- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125307 üzenetére
Amúgy ami még nem szimpi az Intelnél, hogy 2-3 évente új foglalat meg kap
Ma pontosan ennek köszönheti az LGA1700 (és vele együtt a 12-14th gen) hogy egyáltalán nem ajánlom. Olcsó intel kell? Akkor ott az LGA1200, és a még mindig kapható 10100F/10400F, ezek a legolcsóbb értelmes választások.
Drága meg up to date kell? Akkor meg LGA1851, annak terhével, hogy a legolcsóbb CPU is bele cca 100 ezer ft (ennyiből lap + proci + 32GB RAM kombó megvan LGA1200-on), a legolcsóbb lap is kb 75 ezer, és 32GB 30 ezer körültől indul, de akkor még csak 4600-as RAMunk van, ami kb a DDR4 2400-as sebességével fog felérni ... Normálisabb RAMmal 40 ezer környéke lesz az.
Aztán érdemes alaposan bele vásárolni, mert 2-3 év múlva jövő CPU-k már úgysem lesznek bele jók.Nálam is a 11700K lenne a maximum amit bele tudok rakni, de a TDP miatt (meg ha csak B460-am lenne) akkor inkább a 10700(K) amiből a sima használtan is 50K körül indul, és sok esetben (főleg játékoknál) egy számjegyű százalékos gyorsulást láthatunk. Más szóval nem tudnék érdemi előrelépést összehozni csak CPU cserével.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125307 üzenetére
Hogyne emlékeznék. De így ilyesformán arra is emlékszem, hogy "Amúgy nem akarok gonosz lenni de ..." kezdetű részt is odaraktam, mielőtt amúgy csak szivatásból odaböktem a toplistás véleményt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125290 üzenetére
Ember azt mondani egy 5800X csere után egy 250k-s procira, hogy az amd nem azt adta amit vártál. Lol.
Vettél volna rendes 24 magos tr-t annyi pénzből (mert egy árban vannak) és lett volna 24 magod meg 48 szálad és 4 csatornás meme vezérlőd akkor pislogtál volna mint hal a szatyorba. Már ha munkáról van szó.
Vagy ha már a hedt erős neked vagy nem munkára nem csak munkára kell a vas akkor ott a 9800X3D, a 9950X3D.
Egyébként itt a 7800X3D [link] 250k vs 170k. Nyilván az amd az olcsóbb.
[link] nem ph teszt mert Abu amd bérenc. [link] -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125299 üzenetére
Én előbb láttam a 13. emeltet, és nem sokkal később a Műtrixot, úgy eléggé gyenge eresztésnek tűnt.
Na meg míg a 13. emelet esetén fogalmam sem volt, hogy hová fog kifutni a történet, addig a Mátrixnál eléggé hamar levehető, hogy mi lenne a nagy csavar. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125291 üzenetére
Hajjaj, a fanboy detektorom mintha kilengene.
"Ugyan ki hűt léghűtéssel bármilyen procit is?" - például én. Az összes gépem ami itthon van mind léghűtést használ, pedig az extreme tuning kategóriában induló Athlon XP 1466@2669MHZ is léggel megy. Amikor meg rendesebben megtekerem akkor LN2 ... nem maszatolunk itt bevizeléssel XD
BTW ha megnézted a fentebbi 9800X3D is léghűtővel megy, és nem panaszkodott eddig még a tulaj, pedig 1,5 hónapja használja napira.
Plusz alig van olyan ismerősöm aki nem léggel hűti a CPU-ját. De biztos én mozgok rossz körökben ...Amúgy nem akarok gonosz lenni de a cpubenchmark.net -en az első hét CPU AMD, utána egy apple, majd megint AMD, megint Apple, és utána jön az első Intel
Viszont abban igazad van, hogy a fogalmam sincs mi alapján készülő pontokban a 14900KF-et még az Ultra 265K is megelőzi (engem átvert volna a fél internet? ) -
válasz
Trailblazer #125297 üzenetére
A latestet se hűti mindenki vízzel
@Pikari : Oszt' Meltdown? Meg a Spectre se egészen úgy működött.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125289 üzenetére
Igen, de kicsivel korábbi. Szerintem a Mátrixot azért ismerik sokkal többen, mert az hatalmas Hype-al ment a mozikban, míg a 13. emeletre nem melékszem, hogy bárhol is reklámozták volna.
Ez kicsit olyan mint a Cypher és az Utazó. A Cypher sokkal régebbi, mégis mindenki az Angelina Jolie-s utazóra emlékszik, mert anno az volt agyon reklámozva.Reklám ide vagy oda, nekem a Mátrix nem jön be különösebben, sőt egyenesen felejthető számomra, míg a 13. emelet azért "hűű bazz" volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125287 üzenetére
Tudod, a jobbak, bizonyos szinten, már városokat árulnak
-
válasz
Trailblazer #125288 üzenetére
Meg az se mindegy, ezek milyen kategóriái. Alsókategóriás lapban high-end proci?
"Ugyan ki hűt léghűtéssel bármilyen procit is? "
Öööö a világ nagyobb része?A FDIV meg példa volt, hogy az Intel is bakizott már nem kicsiket. Meg hát a 2010-es évekbeli előnyük is abból származott, hogy valójában nem csinálták meg rendesen az elágazásbecslést.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125245 üzenetére
Most gondolom a léghűtéses AMD-t hasonlítod a vízhűtéses Intelhez. Jó, az új Ultra hűvösebb lett az előző generációknál, cserébe néhol el is marad teljesítményben az elődhöz képest. (Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a közép és alsó szegmenst mintha el is felejtették volna - I3 kategóriában még mindig a 12100F a legújabb ajánlható CPU, de már az is 3+ éves)
"Pentium 1 fiaskó" - itt mire gondolsz?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125271 üzenetére
Nem. Nem jó procit és konfigot választottál + nem értettél hozzá. De ezt már akkor megmondtam. Jelen pillanatban és nem csak én mondom ezt hanem a szaksajtó is (külföldi) nincs olyan terület ahol az intel jobb lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125226 üzenetére
Igazából nem. Jó, nagyon is elfogadnék egy 9800X3D-t, de low budgeten pl 7500F-et vennék, 2×24GB DDR5-el.
nemrég dobtam össze egy ilyen gépet :
GIGABYTE B650 EAGLE AX
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX
PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K
MSI Radeon RX580 8GB GDDR5 256bit
Samsung 990PRO 2TB M2
WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX
FSP VITA GM 1000W
COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB feketeMit ne mondjak, nagyon király kis gépezet.
De ott van haver 12900KS-es I9-ese az sem rossz.
Nálam nincs ilyen fanboyság, mindig azt veszem ami jobbnak tűnik, 4 év Intel után 11év AMD következett, utána pedig 11 éve éppen Intel van megint fő gépnek. De ha most kéne venni szerintem AMD lenne.Egyébként hány eladott CPU-ból van ez a bőven száz feletti szám? Amennyire tudom a probléma eleve csak bizonyos Asrock lapokkal jön elő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125220 üzenetére
Was? Nur weil es ein Adjektiv ist?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125268 üzenetére
Nem is boldogultál vele.
-
válasz
Trailblazer #125266 üzenetére
Nem egészen így hangzott, hanem úgy, hogy az AMD en block használhatatlan. Hát, ez bizony nem igaz. (Még a currentre sem.)
-
válasz
Trailblazer #125264 üzenetére
Néha én is távolmaradok, de ez nem olyan
Főleg ha könnyen cáfolható állítások vannak. Ne az legyen már az érv hogy miért cáfol meg az ember amit lehet
-
válasz
Trailblazer #125230 üzenetére
De akkor az Inteltől is távol kéne maradni, mert nekik is volt már nem egy hibás cuccuk
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #125227 üzenetére
Nekem ez a végletesség a furcsa.
Távolmaradsz az összes blockbustertől, pedig van közte sok jó is. (Nem csak a makaróni történetszálú Marvel univerzum)
Ahogy van egy "hibás" típus, és az a konklúzió, hogy amd szar. -
válasz
Trailblazer #125227 üzenetére
Hát mindenhonnan ezek folytak, legalább újságok címeiben látni
Érted, engem se érdekel, de az ember tudjon már a maga körül levő világról, úgy vagyok vele. (Így is könnyen megkaphatjuk itt, hogy másik világban élünk
)
-
válasz
Trailblazer #125224 üzenetére
Én se nagyon nézek ilyeneket, de ahhoz egy kő alatt kell élni, hogy ne jusson el az emberhez
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #125221 üzenetére
Én, aki nem vagy Marvel-es, még én is hallottam
.
A Marvel képregényes/filmes univerzumban egy lilafejű csóka, aki kesztyűt és belevaló gyűrűket gyűjt részeken keresztül, amit a jók próbálnak megakadályozni. De asszem a Végjátékban sikerül neki, és a teljes kesztyű birtokában egy csettintéssel kiirtja/eltünteti a világ lakosságának a random felét. Ez utóbbi mozzanat került itt elő. -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #125220 üzenetére
Ja, és a magyart sem. De sokaknál ez automatizált. A toldalékolás is nehéz még mindig sokaknak. Hogy vihogunk így a sok félanalfabéta hirdetőn, ha rajtunk is lenne mit korrektúrázni?
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #125218 üzenetére
Csak a szokásos, sírunk, mint a fürdős kurv@`k
-
válasz
Trailblazer #124834 üzenetére
Árokra mondjuk minden másodikra, de a BRSZK-n tuti ott leszek idén is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124830 üzenetére
Uh, pont (1991-)1992-ben volt, hogy konkrétan az év egy jelentős részét Spanyolországban töltöttem, Afrikába is akkor jutottam el először.
Jobban belegondolva életem első pár évét leszámítva, úgy kell listáznom magamban azokat az éveket mikor nem voltam külföldön, a legnagyobb ilyen szakasz a 2010-2014 volt, akkor négy egymás utáni évben sem volt külföldön. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124826 üzenetére
Persze, pénz az kell, hogy elindulj, meg jó adag bátorság és szerencse is. Nekem anno a bátorságot az adta, hogy nem tudtam, hogy mire megyek ki (ez is egy érdekes story), mert ha tudtam volna, el se mertem volna indulni. És 200 euro volt a zsebemben ekkor (az akkor olyan 63 ezer ft volt, 2015). Ma már azért dolgozni kimenni se nagyon mernék 4-500 eur alatt elindulni, bár sokmindent meglehet oldani okosan ha dolgozni mész. (kajára pl nem sokat költöttem
)
"és ne hiányozzon munkából" - hát igen, ez alaptétel, meg az is, hogy a heti 6-7 napokat vállald.
Nekem szerencsém van, a három kontinens 19 országával már azért láttam valamicskét a bolygóból, de még bőven lenne felfedezendő terület ott is, ami érdekel, és vannak helyek ahová meg nem is akarok elmenni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124823 üzenetére
Tényleg nagyon érdekes. Igazából már rég óta tervezem, hogy írok róla egy komolyabb Logout blog bejegyzést, de még a sorban előtte lévő dolgokkal sem készültem el
De eleve érdekes az osztott Török-Görög rész (természetesen többször átmentem a "határon") (sőt van egy storym amikor egyszer konkrétan a fronton kötöttem ki); de ráadásul a görög oldalnak van egy rakás extra érdekes rétege. Pl angol gyarmat is volt, emiatt jobb kormányos a közlekedés (a török oldalon balos), angol konnektor dugalj van, hivatalos nyelv az angol is, így egy kicsit olyan mint valami nagyon déli angol megye. Ugyanakkor a görög is az, és minden ki van írva görögül is, sokan a görögöt használják (de egyre több minden oroszul is kint van, mert nagyon sok orosz is volt a szigeten). ha egy Cipriusi érdeke úgy kívánja akkor ő görög, ha úgy kívánja akkor ő neki semmi köze a görögökhöz, ő bizony Ciprióta. De amúgy osztott a görög oldalon a nép úgy is, mint görög ciprióta, angol ciprióta, orosz, angol, bulgár, magyar és valamennyi török is akad.
De szintén baromi érdekes, hogy pálmafás a tengerpart, de mivel a sziget közepe magasabban van, ezért 45 perc autózás után már a növényzet és az éghajlat is olyan mint MO-n, télen simán esik a hó, még sielni is lehet stb. 45 perc múlva meg pálmafás tengerpart.
Tényleg jó hely, és már Debrecenből is van közvetlen repülőjárat, bő 2 óra repülés után ott is vagymindneképp érdemes megnézni, én is visszaakarok megint menni, csak már vendégként.
#124822 Trailblazer : nekem 24"-os van, bőven jó
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124816 üzenetére
Nem is annyira a mostanira gondoltam, most jó ez nekem is. hanem arra, hogy 2008-bab lett egy 2003-ban menő monitorom, hogy 2014-ig CRT-n voltam, (akkor is még csak 1280-ra váltottam) és 2022-ig még FHD-n sem voltam (miközben ismerek olyat aki már 2013-ban azon volt).
Az erőforrásokhoz meg az jut eszembe, ahogy végignéztem magam amint Árpi haverom ezzel sz0patja magát. Új monitor, új felbontás ... na akkor kell új VGA is, de ahhoz új táp is. Megvan, remek ... jajj már meg a proci gyenge hozzá, akkor új platform, azaz új lap és CPU, hát akkor már cseréljünk RAMot is ... Hátradőlés ... Jah nem mert a monitort akkor most még nagyobb felbontásúra cseérljük... ejnye már megint gyenge a VGA ... és kezdődik minden előről.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124804 üzenetére
Igen, 2003 körül voltak ezek menők. Nekem sajnos később volt, 2008 táján. Monitorral valahogy mindig is le voltam maradva (ezt is FHD 144Hz-ről írom)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124745 üzenetére
Mi történt? Akár Pmben is mesélheted...
-
Alusky
senior tag
válasz
Trailblazer #124745 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124712 üzenetére
A neten én is olvastam erről, de csak egy bizonyos gyártó lapjaiban. Március közepén csináltam egy 9800X3D alapú gépet, arról azóta nem érkezett panasz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124706 üzenetére
Van itthon egy 12400F is, DDR5-el, igaz 2023 januári beszerzés, de akkor még a Z-s lap 108 ezer ft volt hozzá, plusz a proci 76 ezer ft.
Az a durva, hogy egyelőre a 10400F helyett semmit sem tudnék jó szívvel venni, ami teljesítményben komoly előreugrás lenne (a 12th gen még nem számít annak).
AMD fronton most a 7500F vagy ha sok pénzem lenne a 9800X3D lenne a befutó... Intelnél meg max a 12th gen I5, bár ár/teljesítmény viszonyra a 10th gen talán jobb. Mindegy is, egyelőre ha akarnék se igen tudnék cserélni úgy, hogy az meg is érje ... Rádasul RAMot is kéne vennem (igen, tudom, hogy van 12th gen DDR4-el is, de ha már lapot is cserél az ember...), ami tovább dobná a költségeket. Szóval jó ez nekem így ahogy van. -
opr
nagyúr
válasz
Trailblazer #124707 üzenetére
Az a tömeges elhullás továbbra is kb 0.001%, és azok is egy konkrét gyártó lapjaiban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124702 üzenetére
Nop igen. Viszont foglalat téma meg nem biztos, hogy annyira lényeges. Ez ugyan csak a saját példám, de jobban megnézve mikor is cserltem csak CPU-t?
A Celeron 366 anno ugyan cserélődött 466-ra, de : Az 1700-as Celeron S478-on nem cserélődött semmire, mert a nagy P4 túl drága volt, az Athlon XP meg jobban megérte.
Az Athlon XP 1466@2669MHZ, meg végül két lapot fogyasztott el maga alól (most is a harmadikkal megy) 6,5 év alatt, ezalatt egyszer sem lett cserélve a CPU (igaz a hatalmas tuning potenciál segített benne).
A Phenom 9500 az AM2-es volt, Phenom X4 9950 Black Edition-re lehetett volna maximum cserélni, ami 2200 helyett 2600MHZ lett volna, így nyilván az sem játszott.
Aztán jött a 4th gen I3 a 4330, ott 4790K a maximum azonos generációban amire cseérlni tudtam volna, hiszen a Broadwell-ek csak HEDTbe jöttek, a 6th gen meg már tejesen más foglalatot kért. (amúgy létezik valami mókolás amivel a 6,7,8,9th gen belerakható egy lapba, de amúgy ezek között is volt egy foglalat váltás).
Most a jelenlegi 10th gen I5-ösömet, maximum 11th gen I7-re tudnám cserélni, de rohadt drága még használtan is, ahhoz képest alig ad extrát. 11th gen I5-re váltanom meg egyenesen pénzpocsékolás lenne, 10+ ezer ft felárért mindössze 1%-al lenne gyorsabb a jelenleginél.Szóval nekem eddig a proci csere sem játszott annyira.
Persze nyilván egy Athlon XP 1700+ (1466) alaponról mondjuk egy Barton 3200+-ra érdemes lett volna váltani, vagy mondjuk egy Ryzen 1600AF-ről egy 5800-ra ... csak ezek engem valahogy pont elkerültek. -
válasz
Trailblazer #124702 üzenetére
Aprón most melyik "pörög" jobban? Az új intel, vagy az új AMD proci? Lehet az eldöntené ezt a magvas kérdést, gondolom, a jobb a keresettebb. Bár a franc tudja, végülis ott meg a másik oldalról azzal is tudod indokolni, hogy a vacaktól próbálnak megszabadulni.... nemtom.
-
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #124691 üzenetére
Elvétve lehet találkozni x3d halállal már évek óta olykor a fórumokon. Felpúposodik/szétég a proci és kinyírja az alaplapot is. De ez elég ritkán fordul elő. Ez megváltozott volna, és nagy számban halnának?
-
válasz
Trailblazer #124689 üzenetére
Én meg általában
Nyilván 1:1 összehasonlítani ugyanazt a generációt van értelme, de az emberek által használt dolgok meg nagy szórást mutatnak.
-
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #124685 üzenetére
Az intelről alkotott kép a 13 és 14. generációs chipjeinek szériahibája miatt elég rossz irányba mozdult.
Az AMD-nek szerencséje volt, mert az ő processzorai nem haltak olyan nagy tömegben, és amelyik igen, az se instabillá vált általában, hanem egyből működésképtelenné.
Egyébként az x3d szerintem sem egy jó megközelítés. A normál ryzen9 processzorokban is eleve brutális mennyiségű (64 MB) cache memória van, a kissebb ryzen7ekben meg 32mb szokott lenni. Ezt másfélszerezve-megduplázva-triplázva alig van már sebességemelkedés bármiben - cserébe az árat másfélszerezi. A ryzen9-eknek egyszerűen brutális teljesítménye van, afelől ne legyen senkinek kétsége, de mintha az amd kifogyott volna az ötletekből, hogy hogyan tudná az architektúrát finomítani, ezért a további skálázódást izomból kívánja megoldani, de pusztán a cache további növelésére már nem reagál olyan látványosan a dizájn.
-
válasz
Trailblazer #124685 üzenetére
Biztonság? Az Intelben több a biztonsági bug (talán mostanra sikerült kijavítani a branch predictiont?
) .
Sztem különben jobb az AMD jelenleg, de fanatikusan leoltani mindenkit, aki mást mond, az azért hülyeség. -
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #124682 üzenetére
Én erősen az r9-esek fele húzok, nekem is az van már egy hónapja (közvetlenül előtte duál cpus xeon volt pár évig). Mást nem is nagyon vennék ebben a kategóriában (16 igazi nagy mag). Persze attól még nem megyek oda egy inteles eladóhoz követelőzni, hogy mondja meg, hogy amd processzor mellett mit fog csinálni a ramja.
-
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #124502 üzenetére
Ki van írva a profilodban, hogy AMD suxx, úgyhogy minden bizonnyal te vagy az ideális jelölt arra, hogy egy memóriamodul AMD rendszerek alatti viselkedését megmagyarázd, hiszen nyilván AMD-t használsz
-
válasz
Trailblazer #124670 üzenetére
Na, legalább van időnként 1-1 jó hír is a threadben, gratula!
-
Trailblazer
veterán
válasz
Na jött egy jó arc csávó házhoz, el is vitte a ramot egy hete. Elutalta helyben az árát, nem bohóckodtunk kápéval. El is fért már a pénzinfúzió.
-
Astroboy
őstag
válasz
Trailblazer #124552 üzenetére
A finomítókban működés közben metán szabadul fel.
A különbség csupán annyi, hogy a MOL tartályban, Mr. aláírógép pedig szatyorban gyűjti.KROK640: Jesszusom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124547 üzenetére
Ha valaki ilyen lehetőséget tud, akkor a pénzét miért hirdetésekre költi amivel ezt világgá kürtöli, miért nem bevásárolja magát ebből is, abba a hihetetlen üzletbe?
-
válasz
Trailblazer #124547 üzenetére
+aki a képen van, az sem egy ajánlott üzletfél
-
TaaT
nagyúr
válasz
"(amire azt írtam, hogy gőzöm nincs, mert Inteles rendszerben üzemelt)"
Ilyenkor egy gyors keresés a milyen ramot vegyek topikban lehet meghozza a választ.Én (hardverapró mellett) bevállalom a Facét, a Jófogást, és most már újra a Vaterát is.
-
válasz
Trailblazer #124504 üzenetére
Botok nem visznek el sok időt, 5mp alatt megmondod, hogy valós-e.
Koby11h-nak van igazsága.
-
koby11h
őstag
válasz
A botok a legkevesebb, a fogalamatlan vagy az egy üzenetes emberek több időt visznek el... Ja és mindenki a feléért akarja megvenni, pedig így is a legolcsóbb a kategóriájában
-
válasz
Egészségére
Na ez az, Marketplace-n feldobálja sokkal több embernek, mint egy csoportban.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Trailblazer #124445 üzenetére
Pont ma is vettem:
Fin carré, de az összes csoki is az
[kép] -
gyulaszu
senior tag
válasz
Trailblazer #124443 üzenetére
Én a Lidl-ben veszem a nagy táblásat, az a kedvencem
-
válasz
Trailblazer #124434 üzenetére
Nekem du. volt egy 504, de azon kívül ment.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #124436 üzenetére
Háát, azért eléggé hullámzik mégis. DDoS-olják, támadják a szervert?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Nekem is be volt lassulva, de már elmúlt
-
BiP
nagyúr
válasz
nekem is, meg többen panaszkodtak már más topikban is
-
válasz
Trailblazer #124429 üzenetére
És ár-értékben elég jó
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #124413 üzenetére
Hú, de jól öregedett ez a tegnapi kérdésem. Hiszen a honvédelmi miniszter mai kiszivárgott hangfelvétele szerint háborúpárti ország vagyunk!
-
Alusky
senior tag
válasz
Trailblazer #124404 üzenetére
Hogy mennyi ilyen szar van a Facebookon, csoportokba is berakosgatják botok, meg az ellopott fiókok nyilvános posztként kirakják. Öreganyámnak a fiókja csurig van ilyenekkel, nem győzöm takarítani.
Gondolom ha rákattintok átdob egy kamu oldalra ahol tudok kamurészvényt venni és már le is lépett a tag a 90 rugóval. És biztos vagyok benne nem kevesen beszopják, mert tudjuk mennyire ostoba az emberiség és van értelme ezeket a kamukat generálni folyamatosan, tehát hasznot termelnek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Én vettem 2-t, azóta nem kell dolgoznom, kifizettem a hitelem és visszamentem tanulni a tengerpartra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124408 üzenetére
De igazából ha utána számolsz még fordítva is túl szép lenne, hogy igaz legyen, hiszen ha 450 ezerért vennél részvényeket, és havi 90-et kapnál akkor is 5 hónap alatt visszahozná az árát.
Safranek ... jöjjön csak közelebb
-
KROK640
nagyúr
válasz
Elég gondolkodni az inszentíven is : 90 ezerért veszel részvényt, és akkor havi 450 ezeret kapsz 9 évig? Ez a világ legjobb befektetése lenne, amit ráadásul pillanatok alatt elkapkodnának az emberek. Ha valaki ezt tudná, nem hirdetné, hanem eszetlenül venni a 90K-s részvény packokkat.
Azzal már nem is jövök, hogy miből termelne ilyen brutális hasznos a MOL?Arra jutottam, hogy ennyire nem megy a cég, hogy ilyen fake reklámok kellenek? Vagy ami még valószínűbb, hogy valami csaló akar ezen nyerészkedni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124317 üzenetére
Igazából ezért rossz, hogy szorulnak kifelé a fizikai (telefonos) boltok. Mert bemész egy mondjuk használt GSM boltba, akkor sokkal kisebb eséllyel vernek át (pláne, hogy tudod hogy hol az üzlet, és 5 év múlva is ott lesz), mint egy kamureg kamuhirdetésével.
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer #124341 üzenetére
Kapott két számlaszámot rosszul felírva. És mivel az enyémről nem tudta elutaltatni, így a másikra (sajátjuk, a vevő lánya volt) inkább befizette készpénzben azt a 25000 Ft-ot.
Otthon azt mondta, hogy átutaltatta. Végül elkértem az igazolást és ott derült ki, hogy az anyuka száma a fogadó.
De maguktól nem nézték volna meg!
Következő nap elutalták nekem, én aznap fel is adtam inkább házhoz MPL-el, így másnap meg is kapták. Utólag már viccesnek találták, én még csak most kezdek rajta mosolyogni. -
homerhamm
addikt
válasz
Trailblazer #124341 üzenetére
Gondolom Mészáros Lőrincnek hívták az illetőt.
-
válasz
Trailblazer #124324 üzenetére
Ha ezt el lehet adni, akkor azt is!
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #124324 üzenetére
Ne, mert akkor más is hányódni fog
-
TaaT
nagyúr
válasz
Mondanám hogy aki elhiszi hogy egy hibátlan S23 Ultrát fog kapni 45-60-70e forintért az meg is érdemli, de na. Kb minden harmadik, negyedik hirdetés kamu a marketplaccon ebben a témában.
-
totron
addikt
válasz
Nem jó a szórás.
#124316koby11h,
a legjobb, hogy akkora a rajongás, hogy használtan a töröttek teszik ki szinte a kínálat egészrészét. Látszólagos öröm az ürömben, hogy delegalább technikai színvonal is egybeesik a birkasággal, a nap végén azonban mégsem, mert töredék sem képes értékelni azt a többletet - jobb anyagok, jobb fényképek - amivel bír a cucc. -
TaaT
nagyúr
válasz
Trailblazer #124295 üzenetére
Így van, nekem is gyorsan leesett hogy ez itteni gyökér, nem holmi kínai vagy afrikai bankkártya vadász.
Amúgy a múltkor az egyik ilyen szállítást intéző botnak beadtam hogy nagyon jó, a héten pont fogok arra járni amerre ő "lakik" és elviszem személyesen. Na, azóta sem jött tőle üzenet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124174 üzenetére
Jaja, amúgy pontosan így van!
Régebben írtam is erről valahol. Nekem mindig előre ki van készítve a jegyár külön. -
opr
nagyúr
válasz
Trailblazer #124183 üzenetére
Telóról írtam, és nagyon reggel volt (van), bocsi.
-
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer #124174 üzenetére
Sajnos tipikus. Helyközin ha tehetem már előre ki van számolva és pl. farzsebbe téve, és amikor szállok fel iszonyat gyorsan megy.
Persze vannak azok akik ugye 10 vagy 20 ezrest lobogtatva próbálkoznak de azok is egy külön állatfaj. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123989 üzenetére
Nincs is jobb annál, mint amikor egy nem létező cuccot többször is eladsz
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123985 üzenetére
HA nem volt semmi gondja vele, akkor miért adja el? Ráadásul még úgyis olcsó, ha egy 1-est elé ír
-
válasz
Trailblazer #123985 üzenetére
Aki egy ekkora kamura ráugrik az meg is érdemli, hogy átbasszák.
-
Alusky
senior tag
válasz
Trailblazer #123958 üzenetére
YT már használja az AI hangot is, így már egyre több videónál nem a fordítós feliratot kell olvasni és biztosan nem ugyanaz dolgozik mögötte, mint a Translate mögött, mert ezerszer pontosabban csinálja az AI hang. Szóval valami értelmesre is használják, de mindig lesz hozzá 10x annyi marhaság.
Főleg orosz videósoknál jön jól. Meg persze a magyarok még jobban ellustulnak majd, hogy angolul tanuljanak bármit is. -
homerhamm
addikt
válasz
Trailblazer #123958 üzenetére
Nekem már ezektől az AI képektől van hányingerem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123955 üzenetére
nyilván megvan az árnyoldala
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123952 üzenetére
Legalább nagy a család
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123948 üzenetére
Nekem sajna öcsém is ilyen. Mindig mindenről elmagyarázza, hogy miért nem az ő hibája valami, meg különben is miért van neki igaza. Mindenben IS.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123925 üzenetére
Természetesen lehetőleg mobillal fotózott fekete-fehér kép legyen az az 50 éves profilkép, hogy mág a hülyének is leesen, hogy nem mostani kép.
A kisállatos/virágos profilképes, többnyire harcias öregasszonyok meg szerintem legalja. -
válasz
Trailblazer #123925 üzenetére
Me' az az utolsó jó kép róluk
Én meg nem teszem ki a fejem, mert régen se néztem k sehogyan
-
válasz
Trailblazer #123835 üzenetére
A szent őrület tüze. Próbáltam én is, de már csak később. Sok értelme nem hiszem hogy lehetett 1-2 kivételtől eltekintve az Amiga alapon épített kiméráknak. Talán csak az x86-ra való áttérés elodázása.
-
válasz
Trailblazer #123831 üzenetére
Eleinte volt az a mondás, hogy a leggyorsabb Macintosh az Amiga. Sajnos a fejlesztések elmaradása miatt ez apránként megváltozott. Az almások legalább minden évben hoztak egy-egy lépéssel gyorsabb gépet és igyekeztek tartani a lépést. Amigánál ezzel szemben az OCS-hez képest az ECS nem volt igazi előrelépés és a 92-es AGA-ig nem jött a cégtől tömeges upgrade. Az RTG persze ott volt, de az annyira marginális volt, hogy elhanyagolhatjuk.
-
válasz
Trailblazer #123822 üzenetére
Annyira nem voltak egymástól távol, mint más platformok. Ugyanazok a játékok jöttek Amigára, PC-re, Atarira és MAc-re is. Ott sokkal nagyobb volt a különbség. A C64 és a Plusi közötti átlapátolásnál legalább a CPU és a kernal nem okozott nagy gondot. A hang butítással nem volt akkora probléma, a Sprite kezelés meg a Speccy-ben megszokott algoritmusokkal mehetett.
Érdekes párhuzam a Speccy-CPC-EP128-TVC játék protolgatás. Abban is elég szép dolgokat tettek le a hazai srácok az asztalra.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Hát az tuti...
Se sprite kezelés, se "rendes" hang... emlékeim szerint az elérhető memória több volt ugyan, és a cpu is gyorsabb volt... de no...
A sprite kezelés "fájt" igazán...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bizonyos dolgokat nem is tudom, hogy hogy oldottak meg (pl spirite kérdése)
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #123823 üzenetére
azt mondod, itt HA-n nem keresnek litváner gizsgugyult hirdetésben?
-
válasz
Trailblazer #123790 üzenetére
Szivesen, ha mar sikerult ilyen illedelmesen megkoszonnod.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123767 üzenetére
Ember legyen a talpán aki megjegyzi a CPU adatait :
Total Cores: 24 Cores, 24 Threads
Performance Cores: 8 Cores, 8 Threads, 3.7 GHz Base, 5.7 GHz Turbo
Efficient Cores: 16 Cores, 16 Threads, 3.2 GHz Base, 4.6 GHz Turbo
Typical TDP: 125 W
Cache per CPU Package:
L1 Instruction Cache: 8 x 64 KB
L1 Data Cache: 8 x 48 KB
L2 Cache: 8 x 3072 KB
L3 Cache: 36 MB
Cache per Eff. CPU Package:
Eff. L1 Instruction Cache: 16 x 64 KB
Eff. L1 Data Cache: 16 x 32 KB
Eff. L2 Cache: 4 x 4096 KBBezzeg a régi szép időkben, csak órajel, FSB, és cache volt, abból is sokkal kevesebb fajta. (L1 és L2)
Végülis az a lényeg, hogy elégedett vagy vele.
-
válasz
Trailblazer #123783 üzenetére
Azert borultak meg, mert nem tudtak versenyezni a PC-vel. Onmagaban az Amiga felvasarlasa mar tudathasadast okozott az image-ukben, mert az Amigaig arrol voltak ismertek, hogy olcso szamitogepet arulnak, de az Amiga nem volt olcso. Ezzel egyidoben a C64 ugyan meg mindig a fejostehen volt, de mar korosodott - es persze megjelent az Apple, valamint az IBM a PC-vel.
-
válasz
Trailblazer #123783 üzenetére
A válasz hosszú és bonyolult, ezért egyszerűbb, ha belinkelem a végjátékot: [link]
-
válasz
Trailblazer #123781 üzenetére
Akik őt követték. Irvin Gould és csapata. Közülük Mehdi Ali-t érdemes kiemelni. Fejlesztés megvágása, pénz kilapátolás, szóval csak a szokásos.
-
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #123757 üzenetére
Ki fogják, az am4-re már csak tartaléklángon jönnek a szoftverfrissítések fél éve. Fű alatt elkezdték kivonni a hardves segédleteket is, pl már csak raktárról jönnek hozzá hűtők, a rézmagos spire változatokat már nem is gyártják.
De nekem az a teóriám, hogy egyszerre fogja kinyírni a két platformot az amd, amikor valami olyat hoz, ami mindkettőt egyben cseréli le, talán 2026-ban a DDR6 érkezésével.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123752 üzenetére
Sajnos igaz, hogy és mindegyik egyre drágább és drágább
(ahogy merevlemezeknél is, az újak nem lenyomják a régiek árát, csak felé jönnek árban). És mivel az élet más területein is igaz ez, egyre nehezebb.
Ha lenne egy AM4-es rendszerem akkor én is a kimaxolására mennék rá, egyrészt a zuhanó CPU árak, másrészt az alacsony DDR4 árak miatt. De ha most kéne új lapot is vennem, akkor már azért csak az AM5 felé hajlanék.
-
Pikari
veterán
válasz
Trailblazer #123752 üzenetére
Most héten álltam át én is 32 szálas am4-re, igaz nem 5950x hanem 3950x procit használva (mert az egy 50essel olcsóbb volt).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123743 üzenetére
Ez igaz, de degradálódnak a CPUi-k. Meg ezeket a P és E magos kendácsolásokat egyelőre jobbnak látom elkerülni.
Az sem túl tetszetős számomra, hogy 2-3 évente új lapot vetetetnek veled foglalat váltás okán. Bár nem sűrűn van olyan, hogy CPU-t cserélek a lap meg marad, de perpill azt gondolom, hogy ezután nekem egy AM5 fog jönni. De egyelőre még bőven kiszolgálja az igényeimet a mostani rendszerem is -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #123712 üzenetére
Eddig egy gépet szereltem AM5-el, pár hete, ott azóta sincs baj
Igaz Gigabyte a lap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged