Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Boeing 737 #1424 üzenetére

A VC-25A 70 fő szállítására van kialakítva. A max kapacitás 102 fő személyzettel együtt. [link]

És hol fog leszállni és hol szolgálják ki? Egyébként az index-ről csak azt tudom mondani, amit Moonman anno: ''Indexet ne olvass, mert lelkisérült leszel!''

Forradalmat meg nem tudom mitől jelentene.

A Malév esetén semmi értelme nincs egy ekkora gépnek, a 767-esekre is alig van utas.

tompi03: 1 hajtóművel legfeljebb üresen, minimális üzemanyaggal képes felszállni. Ahhoz viszont kellene vagy 6-7km hosszú kifutó, olyan meg az Edwards-on kívül nem igen van sehol. Nem árt tudni, hogy az A380 tolóerő:tömeg aránya 0,2268, a B747-400-é 0,2831, a leggyengébb 747-200B-é 0,252. Ergo ha az A380 képes rá, akkor a 747-is, sőt. Arra nem hivatkozhatsz, hogy nincs elég erős hajtómű, a B777-en kezdetektől fogva erősebb hajtóművek vannak, mint az A380-on lesz! A leggyengébbek is 10%-kkal (Trent877, PW4077, GE90-77B) erősebbek voltak, a legerősebb viszont 60%-kkal (GE90-115B)!

Az MS-nek mi köze van ahhoz, hogy az Airbus programozói képtelenek egy normális sw-t írni? Ha nem vagyok elégedett egy játékkal, akkor az MS-t kell basztatnom, mert az Ő OS-ére van írva? Lófaszt, a konkrét sw gyártóját.

Ha érdekel, a B747 tényleges tervezése 1966-ban kezdődött (az elképzelések először 1963-ban vetődtek fel, az igazgatótanács a fent említett időpontban bólintott rá [link]), első repülése 1969. február 9-én volt. 1971-ben leszállították a 165-et, azaz három év alatt többet, mint az A380 teljes rendelésállománya. A tervezés már közel 17-éve zajlik, át még egy gépet sem adtak, az utolsót a jelenleg megrendeltekből 2013-ban tervezik átadni (hogy tényleg sikerül-e az kérdés). Szóval elterjedés szempontjából 17 év elmaradásban van a legoptimistább gyári vállalás szerint is (5 év a B747 és 23(!) és az A380 esetén).

A különbség oka egyszerű: a B747-re volt igény, erre nincs a légiközlekedés szempontjából. Van még más érdekesség is: a Boeing a tervezést egy légitársaság (Pan-AM) igényei alapján és velük együttműködve végezte. Az Airbus közölte a légitársaságokkal, hogy fejleszt egy ilyen gépet, ami olyan lesz, amilyet a gyár akar, a légitársaságok véleményére egyáltalán nem volt kíváncsi (mint az A350 esetében sem).

A minimális repülési sebesség nem tömeg, hanem aerodinamikai kialakítás és tolóerő kérdése. A B747-400ER leszállósebessége 200km/h.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés