- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Sziasztok az miért van hogy rpi2-es esetében idáig jól működött és nem régóta átváltott angolra illetve nagyon nehezen lehet kapcsolni hiába indítom újra visszaáll a dátum is angolra áll és nehezen kapcsolgatható. Kodi fut filmnezesre.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
RP2 Kodival Liberec alól.
Filmnézésre beállítva a Kodi borítók megjelenésével.
Hogy tudom elérni, hogy amelyik film esetében nem talál borítot ott is azért megjelenjen? Nyilván elérem más úton, de gyerekeknek a legegyszerűbb ha borító alapján látják, indítják. Próbálgattam különböző borító letöltő helyeket, de bizonyos filmeknél nem talál. Talán a film fájl átnevezés oldaná meg?Szerk.:
Közben: ha átneveztem a filmet és megtalálta... -
psg5
veterán
Ha minden igaz akkor a NAS on kellett az uj liberec ipncimet hozzaadni jogosulti hozzafereshez. Most frissiti a mediatarat. Kiderül.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Rpi2 Synology Nasrol olvassa a Filmeket, képeket. Router cser történt. Uj IP cím miatt a Liberec alatt futó Kodiban modositottam az IP címet a médiatár eleresi utvonalnál. Mégis azt irja hogy sikertelen csatlakozás. Nas rendben van mert más eszkozokrol siman elérjuk. Mit kellene még Rpi-nballitani?
-
psg5
veterán
Most elindult a CEC is.
Viszont sajnos úgy tűnik RPI2 nek már nagyobb falat a legfrissebb Librelec és Kodi, lassan érezhetően. De ez még elfogadható.Azzal lehet valamit kezdeni, hogy mitnha a filmek akadnának? Van valami kodek vagy beállítás kodiban amit meg kellene tenni?
-
psg5
veterán
Nah pont ettől is tartok. Idáig olyan de olyan jól működött sok év óta rpi2, de most én...az hbomax és a disney+ miatt gondoltam frissítek. Próbáltam openelecet libreelecre merthogy kodiból frissebb kellene azt vágom, de sajnos nem jött össze színes képernyőt kaptam. Ezért próbálom most a nulláról feltelepíteni libreelecet és utána új kodival remélem működni fog....Most formattálom teljes formázással mindkét meghajtót az sd kártyán hátha lesz egy meghajtó és akkor mehet rá a libreelec...
-
psg5
veterán
Áh úgy tűnik nem megy semmi sem.
Most ott tartok hogy tenném SD kártyára a Libreelecet de az sd kártyán olyan mintha két meghajtó lenne és mindegyik csak 512mb-os pedig 13gb-os a kártya...
Nincs leírás, hogy hogy történjen egy libreelec telepítés elejétől, illetve mi a bánat lehet ez a két meghajtó egy sd kártyán? -
psg5
veterán
Sziasztok!
RPI 2-n Openelecen fut Kodi. Ezt szeretném frissíteni, mert még 16.2 nél tart és kellene az hbo maxhoz a 19.4.
-
psg5
veterán
Sziasztok! Van egy sok éves tökéletesen működő RP 2 esem. Sosem frissitettem, mert nem tudtam hogy kell. Most hallottam hogy elképzelhető hogy van hbo go már. Valóban igy van? Ha igen hogy tudom elohivnu? Openelec van fenn. Médialejátszó ként hasznalom csak.
-
psg5
veterán
válasz
wassermann #27137 üzenetére
Köszi! Így van ilyennel nem találkoztam, de már kb 1 hete így van a zagyvaság
Belső hálózaton él, legalábbis azon gyönyörűen lehet használni (RPI2) igaz router csere volt, így lehet valami beállítási gond lesz, hogy netre viszont nem megy fel...Na most hálózatnál ki be kapcsoltam, hogy automatikus csatlakozás és jó lett...
-
psg5
veterán
Sziasztok! Kodit hasznalok és áramkimaradás után a dátum-idő elállítódott. Hol lehet beállítani, frissíteni?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
RPI2-ön Kodi. Uj router lett beuzemelve nas-ról latja a pi a filmeket de valamiért nincsenek meg a mediatarban a boritokepek. Mi a banatot kell allitani hogy ujra legyenek kis kepek?
-
psg5
veterán
Erre valkinek otlete? Szsanyi ajanlotta hogy update ban auto helyett manualra allitsam a frissitest de az sem segitett...
-
psg5
veterán
Hogy a bánatba tudom kikapcsolni openelec ben hogy ne dobalja fel allandoan a frissitest? 7.0.1.
-
psg5
veterán
válasz
szasanyi #25617 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Méregetni nem fogom a feszültségeket. A táp az amit a málnapc-ben adtak hozzá. Semmi más nincs csatolva az RPI-hez.
Kipróbálom az Openelec verziót.
Az nem baj ha jelenleg az update mappa teljesen üres?
Ha ide másolom akkor újrateszi a rendszert vagy frissíteni próbál? Ettől teljesen szűz rendszert kapok?
MPEG-2-es licenszek megmaradnak vagy azokat is újra be kell vinnem? (nem gond csak gondolom jó ha tudom előre)
Valamint a kandenciahelyes lejátszáshoz beállított dolgaim is elveszhetnek? -
psg5
veterán
válasz
szasanyi #25612 üzenetére
Azta, csak ennyi? Úgy emlékeztem, hogy sd kártya kivesz, töröl, felmásol kicsomagol, visszatesz, indít, másik felmásol kicsomagol, indít...stb...stb.
De te belinkeltél egy Openelec 7.0-et és egy Kodi 18 forumot. Most akkor hogyan? Elég az Openelec linken levőt az update mappába? Vagy mégis kell formatállni az sd kártyát és arra az.arm-et?
MPEG-2-es licenszek megmaradnak vagy azokat is újra be kell vinnem? -
-
psg5
veterán
válasz
vadkörte #25606 üzenetére
Csak "profilmappa" és "forrás hozzáadása" van.
#25608) szasanyi hol tudom megnézni hogy mit használok? Ti (te javasoltad annak idején és pont úgy is csináltam mindent)
-
psg5
veterán
válasz
vadkörte #25606 üzenetére
Nem tudom... a frissítésig minden tökéletes volt...egy (azaz kettő) frissítéstől gallyra ment?? Nem pont a frissítés stabilizálná? Minden más rendben van kivéve a képek megjelenítése...fura.
Na akkor kereshetem elő a telepítés leírást...
Nincs erre egy jól összeszedett leirat? (magyarul) -
psg5
veterán
Na most az van, hogy csak a nemrég feltett képeket nem jeleníti meg a régieket szépen mutatja...ez miez?
PC-n nézve tökéletes, csak az RPi Kodin nem mutatja. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Bajban vagyok, segítség kellene!
RPI 2-öm van már jó ideje, kizárólag KODI-val csak médialejátszásra használjuk és tökéletes. Azonban most volt két frissítés is, amit engedélyeztem neki. Azóta bár szebb a felület, de valamiért a NAS-on lévő fényképeket nem játssza le...a miniatűr ikonok látszanak, azokat betölti, de kattintva a képre csak feketeség van. Már újraindítottam, de ugyanez. Mi lehet a gond? Mit állítsak be?
Filmlejátszással nincs gond (remélem a megvásárolt mpeg kodekek is maradtak, azt még nem próbáltam)
Vezetékes hálózatban van kötve NAS és lejátszó is. -
psg5
veterán
válasz
consono #24307 üzenetére
Köszi! (talán mintha ez az add már bent lenne, de azt sem tudom hol van...
Nagyon régen telepítettem az openelec-t is, így az alapbeállításokkal is gondom van.
Segítenél, hogy tudnám előcsalni és esetleg "kezdőképernyőre kitűzni" ? Vagysi valahogy az elején a menüben elérhetőséget biztosítani neki, hogy a kicsik is azonnal tudják indítani menüben való bóklászás nélkül? -
psg5
veterán
Sziasztok!
RPI 2 őt rálehet venni tv okosításra? Most kodi val hasznaljuk kizarolag filmnezesre amire tokeletes, de a tv okos funkcioi elég lassuak fagynak. Igazabol a youtube videokat kellene ekerni gyorsan , akadasmentesen. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Az miért és mit lehet csinálni, hogy ne úgy legyen?:
RPI2 esetében ha fullhd videót (30fps) játszik le (telefonnal felvett anyag) Kodi-n keresztül, akkor lejátszáskor az utolsó 1-2 másodperc lemarad...nem játssza le. -
psg5
veterán
Sziasztok! Az lehetséges hogy rpi2 nem játssza le a telefonnal készült uhd-s videókat és a hd-s 60fps videókat?
Ha igen, akkor rpi fejlettebb verziója képes rá? -
psg5
veterán
Végülis az megvan közben hogy engedélyeztem meg minden és fut is, de valahogy ki kellene tenni főképernyőre vagy videók mellé vagy valahova ahonnét a gyerekek is egyből el tudják indítani. Bár a videók alatt kiegészítőkben megjelent...ha ettől előrébb nem lehet hozni, így is jó lesz.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Pi2 vel meg lehet oldani hogy a youtubot hasznaljuk? Most kizárólag kodival hasznaljuk medialejatszasra.
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20209 üzenetére
Köszi!
Ez volt a baj!
Minden okés!
Most már csak az kellene, hogy mit állítsak beállításokban, hogy a médialejátszó kadenciahelyesen játsszon mindent? Arra emlékszem, hogy valamit mindig-re kellett állítani. -
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20204 üzenetére
Már 5-ödször teszem az sd-re ezt.
Nem értem.
-
psg5
veterán
Tönkremehetett az RPI2??
Segítsetek, mit csináljak?
img.gz fájl kiírva a formattált sd kártyára. (nem találtam sima img fájlt, ez nem tudom gond-e)
Összedugom PI-t, világít pirosan is zölden is, de semmi nem történik.
Mit csinálok rosszul? -
psg5
veterán
Mindent úgy csináltam mint annak idején, de nem indul a PI...áramot kap mert világít de nem indul...
Ez alapjánMegpróbáltam, másik sd kártyával és semmi.
-
psg5
veterán
válasz
lord.lakli #20190 üzenetére
Jah meg utána abeállítgatások képfrissítés, licens beírás, miegymás
-
psg5
veterán
Kodit lehet frissíteni vagy legalább resetelni? Tépegység kihúz bedug már megvolt de olyan mintha funkciókat vesztett volna a kodi, bár nem volt idáig semmi gond. Már nagyon tanácstalan vagyok.
Ha hozzáadom a kívánt mappát a videók/fájloknál nem ajánl fel tartalommegadást és ugye utána sem tudom választani...
Már beállításoknál is megnéztem és pipálgattam médiatár-nál többet mint volt, de semmi.
Médiatár ürítés sem segített.
Mióta NAS-ban lett hdd cserélve lett ez a probléma, de másik tv-nél dune hd tv 101 is látja és lejátssza, ugyanúgy ahogy PI2 is a fájlok menüből szépen játssza. De annyira megszoktuk ezt a videótékát...jó lenne. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Kodi kérédsem lenne: Minden szuper idáig. Azonban most nas-ban lemezt cseréltem így beállítottam egy újabb mappát kodiban. Látja is szépen a filmek mappáját, de nem tudom a jó kis képeket előhívni, hogy videótékám legyen. Mappa névre kattintva és a tartalommegadás-t választva nem csinál semmit Visszaugrik. Mit tudok tenni?
-
psg5
veterán
válasz
envagyok #19657 üzenetére
Köszi. Szintén végignézem, de ettől néha beletekerek többedszeri nézéskor...vagy akivel együtt néztem, de kiugrott kávéért és nem állítottam meg de visszatekerném stb...
Most hogy írod nem is az ugrás a gond az azonnali majdhogynem, inkább ez a többszörös tempós tekerés. Node elfogadom, mert még inkább Kofidises leszek...
(Dune-n sokkal jobb a tekergetés.) -
psg5
veterán
válasz
Beni2360 #19651 üzenetére
és #19652) dugesz77!
Köszi mindkettőtöknek. Csupán érdekes, hogy ha adatmennyiség továbbítása lenne a gond kábelen, akkor gondolom éreznénk amikor NAS-ra töltök egyszerre 6 torrentet, közben pedig RPI2 játszik egy fullhd filmet, mindeközben egy máik szobában egy Dune Hd tv 101 egy másik fullhd-t (mindent ugyanarról a NAS-ról), továbbá az egyik tableten youtube videó játszódik és egy PC-n mindeközben szintén NAS-ról megy egy fullhd film é segy másik PC-n LOL-ozik a fiam. Szóval ezek során sem akadás, sem semmi nincs. Az ideoda ugrálás ha semmi más nem megy a hálón csak az RPI2 akkor is rugalmatlan.
Hozzáteszem, hogy nem használhatatlan csak nem olyan gördülékeny, mint pl a Dune- lejátszón...
Persze ezzel simán el lehet fogadni csak gondoltam lehet valami megoldás. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Médialejatszokent Openeleccel Kodival nagyon Bejött az RPI2. Egyetlen dolog van ami zavaró s nem tudom van-e megoldás, az a filmlejatszas közben tekerés, filmben való előre hátra ugrálás nagyon nehézkes. Tv taviranyitojaval hasznalom. Van megoldás a rugalmassa tételre? -
psg5
veterán
Nem hiszem el, hogy pár hete megvettem a PI2-őt és már itt is a PI3...
Nagy ugrásra számíthatnék, ha csupán KODI-val használom fullhd filmek nézésére és fényképek gördülékeny megjelenítésére NAS-ról kábelen? Nincs gond PI2-vel, de nem lenne baj, ha gyorsabban töltené be a rengeteg fénykép mappát stb.
-
psg5
veterán
Köszi mindenkinek!
Egyenlőre hagyom így a vob-okat, mert a javasolt jobbegeres megoldás megfelelő, bár úgy nem tudok beletekerni...sajna.
Saját házi dvd-ink ről van szó, nem akarok sokat variálni velük és mind a nas-on van már.
avidemux jobb mint a make mkv? ezek szerint? Az miért hagy ki mkv készítésekor részeket? -
psg5
veterán
válasz
wassermann #18987 üzenetére
TV távirányítójával melyik lehet a jobb gomb?
Megvan: nem az ok-t nyomom, hanem a play gombot és menüvel indítja a videót
Köszi!
-
psg5
veterán
A mindenit. Ez logikusan hangzik.
Akkor mindegyikből kellene csinálni egy mpeg fájlt? Azzal megoldanám? Most másoltam át minden 8cm-es dvd felvevővel felvett videónkat...elég sok van. Milyen progi képes fájlból tömörítés nélkül vob-okból egy fájlt készíteni? Make mkv dvd-ről gyorsan megcsinálta de az nem tudom tud-e fájlból is? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Vob fájlokat licence megvásárlása óta lejátssza PI2 Openelec, Kodi-val, de valamiért mindig a hangot elcsúsztatja. Miért és mit lehet tenni?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kodiban képernyőkímélőt lehet kapcsolni? Van egyáltalán?
-
psg5
veterán
válasz
wassermann #18572 üzenetére
Jogos.
Természetesen vezetékes utp kábelen van nálam minden. Elfogadom az akadozást. -
psg5
veterán
Valaki egyszer írta, hogy lehet valamit állítani ahhoz, hogy némely filmeknél hamarabb betöltődjön a KODI, mert van hogy egy csöppet akad az eleje vagy fent írja, hogy betöltődés mennyi százalék...
Mit kell, lehet állítani e téren?Valamint nagyon támogatnám egy összefoglaló írását...nem találom, hogy hol vannak az estleges frissebb openelec update-k. Egyáltalán ha frissíttek akkor elveszik minden beállítás? pl licence-ek, filmhez beállítások
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest