- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
commanDOS #7296 üzenetére
ez olyan, hogy akinek intel van lenézi az amd-seket, nvidia, ati is hasonló!én lúzer tipus vagyok de ati párti, nem kell c2d és nv 8800gt, inkább amd+3870-es, bár sirni tudnék, hogy mennyire elmaradok az inteles talicskáktól, de ez van!
visszatérve, nvidiás lapom volt, kb olyan jó mint most az ati-s, csak az ati-snak a drivere jobb, igaz pl a crysis-nél eléggé kapkod az ati, hogy egy hibátlan drivert kitoljon, de kapkodásból jön a hotfix, stb-stb, nvidia hiba szagú....
sokmindenki van itt aki nvidiáról atira cserélt és nem bánta meg, én sem!
csak ajánlani tudom, bár az nvidia sem rossz választás!
Gyuri27: ha te is plkatformot váltottál volna egy jetway lapra alapozva és szivtál volna mint a torkos, akkor te is velem eggyütt szidnád! anno ha abitot vettem volna intel fronton, akkor most lehet c2d lenne a gépem, de jetway-em volt, nagyon-de-nagyon, sőt annál is jobban ganyé minőségű lap, csak a slotok szinével voltam megelégedve, a teljesitményével egyáltalán(még alapon sem ment hibátlanul, ha a memória időzitéseit gyári beállitásokra lőttem be, csak sipolt), meg olyan hülyeség, hogy 2 pcie 16x-es sin és sem cf sem sli támogatás, mekkora baromság!szóval jetway fúj [hányóssmily ami teljesen elzöldül és jetway szinűt rókázik]
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #7298 üzenetére
tudtam, hogy jössz
-
-
commanDOS
senior tag
Heló
Ha nemvok még unalmas, akkor kérhetnék néhány a nforce 570/590 chipsetes lapot is?
Nem lenne rossz az a am2+-os MSI ,de nem akarok Pestről rendelni (Másik topicban kifejtettem, h miért nem...) itt pedig senki nemtud szerezni.
MSI K9N-ről mi a véleményetek?
vagy Abit KN9? Vgay bármi más ezzel a chipsettel?
Hátha valamelyiket az eddig ajánlottak közül be is tudom szerezni errefele -
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
válasz
diablo1984 #7285 üzenetére
start menüből indithato volt amikor utljára MSI lapom volt...
amugy jobb helyekn ár biosban van a flashelő..
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #7280 üzenetére
nem tudom már, nem emléxek, socket a óta nem volt msi-m, gigám meg ezelőtt talán p3-as korban(igaz átmenetileg 754-es is, de az csak átutazott)! volt még p3 tomato
, asus>asus>msi>asus>abit>gigabyte! mint látod asust komálom, de az asus nem volt abit verő kiadásban, az abit meg 4 memóval nem működött>csere gigára és jó!
vissza a témához nem emléxem, flesssseltem msi-n is, win alól soha, de asszem volt valami hot-key kombináció, amire előhozta a progit!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
diablo1984 #7268 üzenetére
Ilyenről nem tudok, amire te gondolsz szerintem az a CTRL+HOME, de az crash esetén a lap megmentése.
Létezik a LiveUpdate nevezetű program, ami letölti nem csak a BIOS-t, hanem a drivereket is igény szerint, de van vele egy apróbb gond: csak 32bites OP rendszer alatt működik.
Antimatrix:
Örülök, én is inkább DOS-ból szeretek, az a tuti. -
Televan74
nagyúr
Kösz a gyors és megnyugtató választ!!!
-
Televan74
nagyúr
Sziasztok!
A problémám a következő :
A AMD Bisbane magos X2 4200+ proci mellé szeretnék tenni DDR2 1066 memot.
Az alaplap egy Gigabyte MA790FX-DS4.A proci fog működni a memóriával?
Mert ez a proci csak átmeneti és majd később szeretnék Phenom -ot venni .
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv. T.
-
Antimatrix
senior tag
válasz
TomBoy1986 #7263 üzenetére
Köszi
- még1x
sikerült -
Antimatrix
senior tag
válasz
Köszi
kiprobálom
nekem 1db rendszerinditó lemezen volt a inditólemez + a "programot" is arra raktam és így nem sikerült
20 perc mulva irok is hogy sikerült-e 2 FD-vel -
ftc
nagyúr
AMD RS780 scores 53fps in DOOM 3 while RS690 scored 30.6fps
In our ongoing quest, we tested a X2 5000+ running on both a RS690 and RS780 mainboard.
Doom3 was used to test the integrated performance of the GPU. We set the game to run in 640x480 medium quality. With the 1 yr old RS690 (AMD 690G), it scored 30.6 fps. With the new RS780 chipset, it scored 55.3 fps. That is a 80% improvement or 1.8x faster over the old AMD 690G.ATI UVD in AMD RS780 requires ~ 10% cpu utiliastion to decode VC-1
If you have been looking around for a mATX board that can do decoding of your HD-DVD or Blu-Ray. It seems that the AMD RS780 is the way to go In our ongoing test, we took two VC-1 titles (HDDVD) and play it back using PowerDVD.
To our surprise, the average CPU utilisation is around 9% for the HD HQV benchmark disc title 1 and around 15% for The Bourne Identiy, both HD DVD. In the past, only high end graphics cards are able to do that. This is the first time I see an integrated graphics chipset being able to deliver such low CPU utilisation decoding HD-DVDs. Most importantly, the North bridge remains cool to touch!
Stay tuned to OCWorkbench for our full review of the RS780 using the Jetway PA78GT3 mainboard. -
ftc
nagyúr
AMD RS780 is 261% faster than AMD 690G in 3Dmark06
Today, AMD announces the AMD RS780 chipset in China. We have got hold of a unit and doing a review of it. At the mean time, we have discovered amazing benchmark results.
Using an AMD ATHLONX2 5000+, 2GB DDR2-800 Corsair memory. We test run 3Dmark05, 3Dmark06 and FEAR under VISTA Ultimate using the integrated graphics on a 690G board and RS780 board.
Here are the results :
3DMARK05 @690G=1105, @RS780=2495
Vista Experience Index @690G=3.1, @RS780=3.5
FEAR DEMO @690=15FPS, @RS780=29FPS
3DMARK 06 @690G : score=321, SM2:147, HDR/SM3=0, CPU score = 1860
3DMARK 06 @RS780: Score=1162, SM2:380, HDR/SM3=441, CPU score 1869
In terms of 3D graphics performance, AMD RS780 is 2x faster than AMD 690G. In 3Dmark06, the difference is shocking, 1162 vs 321. That is 3.6X difference.
Stay tuned for our review.Kezd bejönni
FEAR aaltt duplázodott a telejsitmény...ide egyet neekm is
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7266 üzenetére
win alól lehet flesselni, de pl tuningbiosokal csak dossal lehet feltenni
-
diablo1984
veterán
válasz
jah, de az msi-nek nincs saját beépitett flash-elője? mert még a socketA-ból mintha az rémlene, de régen volt már, lehet keverem....
-
commanDOS
senior tag
válasz
TomBoy1986 #7233 üzenetére
MSI oldalán megnéztem ezt a lapot és ha szerintetek valóban tutibb ez a chipset, mint az NF-ok, akkor nagyon zsír, mert mindent tud, ami nekem kell.
COM port ritka, de így tudnám használni a távirányítót is a géphez
Nem lesz egyszerű szerezni sz.tem. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Antimatrix #7262 üzenetére
Kell egy Win 9x/ME-s rendszerlemez, amiről elindítod a gépet, s kell egy másik, amire csak a flashprogit és a BIOS-t másolod.
Na ekkor elindítod a gépet lemezről, majd miután végzett kicseréled a lemezt, s beírod egy space-szel elválasztva a flashprogi nevét és utána a BIOS nevét (immáron kiterjesztéssel)
PL.:
afud408 A7250NMS.390 eztán ENTERAmennyiben normally ért véget, úgy újraindíthatod, ellentkező esetben RE
-
Antimatrix
senior tag
Sziasztok kéne 1 kis segítség AMI bios ügyben
a srácnak van MSI K9NU Neo alaplapja
beletettem X2 4000+ Brisalmát és csak F1 megy tovább de akkor működik
leszedtem az MSI oldalról a 1.7 BIOS-tami AFUDOS és paraméterezni kellene de kiprobáltam / kapcsolóval is csak a "bad command or..." jön elő és semmit nem tesz
Az lenne a kérésem hogy lehetne megoldani 1.44MB Floopyról a dolgot
mert a honalp C:/test emleget
de itt meg nem látja a C meghajtót ilyen "állapotában" -
törölt tag
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7259 üzenetére
a bios nem kompatibilis szal minimális változtatás volt
de amúgy valóban ez lehet, bár így is msi a legolcsóbb 4 pci-e témában -
HERR Z
veterán
most nézem hogy msi kiadja a k9a2 platinumot faukettő ként is....elsőre difi a promise sata vezérlő hiánya, ebből kifolyólag -sas és esata hátul
vagy lehet olyan szupcsi lap, hogy máris javítani kell -
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #7255 üzenetére
Semmi gond, egy kocka sör és megegyeztünk.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7252 üzenetére
Nem leszek gonosz, nem leszek gonosz, nem leszek...
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #7252 üzenetére
Gondolom arra értette, hogy a MSI K9A2 CF nem CF-X ready (itt jött szóba a CF-X).
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7243 üzenetére
héló, keverjük a szezont a fazonnal
-a 400mhz a platinum
-crossfire x = 4 vga, ha te a cf-en látsz ennyi vga csatit akkor küldjé egy hubble optikát a szemem elé -
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #7239 üzenetére
Lesz egy kis időm, elolvasom.
Tuningolhatóság elég sok PH-es júzernek fontos, nem az alapjáratra kíváncsiak.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #7248 üzenetére
Hja, ez már 55nm-es technológia...
Most legalább egy Freezer64-et v. hasonlót kéne szereznem, de nem az itteni 7500Ft-os áron, hogy forralásmentesen meglegyen 3,4GHz. Most megnézem 3D06-ot 3,3-on, dob-e a 3D pontokon, vagy már megvan a VGA limit. Tesztek lassan készülnek, kerülnek majd fel a tesztoldalamra, mindenképpen szólok. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7245 üzenetére
Én meg 4k-ért passzoltam le havernak a 3000+-omat, egy évvel korábban 18k-t csengettem ki érte, annyit buktam rajta amennyibe az új CPU-m került, ez van.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #7245 üzenetére
Grat a 3,2-höz!
Tudod, mire volt még jó VGA-t cserélnem? A procim 1,4V +10%-on izzadott ki 3,3GHz-et az 1950XT-vel, most 1,4 +3,3%-on 3,35 GHz volt, szóval kinéz neki a 3,4GHz, csak hűtőt kell vennem rá, mert a gyári 3,3 körül megadja magát.
Extra profit.
Lehet, nálad is van még tuningpotenciál... -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7244 üzenetére
"Őőő, direkt kértél antituning procit a boltban?"
És miután megajándékoztam magam vele a következő héten 5K-t esett az ára. Alienben vettem tavaly január elején. Amikor megláttam picit morcos lettem
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7243 üzenetére
Sempron 3000+ széthajtásáról nesánál érdeklődj.
(jól mentek a 90-es Sempik, 8x300 alapfeszen általános)
Őőő, direkt kértél antituning procit a boltban?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7242 üzenetére
"400MHz mindjárt jobban hangzik."
Elhiszem, nekem is jobban hangzik, csak hát semmit sem profitálunk belőle. Az intelesek szenvednek, hogy már 500MHz-et kell vinnie a lapnak stabilan, míg nálunk... ha egy lap tud 300-as alapórajelet, akkor az bőven elegendő minden CPU-hoz (kivéve LE-1150 és hasonlók, amikhez a 8x szorzó mellett valszeg több is kell(het)).
"Egy idő után mindig visszállok minimálfeszes tuningra..."
Előző CPU-mal megnéztem, hogy ez mit is jelent, hát el is jutottam a kemény 2270-2280MHz-ig a 2200-ról, mert az után már nem volt stabilMásik fantasztikus dolog pedig, hogy 2600MHz-hez 1.5V kell neki
És ekkor nem fut le a Cinebench R10-nek a multiCPU-s tesztje, mert túlmelegszik a Thermaltake TMG A2-vel -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7241 üzenetére
2.03-2.05V azért már elég, azzal lehet ügyeskedni, pl. az AMD 480-as lapjuk is annyit tud.
Egy idő után mindig visszállok minimálfeszes tuningra, persze zavarna ha nem tudném hol a rendszer vége (ezért nem veszek ASRockot), de ha racionálisan gondolkodnék bőven megfelelne egy ilyen lap.
400MHz mindjárt jobban hangzik.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7240 üzenetére
A 4Core-ban 2.03V-ot adhattam nekik. (low=1.8, normal=1.9, high=2.03)
Valaki írt a gyártónak, s ők reagálták ezt. Viszont ez sem sok, természetesen.De a CPU sincs kisegítve azzal a +0.05V-vel. Abban az enyém sem menne 3.2-t, hanem csak 2.7-et...
"Igaz hogy a 290MHz ált. elég (főleg 22k-s 5000+ BE mellett
), de 790X-től kicsit soványka."
Herrz írta a topicjában, hogy volt olyan hely, ahol 400MHz-et olvasott. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7237 üzenetére
Nem túl sok, de ált. elég, a procim +0.05V-tal megy 2750MHz-et (a 3000+ is +0.05V-tal ment 2700-at, többet meg szétfeszelve sem bírt stabilan), 2800 felett már 1.35V kéne neki, 2900 felett meg 2V-on LN2-vel sem lenne stabil szerintem.
Ami szerintem nagyobb gond az ASRockok többségénél, az az ANUS-tól örökölt 1.95V-os max. RAM-fesz, na az (főleg Geil RAM-okkal) okozhat kellemetlen perceket. (esetleg órákat, kinek meddig tart megemészteni)
TomBoy1986: Igaz hogy a 290MHz ált. elég (főleg 22k-s 5000+ BE mellett
), de 790X-től kicsit soványka.
-
TomBoy1986
veterán
Nem csak általam: Bit-tech.net
Csak a tuningeredményt linkeltem, de a többit úgyis megtaláljátok.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #7237 üzenetére
Viszont a linkelt Giga lapról még szinte semmi tapasztalatot nem olvastam - igaz, ez az én lustaságomnak is betudható - egy tesztre azrét várnék az AM2+-os lapokkal. MSI le van tesztelve, tudom.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
commanDOS #7234 üzenetére
A Giga lapja is biztos jó, csak akkor le kell mondani a CF-ről. Meg némileg olcsóbb is - párszáz forint.
Nekem a 2. MSI lapom, s egyikkel sem volt semmi gond. Arra kell figyelni hogy az olcsó lapjaival nem lehet tuningolni, ennyi.
Mercutio:
Igen, de ASRock-kal legjobb tudomásom szerint +0.05V a maximális túlfeszültség. Na az meg... finoman szólva nem túl sok. -
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #7208 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy Voltmod-ot csinált, feszemelést meg a biosban a "viszonylag hozzáértő felhasználó" is szokott, ha nem tévedek
-
bnss
veterán
válasz
commanDOS #7234 üzenetére
SATA2 visszafelé kompatibilis. Giga alaplap
.
-
commanDOS
senior tag
válasz
TomBoy1986 #7233 üzenetére
Nem, nem szükséges az integrált VGA.
MSI..hm. Sose volt még MSI lapom, Asus-ok voltak eddig
Bár szemezgettem egy hasonlóval, csak elég sok negatív hangot hallottam velük kapcsolatban, bár asus-t is szidják, nekem meg azokkal nem volt gáz
SATA2 csatira a sima SATA vinya ha jól sejtem nem frankó... -
TomBoy1986
veterán
válasz
commanDOS #7227 üzenetére
Ha szólhatok kicsit haza...
MSI K9A2 CF - 20.5K
Nem emlékszem, hogy mi volt pontosan az elvárásod, de megosztom eddigi tapasztalataimat, s hogy miért jó választás:
- stabil
- jól tuningolható
- AM2+
- CF-X Ready
- PCI-E 2.0
- van még IDE rajta
- tudásához képest szvsz. olcsó - látva hogy ASUSból mit adnak pl. ennyiért (gondolok itt az M3A-ra)Ha int. VGA is kell, akkor term. nem szóltam
VaniliásRönk:
Nem érdekli őket túlzottan. De az nagyon vicces, amikor hirtelen 1mp alatt 20°C-t növekszik a Core hőmérséklet, míg ugye a CPU szépen fokozatosan... -
ftc
nagyúr
AMD RS780 VS NVIDIA MCP78! Benchmarks Leaked
int memoria mennyit dob rajta...
-
commanDOS
senior tag
Láttam már párat mostanában, egy pár olcsó Asus lap is AM2+ támogatásos, ASUS oldalán van is egy lista, de ezek többsége alsó kat. lap....
Az am2+ speckóival kb tisztában vagyok, csak nem látom azt a plusszt, ami miatt nekem annyira kellene. Legalábbis egyelőre...
nemtom... -
commanDOS
senior tag
Heló!
Bon3ss javasolt egy lapot, arra a kérdésemre, miszerint a maximum 18, esetleg 20k-ért szeretnék AM2-es lapot venni. Ha nem probléma még várnék pár javaslatot, szeretnék több lábon állni, ugyanis nem biztos, hogy éppen beszerezhető az adott típus, stb.
Köszi!
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7223 üzenetére
Biostaron 2db leddel odlaották meg...
amúgy hibakodokat szoktak vele kiirtani,hogy tudd what is wrong
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #7223 üzenetére
Talán a BIOS aktuális helyzetét hivatott mutatni? Ezekre gondolok, a lap alja felé
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7220 üzenetére
Én a mag hőmérsékletét nem szoktam nézni, mert számomra hiteltelen, hogy terhelés nélkül 9, terheléssel meg 45°C van egy 20°C-os szobában
Helyette inkább azt, ami a CPU hőmérséklete. Na az CnQ nélkül 1000RPM-en 25°C körül van. Hiába a 65nm...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7220 üzenetére
Hm kikéne probállni mit is tud enyém is...csak gyári hütő
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen. Kis kazán, ha fázok csak megfeszelem és ráeresztek egy Prime95-öt.
TomBoy1986: Sajnos nem, legalábbis az egymagos procira egész hihető értékeket mért annó (90-esekkel nem szokott gond lenni), idle-ben ez is 30°C (a 3000+ 27-28°C volt), max-ra húzva terhelés alatt a maghőmérsékletek pár fokkal alacsonyabbak, 60-62°C.
-
ftc
nagyúr
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7216 üzenetére
F2 windsor mag?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7216 üzenetére
Akkor remélem jócskán félremér
Ez már jól mér - szerencsére. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7215 üzenetére
Igen, úgy tudom 4200+-ból jelenleg nincs is más. Azért ha kap egy kis feszt nagyon durván melegszik, 2800@1.325V-on terhelve már átlépi a 65°C-t az alaplapi szenzor szerint.
A sima Athlon 64 is maximálisan kiszolgálta 2700MHz-en, tulajdonképpen feleslegesen vettem. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7211 üzenetére
F2-es az EE-d? Viszont gondolom ugyanúgy alig melegszik mint az enyém.
De a 2600XT-t tökéletesen kiszolgálja, az tuti
Antikomcsi:
Szavadon foglak... tessék szorgalmasan lottózni
Viszont cserébe, ha én nyerek akkor te is kapsz valami hasonlót -
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #7210 üzenetére
Jó-jó, megelőztél egy core2-t........... De az meg, mi az????????
Ha nyerek a lottón, kapsz tőlem egy olyan vizzel hűtő házat, meg 2 olyan 3870-et amikre 2 gpu-t bütyköltek fel, hogy jobban kiélhesdd magad, és hozdd nekünk az eredményeket.
-
antikomcsi
veterán
válasz
butcher eu #7212 üzenetére
Szia!
Nem azt mondom, hogy nállad is ez van, de nekem akkor voltak ilyen hibák, hogy még míg a sárga csík menne
, a fileok másolásakor, amikor nem volt jó az adat átvitel. Én is piszkáltam a memókat, egyiket ki is vettem, de nem lett jobb, a problémát az optikai egység cseréje oldotta meg. Egy másik dvd olvasót tettem bele, azzal elsőre felmásolta, és telepítette a fileokat. Előszőr csak szallagkábelt cseréltem, de az újjal is csinálta.
-
butcher eu
senior tag
Szia Mindenkinek.
Lenne egy nagy gondom. Az alábbi konfigom van, twgnap raktam össze úgy, hogy még rajta volt az előző XP.
Azzal működött, de úgy gondoltam, hogy az új konfighoz, új rendszert teszek fel.
Próbáltem 2 fajta xp-t és 2 vistát. Mindegyikkel ugyan az a problémám, a telepítési fájlok másolása közben hiba lépett fel, vagy indítsam újra a telepítést, vagy hagyjam ki azt a fájlt.Valaki segítsen nekem mert nam tom mi a baja. Próbáltam mememória feszeket állítani próbáltam csak 1 rammal, de az sem. Please help
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7210 üzenetére
Victory!
Naja, az enyém is megkapta az 1.55V-ot (meg az 1.25V-os HT, 2.5@2.6V-os I/O feszt
), de akkor se indult 3GHz-en, most 2600-on megy alapfeszen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #7209 üzenetére
Ezzel végeztem vele. Innentől alapfeszültséges tuning megy.
Minden konfig életének elején nálam ezt kapja
Meg most jó hideg van, úgyhogy azért sikerült lefuttatni a teszteket. De megvertem egy 3GHz-es Core2-t -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7208 üzenetére
Ne feszeld tovább, ez már nagyon meredek, hosszabb távon garantáltan sírba teszi a procit...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Mercutio_ #7206 üzenetére
Akkor gondolom az pontosabb, hogy egy viszonylag hozzáértő felhasználó számára is a maximális tuning annyi, amennyit feszemelés nélkül el lehet érni az adott CPU-val.
Hogy valaki éppen hogyan forrasztgatja össze-vissza az alaplapját az az ő dolga. Attól még más ezt nem fogja csinálni
To all:
Meg van a 3200MHz -
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #7202 üzenetére
Erről a "nem tuningolhatóak a asrock lapok" témáról BlueAthlon-al cserélj eszmét, szerintem pillanatok alatt tudna cáfolni mind amd mind intel platformon, igaz ő szerintem még az udvaron a bodrin is feszt emel, és biost hackel
VR: A hybridhez nem tudtam, hogy dx10.1 funkciók is kellenek, ennyire nem ástam bele magam, csak az ütötte meg a fülem, hogy "le van benne tiltva", ezt meg ált. olyan dologra szokás írni, ami benne van a HW-ban, csak...
-
ftc
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7204 üzenetére
K7-s időkig...azt K8 nem sok midnen fejlesztés..mert uyge déli hid 150 éves s mai kornak nem megfellő...s beszüntetik a gyártást s fejlesztést is
SIS lapoakt akarok!
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #7202 üzenetére
egy szóval se mondtam hogy az asrock nem alsókategóriás lap, még az a szerencse hogy az, fentebb már ánusszal versenyezne -ami öngól lenne
-vga +mem 4coredual....jah hogy nem egy kihalt VIA chipset van rajta.....?Sztem ez nem csak a lap hibája
modern chipset = asus olcsó
extra vezérlő van
tuning = ebbe a kategóriába ez nem szempont -
TomBoy1986
veterán
Én kedvelem az ASRock lapokat, de a jelen körülmények között alsókategóriásak. Nekem is volt egy db, s nagyon meg voltam vele elégedve, miután kiölték belőle az energiatakarékosságot még stabil is volt.
Viszont elég sok VGA és MEM kompatibilitási hibája van - legalábbis a 4CoreDual-VSTA sorozat válogatós, bár erre is találtak megoldást (csökkentett órajelek).
Ált. az extra vezérlők, modern chipsetek hiányoznak a palettáról, s természetesen a túlhajtás. De nem is arra lettek tervezve. Ismétlem, hogy nem leszólni akarom, de nem sorolnám a középategóriába a lapjaikat. A CPU támogatásuk, pedig tényleg elismerésre méltó, hisz a "nagyobb" gyártók már rég el is felejtették az RD480-at, amivel ők Phenomot üzemeltetnek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Megreformálná a PC-s kézikonzolok SSD-jét a Biwin
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- Thermalright Hyper Vision 360 UB ARGB White AIO vízhűtés eladó!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest