Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10851) Diabolis válasza Top cat (#10850) üzenetére


Diabolis
tag

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#10852) KROK640 válasza hcl (#10839) üzenetére


KROK640
veterán

vagy melyik mindenre rá kattintó szívja be egy HTML vagy ICO féjl keretében

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10853) KROK640


KROK640
veterán

Van egy kis időm, leírom :
Pénteken ismét gazdagodtam egy Zoltán storyval, bár most csak részletiben lesz Ontopic, de úgy érzem elfér itt :
Szóval úgy 2,5 hete vettem neki egy 1TB-os HDD-t. Elvittem neki, mondta h majd kicseréli de még van némi adatmentés, aztán ezzel feldobta a szekrény tetejére h adatmentés után majd ő boldogul vele.
Gyanúsan nagy volt a csend, szinte hihetetlen volt számomra, hogy mindenféle gond és kérdés nélkül, ahogy van megoldotta az egészet.
Majd most pénteken úgy volt h átmegyünk hozzá barátnőmmel, és akkor említette, hogy akkor egyúttal dobjuk már be a winyót is. természetesen azt mondtam h rendben, hiszen eredetileg is azt terveztem, hogy beszerelem neki.

Megérkezés után gyors kajarendelés, és nekiláttunk a winyó beszerelésének. Az még viszonylag zökkenőmentesen is ment. Viszonylag. Ő csinálta, de láttam, hogy eléggé bizonytalanul megy neki, ezért több helyen átvettem a stafétát, és ellenőriztem. De legalább tudtam képet csinálni a házáról és az L alakú tápról, amit már többször emlegettem.
Ház kinyitáskor kép1; és aztán így kell kihajtani a tápot és az ODD-t a szereléshez, itt még a régi winyóval kép2.

Ellenben mikor elindítottuk a képet, a monitort nem adott képet. Akármit variáltunk, mintha nem kapott volna áramot. Átdugdostuk másik konnektorba, másik elosztóba, nem ment. Átvittük a faterja gépéhez ott meg ment hibátlanul. Mikor visszavittük a monitort megint nem ment. ment a szenvedés vele stb. egyszercsak megjavult, nem tudjuk mitől. Akkor a gép nem indult, (szintén mintha nem kapott volna áramot) de utána az is megoldódott, nem tudjuk, hogyan és mitől. Közben ment némi borozás, és a sírva röhögős anyázás.
Aztán sikerült megformázni 3 részre osztani az 1TBosat, (az volt a terv, hogy 128GB C, 375GB D, és a maradék E meghajtó), ezután mondta Zoltán, hogy innen már ő is tudja, csinálja. Majd elindult a Win 7 64 bit Ultimate telepítés. Mikor felért a rendszer és megkapta a Win7-től 1,0-ás minősítést (szakadva nevetés) konstatáltuk, hogy hogy nem, de a 375GB-os D meghajtóra ment fel a Win. XD
Zoltán legyintett egyet, hogy jó lesz akkor ez így is. (én tuti újrahúztam volna vagy még üres géppel játszok a partició mnéretekkel, de ő tudja).
Ezután egy jó kör szopakodás jött azzal h nincs net, lévén mikor Zoltántól kértem a chipset driver CD-t akkor nézett mint a vett malac, hogy az biza nincs. Ezután jött némi sz0pakodás, hogy netet csináljunk. Ez azzal kezdődött hogy miután kiderítettem h milyen LAN kártya van a gépben, egy másik gépen leszedtük a drivert. Az persze online telepítő volt, érted elindul és elkezdené netről telepíteni a hálókártyát, ami ahhoz kéne, hogy legyen net. El nem tudom képzelni, hogy kinek volt ennyi esze, de azzal telepítetnék ilyenkor hálókártyát. Na, némi szenvedés után egyszercsak Zoltán megvilágosult arccal előhúz egy CD-t és egy perc múlva van net :D Öröm és boldogság, csakhogy nincs Aero, és gyanús, hogy a rendszer 1.0-ás minősítést ad a gépnek (Core 2 Quad 8400, 8GB RAM, HD8490, 1TB HDD). A VGA miatt volt, úgyhogy jött egy sor komolyabb szenvedés a HD8490-es VGAval. Itt ugyanis a driverek nem nagyon akartak feltelepülni, mindenféle misztikus hibaüzenet, végül a sokadik próbára valahogy az egyik driver felment (ismét egy úgy megoldódott probléma, hogy egyszer csak jó lett).

így végül, ha kicsit savanyúbb is (375GB-s C meghajtó lett és 128-as D a tervvel ellentétben) de végül a project sikeresen röhöghések közepette zárult.

Nos, ez a "csomag" (elmentem megvenni a winyót, kifizettem, házhoz vittem, majd egy másik alkalommal elmentem beszerelni, és telepíteni, némi extra problémák felmerülésével) bárki másnak minimum 25-30 ezer ft körül lett volna (beleértve a HDD árát is), Zoltán azonban mindezt megúszta teljesen ingyen! (sőt, a kaját és a piát is én fizettem)
Hogy miért? Mert nemrégiben tett nekem egy munkahelyi szívességet, és ezzel viszonoztam. Innen egyébként világos lehet az is, nem egy örökké elverhető sakkpartner és azért vagyok vele jóban.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10854) Lenry


Lenry
félisten

pozitív sztori, mert néha ez is kell.

egy ismerős család, akiknek időnként megcsinálok ezt-azt, megkértek, hogy nézzek már rá a nyomtatójukra, mert mióta szolgáltatót váltottak, nem lehet rá nyomtatni.
sima USB-s nyomtató, emlékszem, óriási szerencse volt, hogy a Digis router szűk támogatási listájában benne volt, úgyhogy gépenként egy-egy röpke órányi szopással be is tudtam állítani.
gondoltam magamban, de jó lesz, az új T-s HGW biztos nem fogja támogatni, aztán próbáljam elmagyarázni, hogy miért...
belépek a webfelületbe, egy pipa: printszerver on/off, meg adjon egy nevet a nyomtatónak...
na ez kvaélet hogy nem fog működni. felütöm a kézikönyvet, és gyanússá vált a beállítási leírásban az URL: http://192.168.0.1:631/printer/nyomtatóneve. neeeee...
és igen, tényleg basszus, valaki gondolkodott a Telekomnál vagy a gyártónál és sikerült a jó megoldást kiválasztania!
beletettek egy CUPS szervert a modembe! el se hiszem...
további nettó 3 perc alatt végeztem.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10855) gban válasza Lenry (#10854) üzenetére


gban
Közösségépítő

Brother wifis nyomtatóm van, lehet hogy benne van a rtfm-be, de azt ugye nem olvassuk :DDD , nem kis idő volt míg rájöttem hogy a Channel Width-nél az alap auto beállítást át kell tenni a TP-LINK router wifi részlegén 40 MHz-re.
Ha auto, és 20 MHz-re áll be, akkor nem képes a nyomtató csatlakozni... :U

Postázást nem vállalok.

(#10856) qnadam válasza gban (#10855) üzenetére


qnadam
veterán

az meglepő, egyrészt mert nálam másik brother boldogan ment 20-on, másrészt a routerek jó része akkor is 20-on megy, ha 40 van beállítva, és csak akkor használ dupla csatornát, ha kellően üres az éter :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#10857) gban válasza qnadam (#10856) üzenetére


gban
Közösségépítő

Digi hozott optikai routert, akkor matattam a wifit, aztán nyomtattam volna de nem állt rá a wifire a nyomtató.
Már tudtam a megoldást, azonnal rá is állt mihelyt 40 volt beállítva.
Szóval nem esetleges a dolog hanem határozottan így viselkedik.

Postázást nem vállalok.

(#10858) hcl válasza KROK640 (#10853) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ez valami HP SFF brand masina, nem meglepő. Nem játékra való.

Mutogatni való hater díszpinty

(#10859) DJGABI válasza KROK640 (#10853) üzenetére


DJGABI
addikt

Munkahelyi szívesség, 20-30k? 3 napig helyetted dolgozott vagy miafakk?

Telepítés: oké volt már alkoholi, de installáláskor csak a rendszer particiót kell megcsinálni, aztán akkor nincs ilyen szívás hogy másikra rakja... lemezkezelőből is létre lehet hozni a D-t utána... bár telepítéskor sztem amúgy is elég egyértelmű melyikre kattintasz rá.

Driver anomáliák no comment...

Mondjuk ez a HP tényleg tipikusan az a gép hogy SSD bele, aztán el lehet felejteni. 2 havonta minek ez kinyitogatni nem értem. C2D amúgy is már netezésre sem való :DDD De az a VGA is... HD7750-nél is gyengébb, mi fut el egyáltalán azon, ami egy, mittom én HD4000-en nem? Jó, az integrált G31-nél biztos izmosabb, de GT430 elvileg erősebb nála, aztán az is kb diavetítések, még az ilyen 10 éves játékok is [link]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#10860) Top cat válasza hcl (#10858) üzenetére


Top cat
őstag

Úgy, úgy. Ezek az SFF gépek irodába valók. Nem igazán lehet fejleszteni őket.

Speciális alaplap, tápegység. Ha valamelyik bekrepál, gazdasági totálkár.

(#10861) E.Kaufmann válasza DJGABI (#10859) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azért Skylake (de minimum Haswell) alatt nagyon el van hanyagolva az iGPU driver, és böngészésnél/youtube-ozásnál, de akár két monitoros üzemmódban is nem árt a frissebb driver.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10862) GEIL válasza DJGABI (#10859) üzenetére


GEIL
addikt

Nappaliban "szekrény mögé" rejtve van egy netezős, filmezős, online rádió hallgatós, fénykép nézegetős stb PC.
TV-re kötve....vez. nélküli bill. és egér.

Core 2 Duo E6600
8 Gb DDR2 (dc)
nVidia Quadro FX1800
240 Gb SSD
win10 64 bit
alkalmanként külső hdd van rálógatva.....

Teljesen csendben teszi a dolgát, de a mai napig visz minden amire kell.....youtube videók FullHD-ben röccenésmentesen....GTA5 FullHD, medium körül...35-40 fps :D stb.

Persze nem éri el sebességben a másik PC-t vagy a laptopom...ugyan pár mp-cel később de megy aminek kell hogy menjen....és 15 ezerért nem tudnám eladni. :C

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10863) koby11h válasza GEIL (#10862) üzenetére


koby11h
aktív tag

Sajnos amilyen világot élük, jó eséllyel el tudnád...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10864) tope válasza koby11h (#10863) üzenetére


tope
addikt

Azért a 240 GB SSD miatt simán ér annyit.

(#10865) koby11h válasza tope (#10864) üzenetére


koby11h
aktív tag

Igen, de mivel régi évjárat és nem fejleszthető így lehúzzák, pedig van akinek ez még nagyon jól jönne és most el is vinnék annyiért.

GEIL :Én adnék érte egy 20-ast is ha adod hozzá a TV-t :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10866) GEIL válasza koby11h (#10865) üzenetére


GEIL
addikt

:DDD A TV is "csak" FullHD...49" LG 3D "cinema".....pontos kódot nemtudom.
De nem adnám el se a gépet se a TV-t..... ;] :DDD :R

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10867) Diabolis válasza GEIL (#10866) üzenetére


Diabolis
tag

Na, lásd én nem vagyok olyan nyerészkedő mint Koby, adok érte 25 ezret. Tényleg, csak jószándékból, hogy megszabadítsalak ettől a sok régi cucctól. Mármint gép+tv :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#10868) BiP válasza Diabolis (#10867) üzenetére


BiP
nagyúr

A fene jó szívetek..... :)

(#10869) shteer válasza Diabolis (#10867) üzenetére


shteer
titán

Mióta nem forgalmaz az LG 3D-s tv-t... sok lesz az, öreg készülék ;) mondjuk ha ad rá 2 év garit akkor reális is lehet ;]

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#10870) Top cat válasza Diabolis (#10867) üzenetére


Top cat
őstag

Szégyelljétek magatokat, leakarjátok nyúlni szegény GEIL-t. ;]

Adok a gép+tv-ért 26.300-at. :D

(#10871) GEIL válasza shteer (#10869) üzenetére


GEIL
addikt

Pedig nekem még mindig bejön....kevés rá a tartalom ez igaz...de ami van az engem meggyőzött.

PC-re is van program (tridef 3D...stb), amivel tényleg side by side módban futtatható játék...Mortal Kombat XL...Unreal tournament....Dirt rally....Raymen Origins /Legends.....ezek baromi jól néznek ki 3D szemüveggel.....mintha egy "ablakon néznél ki" és ott kint mélységben fut a játék...de néha kifelé is lóg pár cucc a "TV síkjából"........kár hogy felhagytak vele mert nem hétköznapi.

( a másik TV-m is ugyanilyen 3D cinema...FullHD...de az csak 42"
de a monitorom is LG fullHD 3D IPS 4 ms ) ->mindegyiken működik szépen ahogy kell....játékok stb stb....van otthon vagy 12 db szemüveg és 2 db szemüvegre csiptethető szár nélküli 3D lencse.... :DDD ;] :R :R :B

Amúgy jah...5 és 6 éves TV-k.
A PS5 mellé majd lesz vmi 4K-s ( 55", hdr10....stb stb)

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#10872) Diabolis válasza BiP (#10868) üzenetére


Diabolis
tag

Ugye? A jó szívem fog a sírba vinni. Nem, nem engem, hanem valaki mást :D

#10869 shteer : Legyen egy év, mégis csak használt :D

#10870 Top Cat : Ne rontsd a bizniszemet, vagy mennek a csomagtartós ukránok, wazze!! :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#10873) hcl válasza DJGABI (#10859) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Lehet azért 20-30k, hogy mégse kérje a vásárló :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10874) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Megfelelőbb topicot nem találok (ha valaki tud, szóljon... :D )
Belefutottam egy ilyenbe, hogy egy gépen Win10 update után 2db Windows Boot Manager jelent meg, amiből persze a másodikkal indul el az az OS, ami addig működött.
Ilyesmik, hogy UEFI defaults, bootcmd /rebuildbcd , nem hatották meg, és a msconfig -ban is csak egy rekord van, ami a current. A bcdedit /enum firmware - ben is mintha csak egyet láttam volna.
Hogyan lehetne kiirtani onnan az első Windows Boot Managert? Semmi értelmeset nem találok a gúglin sem. A gépen dolgozó kollegák meg jó, ha a power gombot megtalálják. :(
Köszi minden ötlet :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10875) Syl válasza hcl (#10874) üzenetére


Syl
nagyúr

A Win10 topikban King Unique biztos tud segíteni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#10876) Diabolis válasza hcl (#10874) üzenetére


Diabolis
tag

Speciális rendszerbeállítások megtekintése -> Indítás és helyreállítás [Beállítások] ->
Kiválasztod azt amelyik kell, és a lista megjelenítése elől kiveszed a pipát.

Ugyanúgy két boot marad, de a user nem veszi észre :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#10877) DJGABI válasza GEIL (#10862) üzenetére


DJGABI
addikt

ja bocs, másik topicban [link] volt meme hogy Haswell alatt semmire való egy gép :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#10878) Top cat válasza DJGABI (#10877) üzenetére


Top cat
őstag

(#10879) jokeph válasza Top cat (#10878) üzenetére


jokeph
nagyúr

Minden relatív. :D
Használtam sokáig Haswell alatti CPU-s gépet, persze nem IGP-vel, mert az E5-1650v2 Ivx-Bridge EP XEON-ban nincs IGP. Volt viszont mellette 8*4 GB DDR3 1600CL9-es REG ECC ram, quad-channel módban. ;]
Hanem RX 550-es VGA-val, ami nem egy erőmű, viszont elég új ahhoz hogy mindenféle multimédiás vackot támogasson.
Ez igaz az s775-ös X3360-al megtámogatott konfigra is 4*2 GB DDR3-as rammal, továbbá az X5677-es XEON-os gépre is 3*4 GB DDR3-as rammal, (ezekben sincs IGP, a lapon sincs, VGA itt is ua. RX 550 volt) az meg nem kérdéses, hogy W10x64 PRO az OS és SSD volt mindegyikben (Az E5-ös mellett NVMe Kimgston A1000 240 GB-os, a másik kettőben SATA SSD). :))
Egyiknél sem volt olyan érzésem, hogy "lassú" vagy hogy "gondolkodik" task/ablak váltások között, mindenféle tuning nélkül.

#10883koby11h: i7-4600U az más liga, mobilprocc, jóval szerényebb mint asztali társai. :U

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#10880) E.Kaufmann válasza Top cat (#10878) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Teljesen igaz, a CPU még csak-csak, de azt az IGP-t el kell felejteni. Az a nagyobb baj, ha megnézitek a dGPU piacot, belépő szinten 25e alatt már csak több generációval régebbi GPU családok vannak, egy nem túl izmos GT1030-at kap az ember 25-ért, de akkor már ráköltötte magának a gépnek az árát. Na jó mondjuk egy 710-730 is lehet jobb választás, mint egy Haswell iGPU, de akkor sem ideális a helyzet, pl hardveres 4K-t tudtommal nem igazán ismerik. Most mondhatod, hogy régi tv-hez monitorhoz minek. Hát pl átkódolás nélkül lejátszani valamit.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10881) hcl válasza Diabolis (#10876) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az UEFI-ben van 2 Windows Boot Manager. Ott a speciális rendszerbeállításokban már csak 1 látszik, amelyik bebootolt :D Mármint, ha ugyanarról beszélünk, mert ez angol windóz.

@Syl : Az melyik? Egy Win10 topicot láttam, de az bezárt.

Mutogatni való hater díszpinty

(#10882) Syl válasza hcl (#10881) üzenetére


Syl
nagyúr

Win10 topik

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#10883) koby11h


koby11h
aktív tag

Nem azt írta és én sem azt mondom, hogy nem lehet böngészni és youtube-ot nézni vele. Hanem azt, hogy ha minden esetben kompromisszum mentes (akadás mentes váltások ablakok között, lapok gyors újrarajzolása, webes alkalamzások futtatása várakozás nélkül) web használatot szeretnék akkor van különbség a Haswell (i7-4600U, i3-4330 - ezeket évek óta használtam, vagy ma is használom) és egy későbbi (általam nézett 10100) között. És ez érezhető ugyan annyi memóriával, IGP-vel, ugyan azon a net kapcsolaton.
Tehát ha sokat dolgozol web-es alkalmazásokban, váltogatsz közöttük, van belőle 8-10 nyitva egyszerre, akkor az újabb architectura nekem zökkenőmentesebb.
És ez ahogy a böngészők egyre többet dolgoznak egy-egy weblapnál úgy lesz egyre igazabb.
Általában JÓ a Haswell böngészésre, sokan észre sem vennék a különbséget. Én igen. :)

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10884) hcl válasza Diabolis (#10876) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Megnéztem, azt korábban elfelejtettem, de ott is csak 1 boot image látszik... :S

@Syl : Haljak meg, ezt nem találtam. Találtam egy bezárt windowstíz topicot.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#10885) Rimuru válasza hcl (#10884) üzenetére


Rimuru
veterán

rm -rf $esp/
boot live iso -> boot repair. :DDD ;]

Vigyázat, csalok!

(#10886) hcl válasza Rimuru (#10885) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Akkor már újrarakom... Ja nem, mert ez olyan gép, amit inkább nem telepítünk újra :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#10887) Lenry válasza hcl (#10886) üzenetére


Lenry
félisten

a Neosmart-féle EasyBCD-t nézted már? nekem általában meg szokta oldani a BCD-s gondjaimat

alul a freenél rákattintasz a regisztrációra, aztán semmit sem írsz be, és ugyanúgy működni fog a Download gomb :D

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10888) hcl válasza Lenry (#10887) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ilyesmikért szerintem fejbelő a security :D
Max. ha lövök egy boot pendrive-ot, és Win PE alól...

Mutogatni való hater díszpinty

(#10889) Syl válasza koby11h (#10883) üzenetére


Syl
nagyúr

Igazából, eredetileg valami olyat írt, hogy a haswell 2021-ben teljesen használhatatlan. Később ezt "kevés a netezésre" módosíttatta.

(#10888) hcl

Formatcét neki! ;] Az a tuti!

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#10890) koby11h válasza Syl (#10889) üzenetére


koby11h
aktív tag

Feleségem egy i3-2310m-el elvan. Az majdnem i3-4005u. Megölne, ha azt írnám, hogy olyan gyors mint Ő... :DD
Én nem bírom elviselni. A laptopot!

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10891) hcl válasza Syl (#10889) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Lángszóróra gondoltam, vagy targoncára... :DDD

Mutogatni való hater díszpinty

(#10892) KROK640 válasza hcl (#10858) üzenetére


KROK640
veterán

elmondtam neki, hogy ne irodai brand gépet vadásszon, erre jött h jajj az mennyivel olcsóbb mint az általam ajánlgatott használt gépek. Azt is elmondtam neki h a laptop és az asztali gép hátrányait kapja egyben, mert bővíthetőség nuku. Ehhez képest kimaxolta, mert igaz h a passzív hűtéses CPU-t húzni nem fogja, pláne azzal a biossal, de cserélni sem tudja, de 4-ből 8GB RAM lett, és a winyü is 1TB-os, na meg az a kis VGA is belekerült, bár megjegyzem mértre nagyobb nem is férne a házba, és a tápban sem vagyok biztos h bírná.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10893) KROK640 válasza DJGABI (#10859) üzenetére


KROK640
veterán

öööö nem, más. Neki köszönhetően bekerültem egy projectbe amibe nagyon szerettem volna. Ennyit ez nekem megért utólag hálából :)

Én is azt mondtam neki h elég egy C,m a többit majd Winből, de ragaszkodott hozzá h kell a többi meghajtó is itt és most mondván egyszerűbb. AZtán egy pillanatra nem figyeltem, és már ment is a telepítés nem gondoltam h elbassza, de magának baszta el végülis :D

Egy SSD nagyon kellene abba a gépbe, nem is lenne rossz akkor. Azt tudom h nem való játékra elkoptattam a számat anno, hogy ne irodai brand gépeket nézzen játékra, de tök hiába, egyszercsak bejelentette h megvette ezt. A VGA-t utána vette utólag. Ott is az volt, hogy megkérdezte mennyiért vegyen VGA-t ehhez a géphez? mondom neki h egy erős GPU (pl 750Ti) nagyon elkéne, de az egy 20-asba is benne lehet. Jó, ok, azt néz. Aztán megvette ezt, mert jajj sokkal olcsóbb volt.
Vele az a legnagyobb baj, hogy mikor 50 ezre van gépre, elkezd 25-30ért keresgélni, mert jujj meg lehet oldani ezt olcsóbban is ... a különbség meg nemigazán jön át neki. Meg az, hogy ezt is 30-ért vette, már bőven ráköltötte azóta azt a +20-ast és nem egy 1st I5-öse van (ami akkoriban kijött volna ennyiből) hanem csak ez ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#10894) Moleman válasza KROK640 (#10892) üzenetére


Moleman
addikt

Fel nem fogom, miért jó neki szopatni magát ilyen géppel. :D Nekem se futotta gamer gépre 10 éven keresztül, a régi gépemmel és egy laptoppal éltem túl, de az tiszta volt, hogy "fejleszteni" nem éri meg, mert úgyse lehet normálisan. Igaz, én halmozottan hátrányos helyzetű voltam, a Prescotthoz való alaplap a core2-t se támogatta volna. :D

A háttértár mondjuk más tészta, mindenkinek más az igénye. 1TB HDD szerintem nem tuning, már 10 éve is szükségem volt annyi tárhelyre, most valahol 16TB körül vagyok, és kevésnek érzem, pedig betegesen törlöm a duplikált fájlokat. :)

#10893 KROK640
Vezesd le neki, hogy ez olyan, mintha elmenne venni 2 üveg jobb bort, de helyette 1 flakon Koccintóssal menne haza ugyanannyiért. :D

[ Szerkesztve ]

(#10895) hcl válasza KROK640 (#10892) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Biztos, hogy passzív az a proci? Általában brand gépekben az előtte levő hátventi húzza át a procihűtőn a levegőt. Bővíthetősége is van, mert ott vannak foglalatok kártyáknak, RAM-nak... csak nem játékra van.

Mutogatni való hater díszpinty

(#10896) koby11h válasza hcl (#10895) üzenetére


koby11h
aktív tag

Pontosan! Az első képen látszik a két fekete légterelő műanyag és közöttük a venti. Valójában ez a proci hűtése, ez nyomja át a levegőt a procin lévő hűtőblokk lamellái között. Ott is van a fekete nyíl a hűtő tetején a levegő haladási irányának - a hűtőblokk beszereléséhez.
A valódi passzív hűtésnél nincs venti ami a procira vagy róla fúj.

[ Szerkesztve ]

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#10897) freemanone válasza hcl (#10895) üzenetére


freemanone
őstag

Pontosan! HP blade-ekben ugyanilyen kialakítású a hűtés, ha megáll az a venti, megsül a gép! :D

#10898Top cat: Az a "kis" borda több felület mint gondolnád, nagyon tömör. Benga xeonokat is ezzel hűtik, és nem sokkal nagyobbak azok sem. Venti erőből megoldják. "Csendben" üzemel! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10898) Top cat válasza koby11h (#10896) üzenetére


Top cat
őstag

Így van. :K

Azzal a kis bordával, passzívan, egy ilyen zsúfolt házban, nem tudom milyen proci bírná.
A vinyót is hűti a tápventi, ezen a képen látszik.

(#10899) hcl válasza freemanone (#10897) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Meg a legtöbb brand cuccban. Ha nem a házventi a CPU venti, akkor a prociventi a házventi.

@freemanone : Miért, ha más gépben megy el a CPU hűtő, nem sül meg? :DDD Ugyanúgy visít, ha meghal a venti, mint bármi más konzumer cucc.

Mutogatni való hater díszpinty

(#10900) freemanone válasza hcl (#10899) üzenetére


freemanone
őstag

Passzív gépbe is szoktak tenni ház szellőztetőt, de ha az meghal a gép nem feltétlenül sül meg.

#10901hcl: Ilyen bordával? Ez vízhűtő sűrűségű kb.... ha ott nem áramlik levegő, megsül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.