Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23001) qqcqqc válasza #25954560 (#23000) üzenetére


qqcqqc
őstag

Tudja mit csinál.
Ez a hobbija, más bélyeget gyűjt.

(#23002) bambano válasza #25954560 (#23000) üzenetére


bambano
titán

a teljes történet: internet szolgáltatásban dolgozom. a szolgáltatáshoz a gépek egy részét az isp biztosítja, egy másik részét én. rendelkezésre állást illik biztosítani, mert az ügyfelet nem károsíthatom meg. ezt úgy tudom biztosítani, hogy tartalék alkatrészből van itthon bőven a polcon.
azt tudjuk gazdaságosan megvalósítani, hogy ha beüt a krach, akkor kocsiba ülök, kinyújtózom, kiviszem a valamit, amivel a krachot el lehet hárítani, és megy tovább a műsor, és majd valamikor megcsináljuk a végleges megoldást. elvileg az is előfordulhat, hogy olyan cucc döglik meg, ami nem okoz közvetlen ügyfélpanaszt, vagy kismértékű ügyfélpanaszt okoz csak.

na ezért van, hogy szoktam venni használt cuccokat, amik jó üzletnek is tűnnek, meg alkalmasak bizonyos fajta hiba elhárítására.

amit kérdeztél, az két dolog miatt nem megy:
1. van olyan gép, ami mindig megy, de az azért megy mindig, mert kell. tehát abba nem fogok teszt ramot tenni.
2. azok a gépek, amik mindig mennek, messze vannak. én Debrecenben lakom, a lakásom a munkahelyem is, az általam üzemeltetett cuccok viszont Debrecenhez képest is vidéken vannak szerte-széjjel. tehát nagyon sokkal egyszerűbb itthon beindítani egy gépet, mint kocsiba ülni, kivinni egy ramot, berakni, hazajönni, tesztelni, megint kimenni, kicserélni a ramot, stb. három garnitúra ramot vettem, ez 12 modul, a mai benzinárak mellett 13 kanyart nem fizetek ki.

azért tesztelem ennyi ideig, mert már jártam úgy, hogy egy fontos gépem elkezdett mágikus dolgokat csinálni, és két hétig toltam rajta a memtestet, mire kiderült, hogy a ram rossz, és hogy melyik. nekem ez a személyes tapasztalatom, így, mivel fafejű is vagyok üzemeltetés terén, ennél kevesebb ideig nem fogom járatni a memtestet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23003) bambano válasza #25954560 (#23000) üzenetére


bambano
titán

egyébként pedig ez egy olyan csatorna, hogy mindenki bedobja a közösbe a saját szívásait, pláne az önszivatásait, és akkor kalákában jól kiröhögjük. időnként én vagyok a soros :)

mint a régi szép időkben a Raas féle lama counter. :) ha tudod, miről beszélek, vén sz.r vagy :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23004) koby11h


koby11h
aktív tag

Az utóbbi 30 napnyi buli: "Új dolgozó, kell Neki gép."
Új dolgozó jön, csinálj laptopot, 7 nap múlva kezd.
Laptop megcsinál, AD, M365, VPN, CRM, minden beállít, frissít, letesztel.
2 nappal határidő előtt: új dolgozó nem jön, gép nem kell. Licencek felszabadítva, cuccos vissza raktárba.
1 hét múlva, új dolgozó jön, csinálj gépet, 12 nap múlva kezd.
Gép megcsinál, AD, M365, ERP, minden beállít, frissít, letesztel.
Négy nap múlva(!): új dolgozó nem jön, gép nem kell. Licencek felszabadítva, cuccos vissza raktárba.
5 nap múlva: új dolgozó jön, csinálj laptopot, 14 nap múlva kezd.
A jó nénikéteket!!! Majd 19-én reggel összedobok valamit és délben megkapja!!!
Van még hozzá egy, aki jön, jött, 6 nap múlva elment... ott legalább 6 napig használta.
De most komolyan, mi van az álláskeresőkkel? :W

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23005) hcl válasza bambano (#23002) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szerintem nem úgy gondolta, hogy az éles gépekbe rakosgass ramot, hanem hogy bármibe, ami csak úgy ketyeg otthon. Csak gondolom nem sokba kell ECC-szerverram... :D

" két hétig toltam rajta a memtestet, mire kiderült, hogy a ram rossz"
Viszont az a poén, hogy akár kiderülhetett volna az is, hogy nem a ram rossz :S Imádjuk a mágikus hibákat, meg főleg azt, ami magától eltűnik, mert nem tudod meg, mi okozta, mi volt a megoldás...
...és hogy mikor sz0pat be megint :DDD ;]

@koby11h : Tartalék gépeket nem tartotok feltelepítve?
Nekünk is nyomják ezt, hogy nem lehetnek felesleges AD gépaccountok használatban, de a gyakorlatban meg amikor valakinél behal egy gép, akkor valamit adni kell neki, méghozzá azonnal, egy telepítés meg fél nap... Szóval lesz*juk, és minden nagyobb szervezeti egységnek van pár gép feltelepítve.

Mutogatni való hater díszpinty

(#23006) koby11h válasza hcl (#23005) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ezek pont új gépek, mind 0-ról, akkor jöttek, szóval kicsit szívás volt, ráadásul nem egyformák - más terület, más igény., szóval még az sem, hogy akkor már félig készen van a másodiknak, harmadiknak...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23007) bambano válasza hcl (#23005) üzenetére


bambano
titán

tettem bele másik ramot, teszteltem 6 hétig, jó volt.
utána még több évig ment hibátlanul, egy bő éve nyugdíjaztam.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23008) opr válasza koby11h (#23004) üzenetére


opr
veterán

Az nem lehet, hogy a cég, ahol dolgozol, hogy is fogalmazzak... Nem túl vonzó? ;]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23009) koby11h válasza opr (#23008) üzenetére


koby11h
aktív tag

Azt letojom, csak ne szívassanak már :) Ja,amúgy lehet... :D

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23010) hcl válasza koby11h (#23006) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, nincs pl. olyan hogy alap image? Nagyobb cégeknél kb. ugyanaz megy mindenre, aztán user igényeinek megfelelően szoftverek.

@bambano : OK, ez esetben mondtad, hogy a RAM volt rossz, de ilyenkor az a jó, hogy akármi lehet, és lehet, hogy csak fogtál egy RAM hibát :D Szar dolog! Persze ha bejött, akkor nincs kérdés, de akármikor lehet más is :O

@opr : Vagy a HR vagy a főnökök rohadtak? :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#23011) opr válasza koby11h (#23009) üzenetére


opr
veterán

Amúgy kicsit komolyabb formán, tényleg az van, hogy ennek egy hatalmas red flag-ként kéne a management szemében megjelennie, mert ez két dolgot jelenthet:
- Vagy a fizetés olyan szinten nem versenyképes, hogy képes egy már elfogadott ajánlatból kihátrálni a nép, mert akármilyen kínos beszélgetés is, megéri.
- És/vagy valami más miatt olyan szinten nem vonzó a cég, hogy szó szerint csak az megy oda és csak addig, amíg nagyon muszáj.

Mindkettő bajt jelent a cég jövőjére nézve, akár már rövid - középtávon is. :(

hcl: pl az, jah. Vagy bármi más. Rossz a cég híre, szar helyen van nagyon, fos a fizetés, nagyon nem vonzó területen dolgoznak, ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23012) radio11 válasza opr (#23011) üzenetére


radio11
tag

Én is ismerek olyan céget (sajnos közelről) ahol van egy rendes fluktuáció. Egyszer egy távozótól megkérdezték, hogy mivel van baja: műszakrenddel, pénzzel, a sz@r munkával vagy a bunkó főnökkel ? Vigyorogva közölte, hogy el is lett sorolva az ősszes ok.

(#23013) opr válasza radio11 (#23012) üzenetére


opr
veterán

Mammut lő, gól. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23014) bambano válasza radio11 (#23012) üzenetére


bambano
titán

egyszer dolgoztam egy multiskodó cégnél, ahol úgy csináltak, mintha értenének a hr-hez. jöttek hozzám 360 fokos interjút csinálni. a második perctől már nem mert jegyzetelni a hr gizi...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23015) radio11


radio11
tag

Van nálunk egy elég sz@r fizikai munkakör, sokszor kell összekoszolni a fiúknak a kezüket. Az új jelentkezők általában 1-2 hónap után próbaidő alatt már lépnek is le. Legutóbb a csütörtökön bemutatott srác már hétfőn számolt is le.
Sokszor már ha jön egy új arc fogadásokat tartunk, hogy hány hétig bírja majd.

[ Szerkesztve ]

(#23016) E.Kaufmann válasza bambano (#23007) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

ECC RAM volt vagy sima?
Te notoriusan nem foglalkozol Windows-sal, gondolom ezen se volt, pedig lehet hamarabb kijött volna a hiba

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23017) KROK640 válasza koby11h (#23004) üzenetére


KROK640
veterán

Nem lett volna egyszerűbb az első vagy a második eset után meghagyni a gépet?
Egyszercsak majd jön új dolgozó (vagy bezártok, de ez most más kérdés), és akinek úgyis kell gép. Értem, hogy más gép, más igények, de egy alapot feldobsz, és a szakiránynak megfelelően telepíted tovább, mikor már mondjuk 1 nap múlva jön.
A másik, hogy ezek szerint ha jól veszem ki, most egyszerre több szakirányban is hiány van (mert ki erre (nem)jön ki arra) szóval csinálnék arra a 2-3 szakirányra 1-1 gépet, azt be a raktárba és amikor jön valaki, csak kiadni neki.

Egyébként amit leírsz, az alapján a cégetek eléggé ... khm, nem túl jó lehet munka vállalói szempontból, mert az olyan helyeken szokott lenni nagy a fluktuáció. Nekem eleve egy red flag egy cégnél (mint álláskeresőnek), hogyha azt hallom, hogy nagy a fluktuáció.

Van most egy cég, ahová kacsingatok, de ami nagyon nem tetszik, hogy haver mondta (aki beajánlott), hogy a cég mindenféle trükkökkel próbálkozik, hogy 6 hónapnál hamarabb ne mehessek el. pl ő csak 6 hónap után kapja meg értem a fejpénzt, mondta hogy azt is, hogy az első 3 hónapban elég alacsony lesz a fizetés, aminek a különbözetét majd 6 hónap után kapom meg ... vagyis 3 hónap kevés pénz, 3-6 hónap normál pénz 6-9 hónap az első 3 hónapban levont pénzt + normál fizetést ekkor kapom meg ... így lehet röghöz kötni a dolgozót, meg azt a látszatot kelteni, hogy 3 havonta fizetésemelést kapsz ... (kiváncsi vagyok, hogy 9 és 12 hónap között milyen a fizu? 3-6 hónap szintű?)

De láttam egy ennél durvábbat is : Németországi autógyárba keresett a cég munkásokat. Egész jó fizetés volt beígérve (havi 8-900 ezer ftra jött ki), hajlottam is rá, csak aztán kibukott a röghöz kötési módszer. Röviden annyi, hogy kint megvan a szállás, és ezenfelül kiküldetésben németben dolgozol Magyar fizetésért. Amennyiben 12 hónapig ott maradsz, a 12-ik hónap végén (állítólag) egy összegben megkapod a 12 havi magyar és német béred közötti különbözetet. Ha nem maradsz ott 12 hónapig legalább, akkor meg kerestél amennyit kerestél... Na, ezzel rögvest el is kaszáltam, ugyanis ha 12 hónap vége előtt bármikért kirúgnak / lelépnék stb, akkor annyi történt, hogy X hónapot dolgoztam Németországban, magyar bejelentéssel, magyar bérért aminek semmi teteje.
És az sem vigasztalna, hogy de az 1 év végén kapok cca 6-7 Millió ftnyi összeget egy összegben, mert a cég egy idő után nyilván mindent megtenne, hogy lehetőleg ne maradjak, mert akkor ezt ki kell fizeni...

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#23018) opr válasza KROK640 (#23017) üzenetére


opr
veterán

Utolsó két példa törvényessége hogy is mondjam, erősen kérdéses...

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23019) KROK640 válasza opr (#23018) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, ez már eléggé pofátlan módja az ember ott tartásának. (vagy egy erős oknak ahhoz, hogy X hónap után mindent megtegyenek, hogy lelépj / kirúgjanak)

Anno a M**lin ezt úgy adta elő, legalább, hogy toborzáskor szép pénzeket ígért, aztán benyögték, hogy a kezdőfizu 80 ezer (toborzáskor 250et ígértek), de 3 hónap után 120 ezer, és ha elég ideig maradsz akkor elérheted a 250-et is ...
Nyilván ezekután hozzájuk sem mentem (pláne miután bementem, megnéztem melót és kiderült számomra, hogy rohadtul alul van fizetve, ahhoz képest amennyire stresszes és amennyire csinálni kell, ráadásul kiderült, hogy van ám szombat és vasárnap is, amiről az interjú utolsó köréig konkrétan hallgattak).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#23020) radio11 válasza KROK640 (#23019) üzenetére


radio11
tag

A kezdőfizu és majd utánna emelünk témát én csak akkor tudnám elfogadni, ha ez le is van papírozva. Mert jártam már majdnem úgy, hogy a nagy ígéret elmaradt (ígérték, hogy x hónap betanulás után emelkedik a bér és aztán elfelejtették, én úgy úsztam meg, hogy betanulás után feljebb kerültem a táplálékláncban). Ha hosszú távra keres embert akkor ne vacakoljon ezzel.

(#23021) koby11h


koby11h
aktív tag

Röviden:
- ügyfélcég, így nem fogok a Dunának menni a fluktuációjuk miatt, de igen, biztosan van oka
- tartalék gépeket is most cseréljük, így azok is csupasz vas...
- a munka nagy részének volt értelme, csak a user profile és licencek kuka, de akkor is "fölös" munka
- nem egyforma és most pont új gépek, 4 eltérő munkakörről van szó, laptop/desktop/WS nem azonos gyártótól, tehát az elsőét odaadom a másodiknak vagy a harmadiknak pont nem működik, más esetben megoldható lett volna
- ugyan ezért nem image-lünk, a win+ driverek kb. ugyan annyi idő mint az image kb. Utána az eltérő programok, beállítások, licence, update-ek jóval több idő mint az image vagy Win telepítés. De abból a típusból van vagy 6-7 féle amikor teljesen tök más kell (pl kereskedő-műszakvezető...) és persze nem lehet pl. flash updater egy kereskedő gépén, vagy a DNC szerver monitor program is fölösleges egy fejlesztő gépére :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23022) koby11h válasza radio11 (#23020) üzenetére


koby11h
aktív tag

A papír semmit sem ér ha Te "önként" döntesz úgy, hogy x hónap letelte előtt elmész...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23023) BiP válasza koby11h (#23022) üzenetére


BiP
nagyúr

A papír arra kell, ha maradsz, a beígért pótlás ne felejtődjön el.

És ez inkább nem ösztönző meg röghöz kötés, hanem spórolás a megbízhatatlan embereken. (Aki el se megy, meggondolja magát, nem tetszik neki és par nap/hónap után be se jár dolgozni, stb.)

(#23024) koby11h válasza BiP (#23023) üzenetére


koby11h
aktív tag

Néha a maradás nem "önkéntes", ismerőseim dolgoztak ilyen helyeken, könnyen pótolható betanított munka. Direkt ösztönözték Őket, hogy a 6 hónap lejárta előtt menjenek el. Utána 1 hónap múlva akár vissza is mehettek, megint "bevezető" bérért... hiába volt papírjuk.
Persze ha maradsz és kibírod, akkor ok.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23025) E.Kaufmann válasza koby11h (#23021) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Mondjuk egy standard irodai gépnek inkább jobb a friss üres telepítő, mint egy régi image, amiken a programokat úgy is frissíteni kell. Munkahelyen ezért fekszenek jobban a webes és távoli asztali megoldások. Ha a szerverek nem mennek így se-úgy se lehet dolgozni, telepíteni viszont nem kell, max linkeket, indítóikonokat.
Nálunk is vegyestészta a gépállomány és nem érzem, hogy nagyobb nyűg lenne, sőt jobban beazonosíthatók a gépek :DDD . Ezen felül ismerőséknél a csomagban megvásárolandó egyedi gépeket a chiphiány miatt hónapokig nem bírják lehozni, én meg az "énpuhám"-ról amit lerendelek, másnapra itt van (bár nem vagyok velük maradéktalanul elégedett, meg kell nézni, mit is adnak, ha gond van cserélik, de nem nagyon ismerik el, hogy az ő hibájuk volt, hanem biztos én néztem el, viszont amit visszakapok már érdekes módon jó, és egy másik ismerős is ezt tapasztalta...)

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23026) koby11h válasza E.Kaufmann (#23025) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én is inkább a friss telepítés mellet vagyok, alap, hogy az új gyári op.rendszereket is újraraktam, ha telel volt "gyári alkalmazásokkal"...

Jó lenne sok web-es alkalmazás, de azok nem igazán működnek több esetben sem. Pedig ami megy, annál olyan jó a kedvencek importja telepítés helyett! :K

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23027) #12516608 válasza koby11h (#23026) üzenetére


#12516608
törölt tag

Hát ha van gép egyáltalán... :K

OSZK, gazdasági igazgatóság rendszergazdája (én) 2005. Novell Netware tanfolyamot akartam volna elvégezni és levizsgázni - hogy legyen hivatalos papírom arról, amit már rég tudok. :K Ehelyett elküldtek Linux rendszergazda tanfolyamra és aláírattak velem 1 évet. (A Jenő meg ment Netware tanfolyamra 62 évesen.) Fasza tanítónéni, holnap is ezt énekeljük. :DDD (Fater mondása volt, amikor a Szovjetúnió himnuszára akarták megtanítani énekórán. :DD )

Nyomták nekem 2 hétig a Debiant, az oktatót meg én tanítottam meg kernelt fordítani. :K Na, kell egy gép, hogy legyen min Debiant tanulni, mint sokoldalú rencergizda. De nem van. Sebaj. Lementem a szerverterembe a II. emeletre (pinceszint 2 a Budavári Palota sajátosságai miatt) és nekiálltam a roncstemetőben alkatrészeket guberálni. Ennek a háznak jó az alja, ennek a burkolata, jé, egy működő táp, jé egy alaplap, jé egy 1000MHz-es Pentium III, jé, procihűtő venti. Ebül szerzett ramom és HDD-m és CD-ROMomvolt, úgyhogy össze frankejnstájnoltam egy karcmentes pofás Compaq gépet, amin még érvényes leltári szám is volt.
Lett Realtek csipes Eth kártya is, de a dög Debian b@szott felismerni. Aztán 2 nap múlva szólt a közvetlen főnököm a gazd. ig., hogy jön egy új kolléganő kell neki egy gép. "-Igazgató úr! Vegyünk, kérek árajánlatot. - Nincs pénz, oldja meg!"
Így a hetekig szarból guberált gép ment az új kolléganőnek Win2000-rel én meg azt gondoltam, hogy "Sz0pjatok ti is lovat minden nap reggelire életetek végéig!"
Aztán LYÓL bebasztam este annak rendje és módja szerint.

(#23028) koby11h válasza #12516608 (#23027) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ezekért két éve könyörgünk...

Nekem is ilyen mindenhonnan magam összeszedett gépeim voltak egyik helyen. Most jó, kapok a főnökömtől normálisat, ami elég a munkára.

Tudom milyen a közalkalmazotti, megvolt 10 évet az is.
Pl. amikor még a SZIRÉN ki lett találva, voltam is OSZK-ban miatta párszor :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23029) fatpingvin válasza #12516608 (#23027) üzenetére


fatpingvin
őstag

legenda...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#23030) DJGABI válasza Aljasvip (#22394) üzenetére


DJGABI
addikt

Bocs, csak közben kaptam tippet a másik topicban is, meg annyira nem is használtam a gépet, de most már igazán kezd felcseszni. Miket érint ez a hiba? AMD a gép, 1600AF, illetve igen, XMP 3200 módban járatott memória. Itt [link] írtam róla, illetve az előzmény hsz-ben.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#23031) opr válasza DJGABI (#23030) üzenetére


opr
veterán

Minden letezo tunetrol, amit leirsz, uvolt a RAM gond.
A problema ezzel az, hogy ez nem feltetlen azt jelenti, hogy a RAM a fos. Lehet lap meg proci is.
Elso korben En megneznem, hogy XMP nelkul is csinalja-e. Ha nem, akkor egyszeru, kifogtal egy olyan ramot, ami instabil XMP orajeleken, enyhen szolva nem ritka dolog.
Ha igen, akkor valami masik memoriaszettel is megneznem.

Illetve lopnek kicsit bambano eszkoztarabol, es raeresztenek valami memtestet (Karhul + Ryzen elvileg eleg jo kombo az internet bolcsei szerint), aztan hadd porogjon, ha olyan szintu a hiba, hogy napi hasznalatot is megkeseriti, pikkpakk kiderul mivan.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23032) bambano válasza opr (#23031) üzenetére


bambano
titán

nem terveztem, hogy szektát alapítok :P ;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23033) opr válasza bambano (#23032) üzenetére


opr
veterán

Most miert? Van az ugy, hogy neha semmi, aztan valami, aztan hopp, tyuuu - mi a picsa, aztan szekta lett a dologbol. Legjobbakkal is megesik, na. ;]

ui.: Most erted, mas meg alapitott poenbol egy kis horgasz-halasz klubot oszt keresztes hadjarat lett a dologbol, kiszamithatatlan dolgok ezek. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23034) koby11h válasza bambano (#23032) üzenetére


koby11h
aktív tag

Szektát ne is, egyházat! Az 1%-ból és egyéb adományokból meg lehet élni... aszongyák.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#23035) DJGABI válasza opr (#23031) üzenetére


DJGABI
addikt

köszi, megpróbálom ezeket is. mondjuk ezek 3200-ra hitelesített modulok, meg érted: előtte 1 évig jó volt? régen minden jobb vót, 20 év után is tudta a RAM a ráírt frekit. :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#23036) bambano válasza DJGABI (#23035) üzenetére


bambano
titán

az elromlott hardver című történet rendszerint úgy kezdődik, hogy régen jó volt...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23037) bambano válasza koby11h (#23034) üzenetére


bambano
titán

nem tudom, mi a különbség...

;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#23038) opr válasza DJGABI (#23035) üzenetére


opr
veterán

Nekem ilyen x evig mukodott, aztan hot kiszamithatatlanul egyszercsak nem olyan utan volt, hogy a gephaz elvetemedett es meghajlitotta az alaplapot. Annyira nem, hogy latszodjon, csak pont annyira, hogy neha beszarjon. Annak is abszolut RAM gyanus tunetei voltak, vegul kiderult, hogy igen, ram... Foglalat. Kontaktos lett az egyik foglalat a rohadekban. Uj alaplap (meg nyilvan uj, minosegibb gephaz) megoldotta.
Egy darabig kerestem, mi a kinja... :W

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23039) opr válasza bambano (#23037) üzenetére


opr
veterán

Az egyhaz sokkal tobb embert ver at, a keze messzebb er.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23040) E.Kaufmann válasza bambano (#23036) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Régen minden jobb volt :DDD ...

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23041) E.Kaufmann válasza opr (#23039) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Inkább az, hogy egy egyház (manapság már) nem megy utánad, ha nem mész be Vasárnap (vagy amelyik nap a szent napotok), legfeljebb csak érdeklődik, míg egy szekta nehezebben ereszt, valamint azért negatívabb a kicsengése a szektának.
Nekem egy bizonyos uralkodó hitbéli irányvonallal nincs gondom egyébként, az más kérdés, hogy a nagyobb szervezetek képviselői mennyire hisznek is abban, amit tesznek, esetleg mennyire használják ki a gyülekezetet...

Bambano, tőled nem is vártunk mást az előéletedere gondolva :D

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23042) totron válasza E.Kaufmann (#23041) üzenetére


totron
addikt

Amíg a zállami rádióban ott a sugallás, hogy segítünk, állami-egyházi koprodukcióban, hát azt én határozottan utánamenésnek érzem. Oda se hangoltam azóta. Ja. Miezmiár. A keresztény keretrencert gondolják felhasználni a kordában tartásra. A nagy számok miatt kevésbé tömény, mint egy dedikált, kisebb számú, klasszikus szekta, de ugyanaz a módszer.

(#23043) opr válasza E.Kaufmann (#23041) üzenetére


opr
veterán

"Inkább az, hogy egy egyház (manapság már) nem megy utánad"
Lof@szt nem. Van errol sajat tapasztalatom is elso kezbol, meg ismerosi korbol IS boven. Valoban, hivatalosan nem a pap fog utanad menni (elvegre nem 5 eves kisfiu vagy terdvedoben), hanem csak a kedves hivek. Persze a pap/lelkesz/univerzumszemu hivatasos bullshitmormolo ugy fogja csinalni, hogy ebbol szamara ne legyen gaz, nagyon ertik, hogy kell fogalmazni, hogy a hivo birka megfeleloen "motivalva" legyen, de utolag elmondva nagyon ne az a kep legyen ott, hogy az egyhaz radkuldte az agyhalott kutyait.
A vege meg megiscsak az lesz, hogy vagy ujra jarsz es jo pofat vagsz a dologhoz, vagy "fajni" fog. Ha nem feltetlen fizikailag, akkor mashogy. Lenyeg, hogy minden hetvegen ott legyen, es toljad a penzt a kosarkaba, vagy amibe eppen azok a manipulatorok gyujtik.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23044) E.Kaufmann válasza totron (#23042) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Értem én, hogy kell a paraszt meg a befizető a nyögdíjkasszába és ez erről szól. Attól még vannak igazi hívők, olyanok is, akik nem oda tették a zixeszet, ahová te gondolod, hogy teszik. Állami médiát meg nem kell hallgatni a sztríming korában és már az Isztambuli menyasszonyt és az osztrák Rexet sem adják, úgyhogy váltottam is HBO Max-ra :DDD

opr: akkor az bizony már szektába megy át. Nálunk nincs ilyen, gyerekkoromban valóban jött át a "pap bácsi" egyszer, de nem éreztem olyan hű de nagy kényszert. Vallás és egyház szabadság van. Egy dolgot érzek problémásnak, az egyházi sulikat, de nem azért mert vannak, hanem lassan csak ők vannak, ha szeretnénk is, ha vinné valamire a gyerek...

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23045) opr válasza E.Kaufmann (#23044) üzenetére


opr
veterán

Megalapulasa ota szekta volt mind, orok idok ota, csak ujabban jobb volt a sajtojuk. Illetve amig nem lepsz ki, addig persze, hogy nem erzed. Probalj meg kilepni a klubbol, nezd meg, hany "baratod" fogja a fejedhez vagni, hogy a pokolban fogsz egni orok idokig, vagy mennyi fog azonnal hatat forditani, vissza se koszonni. Ha uzleti kapcsolatok is vannak, akkor plane. Ez sajnos ilyen, minden vallasba bele van kodolva, nemelyikbe jobban, mint masba, de az alapvetesen ez nem valtoztat. :(

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#23046) E.Kaufmann válasza opr (#23045) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Szomorú, hogy még most is az Egyház=Hit egyeseknek. Pedig nem a körítésen múlik...

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23047) KROK640 válasza radio11 (#23020) üzenetére


KROK640
veterán

Ezt én még sohasem kaptam írásba sehol.
Viszont az egyik ilyen helyen ahol ezt mondták, és nem lett végül belőle semmi, ott sem háborogtam. Egyrészt már az alapbéremmel is elégedett voltam, másrészt a munkakörömből adódóan szert tudtam tenni egy kis mellékesre, úgyhogy nem nagyon ugráltam, hanem inkább örültem, hogy "feledésbe merültem".

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#23048) totron válasza E.Kaufmann (#23044) üzenetére


totron
addikt

Persze, nem kapcsoltam össze a zixelgetéssel (azt ők akarják), csak hogy mivel próbálkozik a hatalom a médiáin keresztül. Hogy igazságosak is legyünk, nem minden vallási közösség szekta fokozatú.
Más: voltak jehovák téríteni erre, haverral álltunk az udvarban. Hozzá beszéltek, hozzám nem.:'( Biztos antiuniverzum szemem-tekintetem volt.

(#23049) BiP válasza opr (#23045) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem tudom, ez melyik egyháznál dívik, hogy megszólnak, ellehetetlenítenek, ha elmaradozol.
Max.szektáknál tudom elképzelni. Ill.kos falvakban, ahol mindenki ismer mindenkit.
Normálisabb helyeken sajnálkozáson túl nincs következménye.

[ Szerkesztve ]

(#23050) opr válasza E.Kaufmann (#23046) üzenetére


opr
veterán

A hittel mint olyannal nekem sincs semmi bajom. Az egyhazzal, konkretan minddel, azzal van. Szoval, igen, szomoru, de sajnos ez van, igy lett az egesz rendszer kitalalva mar a kezdetektol.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.