahol.
Az AM2 coolerek többségében szabványrögzítésűek, vagy inkább univerzálisak?
Ezt azért kérdezem, hogy elkezdhetem-e összerakni a gépet, vagy inkább várjam-e meg a Cooler vásárlást? (nem akarom később szétszedni az egész gépet egy cooler csere miatt)
-
klepto
addikt
Nézd, mióta gépem van, nem vagyok a tuning híve. Nekem a stabilitás a legfontosabb, ha meg nem elég a sebesség, akkor procit cserélek.
A ramok az én régi ramjaim, ami helyett vettem magamnak 2x1024/800 Goodram-ot, és ez megmaradt. Amikor a Goodram-okat vettem, olyan piszok alacsony volt a memóriák ára, hogy nem akartam ezeket a ramokat elkótyavetyélni.
A lap pedig a legújabb nForce 7050/630 IGP-s lapocska. Az ATI képe nekem nem jön be, ezért akartam integrált VGA-ban is nVidia-t
Sajnos erről az IGP-ről még nem nagyon találtam infót, de a régi 6100, és a 6150/430 valóban sokkal lassabb volt az AMD690-nél, ezért azt semmiképpen nem vettem volna. Eredetileg a fentebb javasolt lapot akartam, de mivel ez az MSI hasonló áron volt, és szintén 3 év garival vettem, ezért esett rá a választásom. Remélem nem bánom meg -
klepto
addikt
Már a komplett gépecske megvan, csak szabadnapra várok, hogy a régi gépet elhozhassam, és a tápot áttehessem.
A gépem a következő lett:
A64 X2 400+, MSI K9NGM3-FIH, 2x512/667 Samsung ram, WD 160GB HDD, NEC Sata DVD/RW, és a régi gépből egy Chieftech táp.
Azt hiszem, mindent leírtam.
Ha szükséges lesz, később VGA is kerül bele, de egyelőre nem. -
klepto
addikt
Átlagos felhasználás, amihez a sima 2800+ már néha lassú volt, főleg több ablakos üzemmódban, illetve mióta valós idejű víruskereső van a gépen. Kvázi sok műveletnél előfordult már a csonttá fagyás. Ezért lesz a proci, és az egyéb nyalánkságok lecserélve. Pl. 2x256Mb ram helyett 2x512, de lap (a foglalat miatt), és a vinyó is cserélve lesz.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Mennyivel gyorsabb egy X2 4000+ (65nm) proci egy A64 S754 2800+ (120nm) procinál?
-
klepto
addikt
Hm. Köszi ezt a linket, a tanulság sajnálatos, amennyiben valósak a tesztek. A "régi" 6100, és a 6150-es IGP-k erősen gyengécskék, ezért azt talán nem kéne erőltetni...
Az új AMD csipszetekről tudnál valamit bővebben mondani? Kb. mikorra várhatók?
Időm az nincs, szeretném minél hamarabb elkövetni a cserét
Még egy kérdés: a VIA-nak, és a Sis-nek jól tudom, hogy nincs új generációs csipszete? Azok mennyire felejtősek manapság? -
klepto
addikt
Hm. Az ATI-val nem igazán vagyok kibékülve. Még videokártyában sem igazán tetszenek, valahogy az nVidia-t jobbnak látom. Persze tudom, ez egyéni ízlés kérdése. Olvasgattam a teszteket, ott valóban ez az IGP volt a jobb, de mi van az új 7025, ill. 0 7050-es nForce IGP-kel? A 6100+460 nForce-ot inkább az időállósága miatt kerülném, az azért egy régebbi széria...
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Kevés pénzből milyen alaplapot érdemes most venni integrált VGA-val, ami atom stabil, villámgyors, és még a következő generációs procikkal is kompatibilis?
Egyelőre a játék/grafikai képessége nem számít, mostanában 99%-ban JAVA, és online játékok futnak a gépen, viszont, pénzhiány miatt, egyelőre külső VGA nem kerülne a gépbe, csak az integrált lenne használva. -
klepto
addikt
válasz
ozirisz #3851 üzenetére
Természetesen nem jó, mivel az AM2 940 lápas procikat fogad, míg az S939 a nevéből adódóan 939 lábú. Igaz, 1-el kevesebb elvileg nem számítana, de van még pár apró eltérés, ami miatt nem kompatibilis. AM2 foglalatba kizárólag AM2-es proci rakható, S939-be pedig csak 939-es...
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Létezik már AM2+ alaplap?
Mennyire fix hír az, illetve van-e már olyan alaplap a piacon (vagy bármelyik gyártó oldalán), ami tutira kompatibilis lesz a K10-es procikkal?
Érdemes lehet most AMD-re váltani C2D-ről, vagy érdemesebb kivárni a K10 procik megjelenését?
És egy nem teljesen a topichoz kapcsolódó kérdés: mi van az ECS honlapjával? Már hetek, de talán hónapok óta nem tudom elérni...
Létezik még a cég -
klepto
addikt
válasz
Yushchenko #2767 üzenetére
Pusztán emócionális okokból
Az AMD közelebb áll a szívemhez, talán azért, mert ő volt az első procim... -
klepto
addikt
Sziasztok!
A rohamosan zuhanó ram árak miatt memória bővítésen gondolkozom.
Jelenleg C2D gépem van, de erősen fontolom, hogy visszatérek az AMD vonalra.
Azonban nagyon kedvező áron vannak az 1066-os ramok most a piacon, ezért afelé hajlok.
Ha megveszem, egy esetleges AMD váltás miatt mehetnek a levesbe, vagy képesek az AM2-es procik lekezelni az 1066-os memóriákat?
Ha AMD-re váltok, akkor kizárólag a 6000+, vagy ennél nagyobb proci jöhet szóba, ennek fényében teszem fel a kérdésem
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest