Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10401) koby11h válasza bambano (#10399) üzenetére


koby11h
aktív tag

Meg olyan email cím, hogy g.lancroft@nemtudomelolvasni.com...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10402) Lenry válasza koby11h (#10401) üzenetére


Lenry
félisten

ahh. email...
ma állítanám be egy nem is kicsi, pénzügyi szoftverekkel foglalkozó cég Számlázó szoftverében az email küldést, erre kiderül, hogy bár van külön mező arra, hogy milyen email címről küldje ki a számlát a partnernek, de kötelező jelleggel meg kell adni usernevet és jelszót a küldési beállításoknál, és a usernév kötelezően email formátumú legyen...

úgy látszik tesztelés alatt az a scenario nem merült fel, hogy mi van, ha valahol nem az email cím a felhasználónév (hint: mint pl nálunk :U ), arról már nem is beszélve, hogy létezik az az SMTP szerver, ami bizonyos engedélyezett helyekről nem kér külön hitelesítést.

mindegy, holnapra állítólag lesz frissítés erre. :B

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10403) bambano


bambano
titán

hetek óta raplizok a főnöknek, hogy nézzen már utána, hogy papír alapú postakönyvről át kell-e állni elektronikusra.
ma átforwardolta a választ egy emailben, hogy igen, január 1-től.
november 18-i a dátum.
nőági felmenői csuklanak.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10404) hcl válasza Moleman (#10393) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nekem ilyen sz*r időben a függöny nincs elhúzva (amikor asszony nincs itthon).
Elmegyek, még sötét van. Visszajövök, már sötét van.
Az egyik szobán meg nem lehet behúzni, ott mindig szabad az ablak :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10405) koby11h válasza Lenry (#10402) üzenetére


koby11h
aktív tag

Email címről jutott még eszembe:
2005 körül, egy programban proxy beállítás: proxy címe, portja, email cím és jelszó.
Email címnek 15 karakter, jelszónak 15 karakter hely.
A proxy user központilag email cím (user@domain.hu) és jelszó. A cégnév 10 karakter, így csináltunk egy z@cégnév.hu proxy user-t, és hozzá jelszót.
1, de mi van ha a cégnév és a domain 11 karakter hosszú??? akkor már nem tudom beírni...
2, ki a tököm használ 15 karakteres jelszót, én kicsit paranoid vagyok, de így sem használokb10-12 karakternél hosszabb jelszavakat.

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10406) hcl válasza koby11h (#10405) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem gördült tovább a beviteli mező, ha többet írtál? :D

16 karakteres jelszó volt megkövetelve előző helyen. Mármint Linux usereknek. Windowsra 6 karakteres PIN :D
Mondjuk a 16 karakteres jelszó már jobb, ha passphrase (amit amúgy is nehezebb kitalálni).
A legtöbb jelszóellenőrző cucc nem bírja a magyar káromkodásokat, teháta Jóknrvaanyjáta[cégnév]nak! , [Cégnév]kapjabeapelomat. , stb. simán "nagyon erős" jelszónak minősültek, amik nem tartalmaztak kitalálható karaktersorozatot :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10407) koby11h válasza hcl (#10406) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nem, megállt a rohadék és kész, koby11h@1234567 és itt vége!!! Első percekben nem értettük mi van. Utána mikor leesett akkor eltelt 5 perc az édes anyanyelvünk adta lehetőségek kihasználásával meg számolással és így lett a z@...
Ja, a következő verzióban, jó egy évvel később már 30 karakter volt rá!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10408) hcl válasza koby11h (#10407) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ezt az idióta programozót :D :D :D :D :D :D

Jó, volt 2010 körül egy olyan fejlesztőnk, aki a C:\windows\temp-be pakoltatta a programja munkakönyvtárát.
Valami miatt takarítottunk a gépen, temp tartalma leves, majd a user méltatlankodott, hogy hol vannak az adatai....
...ööööö.

Mutogatni való hater díszpinty

(#10409) koby11h válasza hcl (#10408) üzenetére


koby11h
aktív tag

Volt olyan user aki oda dugta a maszek cuccait!!! Akkor még nem volt korlátozott joguk és úgy gondolta ott senki nem fogja keresni. Pornót, saját dolgait, céges infokat amikről elvileg nem is tudhatott...
Széttártam a kezem és mondtam, hogy bizony ilyen egy karbantartás :D

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10410) opr válasza koby11h (#10407) üzenetére


opr
veterán

Sose értettem, miért jók ezek a mesterséges limitek. Igazi idióta öntökönlövés, ami a sima, effektíve korlátlan stringhez képest még extra melóval is jár. Viszont olyan nagyon hülye managert se láttam még, aki direkt azt akarja, hogy kevesebbet tudjon/roszabb legyen a program, több munkával (ok, de, egyszer, de ott erre "jó" ok volt) szóval ez valami olyan idióta fejlesztő lesz, aki magát szivatja direkt, meg indirekten a mindenki mást is. Sose fogom megérteni. :F

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10411) qnadam válasza opr (#10410) üzenetére


qnadam
veterán

persze, aztán majd a hülye tesztelő beír egy kilométeres stringet, a program meg elszáll a francba. inkább tegyünk bele egy jó szűk limitet, abból nem lehet baj. ha beleírjuk a doksiba is, az a legbiztosabb.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#10412) Rimuru válasza qnadam (#10411) üzenetére


Rimuru
veterán

+1 (+ owasp ajanlas)

Egyebkent en olyan rendszert is lattam amikor a backend kevesebbet fogadott el mint a frontend... (ilyen volt a PH is :DDD) Meg persze a frontend oldalon valahol ilyen mashol olyan harmadik helyen pedig korlat nelkul lehet megadni.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#10413) hcl válasza koby11h (#10409) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ennyi :D

@Rimuru : Az aztán együttműködés lehetett :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10414) KROK640


KROK640
veterán

Na srácok, van egy nem gyenge storym ismét.

Nem, nem Zoltán alkotott, sőt, ő szombaton kifejezetten kellemes csalódást okozott, amikor levittem hozzá az 1TB-os HDD-t. Azt tereveztem, hogy a beszerelés és teljes telepítés is rám marad, eleve így is terveztem. Erre megköszönte és közölte, hogy a beszerelést és a telepítést bízzam rá (azóta nem hallottam felőle, szal vagy neki se állt még, vagy sikerült neki gond nélkül, bár ezutóbbira nem mernék megesküdni)

Hanem most a másik a szomszéd Miki storyja vált ide említésre méltóvá. :
Na most azt rólam tudni kell, hogy imádok gépet bütykölni (pláne ha nem az enyém :D ) főleg ha ebből jut is némi pénz, szóval általában bármilyen gépes felkérésre szeretek igent mondani, még akkor is, ha esetleg sejtem, hogy nem lesz egyszerű menet. Bár ez kifejezetten annak tűnt.
Szóval emberünk említette, hogy gépet akar venni (talán említettem is itt a topicban) majd többszörös keretmódosítás után, szóbakerült hogy megveszi az eladó sorba kerülő gépemet, de végül egy másik gép megvétele mellett döntött, és megkért, hogy kísérjem el. Elkísérem megveszi, otthon összedugja, némi sör-csoki magamhoz vétele közben eloldalgok... ugyan mi baj lehet?

így jutottunk el a vasárnap délutánhoz (2021 január 3). 15:45kor indultunk, és elmentünk a szomszédos kis városba, ahol némi várakozás után megjött az eladó (aki egyébként nagyon kedves és rendes arcnak tűnt) kipróbálási lehetőség nélkül átvettük a gépet, kifizette és elmentünk haza.

A gép egyébként egy Athlon FX6300, 14GB RAM, GeForce 1050 2GB, 500GB HDD, valami legfapadosabb alaplap (még a régi kék hátteres, sárga feliratos piros menücsíkos karakteres award biossal), és egy "power supply" márkájú 600W-osnak mondott filléres hatású táp. A 14GB RAM nem elírás 3×4+2GB formában volt benne. Mindenki döntse el, hogy 50-ért mekkora vétel volt ez, én azt mondtam neki h enyniért megkapta volna a gépemet. Erre azt mondta h de én csak lap+proci+RAM kombót adnék (I3 4330, Giga B85M lap, 16GB RAM), mondtam neki h de beszereltem volna a régi gépházába winyójával, (1st gen I3) és ennyiért összerakva, telepítve "kulcsrakész" megkapta volna.

A gép összerakásakor ért minket egy pár váratlan meglepetés a monitoron VGA kiment volt, a VGA-n meg olyan nem, szóval első körben az integrált VGAval kellett felállítani a gépet. Ekkor még nem sejtettem, hogy a megpróbáltatások csak most kezdődnek : volt rajta egy irgalmatlanul lassú win10.. .de ez mind nincs semmi, ugyanis hamar kitlaálta h mégis legyen már a HD3100-tól valami értelmesebb kártya gépben, tegyük már be a régi gépből a HD6670-et. Ekkor tapasztaltam meg azt is, hogy a gépben az egyetlen értelmes komponens a GTX1050 a lehető legfapadosabb 2GB-os 1 ventis non OC kivitel. Majd ezután, hogy jajj akkor kéne a régi gépéből az SSD (128-as, nem a rendszernek van, hanem a játékoknak, mivel valamiért nem lehet rá oprendszert tenni), meg ha már ott vagyunk tegyük át a 320-as winyót is. Eddigre megszületett az igény, hogy a régi Win7-es 320-as winyós és a lelassult új Win10-es rendszer helyett kellene egy értelmes Win10 ... (pláne mert random crashek voltak mindkét rendszer alatt, reméltem h a Win10 ismeretlen múltja miatt a Win7 pedig a durva HW változásokat nem bírja, de valahol lelkem mélyén éreztem, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű...
Megmagyarázhatatlan okokból a pendriveról nem volt hajlandó bootoni a gép, sőt a vele kapott ODD-ről sem, így az előző gépéből lehetett átrakni az ODD-t, szóval lehetett még egysezr (már harmadjára) is szerelni.
Ezután jajj az 500-as winyót vegyem már ketté, ok. Na aztán akkor felkéne rakni a Win7-et, sajnos a telepítő érdekes dolgokat művelt, (hibaüzenet, fagyás), végül a régi döglődő Win7el valamivel hajnali negyed egy után(!) otthagytam azzal, hogy holnap majd folytatjuk a dolgot. Ekkor jeleztem neki, hogy remélem tudja, hogy nem ingyen gondolom a dolgot, de azt mondta h ok, majd rendezzük valahogy (ez a mondat sosem jelent jót).

Másnapra (hétfő) kitalálta, hogy vegyünk VGA átalakítót. Végülis javaslatomra HDMI to VGA átalakítót vettünk, persze ez sem volt egyszerű, mert találkoztunk a városba (persze szakadt az eső), és az elsőnek megcélzott számtech bolt, annak ellenére, hogy nyitva kellett volna, hogy legyen, bizony zárva volt, így mehettünk az amúgy ellenkező irányba lévő eléggé messzi másikba ami legközelebb volt. Sebaj, átalakító beszerezve, go haza. Persze otthon némi bonyodalom, majd megpróbáltam berúgni a kedvencünket a War Thundert, de sajnos elavult driverre hivatkozva nem lehetett, szenvedtem, mint ló a gödörben, már a 950-esem gyári CDjéről is megpróbáltam drivert varázsolni rá, a NVidia szerver regisztrálni nem engedett stb, nem részletezem hatalmas szívás volt. Közben rejtélyes lassulás és hibaüzenetek szegélyezték a munkámat, észrevettem hogy az USB portoknak a nagy része nem megy valamiért, próbáltam a hw cserés Win7re fogni, de valahol ilyenkor az embernek már óhatatlanul megjelenik a gondolat, ez a gép bizony betegeskedik. Végül sikerült neki megtákolnom, kapott egy új Win7et is, de éreztem, hogy lehetne jobb is, végül este 22:30kor hagytam ott, azzal, hogyha megjön az új VGA-ja akkor úgyis lesz még egy kis munka meg rendezünk mindent. Bár azt is mondta h olyan régen rendelte, hogy már lassan le is tett róla, pedig előre kifizette.

Rendelt még 2020 dec elején (dec 4) egy 1060-as VGA-t, állítása szerint 4GB-osat, szerintem csak 3 és 6GBos létezik belőle, felhívtam a figyelmét erre, közölte, hogy ő akkor is 4GBosat rendelt, higyjem el. Kínából valami oldalról. Gondoltam biztos valami kínai különkiadás lehet.

kedd reggel, na mivel indult? Egy futárral (egyszer alhattam volna tovább, egyből reggel 8:01kor meg kell jönnie egy futárnak), hogy hozott nekem egy csomagot. Leértem, semmit se kellett aláírjak, a csomag ott volt hagyva akkor látom nem is nekem jött, hanem neki. "Talán a VGA lesz", gondoltam és bekopogtam majd átadtam neki.

Tényleg a VGA volt, már a doboza érdekes volt, mivel csak annyi volt ráírva, hogy NVidia GeForce Series, meg Win10, de egyébként akár GeF2MX200 is lehetett volna benne, ugyanis semmi nem utalt rá, hogy mégis melyik GeForce melyik modelljét fogja takarni a doboz. Kinyitás után egy dupla ventis noname 4GB-os GTX1050Ti állt előttem. Miki meg még örült is, jajj na ugye, hogy 4GB-os és nem 3??? Mondom neki, de ez 1050Ti te szerencsétlen, nem 1060... Nem baj, mondja az még erősebb is meg jobb, mert TI, a lényeg, hogy itt van, jajj van rajta VGA kimenet is, szereljük be nosza. Nem szóltam, szereltem. Képet persze első körben ez sem adott, némi variálás (HDMI csatlakozó VGAvá konvertálásnak bevetésével) után megkellett kűzdjek a VGAval, ugyanis a saját gyári lemezén lévő drivert sem fogadta, úgyhogy Win7 szépen újrahúz, porbléma fent áll. Persze ott virít a nagy WIN10 felirat a dobozon, de a driver CD-n lehet Win7 64 bitet is választani... végül akkor jöhet a Win10, de ne tiszta telepítés legyen kérte, hanem frissítsem a friss Win7et, mert felkerült már 1-2 program. Na Win10 felment, VGA driver simán felment, War Thunder nem jó. Javasoltam neki a War Thunder újratelepítést és hátrahagytam. Ezt a VGA-t állítása szerint 35 ezerért vette, ha ezt és amit eddig a gépre költött összeget nézzük, akkor 10100-as I3-as, alaplappal, 16GB RAMmal és egy 2TB-os HDDvel kijött volna, vadi újan, igaz VGA nélkül, de fölös kacatjai sem maradtak volna.

Azt beszéltük, hogy az 1050-es VGA-t ami a 2GBos 1 ventis elviszem, megnézem a gépemben, aztán ha arra érdemesnek látom, akkor levonva a munkadíjjamat, megveszem tőle.

Szerdára (azaz mára) kiderült, hogy a 4GB-os 1050Tivel sehogy nem indul el a WT, szóval kora délután nála kezdtem. Gyanút fogtam, hogy mi van ha más játék sem megy? és mentek, egészen addig amíg a grafikát magasra nem állítottam. Akkor sorra hasaltak el a játékok, de a 3D Mark 11 már az első tesztnél kidobott mindenféle hibaüzenettel. (mivel a gép amúgyis betegecskének tűnik így a dolog egyértelműen nem állapítható meg). Végül visszaraktuk a 2GB-os 1050-est, így legalább lehetett vele játszani. Közben kaptam egy 50cm-s pizzát (isteni), egy üveg Hubertust meg egy üveg pezsgőt. Abban maradtunk h most ennyit tudott adni, és mivel kell neki a 2GBos 1050 ezért egyelőre nem kapom meg, viszont majd holnap elviszem letesztelni a 4GBásat (hátha csak a tápja miatt nem röfög neki, és nálam jól üzemel majd, akkor viszont ajánlatot is teszek rá).

Szóval félig-meddig elégedetten távoztam, és elkezdtem megírni ezt a storyt, amikor átszólt, hogy gáz van : belázasodott és eléggé szarul van, csak gondolta szól, holnap meg csináltat egy (Covid-19) tesztet. nem kell matekzseninek lennem, hogy megmondjam, túl sok időt töltöttem vele együtt az elmúlt 4 napban. Megmondom őszintén, most azért beparáztam.
Ha ne adj isten pozitiv lesz, akkor főleg ...

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10415) gban válasza KROK640 (#10414) üzenetére


gban
Közösségépítő

Nem elég hogy a gépét se csináltad meg rendesen, de még meg is fertőzted, hát szabad ilyet csinálni?
És még fizessen is ki, milyen emberek vannak :(

:DDD

Postázást nem vállalok.

(#10416) quailstorm válasza KROK640 (#10414) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nagy valószínűséggel az a kínai GTX1050 az fake BIOS-os valami Maxwell architektúrás csoda, és azért száll el minden, mert túlcímzi a nem létező RAM-ot.
Azonnal indítani kell a refundot, a kártyát meg megpróbálni visszaflashelni gyári BIOS-ra.

Egyébként már ott rosszul kezdődik, hogy van VGA kimenet a 1050-en. Nincs. Semelyiken sem. Utoljára Maxwell 2.0-n volt rendes VGA, nekem sikerült venni egy olyan GTX950-et, amin van DVI-I.
10-es szériából kis kereséssel szintén találtam most olyat, amin van VGA: [link]
De ha jobban megnézed a képet, azért van rajta, mert integráltak egy DVI to D-SUB chipet az áramkörre.

10-es szériától és felfelé már nincs az nVidia GPU-ban analóg kimenet.

Edit:
Az a rossz hírem van, hogy akár még egy classic GTS450 is lehet az a 4 gigás GTX1050 :DDD
Azt onnan ismered fel legjobban, hogy nem megy a most friss, 460-as driverrel, hanem a 391.35 az utolsó neki.

[ Szerkesztve ]

(#10417) KROK640 válasza gban (#10415) üzenetére


KROK640
veterán

Hát, most nézzenek oda... és még a pizzát is megettem, és még a pezsgőt és a hubit is elvittem :D
Ez ha negatív lesz a tesztje akkor egy jópofa vicces story marad az emlékeimben.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10418) BiP válasza gban (#10415) üzenetére


BiP
nagyúr

lehúzza a hubit, az fertőtlenít. Gyuri bedobja a napba, lesz D-vitamin dögivel, problem solved :)

(#10419) KROK640 válasza quailstorm (#10416) üzenetére


KROK640
veterán

öööö nos nekem is erősen megfordult a fejemben, hogy a kártya hamisítvány, ezekszerint nem csak én gondolok erre.
Akkor azt mondod, hogy nem is kell már a saját gépemben kört futni vele?

(közben rágoogleztem, és nagyon gyanús, hogy igazad van)

Amúgy az olyan fura, hogy a dobozon is csak Geforce Series van, a kártyára ragasztott cimkén kívól, kb sehol nem tudjuk meg h 1050Ti 4GB a kártya, mivel igazából a Windowsban sem egyértelmű ez... Szóval szinte biztos, hogy hamis ez a kártya. 35-ért szép is lett volna egy majdnem 60 ezres VGA... Beleesett, nekem hiába volt gyanúős, túl késő volt.

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10420) jokeph válasza KROK640 (#10419) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ezen besírtam. :D
Ha van rajta DSUB kimenet, akkor jó esetben az egy GTX 750ti lesz. :DDD

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#10421) quailstorm válasza KROK640 (#10419) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nyugodtan kipróbálhatod, kárt nem okoz, attól függ kié a tulajdonviszony meg mennyit akarsz szívni vele. logouton volt már róla bejegyzés

(#10422) BiP válasza KROK640 (#10419) üzenetére


BiP
nagyúr

érdemes a kártya képét összevetni a neten pár korábbi típussal, pl. az említett 750Ti-vel.

Esetleg gpu-z-vel, aidával (vagy sima hardverkezelővel) kiszedni belőle a vendor ID-t, hogy milyen gyártó, milyen típus, (bár jó eséllyel a kamu 1050Ti-s Id lehet benne), de talán mégiscsak közelebb jutna az ember.

(#10423) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Igen általában ezek refnyákok szoktak lenni, könnyen felismerhető.

Meg az is működik, ha leveszed a GPU-ról a hűtést, rá van írva a chipre.

(#10424) KROK640 válasza BiP (#10418) üzenetére


KROK640
veterán

Na, a nap aztán fertőtlenítene főleg, csak az a baj h megemeli a testhőmet :(
A hubi meg lehúzva jó félig :P

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10425) KROK640 válasza jokeph (#10420) üzenetére


KROK640
veterán

Na ilyen sem volt még a pályafutásom során, hogy valaki hamis VGAba futna bele (pendriveal már igen), szóval ez nekem "élmény" főleg, hogy nem velem történt meg :DDD
Ráadásul a mellékelt gép is külön tanulmány (nehezítette a hibakeresést). Van rajta VGA kimenet, de a 750-eseket nézegetve, szerintem nem az. Legalábbis ilyesmit nem találtam. Leginkább a GTX950-re hasonlít, arra viszont nagyon. GTS450-ből sem ha ref hűtővel nézem. Persze akármi lehet GTX950 dupla hűtővel ...
Holnap dobok róla képet (már ha át tudok menni).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10426) hcl válasza KROK640 (#10414) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az ilyen variálós arcoktól óvjon az ég...
Én addig a gép oldalát se teszem vissza, amíg nem megy tökéletesen, mert úgyis mindig le kell bontani :D
De tényleg fura az az alaplap, ilyen hibákat ugyan csinálhat driver (meg hát nekem az jött le,m hogy az AMD nagyon hisztis tud lenni), de egy mezei Win10-nek azért el kéne döcögnie rajta.

A 1050-nél meg egyéb azonosítókra is érdemes keresni, amik a kártyán vannak, kb. bármire, amit találsz rajta. Előbb-utóbb lesz olyan, amin kibukik, hogy valaki már berendelte, és háborgott valami fórumon... :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10427) Kisgépkezelő válasza bambano (#10377) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Ezekszerint már rájöttek az összefüggésre miszerint minél több információt tartalmaz egy hibaleírás, annál kevésbbé fog vele bárki foglalkozni.

KROK640: Az mindenképp megkoronázná az itteni sztorijaidat, ha pozitívan végződne a dolog. ;]

(#10428) E.Kaufmann válasza hcl (#10426) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Milyen jó, hogy gyakorlatilag mindent beintegráltak a CPU mellé, teret sem hagyva VIA-nak, SIS-nek, ALI-nak, valamint az integrált elemeknek meg már kötelező jónak lenni, nem kenhetik már rá a chipset-re és az alaplap/BIOS gyártóira, ha valami nem klappol.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10429) hcl válasza E.Kaufmann (#10428) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az biztos, hogy hatékonyabb az integrált vezérlő kb. mindenből is - viszont egy alaplap attól még bőven lehet hibás, mert nem úgy néz ki a cucc, hogy kijön a drót a prociból, és egyből az USB csatin van a vége...

De az intel i*** gen1 procik is baromi háklisak voltak a RAM-ra, míg Core2 mellé kb. azt és úgy raktál, amit akartál, mindenhogyan elindult. A későbbi i**** -k meg annyira már nem háklisak, szóval az Intel végtelen pénzzel azért megoldotta.

Nekem amúgy van ilyenem, ahol a lap lesz a ludas, hogy AMD PhenomII x945, hivatalosan 800MHz DDR2 / 8GB eszik, és 4 modullal nekem sehogy nem megy, mindegy, milyen 4 modul. Bármelyik 3 megy együtt (akár 1x1 és 2x2GB is), 4 nem. És nem a procin múlik, mert rengeteg embernek megy még 8GB-nál többel is, 4 modullal.
Nálam meg a 2x4GB is csak 2 modulban, 667MHz-en megy, szóval az integrált cuccok esetén is fontos a jó alaplap.

A 3rd party chipsetgyártók meg a 2000-es évek közepére már kihaltak, szóval nem a prociba integrált vezérlők okozták.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10430) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Belibben egy "sikeres 30-as üzletember pólóban" kinézetű valaki, hogy
- Nincs egy hosszabbítótok?
- Milyen hosszabbító kéne?
- Hát... 2 vagy 3 foglalatos...
- Jó, de milyen csatlakozáshoz? :D
- Hát... amibe a monitort bedugom...
- 230V-os?
- öööööö jaaaaa tényleg

:W

Mutogatni való hater díszpinty

(#10431) bambano válasza Kisgépkezelő (#10427) üzenetére


bambano
titán

egy ideig veszekedtem velük, mostanában már előfordult, hogy azt mondom, jó, és ha megkérdezik, hogy mikor nézek rá, akkor a válasz, hogy majd.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10432) BiP válasza hcl (#10430) üzenetére


BiP
nagyúr

én ebben nem látok furcsaságot. átlagember így beszél. Az átlag hosszabbítót, elosztót, konnektort kér, elmondja mire kell, stb. nem 230V-ban gondolkodik.
(más kérdés, hogy egy boltban, ahol bármilyen csatlakozó/hosszabbító lehet, érdemes pontosítani).
Ettől függetlenül a poló gáz. Úgy en bloc.

(#10433) GEIL válasza BiP (#10432) üzenetére


GEIL
addikt

"Ettől függetlenül a poló gáz. Úgy en bloc." :U :F miért ?

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10434) bambano válasza hcl (#10430) üzenetére


bambano
titán

nekem a személyes rekordom ebben a műfajban az volt, amikor belibbentem egy benzinkútra kocsikulcs-távirányító elemet venni.
- cr2030-as elem van?
- ott a polcon
- az mind 2020-as.
- az a szavatossági idő

uuuuh :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10435) hcl válasza BiP (#10432) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jjja, de azért a "220-as" kifejezést szokás ismerni. Ez azt nem tudta, mi az, amit akar kérni :D
A póló kevésbé gáz, csak érzékeltettem, hogy milyen féle csávó volt :D

@bambano : Ja, ez se szokott meglenni az embereknek, pedig mostanában nagyon sok mindenbe kell.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10436) szebe válasza hcl (#10435) üzenetére


szebe
őstag

Kövezz meg, a "sima" hosszabbító az nekem automatikusan a 220-as :B

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#10437) Syl válasza szebe (#10436) üzenetére


Syl
nagyúr

Meg a "sima" elosztó is.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#10438) BiP válasza hcl (#10435) üzenetére


BiP
nagyúr

Ha rákérdezel, akkor igen.
De a köztudatban nem ilyen néven gondolnak rá az emberek. Erre utaltam.
Ahogy írják a többiek is. Elosztó, hosszabbító csak simán, akkor erre gondolnak. Ha rákérdezel, akkor a mondják, ja persze, az. De (nekem pl.) nem jön magától, hogy így kérjem, hogy 220-as (vagy 230-as) elosztót kérjek.
Nyilván egy boltban az lenne a normális, ha a vevő egyből elmondja a pontos részleteket, jól használja a zsargont is. De nem túl életszerű :)

Nyilván az IT nem egy villamossági szaküzlet, így mindenképp furcsa lehetett a beszélgetés.

#10433 GEIL : Ha nem igaz, akkor nyilvánvaló, miért gáz, ha meg igaz, akkor meg sima szükségtelen önfényezés. Egy sikeres emberből több diszkréciót nézek ki.
Nálam az a kategória, amikor a gazdagok direkt villognak a cuccaikkal, hogy mindenki lássa, hogy ők milyen gazdagok.
De valaki biztos belelátja, hogy én vagyok irigy, mert tavaly óta sem 30as nem vagyok, sikeres üzletember meg sosem voltam. Nem, szerintem csak simán hülyeség ez egy pólón.
Vannak vicces pólók, ez szerintem nem az, komolynak meg gáz.

[ Szerkesztve ]

(#10439) hcl válasza szebe (#10436) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Általában igen, csak az IT itt nem foglalkozik 220-szal, és a userek nagy része tudja is ezt :D Viszont van USB hosszabbítónk, HDMI elosztónk (splitter), stb.

Meg mondom, ha kérdezik, az értelmesebbje tudja, hogy 220-as elosztót kér, vagy mi a francot kér, nem azt mondja, hogy "sima".

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10440) koby11h válasza szebe (#10436) üzenetére


koby11h
aktív tag

Kövezz meg, a hosszabbító egy dugó - egy aljzat és közötte x méter vezeték. Ami több aljzat az elosztó!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10441) GEIL válasza BiP (#10438) üzenetére


GEIL
addikt

A póló dolgot félreértetted szerintem.....nem volt semmilyen felirat a pólón....az emberke kinézete volt ilyen..... :K :U ha jól értettem, többszöri elolvasás után. :R

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10442) hcl válasza GEIL (#10441) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, szerintem mindenki tudja, milyen ez a nagyonlazavagyok managervagyok sikeresvagyok fajta :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10443) GEIL válasza hcl (#10442) üzenetére


GEIL
addikt

Így így....főleg ha kék (koptatott/szakadt) farmer és sportcipő van a (világos) pólóhoz és néha egy zakó is felkerül a szetthez. :R

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10444) DJGABI válasza KROK640 (#10414) üzenetére


DJGABI
addikt

Magyarul alsó hangon 85 ezerért vett egy rakás szemetet? Zabáló FX, cserébe alig erősebb mint az i3-ad, gyanítom kvázi halott a HDD, szedett-vedett RAM-ok, a kínai meg tényleg 4-5 generációval ezelőtti átcímkézett VGA... 1050-nek amúgy simán elég a passzív hűtés, még Ti-ből is volt venti nélküli.

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#10445) jokeph válasza DJGABI (#10444) üzenetére


jokeph
nagyúr

Jó megfogalmazás. :D
Elit C2Q is tud annyit nyers erőben egy magon (pl. Q9550/9650 és a Xeon megfelelőik). :))

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#10446) DJGABI válasza KROK640 (#10414) üzenetére


DJGABI
addikt

Eredeti hsz-ben lévő 1050 Ti-n mondjuk csodálkoztam is volna, a mai VGA árak mellett... ~GTX960-nal van pariban, már csak amiatt megérte volna az ismeretlen konfig. Így viszont egyértelműen a tiedet kellett volna vennie. Bár nem is értem próba nélkül hogyan lehetett elhozni... A lassú boot, meg 1050 párosításnál gondolom úgyis visszafordulás lett volna belőle. Vagy max egy pofátlanul alacsony árat be kellett volna mondani az eladónak.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#10447) BiP válasza GEIL (#10441) üzenetére


BiP
nagyúr

ááááá
"Belibben egy "sikeres 30-as üzletember pólóban" kinézetű valaki, "
Simán úgy értettem, hogy ilyen felirata van a pólónak. Rossz helyen értelmeztem az idézőjelet. :W
oké, köszi a villanygyújtást a fejemben. :R
Ismerős a típus, jaj.

[ Szerkesztve ]

(#10448) Pötyi válasza BiP (#10447) üzenetére


Pötyi
őstag

Úgy is lehet értelmezni, hogy egy Volkswagen Poloban jött a boltba...

:DDD

QNX is cool!

(#10449) hcl válasza Pötyi (#10448) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem bolt, helyi IT iroda ;)

Mutogatni való hater díszpinty

(#10450) opr


opr
veterán

Amugy ez a meloban polo ez miert gaz? En pl nem vagyok hajlando olyan helyre menni dolgozni, ahol szigorubb a dress code, mint hogy ne logjon ki a cici/pocoro a rucibol. Egyszeruen nem ertem, kinek mi koze van hozza, hogy ki miben dolgozik, miben erzi jol magat, amig az nem sert konkretan torvenyt. Sajat tapasztalat pedig az, hogy abban a ruhaban, amiben jobban erzed magad, jobban fogsz dolgozni.
Pl nalunk a jelenlegi melohelyen a szemelyes interjura behivo mailben is benne van, hogy az interjun sincs dress code es a meloban se, gyere amiben akarsz, mi is abban a ruhaban leszunk, amiben amugy eppen aznap amugy is lennenk. Igy tortenhetett az, hogy 1-2 eve olyan poloban interjuztattam, amin az volt a szoveg, hogy "[nagy betuvel] I may be wrong [alatta kis betukkel] But it's highly unlikely." Az interju is jo hangulatu volt, kb vegig rohogtuk. :D
Konkretan az a srac, akit igy interjuztattunk kapott ajanlatot, amit vegul el is fogadott, es utana par honappal mondta, hogy amugy kapott ajanlatot sok helyrol (jo, machine learning/computer vision phd-val nem nehez), es a polom az interjun konkretan az egyik (a sok kozul) eros erv volt amellett, hogy vegul hozzank jott melozni. Story lett belole, mai napig szereti meselni, hogy hajszalon mult, hogy a bemutatkozasnal kapasbol el ne rohogje magat, alig birta ki. :DDD

ui.: Amugy arra is volt pelda, hogy az egyik arc az egyik meetingre a ceges gorillajelmezben ment be, mert miert ne (igen, van ilyenunk), amikor szoltak neki, hogy az egyik interjuztato kollega kiesett, beugrana-e. Na, O ugy ment interjuztatni, hogy nem oltozott at, es csak annyit mondott amikor belepett, hogy "elnezest a ruhaert, meetingrol jovok". Kihallatszott a folyosora a rohoges. Es bar vegul ott a delikvenssel nem lett megallapodas, ez nem emiatt volt.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.