Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66651) Mercutio_ válasza Freddy76 (#66650) üzenetére


Mercutio_
félisten

Veszett kutya mondjuk évek óta nem volt (automatikusan küldik vizsgálatra ha hivatalosan járnak el), de a nem veszett kóbor is rárabol a vadra falkában :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66652) j.bravo


j.bravo
addikt

Valóban más eset az állatkínzást videóra vevő, meg a másik kettő is eltér egymástól (bár kevésbé).
Egyszerűen aleister utolsó vonatkozó hozzászólása ugrott be amikor olvastam az általam linkelt hírt, ezért annál a hsznál nyomtam a válasz gombot, nem egészen józanul. Úgy látom, összefüggő mondatokbam tudtam még írni mobilon is, ellenben nem mérlegeltem a várható reakciókat, engedtem az érzett közléskényszernek.

Józanul vagy nem írtam volna meg a hszt, vag ha mégis, akkor még óvatosabban fogalmazok vagy nyilvánítok véleményt.

Támogatom a kábító lövedékes felvetést, csak nehéz beállítani az adagot - más egy tacskó-, vizsla-, vagy doberman méretű kutyához való -, és vizionálom hogy "jaj véletlenül elfelejtettem kicserélni az éles lőszert erre", meg "jaj véletlen a kuvasz adagot lőttem bele az uszkárba" (ezzel megölve), "nem volt idő ilyenekkel tökölni meg minden".
Majd még egy gondolatot írok később, most megyünk sétálni.

Whatever.

(#66653) aleister válasza Lassú Víz (#66649) üzenetére


aleister
veterán

Őz vs kutya kilövése:

" Btk. 244. § (1) bekezdése szerint: „Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,"

Freddy kijavít majd, de én ezt úgy értelmezem, hogy egy vadállat kilövése nem indokolatlan. Arra tartja, azért neveli a vadásztársaság. hogy le lehessen vadászni.
Viszont, ha a vadász egy olyan hobbiállat életét oltja ki, ami nem indokolt (lásd a korábban felsorolt okok), akkor az már állatkínzás.

Persze lehet azon vitatkozni, hogy mennyire etikus maga a vadászat intézménye. Imádom az állatokat, de a kontrollált, profi vadászatban nem látok kivetnivalót. Az egy max két lövéssel való leterítése egy vadnak, még akár humánusnak is tekinthető. Sajnos a természet valami hihetetlenül könyörtelen és szenvtelen izé. Sokkal borzalmasabb halált hal egy átlagos növényevő a vadvilágban.
Egyedül a hétvégi, kocavadászokat nem szívlelem, akik telepumpálják ólommal szerencsétlen párát, aki van, hogy napokkal később múlik csak ki valahol. Mindez szórakozásból és "sportból".

(#66652) j.bravo
Ne szabadkozz! Nem volt szerintem kifogásolható abban, amit írtál.
Szerintem a kábítólövedék nem jelent megoldás. Legjobb tudomásom szerint erre egész egyszerűen nem alkalmas. Erre eklatáns példa az a fajta állatkerti tragédia, amikor beesik, bemászik, stb valaki valamely vadállat területére. Mire hatna az altatószer már véget érne a történet. Megoldás lehet az elektromos fegyver, az úgynevezett taser, viszont ezek egyrészt egylövetűek, másrészt max kb 10 méterre lehet velük ellőni, és nem is olyan pontos a szabadban, mint egy tűzfegyver.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66654) aleister válasza aleister (#66653) üzenetére


aleister
veterán

Taser bemutató.
Ez meg fun. A 40 mp-től ajánlom mindenki figyelmébe a lányt!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66655) Lassú Víz válasza aleister (#66653) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Oké, akkor az legalább következetes, hogy az őzike kilövése is beleeshet az állatkínzás kategóriájába. Hogy mi indokolatlan és mi nem azon még sokáig lehetne vitázni. Szerintem a "van rá pénzem" nem elég indok.

Elengedem a témát, legyen ez annak a gondja akinek ítéletet kell majd hirdetnie, indokolnia.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#66656) spanyoll válasza Lassú Víz (#66655) üzenetére


spanyoll
addikt

Nem vagyok vadász és nem mozgok olyan körökben, de tudtommal az őzek és egyéb vadak kilövése a vadállomány felmérése mellett történik jó esetben és az állomány túlszaporodása ellen történik többek között (a hobbiból lövöldözés mellett). Gondolom ezzel legitimizálják a vadászat ilyen jellegű fenntartását.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66657) j.bravo válasza j.bravo (#66652) üzenetére


j.bravo
addikt

Szóval...
(elsőre jóval többet írtam ám, de inkább revideáltam magam :DD )

A vádra: átsiklottam afelett hogy konkrétan állatkínzás a vád. Valószínűsítem, azért épp ez, mert nem találtak jobbat. Az állatok jelenleg sajnos tárgyként szerepelnek a jog bizonyos ágaiban - valamelyik cikk fejtegette - ezért konkrétan XYölésre nem hivatkozhattak - gondolom én. Nem értek hozzá.
Igazából nem is érdekel mi a vád, melyik címkét ragasztják rá.
Az érdekelne, hogy végre szülessen olyan döntés, amely az elvileg létező állatvédelmi törvényben elvileg megfogalmazott szankciókkal később valóban élhessenek a bíró(ságo)k, és bírjon valójában is valamilyen elrettentő erővel a dolog. A mostanában látott cirkusz a csupa felfüggesztett büntetéssel (akár kilövés, akár kínzás esetén) inkább csak bátorítja a tetveket elkövetőket.

Igyekszem felelős állattartó lenni. Ezt gondolom természetesnek. Talán ezért felejtem el (látszólag vagy valóban) az állattartók felelősségét - az ilyen esetekben. Ha egy kutya megtámad egy vétlen embert, vagy ha a vadorzó vadra küldi (igen, büntessék ezt is!), az igenis az állattartó felelőssége, tiszta sor - meg az is ha a cica vagy kutya kirohan az útra és autó vagy busz elüti; de a most citált esetekben nem ilyenről volt szó, hanem szándékos bántásról.

Egy kutyát vagy lovat többre tartok mint egy rossz embert.
Remélem, nem ciki.

Jól sejtem, hogy volt rossz élményed kutyával?
Nem minden kutya rossz ám :) amelyik igen, az jó eséllyel a gazdája sara - ne a kutyákat utáld, hanem a rossz gazdákat ;)

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#66658) Freddy76 válasza j.bravo (#66657) üzenetére


Freddy76
addikt

Peti, te most magaddal beszélgetsz? Nem gond, de nem árt, ha tisztában vagy vele...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#66659) j.bravo válasza Freddy76 (#66658) üzenetére


j.bravo
addikt

:DDD
A beszélgetést visszakövetve szerintem megtalálható hogy melyik válasz gombot kellett volna nyomjam :D csak ugye írtam eggyel előbb h még irok majd - hát ez itt az.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#66660) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

[link]

Srácok, ezt ismeri valaki? Jól szólhat? Esetleg ilyesmi jobb áron vagy ilyen áron valami jobb? Kéne valami prüntyögő a teraszra, amin tudok telefonról zenét csinálni, lehetőleg drótok nélkül......

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#66661) Studi válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


Studi
addikt

Biztos jó, csak arra figyelj, nehogy rácsatlakozzon a telefonod, mikor este a fürdőben "olvasgatod" a "másik PH"-t. :DDD

(#66662) Fandango válasza Studi (#66661) üzenetére


Fandango
veterán

Saját tapasztalat? ;]

(#66663) rbalint88 válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


rbalint88
addikt

anno a tescoban vettem leárazva 20-ról 5-re kitsound márkájú bt hangszórót, teljesen korrekt minőség. valami hasonló bestbuy jellegű dolgot keresnék. annyival nem jobb ez a jbl se, amennyivel többe kerül. esetleg blitzwolf márkájút rendelj, küffődrő'.

(#66664) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


spanyoll
addikt

Múltkor utánaolvastam. Van egy marhajónak kinéző japó cucc, én azt veszem majd, harmad ennyi. Várjál előásom a linkjét.

mod: Tessék, van már 12ért ebayről. Tuti ezt próbálom majd ki, csak most így költözések közepette nem tudtam, hogy hova rendelhetném; régi helyre már nem éri ide, újba meg kérdéses mikor érünk át.
mod2 @bálint: Jaja, blitzwolfok is jók, pajtimnak az öttel ezelőtti széria van és az is jó; szintén hasonló árkategória. Vagy az, vagy amit linkeltem; annyival tényleg nem hiszem, hogy jobb lenne a jbl.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66665) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ennyit tuti nem adnék érte :N

Van itthon egy bontatlan Jam classic "bögre", 3k-ért lőttem T-nél, ha elég legközelebb elviszed, ha erősebb kell, akkor a lentebb linkelt cuccok.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66666) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66664) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

[link]

Megtaláltam ebayon. Az az igazság, hogy kicsit fosok ennyiért rendelni, csak 1-2 ezerig szoktam elmenni, mert ha gebasz van, akkor a zéró angolommal nehéz reklamálni. De lehet bekockáztatom.

Holnap majd jól beletépünk...

(#66667) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#66666) üzenetére


spanyoll
addikt

oszt' itt a topicban nincs vagy ezer ember, aki tud angolul és segít? Dehogynem. Én rendeltem már ilyen érték körül, sőt talán fölötte is. Ha gáz van leírod, küldesz fotót, akármi és viszonlátás, küldik a pénzt.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66668) rbalint88 válasza t_a_m_a_s (#66666) üzenetére


rbalint88
addikt

Nem kell fosni, de inkabb szanj ra 2ezerrel tobbet es vedd Europan belulrol. Fenykepezot is vettem mar ebayon, tobbet is, ha gond volt, megoldodott.

(#66669) t_a_m_a_s válasza rbalint88 (#66668) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Na majd megsasolom. Eddig sosem volt prioritás hogy honnan jön, azt sem tudom hogy hol kell beállítani hogy ne a honkingiak között keressen... Nem vagyok egy nagy ebayos, na. :N

Holnap majd jól beletépünk...

(#66670) Balinov válasza t_a_m_a_s (#66666) üzenetére


Balinov
félisten

Te, ötszörös satanista :D

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#66671) *Ropi* válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ilyet rendeltem régebben Aliról vagy Gearbestről (nem emlékszem) kettőt is (egyet édesanyámnak, hogy tudjon nyelvoktató anyagot hallgatni rajta). Meglepően jó hangjuk van (vannak mélyeik, ami ebben a kategóriában nem jellemző), tud USB-ről és beépített micro SD olvasóról zenét játszani, van benne FM rádió, meg persze a Bluetooth. Az utóbbi kivételével mindegyikről ébreszt előre beállított időpontban. Az akkuja olyan 4 órát bír nagy hangerőn is. Saját mikrofonja van, így telefon kihangosítóként is tud üzemelni. A gombjaival tudta távvezérelni Androidon a PowerAmp-ot, meg a Shanling M1-et.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#66672) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#66660) üzenetére


Real_Necro
veterán

Én ezt ajánlom: [link] ;)

Néha le szokták vinni kb 1 ezredessel olcsóbbra. Van kijelzője, visszajelzések alapján szépen is szól. Ja és sztereó.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#66673) spanyoll


spanyoll
addikt

Az aldis nagyteljesítményű páraelszívókat megéri eladni használtan? Háromnegyed éve van meg max, új lakásban nem lesz rá szükség, a pincében elrohasztani meg nem akarom. Van erre vajon kereslet, vagy max nagyon nyomottan menne el?

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66674) t_a_m_a_s válasza Balinov (#66670) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

;] ;] ;] ;] ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#66675) Balinov


Balinov
félisten

Nézzük BBCn a glastonburyt, Barry Gibb még 70 évesen is meg tud mozgatni vagy 100000 embert. Koncert meg így nem kötött le, oregszem?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#66676) Studi


Studi
addikt

Srácok, dekopírfűrész kéne, valami olyan, amit most sokat fogok használni, aztán nem annyira, de jó lenne, ha később előveszem még mindig használható darab lenne. Tippek? Mikre figyeljek?

(#66677) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Ja, köszi srácok, bedobtam ezeket a szaktopikba. :R :R

Holnap majd jól beletépünk...

(#66678) spanyoll válasza Studi (#66676) üzenetére


spanyoll
addikt

Az ujjadra. Ha ott hagyod, könnyen megy az is.

;]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66679) *Ropi* válasza t_a_m_a_s (#66677) üzenetére


*Ropi*
félisten

Anno a szaktopik tippje alapján vettem. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#66680) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#66674) üzenetére


Mercutio_
félisten

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66681) rbalint88 válasza Studi (#66676) üzenetére


rbalint88
addikt

vedd a legolcsóbbat. vagy szétesik még a sokat használós szakaszban vagy örök élet+1 nap. nekünk a 8ezer ft-os auchanos fúró és szerszámkoffer szett végignyomott már két lakásfelújítást és még mindig működik.:DDD

(#66682) Studi válasza rbalint88 (#66681) üzenetére


Studi
addikt

Túl sznob vagyok ehhez a nézőponthoz sajnos, pedig sokat spórolnék vele. :K :DDD

Az Auchanos/Tescos legolcsóbb cuccoktól tényleg kiráz mondjuk a hideg, a Lidis cuccokkal amúgy semmi bajom, csak ott meg időszakosan van cucc. :(

(#66683) rbalint88 válasza Studi (#66682) üzenetére


rbalint88
addikt

alapvetően én is így állnék hozzá, de sok esetben a legolcsóbb és a legolcsóbb márkás között csak a márkát kell megfizetni, minőségbeli különbség nincs. aszongyák zöld boscht a hülyék vesznek, kéket meg a gazdagok :DDD nekünk egy black&decker dekopír van, olyan hű de sokat nem dolgoztam vele, de otthoni balfaszkodáshoz bőven jónak tűnik.

(#66684) spanyoll válasza rbalint88 (#66683) üzenetére


spanyoll
addikt

nekünk egy black&decker dekopír van, olyan hű de sokat nem dolgoztam vele, de otthoni balfaszkodáshoz bőven jónak tűnik.

Detto amúgy. Szintén b&d, szintén pár polc méretre vágására használtam csak, de arra tökéletesen végezte a dolgát. Nem vágom már mennyi volt, de nem egy vagyon, az biztos.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66685) Studi válasza rbalint88 (#66683) üzenetére


Studi
addikt

Jah, néztem, a zöld Boschok B&D áron funkcionalitásban lószart se tudnak. Bár sokan fikázzák, egyelőre a B&D tűnik a megfizethető középvonalnak, a Makita hobbi cuccai még mindig drágábbak, és nem tudnak többet. Ahogy elhagyom a legolcsóbb kategóriát, úgy azért a funkciók és az ár eléggé hasonlóan növekszik a márkáknál az átlagos gépeknél. Persze a profi kategóriában hatványozottan.

(#66686) Freddy76 válasza Studi (#66685) üzenetére


Freddy76
addikt

De a Bosch cuccok nagyon jók. Nekem bő tíz éves a Bosch fúróm, és majdnem olyan, mint újkorában. Mondjuk szerintem nem használtam a tíz év alatt 50 alkalommal sem... Pláne, hogy a lakásfelújítás elején eltökkintettem a pince hátuljába, rápakoltuk az összes bútort...) és a végéig nem tudtam kibányászni onnan, szóval minden fúrást a haveromtól kölcsönkért fúróval csináltam :DDD .

Szóval ezzel azt akarnám sugallni, hogy egy középértékű termék, mint pl. a B&D bőven megteszi, amennyit te használni fogod...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#66687) spanyoll


spanyoll
addikt

Ha már témánál vagyunk: mi a helyzet fúrókkal?
Olyan kéne, ami ütvefúrni is tud, tehát téglát, betont, minden szart átvisz, DE közben tud sima motoros csavarhúzóként is működni. Van most egy kis akksik csavarbehajtóm de egy trágya az akksija, tehát azt nyugdíjazni kéne, van egy sima kábeles ezer éves örökölt fúró, ami tud ütni, de nem eléggé (nem is értem), tehát masszívabb anyagot nem visz át, így azt is nyugdíjazni kéne.
Lehetőleg minél olcsóbban akarnám megúszni, mert nekem is hobbira kéne és költözéshez, vagyis én se használnám agyon.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66688) Mercutio_ válasza spanyoll (#66687) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehetőleg minél olcsóbban akarnám megúszni, mert nekem is hobbira kéne és költözéshez, vagyis én se használnám agyon.
Kölcsönző.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66689) Studi válasza Mercutio_ (#66688) üzenetére


Studi
addikt

Ha Hilti erősség kell, akkor igen. De amúgy 2,5-3e/nap (alkalom) áron lehet, hogy megéri inkább nézni egy Lidis, vagy valami középkategóriás cuccot, tizenpárezerért. Lehet, hogy lassan jön el az az 5-6 alkalom, mire megtérül, de legalább van mihez nyúlni.

(#66690) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Boldog Janos napot!;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#66691) Mercutio_ válasza Real_Necro (#66690) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nemmostartjuk;]

de inni lehet rá:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66692) rbalint88 válasza Studi (#66689) üzenetére


rbalint88
addikt

A tizenparezres kategoriaban az utvefuro funkcio azert tenyleg jelzeserteku, arra berelni kell komoly gepet, ha a panelt akarja szetfurkalni.

(#66693) Mercutio_ válasza rbalint88 (#66692) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vagy ha abban jó (régebben volt tecsóban ilyen célra panelben bevált) akkor a csavarbehajtás jellegű finomabb dolgokra nem való.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66694) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66687) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Panelban való furkálásra fúrókalapács való és kész. Kis szarokkal csak szenvedsz, kurvaanyázol, töröd a fúrószárat. Minden másra jó bármelyik fordulatszámszabályozós, ütvefúrós gép. Én most vettem az OBI-ban BOSCH-t, valami 22K-ért. Ilyesmit

Holnap majd jól beletépünk...

(#66695) Studi válasza Mercutio_ (#66693) üzenetére


Studi
addikt

És rbalint88: ütvefúró <> fúrókalapács. Egész más elven működik, előbbi mértékkel jó téglához, de komolyabb betonhoz, panelhez az utóbbi való. És utóbbi sem mérete, sem működése miatt nem jó természetesen finom munkákhoz.

Nekem B&D akkus ütvefúróm van, pár lukat a téglafalba befúrni a polcnak tökéletes. :)

(#66696) Mercutio_ válasza Studi (#66695) üzenetére


Mercutio_
félisten

Persze, hogy nem ugyanaz, de azért írtam, hogy nincs univerzális, mert spanyoll meg olyat keres.

Ha téglába megy az mondjuk egyszerű, mert arra tényleg jó az ütvefúró is, de panelben ... :N

Jut eszembe: Mikor sörözünk már? ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#66697) spanyoll


spanyoll
addikt

Köszi Urak a segítséget!
Nem panelbe lesz, hanem téglába; arra meg akkor ahogy kivettem jó bármelyik belépő szintű ütős 10-20 között.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66698) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66697) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Arra igen.

Holnap majd jól beletépünk...

(#66699) aleister


aleister
veterán

Srácok, ez a 2016-os cikk még helytálló?

Sajna ma nem vettem észre egy trafit, és 63-65-nel belementem. A túlmérés miatt reálisan 60 lehetett a sebességem. Elvileg 68 alatt csak, ha megállítanak a helyszínen, akkor büntioznek.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66700) spanyoll válasza aleister (#66699) üzenetére


spanyoll
addikt

Gyakorlati tapasztalatom van csak: védákat leszámítva (bár néha ott is) rendre sebességkorlát +10kmph-vel közlekedek, és egy trafis villanásért nem jött még csekk szerencsére (kopkopkop). Tehát SZERINTEM még él a cikk, de majd valaki szakavatottabb megmondja.

"Super perfundo on the early eve of your day."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.