Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz TeeBee73 #67750 üzenetére
Amúgy ez van sajnos, SŐT van erre pár "aranyszabály" pl.:
1. PC tápegységre a konfig összértékének legalább 5-10%-át kell költeni.
2. VGA vásárlás: 1. mivel játszol 2. milyen monitoron (FHD 60Hz vagy 4K 144Hz) 3. mennyi a költségkeret, ezután már könnyű tanácsot adni
3. Nem szabad megvenni semmiből a legeslegújabbat és a legeslegerősebbet legeslegdrágábbat hanem mindenből az egyel régebbit, egyel gyengébbet, és egyel olcsóbbat
Anno ezért vettem GTX 970-et mert a 980Ti de még a 980 is extrém drága volt. -
-
Gyuri27
félisten
válasz Erdei88 #67754 üzenetére
Ez is benne van. De ez kb minden hobbira igaz.
Legyen az horgászat, vadászat stb-stb. Kivéve ha mükereskedő vagy. Mert ott mennek fel az árak.
Amúgy meg akinek van egy 2080 Ti-je miért kell szaladni és lecserélni? Tudom azon a szinten már sírós, hogy itt az új-jobb és neki csak az a "szar" van. De lássuk be egy darabig még el lehet lenni egy 2080Ti-vel.hcl: ha bányászik vagy egyéb munkát végez vele akkor visszatermeli. Amúgy "pénzkidobás".
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
TeeBee73
veterán
válasz Cs1csó #67751 üzenetére
Nos,
1: A mostani tápom, bőven benne volt abban a 10%-ban, de még van rá mésfél év gari a 7-ből, addig nem szándékozom cserélni, csak, ha muszáj. (Ez a 3.-ik konfig, amit kiszolgál félpasszívan.)
2: A monitorom 60Hz-et tud, Chill-ből 60FPS van beállítva, az előrő R9 390OC/i7 4790K kompromisszumokkal tudtak az új AAA címeknél, a mostani elég hozzá, és Idle, csak a házhűtő ventik mennek 5V-on.
(Nekem elég a az UWFHD 60Hz-en, a szemem 38 év alatt hozzá romlott. A ZX-81 meg a Spectrum a Junoszty TV-vel adott a retinának eleget, anno.)
3: A heti 4-6 óra játékigényemet bőven kielégíti a mostani konfig., (áprilisi vásárlás), a részemről a lényeg, hogy gari legyen minden cuccomra, utána megy az apróra, apróért. Vehettem volna erősebbet is, de 60FPS és 60FPS között nem éreznék nagy difit."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Cs1csó
félisten
válasz TeeBee73 #67757 üzenetére
Hasonló szinten vagyok, nekem 5,5 éves konfigom van és "remélhetőleg" kiszolgál még vagy 3 évig, és persze én is bőven megvagyok a 60Hz-es FHD szinten nem is akarok feljebb lépni majd akkor ha egy közepes VGA is visz szépen minden játékot pár évig 144Hz 4K-ban, szerintem ez még vagy 5 év, ha nem több.Amúgy már azon a szinten vagyok, hogy lehet befizetek inkább majd egy PS5-be. Asztalira pedig egy IGP-s gép is elég lesz lehet valamilyen linux disztróval.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
-
Ez inkabb ugy nez ki, hogy sokan csak a jatek miatt hasznaltak windowst eddig, de amugy jobban szeretik a linuxot. Namost ha a PC gaminget elengedi, akkor vegleg eltemeti a windowst es kesz.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Cs1csó
félisten
Elvagyok Windows-al de igazság szerint ha otthon nincs munka a gépen - olyan szoftverekkel amihez szükséges a Windows -akkor kisebb gépigény stb. miatt lehet kipróbálnám a Linux-ot mert abban az esetben kb. böngészésre lenne használva, néha háttérben zenehallgatás stb.
Az öregeimnek beállítottam egy régi gépet Windows 10-el de lehet nagyobb biztonságban lennének egy Linux disztróval és ahhoz hogy a böngésző ikonra kattintsanak aztán böngésszenek kb. bármelyik rendszer jó.
DE tény, hogy nem tanultam meg még a Linux-ot ezért még ezen a régebbi gépen is Windows van.+1 koby és opr
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Valószinüleg télen meg a koronarojálba lesz rá idő. Ráér az ember ilyeneket tanulni.
Szóval egy próbát megér.csicso82: nekik élből azt kellett volna. Ott az asztalon a böngésző oszt ennyi. Nekik mindegy mi fut a háttérbe.
Sőt a win 10 nem kavarna be.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
válasz Gyuri27 #67755 üzenetére
Ja, kifejezetten játékra gondoltam.
Mindig meglepődöm, mennyi csőgazdag arc van itthon@csicso82 : Ja, csak más kérdés, hogy ki mennyit engedhet meg magának.
Én dolgokat javítok, ez a fajta szórakozás szokott hozni pénzt (nullára kijön).
Fotózok - ez nem hoz pénzt, illetve minden normális cucc brutál áron van@JanR : Miért? Nincsenek összedőlő updatek, nincsenek MS adathalászatok, semmi.
Ja, meg nem kell megvenni.
Nekem már WIndows nincs itthon vagy 10 éve.@Gyuri27 : Így.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koko52
nagyúr
válasz Gyuri27 #67767 üzenetére
Pontosan! A külsőség a lényeg! Az ilyenek a szememben 1 ft-os emberek.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
-
koko52
nagyúr
válasz Gyuri27 #67770 üzenetére
A fészbúk rádobott egy nagy lapáttal. Mindenki nyaral egzotikus szigeten, ájfon 18, eselmerci, ilyen faszom-olyan faszom, mert megérdemlem stb.. komolyan hánynom kell tőle, mert közben tudom egy s másról, hogy egy agyonhitelezett faszkalap. Jövő év nyaráig fizeti az idei nyaralást. Teló, kocsi hiteltől a következőig. Ehhh....
Melóhelyen, ahol a 2. ember vagyok az utolsó embernek is 5x drágább telefonja van mint nekem...
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Cs1csó #67774 üzenetére
+1
Mondom egyiknek mit csinász az ájfon 11-el?
-telefonálok meg fészbúk, jutub."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koby11h
őstag
Hogy tudnak sírni, mikor mondom, hogy megnézem a gépet, 3000 Ft, de miért, azért, hogy megnézed? Azért, mért, ne nézzem meg?
Ja de, csak hát az milyen sok pénz... Na mondom magamban, apunak Lexus, gyereknek Honda Civic és asszonynak valami Peugeot parkol a ház előtt, csak teljen már rá.
A gép meg Yoga 700, gyereké meg 3600x, ipad meg minden szar...
Aztán mondja haver, hogy a Lexus és a Civic is hitelre, a Peugeot meg céges, de már így is csúsznak a hitellel - fia a gyerek haverja, és ott hallotta náluk, hogy szülők marják egymást, mert nem jönnek ki a fizuból, és nincs miből fizetni a hitelt...
De akkor könyörgöm minek ez a rongyrázás???"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Cs1csó
félisten
válasz koko52 #67775 üzenetére
Ami nem gond, ha van rá bőven pénzed, és 1-2-3 évente veszel egy új 300k-s telefont, de nem nettó havi 150k-s fizu mellett.
koby
A rongyrázás sem feltétlen gond ameddig egyedül van az ember vagy a párjával együtt tolják a nagy látszatot, de már GYEREKEKET ilyen felelőtlen életben nevelni, az már gáz.[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
válasz koby11h #67776 üzenetére
Hogy más azt lássa milyen tökéletes az élete. Ez látva, mindenki próbálja ezt hozni, nehogy lemaradjon. És ez egy ördögi kör, ami gerjeszi önmagát a bankok (jude) legnagyobb örömére.
-
koby11h
őstag
válasz koko52 #67780 üzenetére
Ja, még jó, hogy van azért, aki lesz@rja... én is tök elvagyok egy i3, több éves 1.2-es kocsi, használt samsung teloval pl.
Ruha is tiszta és ne szakadt legyen, de hogy menő...
Ha nagyon akarnám telne többre de nem ez a prioritás!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz qnadam #67783 üzenetére
BMW Nem kéne, nem akarnám fenntartani - járulékos költségek, alkatrész és szerviz árak...
Akkor inkább IFA, az is csajozós kocsi: 3 betű, két ülés, 6000 cm3!
Mondjuk a zöld rendszám úgy felejtős"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
envagyok
veterán
válasz koko52 #67780 üzenetére
Volt ilyen témáról egy jó film.
Lakóparkba beköltözött egy magukat családnak hazudó de valójában fizetett marketinges csoport, nagy házibulikat tartottak, ott mutogatták nagukat hogy most ez a legújabb tv, nézd mekkora, itt a legújabb kocsi, nézd hogy megy, most vettünk medencét, nézd de f@sza, stb.
Persze elkezdte őket majmolni az egész telep, aztán volt aki felkötötte magát, mert már nyakig volt a hitelben.
Nálunk pl a 2. Kocsi egy 15éves 400k km-es Renault. Szembeszomszèd csaj (Férjének VW Amarok faszhosszabbító, csajnak Fiat 500L, mindkettő persze újan hitelre, ahogy a házon is, meg ki tudja még min., hülyegyerek 8-10 éves kölkeiknek is legújabb iphone /minek???/ 250 ezres gördeszka) játssza nekünk az agyát, hogy hát nem félünk, öreg autó, megbízhatatlan, stb. Ahhoz képest ő többször jár szervizbe. A miénkkel 2x volt gond 1 év alatt, egyet én orvosoltam fél óra alatt, a másikat meg pár óra slatt a szerviz. Ha 1 autó lenne, persze keresne az ember jobbat. Mosatni is céghez viszik az autókat, rámegy 2 órája, közben én helyben a garázs előtt fél óra alatt letudom.
Közben meg full f@szarágó a család.
Múltkor szóltak, hogy vennének nast, 30k-ra húzták a szájukat, hogy hát azt hitték olcsóbb (új cucc volt, árukereső 40k+) meg hát számlára kellene, hogy apuka elszámolja a cégben. -
koby11h
őstag
válasz envagyok #67787 üzenetére
Javasolnék egy pl. Synology DS920+-t, 2*2TB M.2 + 2*16TB IronWolf, vagy ha gyorsabb kellene akkor legyen tényleg csak ssd, pl. 4* Samsung 7.68TB 2.5-ös. Erre hitelt is vehet fel, és menő is ha kirakja a ház elé...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Astroboy
őstag
Gyáá de bírom az ilyen alacsony röppályájú számla-fetisisztákat, ha tehetnék a qrváktól is áfásat kérnének a főút mellett..
Frankón szédülnek ha úgymond "zsebből" kell valamit kifizetni és nem lehet elszámolni, a könyvelőjüknek meg a haja hullik a sok mekis vécé-számlától. -
koko52
nagyúr
De sok hasonlót tudok, jaj...
A legközelebbi a szomszéd gyerek: Touareg hitelre, menő ájfon xy részletre, csini ruha-napszemcsi, ---csatlakozott egy pincésgödör közösségbe, pincét vett 3.5 milka---egy év után már a közös költséget sem akarta fizetni, összeveszett mindenkivel. A rongyrázás megy tovább. Niemann..."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Astroboy #67789 üzenetére
Lehet számlát kérni bordélyházakban - legalábbis erről volt már hír anno Mogyoródon.
-
Ármester
Tudod hogy van ez. Van aki a szomszédnak / utcára / lakótelepre vásárol, és van aki magának.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
koko52
nagyúr
válasz Trailblazer #67793 üzenetére
Helyi menő társaság. Divatpincék egy régi nagy vályoggödörben ahonnan régen a házakhoz hordták a vályogot. Bort talán egy készít vásárolt szőlőből a többi készen veszi.
-
BiP
nagyúr
Most gondolhatod, a gyerek milyen mintát fog átvenni.
Most még nem tudja, hogy miből van fedezve a dolog, aztán amikor felnő, akkor jó esetben rájön, hogy szemfényvesztés volt, rossz esetben ugyanezt fogja csinálni. És vagy felszínen marad, vagy a kocsmában fog kéregetni.Nálunk a szomszéd nagy ház évek óta üresen állt már, banki hitel miatt, amikor ideköltöztünk 6 éve. Vállalkozó családja lakott benne, túlvállalták magukat, bedőlt a dolog, bank meg rátette a kezét a házra. Ők elköltöztek, új életet kezdtek, stb. szomszéd városban laknak ugyanúgy nagy házban, stb.
Közben elárverezték ezt a házat, 2éve elkelt. Új szomszéd mesélte, hogy >200-250M tartozás halmozódott már fel. (ebből most pénzzé tudtak tenni 20-at). Én azt nem értem, hogy ha én pl. nem fizetném be az 50ezer adómat, akkor azonnal rámszáll a NAV, inkasszó, minden. Ezek meg negyedmilla tartozás mellett is vígan éldegélnek. Nem értem.(#67789) Astroboy: Nem kell messzire menni, itt is tegnap az Nvidia új generáció kapcsán a diskurzus, hogy itthon milyen ár várható, jött is valami angol árlista, akinek annyira sürgős, onnan rendelheti is. Valaki bedobta, hogy 3090-et akar venni, de nem jó neki a külföldi behozott, mert azt nem tudja számlára. (na elmész anyádba, én meg fizetem a Te áfádat, amíg Te játszol.)
(#67796) koko52: És ezt hogy kell elképzelni? Van egy pincesor, mint pl. a Szépasszonyvölgy Egerben, és lehet borozni (hozott borból)? Tehát van benne biznisz is vagy csak maguk szórakoztatására tartják a pincéket csak úgy, hobbiból/elvonulni a családtól, pecázás helyett?
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Saját szórakozás, hobbi, buli. Zárt csoport, csak tulajok mehetnek le.
-
szebe
addikt
válasz nullpoint #67784 üzenetére
Inkább ne robbanjon az a motor, hanem égjen
Látom nagy szitokszó lett az ájfón, pedig aztán a Samu/Vavej/stb ugyanúgy halomszámra adja el a 2-300k-s telókat. Kétlem hogy azokat kp-ra venné mindenki...
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
BiP
nagyúr
Ja, akkor ez ilyen elvonulás a világ elöl hobbi.
És ezt hogyan? Van 1 óriási pince, és az van felosztva néhányatok között tulajdoni hányadban, vagy pincesor sok kis pincével egy gödörben/völgyben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs