Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14501) San398 válasza Rizseslescó (#14500) üzenetére


San398
őstag

Magyar nyelvű ele hit scion build Nem egy liga kezdő build. Levelingre nem érdemes használni az ele hitet mert szenvedős, saját tapasztalat.(pl. firestorm addig amíg ele hit nem lesz legalább lvl16-17) Addig én nem raktam ki az avatar of fire pontot a skill fán amíg nem volt meg a két ele hites unique jewel.(volt olyan build leírás ahol azt írták minél hamarabb ki kell rakni)

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#14502) Rizseslescó válasza San398 (#14501) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

köszi a linket. Még jó hogy Raidert kezdtem... ha azt mondod Scion jobb kezdek egyet

(#14503) San398 válasza Rizseslescó (#14502) üzenetére


San398
őstag

Raider is ugyan olyan jó, sokan azt csinálják, én ezért kezdtem scionból :) (nem az én videóm amit linkeltem)

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#14504) Rizseslescó válasza San398 (#14503) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Esetleg Raider működő bildet tudsz linkelni?

(#14505) tibee77 válasza Har_melin (#14498) üzenetére


tibee77
őstag

Ez is olyan tärgy lesz mint az atziri mirror profeciäja, buffoljäk a drop rate-t es mär le is esik az ära kb a negyedere.Ezt tudja kb. mindenki akinek van elado de nem merik egyenlöre eladni olcsobban, nehogy aztän ök legyenek az elsök akik buknak rajta. :D December ide vagy oda, sokat fog esni az ära, igy megnezem, hogy ki fog kiadni erte ennyi penzt (tudom, igy is jo päran, mert sok a gazdag unatkozo player) ha tudja hogy joval olcsobban megveheti kesöbb.

Scion elehit joval olcsobb es tankosabbnak is mondanäm, viszont a dps kanyarban sincs a deadeye-hoz kepest.Ergo, ha valamit hamarabb leütsz, akkor annak kisebb az eselye hogy teged fog leütni. :D Chinsol nem fog kelleni nagyon, eleg egy link nelküli is amit beteszel mäsodlagos fegyonak, odamesz a bosshoz ätvältassz rä es lenyomod gyorsan.Persze ez csak akkor müködik ha frostferno fejesed van es abban van a boss killer gem setup.Mapozäsra a legjobb a quill rain 6linkkel, az mindent visz.En konkretan nagyon ritkän vältottam ät chin sol-ra uber eldernel es lenyomtam öt.Jo mondom nekem a bikäbb dps-es deadeye volt, itt több a dps a quillrainnel az tuti mint a scionnäl.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14506) Har_melin válasza tibee77 (#14505) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"Ez is olyan tärgy lesz mint az atziri mirror profeciäja, buffoljäk a drop rate-t es mär le is esik az ära kb a negyedere."

Ha buffolják. Te már tudod előre? mindig változtatnak valamin, de egyáltalán nem biztos, hogy pont ennek a drop rate-jét emelnék. Ráadásul az, hogy maga az Incursion mint a játék része majd belekerül az alapjátékba is, egyáltalán nem biztos, hogy az összes elemét egyformán fogja érinteni. A Headhunter ma ritkább, mint amikor a Nemesis liga éppen futott. Ha most a reliquiary key-vel újra lehet majd Bestiary armor cuccokat szerezni, azok is garantáltan drágábbak lesznek, mint amikor a ligában "csak" le kellett verni hozzá a megfelelő bosst.

Arról nem is beszélve, hogy egy cucc árát nem csak az határozza meg, mennyire ritka, hanem az is, mennyire használható. Volt liga, amelyikben a Hyaon's Fury 20-30c-ért ment, közben átdolgozták a skillgemeket és a fát, ma már 1c-ért utánad hajítják.

Más: kijött egy hosszabb Q&A az új liga működéséről, aminél ezen megakadtam:

"How does darkness affect minions and totems?
It does not. "

Ha rájuk nem hat a DoT, akkor ez első olvasatra még úgy is durvának tűnik, hogy a sötétben esett cuccokat a crawler nem szedi fel, azokért oda kell menni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14507) tibee77 válasza Har_melin (#14506) üzenetére


tibee77
őstag

Persze elöre nem lehet semmit tudni,csak okulok az elözö ligäs dolgokbol.Abyss csuka ära egekben volt a liga alatt, kövi ligära mär tizede, atziri mirror profecia mikor bejött mirrorokert ment, kövi ligära ismet sokat esett az ära.Itt van most ez az amu, amihez igazäbol egy vial kell, hogy upgradeljen egy olcso amuletet de mivel a vial droprate-je kb. alacsonyabb volt mint a mirrornak (több mirror volt traden elado mint fiola illetve amulet, igaz ez azt is jelentheti hogy brickeltek jopärat igy mentek a lecsoba) igy rohadt dräga.Egyedül a bestiary cuccok ära emelkedett meg, föleg a farrul chest de az is csak azert mert legacy-k lettek, nem kerültek bele a core game-be.Na most ami core lett az olcsobb lett, incursion is core lesz es nyakamat teszem rä, hogy ugyanaz lesz mint ahogy mondtam mär az atziri prophecy-nel.Az meg hogy mennyire hasznälhato a cucc:idäig egy jo karit csinältak vele az igaz de az olyan is.Konkretan god mode-ban letolod vele a t16os mapokat, ergo lvl 100 azzal a builddel kb gyerekjätek.Szerintem ez azert sokat jelent.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14508) Har_melin válasza tibee77 (#14507) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"ergo lvl 100 azzal a builddel kb gyerekjätek."

amíg át nem dolgozzák a skillfát, nem változtatnak a keystone-ok műkodésén (ld. vaal pact már nem hat az ES-re) és még nagyjából hatszáz más tényező. Azt meg végképp nem tudom, miért lenne evidencia, hogy ha most azért drága, mert a vial droprate-je alacsonyabb, mint a mirror-é, akkor ezt majd decemberben egészen biztosan megváltoztatják?

A játékban állandóan változtatnak valamit. Arra alapozni, hogy a most standardba átkerülő cuccom két ligával később majd biztosan sokat fog érni, hülyeség. Legalább ennyire alaptalan azt tippelgetni, hogy két ligával később az adott ligában majd mi lesz olcsó vagy drága.

Kieg: egyébként nem értem, hogy a The Queen's scarifice (Atziri's Mirror => Atziri's reflection) próféciánál miről beszélsz? standard-en 142, az incursion-ben 28 exa a legolcsóbb ajánlat belőle. Kötve hiszem, hogy korábban ennek a tízszerese lett volna.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14509) tibee77 válasza Har_melin (#14508) üzenetére


tibee77
őstag

Persze, azzal kezdtem a dolgot hogy kb. lehetetlen megtippelni elöre hogy mi hogy lesz a kövi ligaig.ez csak az en velemenyem volt az elözö öigavaltoztatasok alapjan.a 10szeres arat meg a bubonic csukanal hoztam fel illetve lehet csak akartam,nem tudom.bocsi ha felreerthetö volt.de majd meglatjuk mi lesz.nem lenne rossz tudni neha belsö infokat ilyen dolgokrol, piszkosul meg lehetne gazdagodni az biztos. 😄

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14510) tibee77


tibee77
őstag

Amugy meg az amit irtal hogy "arra alapozni mi mennyibe fog kerülni kövi vagy az utani ligaban ill. Std-n az hülyeseg", na az nem hülyeseg szerintem.nagyon jo kis penzeket lehet ilyen spekulalassal keresni.anno mikor bejelentettek hogy a vaalpact nem ad többe instant leechet akkor mondtak hogy az acuity-t is atdolgozzak.ott en bekockaztattam a dolgot es vettem 2-t is hogy majd par ligaval kesöbb eladom jo kis penzert.utoljara 2 hete irtak ram hogy 150ert elvinnenek egyet. (40ert vettem darabjat) nem adtam el egyenlöre, kivarok meg.aztan lehet, hogy ez lesz a vesztem mert lehet 2 liga mulva bejön egy amulet pl. ami szinten insta leechet ad es akkor tuti hogy nem fogom ennyiert eladni.senki nem tudja meg ezt a ggg-n kivül.a bubonic csukat azert emlitettem mert ott pont az ellenkezö törtent, buktam rajta jo sokat.xD ez van en szeretek hazardirozni, ezert is tetszik a poe jobban mint anno a dio, ott nem voltak ilyen dolgok.(ah megszünese utan kezdtem el a dio 3-mal jatszani)
De persze ha valakit egyaltalan nem erdekel a standard illetve a currency hoarding akkor ennek az egesznek semmi ertelme. 😊

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14511) Har_melin válasza tibee77 (#14510) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A liga specifikus cuccok az adott liga ideje alatt mindig drágábbak standard-en, hiszen ott csak a HC karik elhalálozásával bukkanhatnak fel. A liga végével az összes addig előkerült cucc átmegy standard-re, persze, hogy leesik az ára nagyjából arra a szintre, ahol a ligában volt. Ez alap, semmi köze a drop rate-hez. Ha ráadásul a meta is változik és kevésbé lesz vonzó, akkor bőven a korábbi ár alá.

"na az nem hülyeseg szerintem.nagyon jo kis penzeket lehet ilyen spekulalassal keresni"
Persze, amikor már bejelentik a konkrét változásokat, abban az egy hét, tíz napban talán. De azon spekulálni, hogy majd két liga múlva mi lesz, pusztán azon az alapon, hogy a mostani liga valahogy majd beépül, értelmetlen. Főleg számon kérni a piacon, hogy miért nem reagál rá most úgy, ahogy te elképzeled.

De való igaz, engem pl. teljesen hidegen hagy, hogy egy olyan ligában, amiben nem játszom és évi húsz napnál többet nem is töltök, 5 vagy 500 exám van, amivel nem csinálok semmit.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14512) tibee77 válasza Har_melin (#14511) üzenetére


tibee77
őstag

En nem is arrol beszeltem,hogy mennyibe kerülnek a dolgok std-n az aktualis liga alatt.amig a liga tart en pl. sose bizniszelek std-n max akkor ha vmi nagyon jo biznisz van.de mind1 ahogy latom nem jutunk dülöre ebben a temaban. XD majdeglatjuk mi lesz.amugy sincs egyikünk se olyan amu-ja amiröl epp vitatkozunk. 😄

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14513) Sárpac válasza tibee77 (#14512) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Inkább végre csinálnál már meg 1 ligát tisztességesen! :DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#14514) tibee77 válasza Sárpac (#14513) üzenetére


tibee77
őstag

Az kizart hogy en a challengekre ramenjek. 😄 elözö liga volt kb az egyetlen ahol tetszett a 36os reward de mar arra se vitt ra a lelek.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14515) Ellia


Ellia
addikt

Sziasztok!

Lehet tudni meddig fog tartani a jelenlegi league? Ez a Delve kiegészítővel új indul vagy integrálódik? Megtetszett, szívesen visszanéznék de, ha lassan vége akkor inkább az újba csapnék bele.

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

(#14516) San398 válasza Ellia (#14515) üzenetére


San398
őstag

A jelenlegi Incursion liga vége 08:27.A Delve 08:31.-én indul. Az Incursion bekerül a játékba de majd csak a decemberi 3.5.0 frissítéssel

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#14517) Ellia válasza San398 (#14516) üzenetére


Ellia
addikt

Na akkor azt megvárom, köszönöm az infót! :)

(#14518) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Scourge Arrow skill.

Érdekes ötlet, nem tudom, hogy a hagyományosan főleg mozgásra épülő íjász karaktereknek (illetve a velük játszóknak) mennyire jön be majd a channeling-gel járó várok-megyek-várok-megyek stílus?

Ennek a skillnek 60% a phys-to-chaos konverziója, a korábban már bejelentett toxic rain-nek 50, de nekem az ezzel együtt is szimpatikusabbnak tűnik.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14519) simondr válasza tibee77 (#14514) üzenetére


simondr
senior tag

inkább toljad az Incursion flashbacket :K
A sima Incursion (és persze a standard) a kutyát se érdekli már :F

(#14518) Har_melin

Nekem nem tetszik a skill, főleg azért mert van egy kis delay mig azok a shrapnelek szétrepülnek az eredeti hit után... ez előrejósol neki egy less durationt ami gond :(

[ Szerkesztve ]

(#14520) GICA666


GICA666
tag

Sziasztok a Scourge arrow sklill s Delve-ben lesz majd?

(#14521) Nordic válasza simondr (#14519) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Mechanikailag szar szerintem... nem is a delay a gond, hanem oda a ranged karakterek mobilitása, ami az egyik fő defenzív mechanikája a karaktereknek.

(#14522) simondr válasza Nordic (#14521) üzenetére


simondr
senior tag

igen, erre gondoltam mikor írtam hogy less duration és delay mig ténylegesen sebez...

Sajnos egyébként most úgy érzem hogy a kb 5 éves POE pályafutásomban eljutottam oda, hogy már nem várom az új ligát :(

(#14523) Har_melin válasza Nordic (#14521) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

igen, pont ez volt az első reakcióm rá. A channelling skillek használata egy tök más játékstílust igényel, mint az íjászé és itt még pluszban rájön erre a spórák késleltetése is.

Arról nem is beszélve, hogy mivel a spórák száma fix, pontosabban max. 5 lehet, a gear elég durván büntetni fogja vagy a clearspeedet vagy a bossokat. Ha haladni akarok, akkor szükség lesz a minél nagyobb projectile speedre, hogy az öt spóra minél nagyobb területet/távolságot fedjen le. Így viszont kisebb lesz a tüskék átfedése, ami a bossfightokhoz kell(ene). Így minden gearből vagy passzívból jövő proj speed rontja a ST sebzést. Áthidaló megoldás lehet, ha teljesen kihagy minden ilyent az ember (lehetőleg) és egy Faster Projectile / Point Blank gemet cserélget, de kérdés, hogy ez mennyire gazdaságos.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14524) Har_melin válasza simondr (#14522) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A spórák késleltetése nélkül is ácsorogni kell valamennyit, a channeling miatt. Totemre talán jó lenne, de nem tudom, hogy ranged totemre lehet-e channeling skillt pakolni. (spellre lehet.) Bár ha már totem, akkor egy DoT/chaos sebzésű skillnél biztosan inkább egy wither totemet pakolnék le.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14525) H_András válasza San398 (#14472) üzenetére


H_András
tag

Az engem is érdekelne, hogy érik el emberek hogy csak ugyanaz a map essen mindig, ha esik.. :U
Én pl. poison molten strike assassinnal játszom, nekem is fura volt iceshotos ranger után hogy nem minden döglik azonnal, hanem van késleltetési idő, amíg a posion elkezdi kifejteni a hatását, aztán ha stackelődik akkor hullik el minden, de meg lehet szokni, csak gondolkodni és futni kell kicsit többet :D

[ Szerkesztve ]

Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal

(#14526) Nordic válasza H_András (#14525) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ott azért a poisont beteg módon stackeled a labdákkal, de az új skill nem tudom erre hogy lesz képes, pláne single targeten.

(#14527) rumkola


rumkola
veterán

A MAP-on villog egy fekete kör (olyasmi mintha map lenne, de nem az). Mi ez? Mit kell tennem???
[link]

(#14528) tibee77 válasza simondr (#14519) üzenetére


tibee77
őstag

Mar tenyleg nem erdekel a liga.söt igazabol mar egy honap utan untam.en n jatszok 5 eve mint te (csak 2) de mar en is eszrevettem hogy egyre kevesbe hoz lazba egy uj liga.amugy meg azert se akarom folytatni az eventetert ott ugye csak 1 karim van, egy arc trapper es nem akarok raunni, mert ha nem nerfelik ezt a trappolos dolgot kövi ligara akkor en tuti azt kezdek.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14529) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Én pl örülnék, ha a GGG elővenné a bátorságát, mint ami régen volt, és szarrá nerfelné az OP skilleket, Lenne nagy hőbörgés az biztos, de akkoriban az jótt tett a játéknak, mert mindig valami újra kényszerítette rá a játékosokat, és nem az ment mindig, hogy trapper/miner/bv/sunder.

(#14530) GICA666


GICA666
tag

Sziasztok.Hogy lehet egyszerre több gólemet megidézni? pl chaos gólem.

(#14531) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Vizuális orgazmus... :Y - könyörgöm, csak ne vágjon oda az FPS-nek, bár kb lesz*rom, akkor is be fogom kapcsolni :DDD

(#14532) Har_melin válasza GICA666 (#14530) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

- clayshaper, vagy
- Anima stone (összesen kettő, ha ráadásul még három primordial jewelt is használsz)
- Elementalist ascendancy megfelelő passzívjai

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14533) GICA666 válasza Har_melin (#14532) üzenetére


GICA666
tag

Köszi. :)

(#14534) Har_melin válasza Nordic (#14531) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Attól félek, ez nekem ki fog maradni és ha ez lesz a játék jövendőbeli fő fícsörje, akkor a játék is. :(

Már most is kínlódik időnként a kártyám (az incursion-ökbe többször is belehaltam ha valami combosabb effekt kombó volt rajtuk, mert mire kiszámolta a nyitó képet, addigra megettek...) és nem fogok 60-70k-ért újat venni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14535) Nordic válasza Har_melin (#14534) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Én ezt nem fő feature-nek tekintemm, hanem végre elég darkos lesz a játék vizuálisan is. Szerintem érthető, hogy pont most a Delve-el jön be. Arra azért kíváncsi leszek, hogy mennyire fogom látni a távolabbi mobokat, ha tényleg ilyen sötétek lesznek a játék egyes területei.

(#14536) Har_melin válasza Nordic (#14535) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

hát ez az, hogy én eddig is rühelltem a legsötétebb beállítású pályákat. Ha most ez lesz a játék meghatározó része, akkor valószínűleg a hardvertől és tartalomtól függetlenül sem fog lelkesíteni.

Tudom, hogy egyéni szoc probléma és eszem ágában sincs vitába bonyolódni arról, hogy milyen sötétnek "kell" lennie egy arpg-nek, de nekem nem jön be.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14537) kristof123 válasza Har_melin (#14536) üzenetére


kristof123
őstag

Nekem sem szimpatikus ez a nagyon fekete téma. Legfőbb bajom a monitorral van, hírből sem ismeri a szép feketét, pénzt meg nem szívesen áldozok csak ezért erre a célra.

Ezektől eltekintve, szvsz illik majd a Poe világába ez az újítás.

[ Szerkesztve ]

(#14538) Nordic válasza Har_melin (#14536) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Szerencsédre opcionális lesz a vizuális része. ;)

(#14539) Har_melin válasza kristof123 (#14537) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

persze, nem GGG-t kritizálom, illik a játékba, csak én utálom az ilyen töksötétre hangszerelt látványt. Nem a játékot minősíti, hanem csak engem.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14540) AtHoS válasza Nordic (#14538) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Akkor marad a töksötétben tapogatózás is nélküle? Vagy ha nem kapcsolod be ezt az effektet akkor világosabb lesz a pálya?

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#14541) Nordic válasza AtHoS (#14540) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ha nem kapcsolod be, akkor olyan lesz mint eddig, ha bekapcsolod akkor valószínűleg sötétebb.

(#14542) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

átdolgozták pár kezdő skill megjelenését

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14543) GICA666 válasza Har_melin (#14542) üzenetére


GICA666
tag

Nekem jobban bejönnek mint a mostaniak.🙂

(#14544) rumkola


rumkola
veterán

5 év után először legyaktam a guardianokat. Lvl 87. Arc trapper. Kb 9 exa ment el a gear-re. Arc -os fejes még nincs.

(#14545) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Phys herald skill gem - Herald of Purity

Max. 4 idézett segítő, phys dmg boost (+egy új Guardian passzív, a Radiant Crusade), area dmg hatás - úgy látszik a Heavy Strike-ot és a Dominating Blow-t szeretnék metává tenni, bár ez a Sunder, EQ buildeket is megdobhatja.

videó

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14546) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Doryani's Machinarium új unique map.
Három escort gauntlethez hasonló kisebb szakaszt kell teljesíteni rajta (követni a mozgó izét és leverni a közben támadó szörnyeket, kerülgetni a csapdákat), a mindegyik végén egy tetszőleges elemental sebzés buff opcióval. A három gauntlet után lehet menni a bosshoz, amelyik megkapja mindhárom buffot és azoknak megfelelő drop esik majd belőle. A videón látható csizma pl. egész kellemesnek látszik

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14547) Win-T válasza Har_melin (#14546) üzenetére


Win-T
senior tag

Apropó, a unique mapok beszerzésének van valami speciális helye, vagy feltétele? Mert én még csak képen láttam ezeket, de lehet rosszul csinálok valamit.

(#14548) Edge válasza Win-T (#14547) üzenetére


Edge
veterán

rng

nekem pl templeben esett több is, de sztem ettől még rng

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#14549) Sárpac válasza Win-T (#14547) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Szia!
Random esnek, de te is tudsz csinálni orb of chance-val.
Itt vannak a uniq mapok és a hozzájuk tartózó normál mapok.
[link]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#14550) Win-T válasza Sárpac (#14549) üzenetére


Win-T
senior tag

Tehát ha jól értem akkor ezekre a mapokra ha tolom az orbot akkor van rá esély, hogy a hozzá tartozó unique lesz a végeredmény?

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.