Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) bambano válasza Moleman (#9847) üzenetére


bambano
titán

az egyik ügyfelemnél 21 éve dolgozom :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#9852) bambano


bambano
titán

gyáááááááááááá, mi van itt...
iponnál előző generációs asus szerverre 115 ezer forint árengedmény...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#9853) hcl válasza Moleman (#9849) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ne érezd. Baromi macera melóhelyet váltani, én is akkor teszem, ha muszáj. (Meg ha van hova...)

@BiP : Az egyiknek annyit, amennyiért itt marad, a másiknak annyit, amennyiért idejön :D Lábbal kell szavazni.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9854) Intelligencs válasza BiP (#9848) üzenetére

Sajnos ez ilyen. Az utcáról beesőnek kénytelen a HR piaci fizetést adni, különben nem megy oda a munkavállaló. Ha valami hiányszakmáról van szó, akkor akár többet is fizetnek, nehogy a konkurenciához menjen. Aki viszont már a cégnél dolgozik évek óta, annak általában éppen csak emelgetik a fizetését, ami - főleg ha már évek óta ott van - szinte mindig elmarad azokétól, akik épp akkor mentek a céghez.

Persze ha mondjuk egy 20 éve ott lévő szakértő el akar menni, és a főnökei riadóztatják a HR-t, hogy ezt az embert muszáj megtartani, akkor akár képesek megduplázni a fizetését, amivel persze nem csinálnak semmi extrát, pusztán piaci szintre korrigálják. (Mivel az új helyen is annyit kapott volna.)

Fentiek miatt én 3-4 évente munkahelyet váltok még akkor is, ha nagyon jól érzem magam egy helyen. Utálom ezt csinálni, de muszáj. Nem csak a fizetés miatt, hanem a fejlődés miatt is. Pedig tényleg utálok munkahelyet váltani, új emberek, új környezet, megint be kell bizonyítanod, hogy nem vagy teljesen hülye, stb. Szerencsére én általában könnyen megtalálom a hangot az emberekkel, az eddigi több mint 20 év munkatapasztalatom során talán egy helyen utáltam az embereket meg a hangulatot. Onnét el is jöttem 1 év után.

The Amiga, Born a Champion

(#9855) GEIL válasza Intelligencs (#9854) üzenetére


GEIL
addikt

Amit gusztustalannak tartok, hogy a 10 éve ott dolgozó ugyanannyit keres (vagy alig többet) azonos pozicióban.....mint egy pályakezdő vagy teljesen új munkaerő.
Ha pedig az új dolgozó még többet is kap és ráadásul a te helyedre neked kell még betanítani, na az már hányinger. De van rá mód, hogy "nélkülözhetetlenné" tegyük magunkat.....nemkell se zsarolás, se semmi komoly.......elég 1-3 nap szabi amikor meleg a pite.....ha pedig otthonról még belenyúlsz itt-ott az új kollega ( utód) melójába....az fincsi tud lenni.
egyből lesz alkudozási alap.....és nini, egyből jön a több fizu és max helyettesünk lehet az "új emberke"...persze gondosan ügyelve rá, hogy ne minden legyen neki átadva.... ;] ;] :R :C

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#9856) tope válasza GEIL (#9855) üzenetére


tope
addikt

Kezdjük azzal, hogy nem tudod mennyit keres az "új" ember, ott van meglőve...
Mert GDPR, vagy mi a tök.
Szóval azért nem ilyen könnyű ezzel dobálózni, hogy jaj, felmondok (blöff), mert fogalmad sincs mit keres a másik.
Speciel hülye lennék elmondani hogy mit keresek újként, semmi köze hozzá a másiknak, máshonnan meg alapból nem szabadna tudnia.

(#9857) GEIL válasza tope (#9856) üzenetére


GEIL
addikt

Na igen...így kéne hogy legyen....DE idehaza mindenre is van megoldás....nem csak "titkosítani" lehet közérdekű dolgokat.....hanem létezik a másik oldal is....amikor pl egy törzsgyökeres és már vezetőbeosztású alkalmazott már mindent tud az adott cégről és úgymond belső ember, de mégis akarnak helyette mást....akár magasabb fizetésért is.
Ha az illető tudja még az ügyvezetője fizuját és bónuszait...meg hogy az igazgató szombaton tankolása mellé vett vaníliás wunderbaumot is elszámoltatja a pénztárban.....akkor ilyen apróságot már nem okoznak gondot hogy egy új kollega mennyiért írt alá. ;] :o :DDD Persze mindenkit el lehet távolitani, de néha nem éri meg reszkírozni. :R
( Ebből már lassan forgatókönyv vagy regény is lehetne)

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#9858) hcl válasza tope (#9856) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem a GDPR, hanem multiknál eddig sem tudhattad, mennyit kap a manager a semmiért :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#9859) szebe válasza hcl (#9858) üzenetére


szebe
őstag

Nem csak a manager, a melletted ülő kollegád bérét sem kellene tudnod a legtöbb helyen.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#9860) hcl válasza szebe (#9859) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem is tudom.
És nem is érdekel, amíg nem azt látom, hogy a semmiért kap fizut :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#9861) BiP válasza szebe (#9859) üzenetére


BiP
nagyúr

Sőt, elvileg még a bérkategóriát sem. Elvileg, mert azért ez nem annyira életszerű.
Mi azért a kategóriákkal képben vagyunk csapaton belül (ha összegekkel nem is), pont azért, amit hcl is említ. Sokat morgunk azokon a kollégákon, akik miatt általában nekünk többet kell dolgozni, vagy lassabban megy a munka, így érzékenyen érint, amikor az illető is kap kategóriaemelést a semmire.
Vagy égbőpottyant bérkompenzációs emelést, csak pusztán azért, mert nő.

[ Szerkesztve ]

(#9862) Lenry válasza szebe (#9859) üzenetére


Lenry
félisten

Pedig dolgozói szempontból az volna a legildomosabb ha mindenki tudná mindenkiét. Ez csak a cégnek nem érdeke.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9863) prolad


prolad
őstag

Az a baj, ha nem tudod a másik fizetését, akkor honnan tudod, hogy jól-rosszul keresel az adott helyen, mi alapján adsz meg nagyobb bérigényt, ha lehetőséged van rá?
Nálunk úgy megy, hogy minden évben egyszer van emelés, nem fixen, hanem teljesítményalapon, egyik oldalról érthető, hogy nem tudom mit kapott a másik, de a másik oldalon ha megkérdeznek, hogy ez így jó-e, akkor mi alapján tudom eldönteni, hogy az én X%-om jónak számít-e vagy sem?
Ha az új ember többet keres mint a 10 éve dolgozó akkor a 10 éve dolgozó mi alapján háborog? Vagy pont fordítva, honnan tudom kezdőként, hogy amennyit kapok az megfelelő-e a többihez mérten?
Arra jó módszer, hogy a dolgozókat megosszuk, ameddig senki nem tudja mennyit kap a másik, nem lesz egységes fellépés, hiába kevés a bér.
Ha nem is a pontos összeget, de legalább nagyságrendileg. Aztán utána lehet erről érdemben beszélni a féléves értékelésen meg az elégedettségi felméréseken.

(#9864) sh4d0w válasza prolad (#9863) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Csak rád tartozik, mennyiért adod el a munkaerődet, senki másra. Ez ugyanolyan üzleti titok, mint egy cégek közötti szerződés.

https://www.coreinfinity.tech

(#9865) Pötyi válasza sh4d0w (#9864) üzenetére


Pötyi
őstag

Jó, csak azért nem ártana tisztában lenni az átlagbérekkel, hogy hülyét se csináljon magából az ember! De ha a világon senki sem fogja elárulni, hogy mennyit kap, akkor hogy csinálsz statisztikát? Ééérted!

QNX is cool!

(#9866) sh4d0w válasza Pötyi (#9865) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Értem. Az ilyen statisztikai átlag adatok megkereshetők az interneten.

https://www.coreinfinity.tech

(#9867) Pötyi válasza sh4d0w (#9866) üzenetére


Pötyi
őstag

Na jó, de az mennyire hiteles? A cégek mondanak valamit, hogy _állítólag_ mennyit adnak, ami vagy igaz, vagy nem. Az alkalmazottak meg nem árulják el, hogy ténylegesen mennyit kapnak...

:DDD

QNX is cool!

(#9868) hcl válasza sh4d0w (#9866) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az statisztika. Attól még lehet, hogy mi a legalján dolgozunk...
És nyilván adatvádelmileg nem jó, de mondom : akkor érdekel, amikor látom, hogy a semmiért adnak nagy lóvét. Olyankor baromira érdekel ;]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9869) Diabolis


Diabolis
tag

Senkinek semmi köze a pénztárcámhoz. Engem sem érdekel másé. Még a saját testvéreim fizetési kategóriájával sem vagyok tisztában.
A mostani helyem neten is meg volt hirdetve. Bruttó bérrel együtt. Ami nem volt szar. Állami céghez képest nagyon nem. A felvételem után a telephelyen elterjedt mennyit keresek, hát volt is köpködés, anyázás (nem nekem, a cégnek). Kell ez nekem? Nem. Ergo senkinek semmi köze a fizumhoz.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#9870) GEIL válasza Diabolis (#9869) üzenetére


GEIL
addikt

Teljesen megértelek.....de az is "csak egy cég"...ott is emberek dolgoznak....ott is van
bérpapír / bérszámfejtés, ahol lehetnek bárkinek ismerősök / hölgyek stb stb.
Ha valakiről tudni akarnak vmit, akkor meg fogják tudni....ez már csak így megy.
Még azt is tudják hány nap szabid maradt év végére vagy hogy te igényled-e a kedvezményt a gyereke(ek) után, vagy esetleg van-e letiltásod stb ;] ;] :DDD :R

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#9871) koby11h válasza GEIL (#9870) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ez sajnos így van, mindenhol vannak ilyen embetek és emberi szokás mások zsebében túrkálni... :((( Tisztelet a kivételnek.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#9872) Lenry


Lenry
félisten

az egyetlen OS a gépemen az Arch Linux, erre restart után ez történik :Y

vattafakk, aztán rájöttem, hogy nem húztam ki az m2-USB tokot a gépből, amin egy döglött Windows-os laptop SSD-je lóg, aztán a drága elkezdett arról bootolni. azért pislogtam egy pár másodpercig :DDD

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9873) Top cat válasza Lenry (#9872) üzenetére


Top cat
őstag

Valami ilyesmi fejet vágtál? :D

Most már tudjuk mit jelent a Lenry. :)

(#9874) hcl válasza Lenry (#9872) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#9875) Lenry válasza Top cat (#9873) üzenetére


Lenry
félisten

eddig sem volt titok... :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9876) vince válasza Lenry (#9872) üzenetére


vince
őstag

Érintőképernyőid vannak? :DDD

#9875 Lenry
A házblogból is kiderült, nem? Nekem legalábbis úgy rémlik :)

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#9877) Lenry válasza vince (#9876) üzenetére


Lenry
félisten

most hogy így mondod, tényleg tiszta retek mindkettő, pedig nem bökdösi őket senki (tudtommal):D

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9878) Top cat válasza Lenry (#9877) üzenetére


Top cat
őstag

Nagyon új lenyomatos mindkettő. Kamerázd be a szobát, majd kiderül ki tehet róla.

Csak nehogy a német legyen a felelős érte. ;]

(#9879) Syl válasza Top cat (#9878) üzenetére


Syl
nagyúr

Szerintem azok a lenyomatok nem újak, elég réginek tűnnek :P

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#9880) Top cat válasza Syl (#9879) üzenetére


Top cat
őstag

Baszki, kijavította a helyesírás ellenőrző. :D

(#9881) Diabolis válasza Top cat (#9880) üzenetére


Diabolis
tag

Persze persze :DD :DD :DD :DD :DD

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#9882) BiP válasza Top cat (#9880) üzenetére


BiP
nagyúr

Kijavította? Ez már a javított? Milyen rossz lehetett az eredeti?! :)

(#9883) Drótszamár válasza Lenry (#9872) üzenetére


Drótszamár
őstag

Kiaza 514 LengyelRichárd? ;]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#9884) Syl válasza Drótszamár (#9883) üzenetére


Syl
nagyúr

Azt csak nem mondhatja a cégben, hogy ő a Master Chief ;]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#9885) Top cat válasza Diabolis (#9881) üzenetére


Top cat
őstag

Ilyen a technika ördöge. :D

(#9886) koby11h


koby11h
aktív tag

Itt meg mi van már? Senkit nem szívatnak csak engem?
Pedig Béres cseppet sem szedek...
Dell Vostro, céges gépcserék után vette, hozta lelkesen hozzám, hogy fel kéne rakni rá egy Windowst, meg pár játékot amit a gyerek mond.
Ezzel csak pár apró probléma van - és áldom az eszem, hogy ott együtt megnéztük - ugyanis nem csak az akksi volt kuka, hanem hiányzott belőle a memória és a hdd is.
Mint két telefonnal később kiderült ezt már csak alkatrésznek árulták, nem megy a kamerája sem. Ez a mafla meg kapott a lehetőségen és kinézte a legolcsóbbat mondván laptop-laptop.
Eddig nekem nem is volt szívás, de a cége rendszergazdája azt mondta Neki a telefonba, hogy egy ügyes ember kerít bele mindent pikk-pakk, 10-15-ből meg lehet oldani. :W
Itt felmerült a fejemben, hogy én nem is annyira vagyok ügyes ember, hogy a karácsonyi hajtásban akarok rendelgetni Neki használt ram+ssd+akksi+kamera, szerelni, anyázni ha valami nem jó és még utána Windows "meg amit a gyerek mond"... így ennek ott helyben hangot is adtam: Akkor vidd vissza Neki, hogy vagy megoldja 15000-ből vagy adja vissza a pénzedet! És nézz valamit ami drágább, de működik.
Ezt követően finoman le lettem barom-ozva, hogy így állok hozzá, de szerintem még így is én jártam jobban...

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#9887) opr válasza koby11h (#9886) üzenetére


opr
veterán

Akkor lettél volna barom, ha nekiállsz szopni vele, pláne ioyen keretek között egy ilyen embernek... Jobb ez így, ezek alapján meg ha megsértődött, hát, nem egy nagy veszteség.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#9888) davenport válasza koby11h (#9886) üzenetére


davenport
aktív tag

Reménykedj, hogy annyira megsértődött, hogy a következő bomba vétellel már nem hozzád szalad.

No money, no honey.

(#9889) hcl válasza koby11h (#9886) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mióta vagy köteles elvállalni? :D
Én ilyenre azt szoktam mondani, hogy megmondom, mi kéne bele, elmész, megveszed, összerakom.

"Mint két telefonnal később kiderült ezt már csak alkatrésznek árulták, nem megy a kamerája sem. Ez a mafla meg kapott a lehetőségen és kinézte a legolcsóbbat"
Benne volt a hirdetésben, hogy hiányos? :D Mert ha igen, akkor real balf*sz :D

@davenport : Úgy :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9890) koby11h válasza hcl (#9889) üzenetére


koby11h
aktív tag

IGEN! Nemrég átküldte a hirdetést :):
ALKATRÉSZNEK! Dell Vortro 5558, i5, a ram oszlopban - a hdd/ssd oszlopban -, kijelző 1366*768, ismert hibák: accu, cam, tápkábel, karcok, bal Alt, X.
Ebből drága rokon annyit fogott fel, hogy lesz 12000-ért egy i5-ös laptopja.
Akár be is jöhetett volna, de nem :)
A rendszergazda visszaadta a pénzt, sajátjával már nem olyan jó verni a csalánt!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#9891) hcl válasza koby11h (#9890) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D
De miért nem olvas...

Mutogatni való hater díszpinty

(#9892) koby11h válasza hcl (#9891) üzenetére


koby11h
aktív tag

Mert i5 és csak 12000!!!
Most azt kérdezte, újonnan mennyi lenne. A másik véglet. De ezzel már majd holnap szórakoztatom magam, ma már nem néztem emailt.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#9893) hcl válasza koby11h (#9892) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D Akkor már legalább tuti nem fog többet keresni :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#9894) E.Kaufmann válasza koby11h (#9892) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Előtte bocsánatot kért és elismerte balfasz mivoltát? Mert különben nem is foglalkoznék vele a helyedben.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#9895) nullpoint válasza E.Kaufmann (#9894) üzenetére


nullpoint
senior tag

Dehát kobynak kell elnézést kérnie. ;]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#9896) koby11h válasza nullpoint (#9895) üzenetére


koby11h
aktív tag

:C :R majd ha eleget ittam!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#9897) elessar válasza koby11h (#9896) üzenetére


elessar
tag

Nem értelek... Onnantól, hogy lebarmozott, a visszaköszönésen kívül nem szabadna több szót pazarolnod rá.

(#9898) qnadam válasza elessar (#9897) üzenetére


qnadam
veterán

így. "dehát én csak egy hozzánemértő barom vagyok, miért tőlem kérdezed?"

off: karácsony előtt vagy után érdemes hardvert venni?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9899) hcl válasza qnadam (#9898) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Januárban olcsóbb, de örülsz, ha van még valami :D
Mondjuk sokan árulják a használt cuccukat akkor, mert Karácsonyra kaptak jobbat.

Mutogatni való hater díszpinty

(#9900) Syl válasza hcl (#9899) üzenetére


Syl
nagyúr

Vagy a sz*rt, amit karácsonyra kaptak :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.