Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
AMD RS780 integrated chipset supports UVD, PCIe and DDR2/3 egy ilyen lapban nem volna rossz az a cl3.

-
Riverflow
csendes tag
Tudnátok ajánlani olyan alaplapot, amin van
- optikai hangkimenet
- vga
- dvi(Asus Pundit barebone PC-ben ilyen alaplap van, de külön nem találtam)
Előre is köszi!
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
e van

serito:

-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni a DDR2 667-es ramokat, DDR2 800-ra? Számottevő sebességnövekedés várható? Érdemes erre költeni?
Köszi. -
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nálam A8KB5

-
serito
senior tag
Hali!
Nem tudom már ki adott tippeket a beállításhoz de köszönöm neki!
Íme az [eredmény]!
THX -
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most 667-es Kingston-ból van ugyanennyi, 2 x 1 Gb. Ha ezek mennének 800 MHz körül, mondjuk CL4-ben, akkor boldog lennék.
Azt olvastam az általad linkelt tuning how-to-ban, hogy 2.2V-nál ne nagyon adjunk többet a mezei memóriáknak. Nálam is ennyi lesz a max.
-
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az X2 3600+ mellé teljesen ideális volt, integrált VGA-val, DVI kimenettel. Akkoriban nem kellett több.

Ok, értem. Cserélem, megígérem.

-
VaniliásRönk
nagyúr
Khm, nem mondom el mit gondolok arról a lapról, lehet banolnának érte.
Annál nem nehéz jobbat venni. 
Szerk.: Én ezt készséggel elhiszem, de pl. nálam a tuning olyan mint a levegő (hogy mást ne mondjak
), szóval nem szeretem az ilyen megoldásokat. (nem az int VGA-val van bajom
) -
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ASUS M2NPV-VM az alaplap, amivel küzdök. Osztót nem tudok állítani, csak "fixálni" a memória órajelet.
14x229-nél, egy fasza kis excel kalkulátor szerint 712-ön mennének a memóriák, 9-es osztóval. Ha visszavenném őket 533 MHz-re, akkor csak 582-n, 11-es osztóval.
Köszönöm a linket, mindjárt végigolvasom!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen lapod van most?
Az 5x229-es HT még nem vészes, "csak" 1145MHz, ennyit a legtöbb chipset elvisel, ált. 1200 környékén kezdik megadni magukat. A magfeszültségnek semmi köze a HT-hez.
(És ahogy Mercutio_ írja ezt is ki lehet zárni ha csökkented a szorzóját.)
A RAM-ot (667-re vagy 533-ra való) visszaosztással ki lehet zárni az instabilitás okai közül. 3200-as órajel mellett pont 800-on tudod hajtani a RAM-ot (bár ehhez csökkentened kell a szorzót 13-ra, mert 14-es szorzónál 7-es után 9-es a következő osztó), de mint már írtam ehhez egy normálisabb ASRock is bőven elég, sőt.
(Van egy olyan gyanúm hogy nem vagy egészen otthon AMD tuningban, ha nem tévedek olvasd el ezt
, egyébként meg nem szóltam.
) -
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Áááá, jó nekem a kis 3600+-os birsalmám is 
De ha már idetévedtem: Nincs arról valami infó, hogy Nv-s és ATI csipszetes lapok hőtermelése között mekkora az eltérés?
Átköltöztem egy Antec NSK1300-ba és az a gyanúm, hogy a HD2600 mellett az alaplapi csipszet a másik fő hőtermelő
Átalakítani nincs kedvem a házat, így a hőmennyiségcsökkentésen töröm a fejemet
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az a helyzet, hogy a jelenlegi lapban a CPU-nak nem tudsz feszkót állítani, csak FSB-t. Azt pedig, ha emeled, emelkedik a HT link sebessége is, ami gondolom véges. Ezért lehet 3200 MHz (alapfesz mellett) instabil. A memóriáknál sem túl fényes a helyzet, mert ott csak 0.1V-tal többet, tehát legfeljebb 1.9-et tudsz adni. Jó lenne legfeljebb 2.0V körül, felbordázva, 800 MHz körül járatni őket.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ilyen alaplapot akár 11k-ért is kapsz, erre egy ASRock is képes (ha jól sejtem ehhez a tuninghoz bőven elég +0.05V), az ASRock ALiveXFire-eSATA2 pl. a RAM-nak is tud adni 2.05V-ot, ez valószínűleg még (jobbfajta) Kingmax 800-aknak (A8KI5) is elég lenne a kitűzött 914MHz-hez... (CL4-ben!)
Szóval a tuning nem szempont. Mivel van Audigy-d, így a felszereltség sem meghatározó, a hangkari szokott lenni a legkényesebb pont. (ebben egyébként a GigaByte a legjobb, nem spórolják le az ALC889A-t az olcsóbb alaplapjaikról sem)
Innentől kezdve a döntésben a szimpátia az elsődleges szempont.
-
AtHoS
nagyúr
Csak azt hagytad ki, hogy tartasz az ATI chipsetektől. GA-MA69G-S3H tulajként annyit tudok ezzel kapcsolatban írni, hogy eleddig (kb. 4hónap) semmilyen egetrengető problémám nem volt az ATI chipsettel. 4400+ procim 3090MHz magasságába húzható értelmes fesz mellett, 800-as Adata memó 1000MHz-ig húzható (memó a korlát) ill. picit módosított chipset és clkgen hűtéssel egész tűrhető "FSB" is elérhető.
Háló, USB, winyók, Optikai meghajtó rendben működnek. Ami picit zavart az elején, hogy a CdDvdSpeed progi 2-5%-ig ellenőrzi csak az optikai meghajtóba rakott lemezt, majd ott megáll. DvdInfo viszont tökéletesen műlödik. -
engusz
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Csak csendben válaszolok: 3600+-os X2-m volt. Azt gondoltam, hogy mindenre elég lesz. Aztán kitaláltam, hogy kell egy komolyabb VGA, mert most már 10-12 játék összegyűlt, amivel az alaplapi (6150) videokártyámmal képtelenség lenne játszani. A 8600GT(S) és 8800GTS között vaciláltam, mikor bejelentették a 8800GT-t. A témát jól körüljárva kiderült, hogy bizony a 3600+ kevés lesz a kártya alá. Ezért lecseréltem egy 5600+-osra. De sajnos ezzel sem éri be a kártya. Az eredeti 2800 MHz-et 3000-3200-ra emelve látványos gyorsulás tapasztalható, bármelyik játékról legyen szó. Ezért szeretnék egy jobb alaplapot, amivel lehet tuningolni. Amivel a memóriákat is ki lehet hajtani.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem is kurblival megy

-
engusz
veterán
Gyuri27 és IRON STORM: Köszönöm! Egyelőre a Phenom annyira nem hoz lázba. Egy részről a 4 magos processzorokat egyelőre feleslegesnek tartom, más részről, ha már 40-60 körül procira kell költenem, akkor inkább megvárom az új C2D-ket és C2Q-okat. És akkor ahhoz komolyabb lap, stb... De ez még messze van. Csak most vettem meg az 5600+-om.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem álmodozom, van elképzelésem, azért vagyok itt, hogy csiszoljak rajta a segítségetekkel.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A hangkártya annyira nem mozgat meg, felőlem le is hagyhatnák a lapokról, mivel van egy Audigy-m. A tűzforró heat-pipe-ok pedig nem hiszem, hogy túltesznek a 90-95 fokos nForce 430-on. (Apró borda van rajta. Nem is apró, micro.)
Gondolkodom még és várok egy picit, hátha történik valami csoda alaplap fronton.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
MSI-vel már szívtam, abból köszönöm szépen, de soha többé.
Abitnál szétnéztem, de ott csak az AN9-et tartottam jó fajta lapnak. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
és tényleg baszki
Na akkor legalább tudunk végre hátrányt is mondani
-
Alvin_ti4200
félisten
M2N-E-vel én még a megjelenés napján találkoztam csak szeméylesen, de akkor egy rakás *@!* volt, amelyik RAM működött az M2N32-SLI Deluxe-ban, az nem működött az M2N-E-ben és fordítva, ótvar szar hangkártya mindkettőn (serceg, recseg azóta is, ahogy hallom a tulajoktól), tűzforró heatpipe-ok. M2R32-MVP sajnos nem járt nálam, de tesztek alapján elég jó deszka kéne, hogy legyen, ráadásul tuningos és nagyon szépen telepakolták.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha tuningolni akarsz, akkor a költséghatékony alaplapok közül azonnal kiesnek az ASUS és MSI alaplapok, GigaByte S3/S4-ek maradnak, meg Abitok. (Biostart itthon nem kapni, más meg hirtelen nem jut eszembe) Pl. meg lennék lepődve, ha az Abit AX78 25k felett startolna.
Alvin_ti4200: Csak ne lenne azon is AD SoundMax hangkari...

-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Értem, köszönöm. Az a helyzet, hogy elég szegényesek a tesztek, ha tuningról van szó. Én meg csak szőrözök, mert szeretném a lehető legjobb áron a lehető legnagyobb tudásút megvásárolni.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Asus M2R32-MVP vagy M2N-E? Nagyjából ugyanannyiba kerülnek. Nekem egy kicsit jobban húz a szívem az 570 Ultraért. Most is nForce (430/6150) van, elégedett vagyok, leszámítva a tuning opciókat.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
Úgy látom az én hozzászólásom tabu

Hátha ez már felkelti a figyelmedetSzerk: közben válaszoltál, visszaszívva

-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Az Asus M2R32-MVP szimpatikusabb, mint a GIGABYTE GA-MA69G-S3H, de még mindig félek egy picit az AMD chipsettől (de inkább a déli hídtól).
Hol lehetnek ezek az nFoce 590 SLI nyújtotta tuning beállításokhoz képest? Na meg egy nForce 570 Ultra lehet jobb/több tuningban, mint az AMD-s?
-
engusz
veterán
"...tuningos..."
Ez jó, meg szép, meg minden, de pl. az nForce 590 SLI-nél nagyon tetszettek a leírtak:
"...az M2N32-SLI Deluxe esetében a gyártó túltett minden eddigi próbálkozásán, annyi és olyan opcióval találkoztunk a BIOS-ban, amiről eddig még csak nem is hallottunk. Természetesen a processzor, a chipset és a memória túlhajtására szakosodott opciókon felül értjük mindezt. A túlhajtás főbb célpontjainak finomhangolását elősegítő opciók rendre nagy intervallumban és nagyon kis lépésközökben állíthatóak (CPU-feszültségnél 0,0125 V, memóriánál 0,025 V-os lépésekben). A memóriával kapcsolatos beállítások száma nagyjából 50 körül van, és külön állítható a chipset és a HyperTransport linkek (a CPU-északi híd és az északi híd-déli híd között) sebessége, feszültsége."
"Az M2N32-SLI Deluxe-szal 380 MHz-es FSB-t sikerült elérnünk, ami az eddigi Socket 939-es és AM2-es alaplapok között rekordnak számít (90 %-os tuning). Először elakadtunk 300 MHz-es órajelnél, de miután az NB-SB link sebességét 4x200-ra csökkentettük, sikerült az FSB-t egészen 380 MHz-ig emelni (3x-os HT-órajel mellett). Az NB-SB link sebességének további csökkentése már nem segített rajtunk, így kénytelenek voltunk a 380 MHz-cel beérni. Hogy ez az igen komoly eredmény az Asust dicséri, vagy annak köszönhető, hogy az nForce 590 SLI direkt jobban tuningolható, mint az olcsóbb chipsetek (hallottunk már ilyen pletykákat is), azt egyelőre nem tudjuk megmondani."
Jó lenne mindent kisajtolni a prociból és a memóriákból is.
-
bnss
veterán
Ha minden áron AM2-es lapot akarsz venni, akkor vegyél egy GIGABYTE GA-MA69G-S3H-at (tuningos, felszereltségében megfelelő átlag felhasználáshoz), aztán, ha már lesznek tesztek a 7xx-es lapokról és a piaci helyzet is javul, akkor érdemes beruházni egy tuningos, jól felszerelt AM2+-os lapra.

-
engusz
veterán
Létezik az Asus M2N32-SLI Deluxe Edition-höz hasonló tuning-tudású, de olcsóbb alaplap? Abit AN9 32X?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Épp ma került selejtezésre egy K7N420Pro, a CPU VRM moduljában az összes kondi felpúposodott, 1-2 ki is folyt, meg még pár kondi itt-ott megadta magát... MSI FTW!!!

-
diablo1984
veterán
jaja, pl: k7n2 delta-l
olcsó de tunningos volt! vagy a szép és egyszerű nevű k7n2 delta2 platinum alaplap.....az kb 25k-volt(csúcsmodell azon a foglalaton) mosott-főzött-takaíított és úgy vitte a tunnyingon hogy csak na, és támogatta a prociórajelvisszavevős, alacsonyfogyasztás-halk üzemmódot! erő és ész is egyben! az volt az igazi! azóta egy talicska sz*r az egész.... 
-
Interceptor
addikt
Hi!
Mikor jönnek az új nforce chipsettes új AMD procikat támogató lapok?Egyáltalán lesz még ilyen?

-
bnss
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Én a jelenről beszéltem, anno nem törődtem a tuninggal.

-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
jah akkoriban még a 20K alti alpokat is lehtett tuningolni most meg csa ka 40K felttieket
-
AtHoS
nagyúr
-
sulep
senior tag
Ez valami új proci lesz?
-
AtHoS
nagyúr
Már hivatalosan is támogatja a Gigabyte GA-MA69G-S3H a Phenom procikat
Sajnos a szükséges BIOS még nem került közkézre
-
-
csibor
addikt
Nézegettem a ECS A770M-A lapot,és már flopy cstit már nem is raknak rá?A végén még kidobhatom a flopy-t.
-
Enton
addikt
Szerintem egy MSI K9a2 CF-f el jobban jarnal de akkor ahoz kene ddr2 memo(ami most iszonyat olcso)!De a lap sem valami draga a maga 20k koruli araval!Ha tudsz meg egy kicsit varni h mit is alkot tesztekben es utana meg tetszik akkor erdemes vetel!
Ja es a Phenomtamogatas sem utolso!
-
RazoR_45
tag
Haveromnak van egy 6400+-os BLACK EDITION-ös procija és valami miatta büdös életben nem akarja elfogadni az lapalp pedig AM2-es és vadonatúj FoxConn tudnátok valami tancásot adni??

Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futárcégek
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ohh 

, de egész jó, és baromi olcsón hozzá lehet jutni, 2x1GB 800-as 9k... 

)
Áááá, jó nekem a kis 3600+-os birsalmám is 

ez igazán dícséretes