Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66201) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Srácok, most én is írok egy nem túl népszerű posztot... Előre is elnézést a kutyásoktól, de hátha ti tudtok valami okosságot.

Van az utcánkban egy problémás kutya. Kis vakarcs, de agresszív. Oltva valszeg az életben nem folt. A gazdája is eléggé idióta. Namost a kis dög hetek óta terrorizálja a népet, több utcabélit támadott már meg, an önkormányzati postást meg is harapta...
Anyám a kislánnyal napi 2-3-szor megy el előttük, eddig megúsztuk, de tartok tőle hogy előbb-utúbb megharapja anyut (abba nem akarok belegondolni hogy a gyereket). A hivatalos feljelentgetősdit próbálom intézni, de elég rendesen egymásra mutogatnak a hivatalok.. Egyszer már hazazavartam egy husánggal (a gazdájával együtt), elég közel voltam hozzá hogy agyoncsapom, de annyira azért nem vagyok szívtelen.

A kérdés, hogy tudtok-e, van-e olyan legális eszköz, amivel (nagy) fájdalmat nem okozok a dögnek, de támadás esetén be lehet vetni? Mittudomén gázspré, hangot adó valami, sokkoló, ilyenek?[link] Ilyesmire gondolnék, csak nem tudom mennyire hatásos...

Valamit lépni kell, mert a gazdája szarik rá, sőt neki ál feljebb ha szóvá tesszük. Az önkormányzat állítólag nem kompetens, elvitetni nem tudják, stb. Én meg ott tartok, hogy legközelebb kocsival elütöm vagy az ásónyéllel agyoncsapom. Igazából a gazdáját kéne megborítani, de nem akarok bíróságra járkálni...

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#66202) j.bravo válasza t_a_m_a_s (#66201) üzenetére


j.bravo
addikt

Szerintem is sajnos a gazdán múlik a dolog, ő rontotta el (ha elhanyagolta akkor úgy) :(
Az ultrahangos kütyüről nem tudok semmit sajnos.
Megkérdezem kutyasulis FB csoportban.

Haver épp tegnap mesélte hogy anno a nyolcvanas években amikor egy nyáron kellett táviratot kihordania, a Békés megyei postán (nemhivatalosan) azt mondták nekik, hogy a chemotox sprayt nagyon nem szeretik, agresszív kutyánál vessék be ha kell.
Extra durva esetben öngyújtóval kombinálva. Egyszer kellett használnia, még messze volt a kutya, a lángcsóvát elég volt látnia és húzott vissza a házhoz rögtön.
Ezt persze a nyílt utcán én nem vetném be vsz, ne legyen egyéb gond belőle ha valaki látja...

Baráti megoldás talán egy extra domináns, erős kutya szaga lenne, csak nem tudom mennyire megvalósítható babakocsi kerekét, nagymama lábbelijét megjelölni kutyapisivel.... :F

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#66203) gorgo válasza t_a_m_a_s (#66201) üzenetére


gorgo
őstag

Egy jól irányzott rúgás lendületből... kellő mennyiségű erő beleadásával!
A kocsival elütöm rosszabb, mert könnyebben bizonyítható. Szaros lehet a kocsid is, egyéb sérülés, mind neked rossz, duplán.

Nem kell szívtelennek lenned hozzá, ha kutya is meg gazdi is tahóparaszt. Megérdemlik. Az a baj ezzel a tetvedék országgal, hogy ha perre viszed, akkor az ilyeneknek áll a világ, eleve, neked kell nehezen bizonyítható dolkokat bizonyítanod, satöbbi. belegondolni is idegesítő. Iszonyú ráfordított idő, pénz. Ilyenekkel baszakodni. Sztem a jogban dolgozóknak is pont ennyire tele lehet a töke ezzel, rendőröknek is. Érthető is.

Az is lehet egy megoldás, hogy ha van 3-4 téglabudi termetű haver, akkor elhívod őket hogy látogassanak meg, és kicsit pont arra sétáltok, és nem kell elgyepálni sem a gazdit, csak kicsit a kellemesnél közelebb állni, és normálisan de félreérthetetlenül elmondani neki, hogy lehet ezt másképp is ha nem ért a szóból...

Ú de rühellem az ilyet. :((( Én felrúgnám instant, ha csak megkísérelné, hogy megharapjon engem/családomat, vagy akár más kisgyerekeseket.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#66204) Studi válasza j.bravo (#66202) üzenetére


Studi
addikt

Van az a pont, amikor már mindegy, hogy kin múlt/múlik, igenis elsődleges az ember épsége. És ha a gazdi nem érti meg, elvetetni nem lehet tőle a kutyát, akkor sajnos a kutyára kell támadni, mielőtt ő támad az emberre, főleg a gyerekre.

Amúgy már eleve az kérdéses, mit keres a kutya közterületen. Ha a gazdája nem tudja megoldani az elzárását, és még agresszív is a négylábú, akkor az önkormányzatnak/rendőrségnek igenis lépnie kell.

szerk: de mindjárt erre jár aleister, talán ő tud rá módot, hogy el lehet-e vetetni valahogy a gazdától az ebet valami állatvédő szervezet felügyeletével. :R

[ Szerkesztve ]

(#66205) aleister válasza t_a_m_a_s (#66201) üzenetére


aleister
veterán

Ha látsz egyetlen alkalmat is, amikor kintre szarik a kutya, akkor azonnal fotózd, videózd le, és hívd ki a közterület felügyelőket. Ők felelőségre fogják vonni a gazdát, amit jó esetben nem ismer el. Ez azért jó, mert egyébként megúszná egy pár ezer forintos bírsággal, ellenben így fel fogják jelenteni a köztewresek, amit fényképpel, videóval meg is fognak nyerni. Ez már 20k-nál fog kezdődni.
A pontos összeg tudtommal az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Szóval első körben mindenképp őket hívd fel, és infózd le a köztisztasági szabálysértést!

Az eset után csöngess be a csókához, és mondd el, hogy minden egyes alkalommal ez fog történni, ahányszor meglátod kint a kutyát. Hugyozásra is vonatkozik a szabálysértés. A kan kutyák mindig, mindent megjelölnek.Szóval ebben az esetben könnyedén el leszel látva bizonyítékkal.

Ha kellően elszánt és fanatista vagy, haraptasd meg magad. :D
Ez azért jó, mert ekkor testi sértés történt, és már rendőrt is hivathatsz, főleg, ha nem prezentálta az oltási könyvet a gazda. Ezt nagy eséllyel nem fogja megtenni. Ekkor már ecstelheted a többrenmdűséget is, valamint kérheted a postást a csoportos feljelentés tételre.

Létezik kutyariasztó síp, ultrahangos kutyriasztó. Ezerk teljesen humánusak, de sosem teszteltem az effektivitásuk. Viszont az állatot illetően én itt meg is állnék.
Nagy állatbarát vagyok ugyan, de az ilyen kis korcsokat én sem bírom. Az esetek 95%-ában az ilyen kisebbségi komplexusos, aggresszív vakarcsokkal van a gond, nem a normális vérmérsékletű, közepes vagy nagytestű kutyákkal, Ettől eltekintve ez egyértelműen a gazdájának a hibája, szóval ha kérhetem, ne az állaton állj bosszút!

(#66204) Studi
Sajnos az állatvédőknek nagyon meg van kkötve a keze. Csak egyértelműen bántalmazott, sanyargatott állatot lehet elkobozni (vagy ha köztisztasági kockázatot, járványveszélyt hordoz). de ebben az eseteben ahogy nézem maga az állat jól van tartva.
Szerintem az általam említett módszerr (közteresek) könnyen kivitelezhető és holtbiztos. Az x. büntetés után nem lesz kiengedve az a kutya. Sajna benne van a pakliban, hogy ha kretén a tulaj, akkor maga fogja agyoncsapni a végén az állatot.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66206) Novics válasza t_a_m_a_s (#66201) üzenetére


Novics
senior tag

Azt nem tudom, hogy a linkelt kütyü mennyire hatásos, de a Drágámnak van valami hasonló, és azzal nagyon hatékonyan féken lehet tartani a kárpátoki pásztorkutyákat is. Volt már, hogy jöttek "habzó" szájjal, de egy jól irányzott kütyüzés, és egyből megtorpantak, valamelyik vissza is vonult, de a lényeg, hogy 3-4 méternél egyik sem mert közelebb jönni, falkában nem.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#66207) j.bravo válasza Studi (#66204) üzenetére


j.bravo
addikt

Mondtam én olyat hogy semmi szín alatt nem szabad bántani a négylábút? Akkor se ha valóban veszélyes? :D
Nem mondtam. Na ugye. :R
A gorgo által javasolt jól irányzott rúgást támogatom, annyi csak a gond, hogy ezt mondjuk Tamás meg tudná tenni, megfelelő erővel, de anyukája már nem biztos hogy elég gyorsan/pontosan/elég erőset tudna rúgni, főleg úgy, hogy ott van az unoka is akire próbál vigyázni.
Mivel már elzavarta, Tamástól vsz már tart a dög, de a nagymamától még nem.

aleister: 'szittem, hogy ha valóban nincs beoltva, nincs chipje, stb, akkor - feltételezem - el lehet vetetni a kutyát az embertől (szándékosan nem gazdát írok). Vagy csak küldenek egy pecsétes papírt hogy ezeket szíveskedjen haladéktalanul elintézni, 'sztannyi?

A kütyüről meg alternatív módszerektrl beírtam a kutyasulis csoportunkba a kérdést, ha van válasz, írom itt.

Novics: na, ez tényleg jó hír! A bevált modell pontos típusát ki tudod deríteni a Drágádtól?

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#66208) Studi válasza j.bravo (#66207) üzenetére


Studi
addikt

Mondtam én, hogy mondtál olyat? Beszélgetünk, nem vitatkozunk. :P ;)

Ali: értem. :( Ez gáz. :(
Az oltatlanság és a közterületen kószálás nem jelent együtt járványveszélyt? Persze előbbit bizonyítani kellene, amit meg nyilván nem lehet. :(

(#66209) t_a_m_a_s válasza gorgo (#66203) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Igen, ez az én stratégiám. De a 63 éves anyám, miközben babakocsiban tolja a 2 éves lányom?
Én viszem a husángot magammal, aztán ha nekem jön megdorgálom vele (előbb-utóbb a gazdáját is), anyu is esernyővel járkál mostmár, de a 7 éves szomszédgyerek aki egyedül megy ki a pályára focizni, meg a 6 éves fiam, aki szeretném ha egyedül menne át anyuhoz (1 kereszteződésnyire lakunk), az mit csinál? Ezzel van tele a tököm mostmár, hogy a gyereket nem merem elengedni.

Ali, kösz inkább nem haraptatom meg magam egy sose beoltott kutyával... És pont azért kérdeztem hogy tudtok-e humánus módot, mert bár az adott pillanatban semennyire nem sajnálnám a kis dögöt ha hirtelen felindultságból agyoncsapnám, utána biztos kurva szarul érezném magam...

Novics: na, ez tényleg jó hír! A bevált modell pontos típusát ki tudod deríteni a Drágádtól? :)

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#66210) aleister válasza j.bravo (#66207) üzenetére


aleister
veterán

De kötelező a chipelés, de ettől még nem vehetik el a kutyát, mindössze bírságolnak.

(#66208) Studi
Ezt látod nem tudom. Szerintem nem.
Járványveszély tipikusan akkor van, amikor sok állat, minősíthetetlen körülmények között van tartva. Pl állnak a szarban. Az odagyűlő legyek, valamint a szarhalmot, romlott élelmet, elhullott állatok tetemét talajba, közterültre kimosó eső terjeszthetnek betegségeket.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66211) j.bravo válasza t_a_m_a_s (#66209) üzenetére


j.bravo
addikt

Na megoszlanak a vélemények az ultrahangos kütyüről :) Nekem ezt írták a kutyasulis oktató hölgyek:

(egyikük): "Saját tapasztalat nincs , de azt hallottam nem jók. Csak akkor "működik" jól , ha a kutya eléggé őrjöng; "megfelelő ingerületben van". Ha csupán oda megy makogva az nem őrjöngés és nem hat a műszer. Ezt hallottam .... "

(másikuk): "a Dézerrel volt tapasztalatom évekkel ezelőtt. nem igazán hat minden szituban és minden kutyánál. paprika spré, vagy akár egy hajlakk, dezodor bele az arcába, ha közel jön. Egy-két alkalom után simán elkerüli. akitől kapta az áldást."

Szóval spray - ha valami sima spray, akkor a nehézség hogy a szemébe kell menjen, hogy csípje. Ha elég büdös (a számukra) akkor talán nem kell olyan pontosan célozni.
Emellett persze lehet egy kütyü is - de a bevált modellt venném akkor mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#66212) Novics válasza j.bravo (#66211) üzenetére


Novics
senior tag

Na igen, csak akkor használ, ha kellőképpen fel van spanolva, ha csak tessék-lássék keménykedik, akkor nem olyan hatékony. De megkérdezem a pontos típust meg azt, hogy hol vette. (Ennek mondjuk már van 4-5 éve szerintem.)

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#66213) t_a_m_a_s válasza j.bravo (#66211) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Köszi! Az az én bajom is, hogy nem éles szituban akarom kipróbálni, működik-e a tizenezer Ft-os kütyü...

Holnap majd jól beletépünk...

(#66214) aleister válasza Novics (#66212) üzenetére


aleister
veterán

De mondjuk, ha nem kajakból zabos a kutyu, tehát nem hatna a kütyü, akkor nincs is igazából szükség rá, nemdebár? :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66215) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#66209) üzenetére


spanyoll
addikt

Nem vagyok tisztában a jogi körülményekkel (majd freddy), de ha egy kutya támad, akkor onnantól gondolom detto jogos önvédelem, ha visszatámadsz. Akkor pedig bármelyik gázpisztoly tökéletes lehet: baja nem lesz a kutyának, a zajtól is megijed, cserébe nyugi van. Ha közelről kapja ugyanezt és támadna rendesen, akkor meg elmegy egy életre a kedve tőle. (csak ugye utcán engedélyköteles).
Amúgy én is nagy állatbarát vagyok, viszont az emberélet még mindig értékesebb ilyen helyzetekben.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66216) Freddy76


Freddy76
addikt

Alapvetően én is állatbarát vagyok. Én is úgy gondolom, hogy a gazda a hibás. Én is úgy gondolom, a gazdának kellene beverni a fejét. Én is úgy gondolom, hogy a hatáskörrel rendelkező hatóságoknak kellene lépnie.

De leszarom az állatot, ha a gyerekről van szó. Ha a gazdával nem lehet mit csinálni, akkor nem tudsz vele mit csinálni. A hatóságok pedig akkor fognak lépni, ha valaki komolyan megsérül.

Itt leírtam az álláspontomat, azóta is így gondolom.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#66217) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#66216) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Emlékszem a sztoridra, de kösz hogy linkelted. Egyébként a paprikaspré legális?

Holnap majd jól beletépünk...

(#66218) Lassú Víz válasza t_a_m_a_s (#66217) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Hatóanyaga válogatja, elvileg csak személyesen vásárolható meg. Egy megfelelő boltban biztosan tudnak segíteni, ha elmondod mi a bajod. Kivéve, ha az eladó háromajtós szekrény méretű kopasz fanatikus állatvédő. De lehet akkor meg meglátogatják a problémás humanoidot, és neked bármelyik megoldás jó. :)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#66219) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#66217) üzenetére


spanyoll
addikt

Állat ellen vagy amúgy? Amúgy igen, vettem én is anno barátnőmnek. Állat ellen nem tudom, de valaminek annak kell lenni, úgyhogy tippre akkor is.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66220) Lassú Víz válasza spanyoll (#66219) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Az hogy legális, és az, hogy közterületen is nálad lehet két független dolog. Utána még meg kell tanulni a használatát is. Az ultrahangra pl. kevésbé hat a szél. Ott inkább az a lényeg, hogy mi ne halljuk csak a kutya, neki viszont legyen elviselhetetlenül hangos.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#66221) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66219) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Kutya ellen. Közben elugrottam a helyi military boltba, abszolút legálisan lehet venni. Meg még kurvasok minden mást is, ami elég félelmetes azért...

Spray-t mindenesetre beszereztem, de remélem nem kell használnunk.

Holnap majd jól beletépünk...

(#66222) aleister válasza Freddy76 (#66216) üzenetére


aleister
veterán

Ez szerintem sima liba.
Legalábbis nagyon elborult állatvédőnek kell ahhoz lenni, hogy valaki mosolyogva tűrje, hogy széttépjék a kutyák őt magát vagy a családját.

...bár ha jobban belegondolok, a németeknél és a svédeknél pont ezt csinálják a migránsok. Ha már a héten a kisebbség a téma.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66223) Freddy76 válasza spanyoll (#66219) üzenetére


Freddy76
addikt

És a barátnőd ellen bevált?

;]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#66224) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#66221) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem az rendben van. Nem fog rendőrt hívni, mert póráz meg szájkosár nélkül van szabadon a kutyája...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#66225) Studi válasza Freddy76 (#66223) üzenetére


Studi
addikt

(#66226) spanyoll válasza Freddy76 (#66223) üzenetére


spanyoll
addikt

Ez gyengusz volt, de értékelem a próbálkozást . Ellenben studié jó volt :D

Más: Időközben találtam szerencsére közeli szervizest aki megcsinálja az olajcserét. Kérdezték, hogy az olajszűrőn kívül akarok-e mást is cseréltetni (valami légszűrőt emlegetett, meg mittomén mit) Fogalmam sincs. Akarok? :D

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66227) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66226) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

akarsz

Holnap majd jól beletépünk...

(#66228) Studi válasza spanyoll (#66226) üzenetére


Studi
addikt

Légszűrőt? A friss budapesti levegőben használt kocsiban? Minek?

Viccvót! Akarsz. :K

(#66229) j.bravo válasza Studi (#66228) üzenetére


j.bravo
addikt

ha már géperejű járómű:
A kb egy éve betöltött gázzal ahogy illik, fluoreszkálós festékkel adalékolt észter olaj (vagy mi a szösz) került a klímába. Ha szép lassan (ősz óta) elszivárgott a gáz, annak a festéknek most is kéne legyen látható nyoma, vagy csak akkor ér valamit, ha betöltéskor néz a szaki hogy szivárog-e?

Whatever.

(#66230) Real_Necro


Real_Necro
veterán

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#66231) aleister válasza spanyoll (#66226) üzenetére


aleister
veterán

Tudni kéne, hogy ezek mikor voltak cserélve:
- üzemanyag- , lég-, pollenszűrő
- vezérlés
- váltó és fékolaj

A lég- és pollenszűrőn sok esetben az is segít, ha kiveszed, és kifújod belőlük a koszt, kitörlőd a szűrőtartályból a dzsuvát. Egyébkéánt a cseréjük kb a legkisebb tétel, ami egy autóst érhet.
Pollenszűrőből vannak direkt moshatóak.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66232) spanyoll válasza aleister (#66231) üzenetére


spanyoll
addikt

Jó kérdés. A hivatalos golfos szervizkönyv helyett nagyapám mindenféle sajtpapírokra írta, hogy mikor mit csináltak, így passz. De akkor cseréltetem a szűrőket, olajakat meg megkérdezem majd a szakitól, hogy kéne-e. Mi van vele, mert az is passz. Simán lehet, hogy a kevés használat miatt (még mindig csak 30K km van benne) úgy gondolta anno szegény megboldogult nagyapám, hogy nem kell.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66233) aleister válasza spanyoll (#66232) üzenetére


aleister
veterán

Ha valós a 30k, akkor egyiket sem kell, csak a szűrőket.
Sokat bírnak a váltó és fékolajok. Azt hittem, hogy használtan vetted, nagyobb futással, és akkor már esedékes lehet a csere.

Ezeken és a vezérlésen bőven ráérsz 100k fölött gondolkozni, de inkább 150.

szerk: egyébként a legegyszerűbb, ha a pontos típus, motor, évjárat megadásával keresel neten egy karbantartási útmutatót. Abban szépen le van írva, hogy mikor, mit kell ellenőrizni vagy cserélni.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66234) spanyoll válasza aleister (#66233) üzenetére


spanyoll
addikt

Valós, szegény papa nem sokat járt vele; tipikusan a garázsban állós, bevásárolni és temetőbe menős kocsi volt, plusz tartogatta és vigyázott rá, hogy "majd a tiéd lesz ha már nekem nem kell". 98-as a kocsi, kb 27K-val került hozzám. Rakhatott volna bele még pár ezret szegény :(

No de a lényeg, hogy akkor csak a szűrőket kell. Köszi a helpet srácok :)

+1: Valaki linkelte azt a benzin-fogyasztásos felirogatós (asszem) német oldalt. Nem találom visszakeresve, aki linkelte berakná megint? Elkezdem vezetni azt is miért is ne alapon.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66235) Studi válasza aleister (#66233) üzenetére


Studi
addikt

Folyadékoknál is, de a vezérlésnél mindenképp megnézném a csereperiódusban megszabott időt is! :K

(#66236) rbalint88 válasza spanyoll (#66232) üzenetére


rbalint88
addikt

Van am idokorlat is, nem csak km. Fekfolyadekot ket-harom evente illik, valtoolajat es vezerlest 5 evente. Egyik se nagy tetel ahhoz kepest, amekkora az elmulasztasabol adodo kar. Fekolaj kb 5k cserevel, valtoolaj 15k, vezerles 50 korul alkatreszben.
Pollenszurot is csereltess, ha van benne. Ha nem sokkal dragabb, mint a sima, akkor aktiv szenesre

(#66237) madgie válasza rbalint88 (#66236) üzenetére


madgie
titán

Nemrég cseréltem fékolajat, szerintem ráfért már :D

(#66238) t_a_m_a_s válasza spanyoll (#66234) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Hagyd ezt a fogyasztás irogatást a tökbe. Attól hogy irkálod, nem fog kevesebbet enni, meg nem fogsz többet/kevesebbet autózni, nem? Akkor meg minek? Tankolsz, mész, kifogy, tankolsz...
350 körül van a benya, nem mindegy hogy 6-ot vagy 6,5-et fogyaszt 100-on?

Holnap majd jól beletépünk...

(#66239) Studi válasza spanyoll (#66234) üzenetére


Studi
addikt

(#66240) Lassú Víz válasza madgie (#66237) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ebből két színű van. Mindig a másikat töltik bele, és akkor van rendben a buli, ha az új megjelent a cső végén. A szívás inkább abból van, ha be van rohadva a légtelenítő csavar, aztán ha törik lehet cserélni a munkahengert. De ha be van rohadva a munkahenger.... :DDD

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#66241) aleister válasza t_a_m_a_s (#66238) üzenetére


aleister
veterán

Nem csak azért jó ez a zoldal, hanem elektronikus szervizkönyv is egyben. Mindent kaidást be tudsz rajta állítani km pontosan. Így nem fogsz azon agyalni, hogy akkor mit mikor kell cserélned. Ráadásul, ha eladod a kocsit, akkor megmutathatoda vevőnek, hogy tessék ez a tényálladék.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66242) Studi válasza aleister (#66241) üzenetére


Studi
addikt

Mondjuk erre egy excel is megfelel, vagy akár egy kockás füzet és egy toll. :DDD Én excelben nyomom. :)

(#66243) t_a_m_a_s válasza aleister (#66241) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Biztos balek vagyok, de én két éves kora óta ugyanabba a márkaszervizbe hordom az autót (előtte oda hordtam ahol vettem, de bezártak. És szarok is voltak). A vásárlástól kezdve minden számlám megvan mindenről, km óra állásokkal. Ha eladó lesz a paripa, ezeket (illetve a másolatokat) adom hozzá egy dossziéban.

A fogyasztást évek óta nem nézem, 6,5-7,5 között van, akármit csinálok. Hosszú távon óvatosan 6.

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#66244) spanyoll válasza t_a_m_a_s (#66238) üzenetére


spanyoll
addikt

Csak kíváncsi vagyok, mert jelenleg 6 és 10 között bármi lehet.
Amúgy akkor megnézetek más dolgokat is a kocsiban, ha már ennyire írjátok :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#66245) aleister válasza Studi (#66242) üzenetére


aleister
veterán

Ezek elveszhetnek, na de az onlány világ ott van a Zinterneten!
No meg minek csinálj szűrőket, lekérdezéseket excelben, amikor már van rá kész rendszer, androidos alkalmazás?

(#66243) t_a_m_a_s:
Értem. Feltételezem szerinted a fűnyíró is tök felesleges, mert már többszáz éve használják a kaszát, és a mai napig jól lehet vele füvet vágni. :)

Ha online keres meg egy érdfeklődő egy elképzelt jövőbeni vásárlásnál a használt autód esetében, akkor, gondolom könnyedén és örömmel előkeresed ezeket a számlákat, beszkenneled, és elküldöd neki. Csak mert a spritmonitorral ezt egyetlen linkkel egyszerűen meg tudod tenni, akárhol is légy a világban. Ma már szinte mindent első körben a neten vesznek szemügyre az emberek. Nem a digitális szervizkönyv miatt fogják megvenni az adott autót, de lehet, hogy kinéz magának x szimpatikus hirdetést, ahol x/3-nek lesz ilyen, és első körben azokat fogja megnézni élőben.

Ha meg elvonatkoztatsz az önző miért-jó-ez-nekem szemlélettől, akkor vedd a többi user számára tett jótéteményed, miszerint információval szolgálsz az adott típusról az érdeklődőnek. Akinek fontos a fogyasztás, remekül tud vásdárlás előtt tájékozódni ebből a szempontból is.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#66246) Studi válasza aleister (#66245) üzenetére


Studi
addikt

Melyiket érdemes használni az appok közül? Webes felületük is van?

(#66247) t_a_m_a_s válasza aleister (#66245) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ali, ne sarkítsál. Ez nem egy tízmillás gép, mire eladásra kerül a sor, a legfőbb ütőkártyája az lesz, hogy egygazdás, garantált óra szerinti km-t futott, apróbb sérüléseket szenvedett autó, valszeg valahol a 3-400 ezres árkategóriában. A döglött kutyát nem fogja érdekelni hogy mi az igénye a tisztelt érdeklődőnek. Eljön, megnézi, ha kell kell, ha nem nem.

Elismerem, hogy nagyon fasza kis applikáció ez, meg aki kurvára ráér az pötyörikölhet vele, de én ezekben nem hiszek. Illetve az általam leírtak alapján nincs rá szükségem. Tudom mikor kell szervizbe vinni, illetve ha baja van, viszem. Amúgy meg ha a tisztelt érdeklődőnek digitális adatszolgáltatás kell, a szerviz biztosan meg tudja küldeni neki ;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#66248) t_a_m_a_s válasza aleister (#66245) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Hoppábaszki, lejárt a prémium tagságom, vissza kell szokni az 5 perces szerkesztési limitre...

És igen, én egy ilyen hülye mérnökgyerek vagyok, 13 másodperc alatt tudom előszedni a megfelelő dossziéból az autó összes papírját, törzskönyvét, szervizkönyvét, pótkulcsát, mindent ;)

Holnap majd jól beletépünk...

(#66249) Freddy76 válasza t_a_m_a_s (#66247) üzenetére


Freddy76
addikt

Arról nem is szólva, hogy egy saját magad által vezetett "digitális szervízkönyv" kb. akkora bizonyító erővel rendelkezik, mint egy saját magad által vezetett kockás notesz.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#66250) rbalint88 válasza Freddy76 (#66249) üzenetére


rbalint88
addikt

az online vezetett dolgoknak van annyi előnye, hogy konzisztensen hazudni sokkal nehezebb, nagyobb kitartást igényel :P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.