Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14301) tibee77


tibee77
őstag

En szoltam xD uber eldert azert felek.hiaba van durva dmg, ott annyi projectile van amit kilönek rad hogy azert dodgeolni kell rendesen.t15 elderem ugy nezett ki hogy 2-3 mpig löttem öt az elejen aztan atment a kövi fazisaba.portalok kb 2 mpig eltek szintugy, majd a vegen szinten 2 sec kellett kb hogy lenyomjam öt.en meg sose provaltam ra über elderre de ezzel rafogok. Am meg lattam egy zerphi flaskas elehitet is.ha ezzel nem fog menni akkor azzal szettankolom öket. XD

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14302) simondr válasza tibee77 (#14301) üzenetére


simondr
senior tag

én a trapperrel letoltam az über eldert. Nem mondom hogy elsőre sikerült (kb 8-9 próbálkozás kellett míg meglett). De ilyen damage-el mint ami ennek van szerintem sima lesz.
Egyébként ha már dmg, most fogok még a fáról kirakni 45 crit multit, biztos ami biztos :DDD

(#14303) Edge válasza simondr (#14300) üzenetére


Edge
veterán

Melyik ez? Linket tudsz adni build guidehoz?

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#14304) macskajaj22


macskajaj22
csendes tag

Nemrég mi is letoltuk uber eldert haverral. Ő elementalist BV én meg guardian aurabot. Ami nekünk a legtöbb nehézséget okozta, azok a shaper ballok kikerülése, úgyhogy egyikünk most már mindig úgy helyezkedik ( általában én) hogy lássuk mit csinál shaper. Azóta már kétszer lement, úgyhogy 3/20-nál járunk. Az első killhez mondjuk 5 set kellett... Én guardianként elég lusta vagyok, sok mindent facetankolok, elder slam, shaper slam, shaper beam potikkal, papíroknak ezt nem ajánlom :)

(#14305) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Na a roflcopter végre build of the week :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14306) Genji


Genji
őstag

Van olyan build ami kb halhatatlan és minden tartalmat facetankol? Nem baj ha mellette nem a leggyorsabb mapper. :DDD

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#14307) simondr válasza Edge (#14303) üzenetére


simondr
senior tag

#14282 hozzászólásomban megtalálod a fát hozzá, az itemeket meg a POE karakterlapomon

Egyébként saját build, nem hinném hogy találsz pont ugyanilyet vagy nagyon hasonlót a neten.

Genji: [link]

Ha esetleg még nem próbáltad volna: Xirgil's Crank kell hozzá, ES recharge rate, kimaxolt block chance, lehetőleg mirrorolt gear a mostani elérhető legnagyobb ES értékekkel, és az adja a bulid halhatatlanságát, hogy ha le is ütnek rólad valamennyi ES-t, azt kb azonnal visszanyered az ES regen miatt, de mivel majd' 80% block chanceod van, igy 5ből 4 ütést eleve be sem kapsz.

mod: ehhez a mechanikához hasonló módon Aegis aurorát használó ES+Armour buildek is vannak fenn.

[ Szerkesztve ]

(#14308) TrollBalint válasza simondr (#14307) üzenetére


TrollBalint
addikt

a mirrored item miért fontos? Az nem csak annyit tud, hogy a grafika meg van fordítva és nem lehet rá modokat tenni? (kb. mint egy corrupted item)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#14309) simondr válasza TrollBalint (#14308) üzenetére


simondr
senior tag

:DDD
ez aranyos.

A mirrored item azt tudja (jó esetben), hogy az a mindenkor elérhető legjobb itemről készül. Mondok egy egyszerű példát: az incursion piacon vannak 600-650 ES vaal regaliak. Tehát hogyha valakinek lenne egy 700ES-es 3 T1 resistes, na az egyértelműen mirror tier. Vagy akár egy clawos példát mondva, ha van egy 500+ pdps crit chance és crit multi clawod akkor az ott a mirror tier.

Ilyen itemekre gondoltam hogy be kell szereznie a halhatatlan facetanker buildhez

(#14310) Win-T


Win-T
senior tag

Én ezzel tolom a mostani ligában:

[link]

Messze a legjobb túlélő karakter azok közül amiket próbáltam eddig (ami mondjuk nem sok) a sok projectile+life on hit+evasion miatt. Gyakorlatilag eddig még csak akkor sikerült meghalnom mikor balfasz voltam. Über lab teljesen sima ügy volt, T8-9-es mapokon tartok még csak, ott egyelőre esélyük sincs akár 50% alá vinni a HP-m és szerintem még bőven elég lesz magasabb tierekre is. Ráadásul még alig költöttem rá (50C-s shieldet vettem, de anélkül is brutál volt).

Hátránya viszont, hogy a sok effekt miatt leolvasztja a GPU-d, a CPU-d, a szervereket, és lehet Paksot is, szóval ha gyengébb géped van nem biztos, hogy ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#14311) la_cc válasza Win-T (#14310) üzenetére


la_cc
addikt

Mindentől függetlenül szvsz, ne az über lab legyen a szint, amiből megállapítod, hogy jó-e a kari vagy nem. :B

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#14312) Win-T válasza la_cc (#14311) üzenetére


Win-T
senior tag

Elnézést kérek, én nem vagyok hardcore játékos, nekem eddig ez a legkomolyabb eredményem ezért bátorkodtam kicsit örülni neki, hogy elsőre sima volt.
Mindazonáltal én úgy érzem később is meg fogja állni a helyét. A kolléga facetankolós buildet keresett, és ez annak a tankönyvi esete.

[ Szerkesztve ]

(#14313) tigerk válasza la_cc (#14311) üzenetére


tigerk
tag

Standarden ilyen karim van igaz igen jó chaos dmg-es cuccokkal és t15-os mappokat is simán olvasztja.Kb halhatatlan maximum néhány BS oneshot tudja kihitelni amúgy semmi.Plusz teljesen igénytelen a map modokra. Hátránya három van ,egyáltalán nincs rarity/quantity szóval a loot az nem sok,Illetve bika gép kell alá mert tényleg leolvaszt mindent és a harmadik hátrány az az intelligence, nagyon kevés jön a tree-ből szóval sokat kell cucból hozni.
Sima atziri gyerekjáték egyedül az atziri csapás ami bajos.Illetve egy low tier Eldert is öltem vele (asszem T9-es mappon volt)[link] TanikazeNagate kari az.

[ Szerkesztve ]

(#14314) TrollBalint válasza simondr (#14309) üzenetére


TrollBalint
addikt

"...a mindenkor elérhető legjobb itemről készül...."

Én eddig mirrored cuccal csak strongboxból kiesve láttam. Tehát, ha jól értem, ami a játékban van legjobb cucc, abból lesz mirrored. De mi alapján legjobb? Nem csak az item level, ami meghatározza, hogy mekkora értékek lehetnek rajta?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#14315) Plazmacucci válasza TrollBalint (#14314) üzenetére


Plazmacucci
félisten

A játékosok mirroroznak mirror orbbal....

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14316) tibee77


tibee77
őstag

Mirror of kalandra: ugyanolyan currency item mint a chaos vagy az exalt.azzal a különbseggel hogy minden jatekosnak kb. Egyszer esik az eleteben. XD ergo nagyon ritka dolog,rohadt draga.ezzel lehet egy masolatot csinalni egy tetszöleges targyrol.legyen az fegyver vagy barmilyen ruha,gyürü,amulet stb..mivel rohadt draga igy ha elhasznaljak akkor olyanra nyomjak ra ami nyilvanvaloan beteg jo cucc.ez nem összetevesztendö a mirror modos boxokkal amikröl te is beszeltel.ott veletlenszerüen kiesik vmi szar cucc a boxbol es aztan meg egy ugyanolyan copy.99.99% esetben ezek semmit nem ernek.az meg h mi a jo cucc azt az aktualis liga dönti el.par ligaval ezelött pl. mindenki Energy shieldes cuccokban maszkalt mert a nerf elött bazi nagy ertekeket lehetett rollolni pl. A vaal regalia item base-ü chestekre.ott voltak olyanok amik 950 feletti ES-sel rendelkeztek, meg mondjuk 3 fajta szep resisttel.na ezeket mirroroztak a burzsujok mert tele voltak loveval. 😄 ebben a ligaban az elder astral plate a menö pl. Item level 86-tal.azokbol lehet bitang jokat csinalni.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14317) Plazmacucci válasza tibee77 (#14316) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ja aztán 50-100 exalted díjért le is mirrorozzák neked :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14318) TrollBalint válasza tibee77 (#14316) üzenetére


TrollBalint
addikt

"...Egyszer esik az eleteben...."

ezért nem láttam még ilyet :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#14319) la_cc válasza Win-T (#14312) üzenetére


la_cc
addikt

Én se vagyok hardcore egyáltalán (az 1008 fuse-os fiaskó kiégetett + nincs erőm se a gép elé ülni, max a hétvégén), de azért a lab teljesítése nem egy nagy kaland. Én pl a red elder legyőzésnek is örültem, más meg az über-t farmolja, látod mekkora különbségek vannak hatékonyságban... :DDD

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#14320) Plazmacucci válasza la_cc (#14319) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem is über lab a max amit el szoktam érni aránylag a liga elején, aztán ritkán összejön egy olyan karakter amivel le tudom ütni a guardianokat. Kb ennyi a pályafutásom az elmúlt 4 év alatt.

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14321) Win-T válasza la_cc (#14319) üzenetére


Win-T
senior tag

Értem, tiszta sor. Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy az egy baromi erős build amit linkeltem. ;)

(#14322) H_András válasza Plazmacucci (#14320) üzenetére


H_András
tag

Én az egyik budget necro buildeddel (puffin) - (kicsit finomhangolva a cuccait) über lab nélkül levertem (pontosabban a minionok, én csak futkostam körbe meg toltam a potikat és eltörtem egy klaviatúrát :D ) a shapert is. Csak idő kérdése volt mire rájöttem a taktikára...A cseszett drága melee meg ranger karakteremmel se sikerült... Utána már nem láttam értelmét kimaxolni a labot :D Az egyik kedvenc buildem azóta is, alig várom hog az incursion ligának vége legyen, és standard módban is ki tudjam próbálni mit tudnak a kis drágáim a templomokban.. persze megcsinálhatnám újra szezonban is, de minek..

Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal

(#14323) tibee77 válasza Plazmacucci (#14317) üzenetére


tibee77
őstag

Olyan ritkan van hogy 50-100ba kerül vmi meg a mirroron felül de persze elöfordul.shaperhez amugy eleg annyi hogy ismered a tamadasait es kesz sima liba.nem kell hozza op kari.überelder mar mas teszta.ott a dps se art mert ha nagyon elhuzodik a harc (pont a keves dps miatt) akkor az a kis küzdöter tele lesz annyi szarral mint csillag az egen es akkor kb. Mathil reflexek kellenek ahhoz hogy lehozd.vagy mesz egy atom tankos ll rf-rel estleg zerphi flaskas vd-vel es nem szamit mi akar megölni. XD ja ezzel csak azt akartam mondani hogy egyaltalan nem gaz ha vki nem tudja uber eldert letolni mivel szerintem kb a jatekosbazis par %-a ha kepes ra.penz is kelö hozza nem keves.8 guardian map azert nem olcso egy probahoz. XD

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14324) simondr válasza tibee77 (#14323) üzenetére


simondr
senior tag

ma letoltam az über eldert ezzel az ele hittel, hát, biztos nem ment volna ezzel sem elsőre, de így hogy már pár próbálkozás mögöttem van... kihívás nélkül meglett elsőre (dobott is egy jó szar 3 statos jewelt :R )

(#14325) tibee77


tibee77
őstag

Az gz!en meg itt szarakodok lvl 94-en mert spur vagyok kiadni penzt a guardian mapokra. XD de meg fogom en is probalni.ha csak addig el nem viszi valaki a fejesemet. XD

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14326) San398


San398
őstag

A kínaiaknál már van In-Game market?!! [link]
Reddit [link]

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#14327) tibee77


tibee77
őstag

Ott mi nincs kb?! XD ilyen hogy hc-n kajak felelszthetik a lehalt karit penzert?!wtf XD

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#14328) Plazmacucci válasza tibee77 (#14327) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Ez komoly?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14329) rumkola válasza Plazmacucci (#14328) üzenetére


rumkola
veterán

ott még a Diablohoz is van fizetős tartalom! Ládahelyek, szárnyak stbstb. :D

(#14330) Genji


Genji
őstag

Ez az ingame trade nem egy hülyeség, simán úgy is működhetne, hogy még OKét sem kell nyomni a tradere az eladónak, ha a vevő megadja a kért árat automatikus a csere.

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#14331) la_cc válasza Genji (#14330) üzenetére


la_cc
addikt

Aukciós háznak nevezik az ilyet, semmi újdonság nincs benne, csak a poe fejlesztői nem akarják valszeg.

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#14332) simondr válasza la_cc (#14331) üzenetére


simondr
senior tag

így igaz, ez az aukciós ház és szintén az is igaz hogy a GGG-nél eddig elzárkóztak ettől, az ő teóriájuk szerint human interaction kelljen a tradehez.
Igazából szerintem sem lenne jó mindent aukciós házba tenni, de pl a gemeket, kártyákat és akár a mapokat lehetne.

(#14333) Mirman válasza simondr (#14332) üzenetére


Mirman
őstag

És a legfontosabbat , minden nemű currencyt.

(#14334) Genji


Genji
őstag

Érdekes lenne. Szerintem ez a rendszer lenyomná a váltási árakat (meg úgy általában véve mindennek az árát), mivel sokkal többen próbálnának meg ezzel a módszerrel pénzt keresni. (Igazából ki nem?)

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#14335) simondr válasza Mirman (#14333) üzenetére


simondr
senior tag

ezt nem véletlenül hagytam ki.
Currencyt azért nem tenném ide, mert akkor még könnyebb dolga lenne a chaos-ex manipulátoroknak, írnának egy botot aki épp felvásárol vagy elad nagyon sokat egyikből vagy másikból.
Jelenleg ezt azért hosszabb folyamat kivitelezni, mert a tranzakciókat egyesével kell csinálni. Nem is ugrál olyan hatalmasakat a chaos-ex árfolyam, hosszú napok alatt tud csak eltolódni. Viszont gondolj bele ha ezt botokkal manipulálnák, akkor lehet hogy nap elején 70c egy ex, délután meg 140....

(#14336) AtHoS válasza simondr (#14335) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Arra talán megoldás lenne, hogy a vásárolt cuccot nem lehetne visszadobni egy hétig, viszont legalább eltűnnének a láthatatlan árusok, akik sosincsenek online de a legkisebb felrakott árral ott figyel a cuccuk.

Minden esetre a mostani megoldásnak is van hátránya és egy aukciós ház megoldásnak is lesz

Nem tudom mi lehetne arany középút...

szerk. jahogy kimondottan currency-re reagáltál. Hát abban igazad van :R

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#14337) Badlof2k


Badlof2k
senior tag

Ezen az interakcion jot rohogok mindig amikor meglatom ... copy paste amit irsz a masiknak is es nagyresze megse koszoni a tradet :D akkor milyen interakcio :D de teny raferne a trade rendszerre is valami ujitas rancfelvarras szeruseg :)

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#14338) Plazmacucci válasza rumkola (#14329) üzenetére


Plazmacucci
félisten

És ez valami régi dolog, vagy csak a ggg bekebelezése óta van így?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14339) Nordic válasza Plazmacucci (#14338) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Ez régebb óta így van, kb amióta a Tencent csinálja a PoE-t ázsiában.

(#14340) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

[link] Ez a játék akkor lenne jó, ha a kreativitásnak nem szabna határt az, hogy ki tudod e farmolni a cuccokat vagy sem. Ezt példáúl simán megcsinálnám, ha nem lenne geczidrága. Napi másfél óra játék mellett én már nem próbálkozok semmi "fun" builddel.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14341) simondr válasza Plazmacucci (#14340) üzenetére


simondr
senior tag

Ez a játék természetéből ered. Napi 1.5 óra alatt csak akkor lehetne normális mennyiségű currencyt összeszedni, ha lenne egy baromi gyors MF Windripperes ijászod, és kb 1órán keresztül nagy sebességgel mapoznál. Egyébként a napi 1.5 óra kb semmire se elég.

Kihalt a topic, mindenki megunta az incursiont?

(#14342) Mirman válasza simondr (#14341) üzenetére


Mirman
őstag

Annyira nem rossz szám az a 1.5 -2 óra per nap , én is hasonló menyniséget tolok ha játszom . Liga kezdettől egy oylan 20ex-et szedtem össze úgy hogy nem játszottam most az elmúlt 3 hétben kb semmit .

szerk: Oké az igaz hogy liga után 2 napig foylton nyomtam :DD

Amúgy most kezdtem újra egy Arc totem Hierophannal ( eddig selfcast Arc volt az előző kari ) , ami eddig elég jó bár még nem tartok mapoknál. Minden boss pár másodpercig él és már most van majdnem 4k life + mana pedig 5x szinten vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#14343) simondr válasza Mirman (#14342) üzenetére


simondr
senior tag

Self cast Arc után Arc totem? Nagyon bejöhet neked az Arc :DDD
Én kétszer egymás után még csak hasonló buildet sem szoktam csinálni.
Mióta tibee77 mondta a BV Chieftant, azóta én is gondolkozom valami Chieftan buildben, de nem valószínű hogy BV, inkább Bladefall totem, BF vagy esetleg Ancestral Warchief (akár facebreakerrel)

(#14344) TrollBalint válasza simondr (#14341) üzenetére


TrollBalint
addikt

Van ez a support gem, increased rarity (vagy valami hasonló névvel) azt megéri használni? Én most azt raktam az egyik trap mellé, mert nem volt mást ötletem kék színre. Várhatok tőle érdemi javulást, vagy az RNG úgy is kompenzál és ugyanúgy nem találok semmit? :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#14345) Win-T


Win-T
senior tag

Lehet triviális a kérdés de:

Az ilyesmi statokra, hogy "Adds 16 to 36 phyisical damage to attacks" vagy "Adds 40 to 61 cold damage to spells" vagy egyáltalán az olyanokra aminek nem egy konkrét számértéke van, hanem X-től Y-ig... ezekre, hogyan kerestek rá a trade oldalakon? Be kell írni a min-max mezőkbe pl. a 16 és 36-ot, vagy az átlagot kell használni?
Ez nekem tök zavaros.

(#14346) Edge válasza TrollBalint (#14344) üzenetére


Edge
veterán

Rng is rng. De számít sztem, gearemen nincs igy mapora próbálok magas értéket tekerni, esett már nem kevés értékes cucc, jelemzően akkor amikor hétvégente egyhuzamba 6-8 órákat csapatok.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#14347) Har_melin válasza TrollBalint (#14344) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Nagyjából ugyanúgy nem fogsz találni semmit, legalább is hasznosat nem. A gem csak az item dropban növeli meg a rare és unique cuccok arányát, illetve a unique cuccokon belül nagyobb esély van a ritkábbakra. Ezzel viszont önmagában kitörölheted a hátsódat, mert hiába lesz mondjuk 60%-kal nagyobb esélyed egy Headhunterre, ha annak a base drop chance-e 0,01%. A rare cuccoknál pedig csak több fog esni, nem jobb.

Nyilván T15-16-os mapoknál sok rare-ből könnyebben eshet jó roll, de imho nagyobb haszna van egy gyorsabb map clearinget lehetővé tevő supportnak mint ennek. Ráadásul mivel azt írtad, hogy az "egyik trap mellé" teszed jó ha tudod, hogy csak akkor számít, ha pont az a skill viszi be a halálos sebzést. Ha másba pusztul bele a monszta, akkor semmi hatása nincs.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14348) Har_melin válasza Win-T (#14345) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Ha a cuccot belinkeled a poe trade-be (import item) akkor a utána a "show search form" megmutatja a kumulált dps statjait, utána annak alapján tudsz keresni. Az, hogy ezek az értékek milyen rész-módosítókból jönnek össze az esetek 95%-ában érdektelenek.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#14349) Win-T válasza Har_melin (#14348) üzenetére


Win-T
senior tag

Ezt kipróbáltam, egy fegyvernél működik, de pl. ha egy gyűrűn, vagy más felszerelés darabon van ilyen stat azt hogyan kellene?

(#14350) San398 válasza Win-T (#14349) üzenetére


San398
őstag

Fegyvernél:
pl. 10-20 phys damage, Attack speed 1,5
dps=((10+20)/2)*1,5

Gyűrűnél
pl. 6-12 phys damage
dps=(6+12)/2

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.