Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15601) la_cc válasza Har_melin (#15599) üzenetére


la_cc
addikt

O_O KELL :C ;]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15602) Har_melin válasza Badlof2k (#15598) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Azért írtam, hogy itt valami méretes változás van az eredetileg bejelentetthez képest. A videóban használt skill viszont egyértelműen a Cyclone.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15603) Har_melin válasza Badlof2k (#15598) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Megnéztem újra az Impale leírását a Steel skilleknél:

"Impale, a new debuff that rewards repeat hits. Impaled enemies are covered in sharp metal spikes, making any hits taken more painful for the enemy. When you Impale an enemy, 10% of the unmitigated physical damage of the attack is stored, and the next 5 hits that enemy takes from any source will cause them to also take this stored damage."

Vagyis egyáltalán nem kell szúró sebzésnek lennie, sőt még csak attacknak sem - egyszerűen a phys dmg-et tárolja el és minél gyorsabban bevitt sebzéseket igényel. Ez - legalább is a leírás alapján - lehet akár egy Bladefall vagy Blade Vortex spellből is, mindkettő hit és mindkettő phys dmg-et ad. Ráadásul a Dread Bannerrel a Fortify is megoldható whirling blade vagy más attck skill trükközése nélkül. De ugyanez érvényes bármilyen phys bow skillre is.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15604) TrollBalint válasza Badlof2k (#15598) üzenetére


TrollBalint
addikt

Facen (nem is tudom miért) nem követem a Path of Exile-t, redditet meg nem nézek. A hivatalos oldalon meg nem láttam most, de lehet ezentúl ezeket is nézegetnem kellene :)

Har_melin: köszi. Hát azt hiszem mégis csak lesz egy ranged karakterem... :U :D

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15605) Badlof2k válasza Har_melin (#15602) üzenetére


Badlof2k
senior tag

Én alapból az angol nevéből indultam ki azért volt igy fura :D de ezek szerint akkor egy plusz phys dmg buff lesz melee kariknak , double strikeot inditok megint szóval kiváncsi leszek mennyire lesz jó ez igy , ez a fortify buffos ami érdekel igazán mivel leap slammel szereztem be mindig de igy bossnál ez jó lehet , adrenaline meg alapból van nekem Champion végett :D elvileg lesz valami új supp gem is ha jól láttam az egyik postukat , a ligát figyelembe véve lenne pár tippem mit fog de az biztos hogy nem quantity gem lesz :C

Balint.: Redditen postolnak többnyire sok új uniq vagy adott esetben rare cuccokat szóval azért is nézegetem meg face helyett pl , meg sok jó kis topic van ottis néha build vagy future build kibeszélő vagy craft tippek , guiedok :)

[ Szerkesztve ]

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#15606) Har_melin válasza TrollBalint (#15604) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Az új ligák bejelentése után a redditen mindig van egy gyűjtő poszt a tetején, amibe folyamatosan szedik össze az összes innen-onnan elérhető információt, naponta akár többször is frissül.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15607) TrollBalint válasza Har_melin (#15606) üzenetére


TrollBalint
addikt

Köszi,
mindkettőtöknek

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15608) emmm


emmm
senior tag

Közben a kis witchem is alakul, 40-es szintet már elértem, Act 4-ben lődörgök. Totál fire wizard az egész, megáldva minden fire dmg + %-kal (elég magas már).
Védelemnél mire érdemes menni? A sebzése az elég jó, hull az ellen szépen, de jelenleg kissé papír a lelkem. Igazából neki való tárgyak nem nagyon esnek, két legendary esett eddig csak (itt minek is hívják ez a barna színt? :D). A sima sárga rare-es tárgyak eddig elég haloványak. Amit eddig látok, hogy a droprate ebben a játékban jelentősen gyengébb, akár party-ban megyek, akár egymagam.

(#15609) TrollBalint válasza emmm (#15608) üzenetére


TrollBalint
addikt

Uniqe-nak hívják a legendaryt itt :) (mondjuk nem tudom miért unique, mikor több is lehet belőle :) de mindegy, anno a Diablo I-ben volt csak igazán unique a unique :) )

Többféle lehetőséged van, vagy a lifera mész, és sok life-od lesz, vagy energy shieldből szerzel sokat, vagy esetleg life leech. Én az első kettőből választanék, de bármelyik is legyen az ellenállásaidat, tartsd minél magasabban. A játék vége felé már elég kritikus, hogy ha 50-60% alatt van.

Esetleg keress néhány buildet és nézd meg milyen builddel mennek, lesz bennünk hasonlóság, és látni fogod, hogy mi az ami fontos és sokan kirakják. Ki mennyit rak energy shieldre, life-ra.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15610) San398 válasza emmm (#15608) üzenetére


San398
őstag

Ha a karakter lapját ide belinkeled sokkal könnyebben tudunk segíteni. Ehhez a web oldalon belépsz majd jobb oldalt a "Privacy Settings" majd ott az elsőnél (Set profile as private) kiszeded a pipát.

Kezdőnek szerintem mindenképpen life alapú build az ajánlott , ez mellett a három resistance(fire, cold, light) minél nagyobb annál jobb.

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#15611) Har_melin válasza emmm (#15608) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A PoE-ban a legritkábban esnek "neki való" tárgyak, a unique cuccok jelentős része is gyengébb, mint egy jó rare. A cuccokat csinálni kell, olyanokat kell megtartani, amiken van pár erős affix és hely a craftolásoz.

Ez alól kivételt képeznek egyrészt a build enabling unique cuccok, amikre épül egy-egy build, de amíg a saját fejed után mégy, akkor ezeket soha nem fogod kitapasztalni. Ráadásul nagyon kevés kivétellel ezek magasabb, 60+ szintet igényelnek, az alapjáték végétől használhatók.

A másik unique kategória a leveling cucc, ami kvázi jollyjokerként használható egy csomó buildben, de ehhez sem árt tudni, hogy az éppen mitől jó.

Ja igen, kezdőnek csak life alapú build. eleve a low life vagy full ES buildet is mindenki life alapúként kezdi és majd csak 55-60 szint környékén alakítja át, másrészt azoknak a gear igénye sokkal speciálisabb és egy ahhoz igazodó játékstílust igényel, amit meg kell szokni.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15612) sirdond


sirdond
őstag

ez volt már? :DDD
https://www.youtube.com/watch?v=MWyV0kIp5n4

(#15613) scott_free


scott_free
senior tag

Sziasztok,

stash tabok közül melyiket érdemes megvenni, melyikkel nyerek több helyet endgame-nél: currency, map, essence, divination, fragment?
Vagy érdemesebb inkább normál tabokat venni?

Köszi!

(#15614) tibee77 válasza scott_free (#15613) üzenetére


tibee77
őstag

Kb. pont olyan sorrendben fontosak ahogy leirtad.currency-vel nyered a legtöbb helyet, map tab szinten sokat segit.Essence tab pl. nem csak azert jo melyet sporolsz hanem mert egy gombbal tudod öket "fejleszteni".nem kell menned vendorhoz hogy ott beadd.de persze ha normalisan tradelni akarsz akkor kell premium stashtab is.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#15615) la_cc válasza scott_free (#15613) üzenetére


la_cc
addikt

Életminőség javító cuccok, muszáj megvenni mind. :DDD

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15616) tibee77 válasza la_cc (#15615) üzenetére


tibee77
őstag

Amugy tenyleg.el se tudnam mar kepzelni ezek nelkül a stash menedzsmentet.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#15617) la_cc válasza tibee77 (#15616) üzenetére


la_cc
addikt

Casual szinten is nagyon hozzá lehet szokni, ja. :))

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15618) TrollBalint válasza tibee77 (#15614) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én sokáig úgy gondoltam a currency meg a map tab elég (meg egy prémium). De nem :) Divination card biztos, hogy kelleni fog, essence-t nem tudom, azt igazából annyira nem szoktam használni. jók azok? lelkesen fejlesztgetem, de szinte sose használom. Valahogy annyira nem adnak jókat, amire azt mondanám, hogy na ez igen....
És most egy ideig jár Mystery Box, ha pontot költesz.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15619) Badlof2k válasza TrollBalint (#15618) üzenetére


Badlof2k
senior tag

Crafthoz egyketto jo meg free alchemy craft avagy early game rare cuccokat is lehet veluk hogy a lvlinget segitse de ugye ezis olyan mint altalaba craft maga vagy bejon vagy nem :D ja egy boxot freebe kapsz :)

[ Szerkesztve ]

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#15620) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Átdolgozták az Artic Breath-et
Egész érdekesen hangzik, hogy nem zavarja a projectile damage, így a multiple projectile supportból, csak az előnyöket élvezi. És ha jól olvastam, lesz Cold Damage Over Time az új cuccokon, illetve a skill fában is.

Badlof2k: Bizony, amúgy is akartam venni egy supporter packot, de így már tuti fogok, és már számolgatom mire fogom költeni a pontokat :D

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15621) scott_free válasza tibee77 (#15614) üzenetére


scott_free
senior tag

Köszi mindenkinek az infókat! :R

(#15622) Nordic válasza TrollBalint (#15620) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

A gmp csak a DOT dmg-be nem szól bele, a proj részét ugyanúgy fogja módosítani.

(#15623) Har_melin válasza scott_free (#15613) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A currency és a map kvázi kötelező, ebben nincs vita. A következő tétel egy premium tab. Én utána a fragmentet venném, mert az abba kerülő dolgok közül sok nem stackelhető (pl. a vaal fragmentek) és nagyon könnyen meg tudnak tölteni egy normál tabot.

A divination és az essence szerintem inkább optikai kényelem, ha a helyet akarod hatékonyan kihasználni, akkor inkább vegyél plusz normál tabot. A kártyák száma ugyan folyamatosan nő, de egyrészt az item filter a gagyit úgy is kiszűri, másrészt a játékban amúgy is folyamatosan becseréled, amiből összegyűlt a szükséges mennyiség. Az essence tab pedig számszerűen kevesebb helyet ad, mint egy normál tab és jó eséllyel amúgy is az esetek 99%-ában csak beleraksz dolgokat, nem kell keresgélned benne.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15624) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Tetszik :C :C :C

"new Bonechill Support Gem that causes your chills and chilling areas to increase all cold damage taken proportional to the slow of the chill they cause, with a further bonus for cold damage over time. This means that if a skill with a level 1 Bonechill Support chills an enemy enough to slow them by 21%, they'll have 21% increased cold damage taken and an additional 10% increased cold damage over time taken."

Vagyis amennyivel lelassítja a cold skill chill effektje az ellenfelet, ezzel a gemmel annyival nagyobb lesz a cold dmg is (sajnos csak increased, nem more) és még pluszban kap egy extra cold DoT módosítót is.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15625) Rizseslescó


Rizseslescó
aktív tag

https://www.facebook.com/pathofexile/posts/2371251726221560
WTF? :Y :F :C :R

[ Szerkesztve ]

(#15626) TrollBalint válasza Nordic (#15622) üzenetére


TrollBalint
addikt

Oh... akkor ezt picit félrenéztem :B
De ez a totemes support gem tetszetős, már majdnem egy coldos witch mellett döntöttem, de ezzel maradok a templarnal :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#15627) simondr válasza Har_melin (#15624) üzenetére


simondr
senior tag

Ezt lehet hogy kissé félreértelmezted:

"they'll have 21% increased cold damage taken and an additional 10% increased cold damage over time taken"

Tehát az enemy kap 21% több cold sebzést. Ebben a konvencióban nincs is more tudomásom szerint. Ha pl megnézed a Champion Worthy Foe pontját, ott is azt írja hogy enemies you Taunt, take 20% increased damage.
Vagy akár az Abyssuson: You take 50% increased phys dam.

Ha a játékos szemszögéből nézzük, ez bizony more damage módosítónak hat (mert ha kapna összesen 100 cold sebzést a monster, akkor a support gem miatt 121-et fog kapni)

(#15628) Rizseslescó válasza TrollBalint (#15626) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Most kezdtem el egy Arc templart, eddig sosem volt ilyenem. A Soul mantle ugye átkoz, ha meghal egy totem. Abban az esetben is, ha én rakom le? Na meg ugye vannak a uniq jewelek( self flag. + clear mind),
mivel csökkentem az átkokat, vagy esetleg kell e egyáltalán? Arc totemem van, valaki elmagyarázná a mechanikáját ennek a buildnek ? Amennyiben nem tudsz, ne válaszolj úgy, hogy "nézd meg itt meg itt!!", ha nem tudsz saját kútfőből érthetően hozzászólni ne írj!! köszi...

(#15629) savior válasza Rizseslescó (#15628) üzenetére


savior
őstag

Nem csak akkor átkoz, amikor megölik, hanem akkor is, ha magától eltűnik.

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#15630) MedweSajt válasza Rizseslescó (#15628) üzenetére


MedweSajt
tag

Használj 2db Kikazaru gyűrűt. Ez csökkenti az átkok hatékonyságát. Self flag. jewel +10-20% sebzés növelést add átkonként. Így mivel alig hatnak rág az átkok nyugodtan lehet spammelni a totemeket lesz rajtad rakat átkot ami elég jó sebzés szorzót ad ki a végére.
Soul mantle meg lehetövég teszi hogy 6+1m link legyen a totem. 6 dmg gem plusz a totem a ruhából.
Clear mind jewelt ha használod akkor ne legyen aura által lefoglalt manád ->újabb sebzés szorzó.

(#15631) Rizseslescó válasza MedweSajt (#15630) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

köszi a készséges válaszokat, esetleg más opció, ha nem akarok 2db Kikazarut? flaska, stb.. ?

(#15632) Nordic válasza Rizseslescó (#15631) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

warding flaskák legalább 2, de inkább 3, akkor kb perma curse immun vagy.

(#15633) San398 válasza Rizseslescó (#15628) üzenetére


San398
őstag

Két Kikazaru gyűrű nagy mértékban csökkenti a curse idő tartamát.

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#15634) Rizseslescó válasza San398 (#15633) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Köszi, eddig nem használtam semmit az átkok ellen, néztem is, hogy milyen papír a kari,aztán már gyanús lett,mikor nem láttam magam a sok cartól... de alapvetően tetszik és azt hiszem ezzel kezdek majd megint..
persze itt már akad némi gear is a drágaságomon..

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Brandon81/privacy
Sajna még mindig nem tudok megjeleníthető linket dobni, balfac vok, bocs

[ Szerkesztve ]

(#15635) Har_melin válasza simondr (#15627) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

talált, ezt a nyomorult "taken" formulát rendszeresen benézem, mert csak az elején lévő increased-re figyelek.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15636) Har_melin válasza Rizseslescó (#15634) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

kattintható link a szövegben:
- kikopizod a linket a böngésző címsorából
- a posztodban kijelölöd a szót vagy szöveget, amire majd kattintani kell
- alul megnyomod a Link gombot
- a felugró ablakba bemásolod a linket és leokézod

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15637) Rizseslescó válasza Har_melin (#15636) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

Így? :DDD :N
[link]

Ez sem közvetlen a kari, de már haladok, köszi..

[ Szerkesztve ]

(#15638) penti71


penti71
csendes tag

Sziasztok

Nemrég kezdtem a játékot és lenne 1 kérdésem:
addig ok hogy 3 flaska és kapok 1 nagyobbat,de
Sanctified Life Flask
Sanctified Mana Flask
eddig ment mind a 2
utána hogy tovább??

Köszi

(#15639) Rizseslescó válasza penti71 (#15638) üzenetére


Rizseslescó
aktív tag

felesleges összepakolgatni őket, majd kiesik sztem.. de ha +%-s flaskát találsz, azt eladod a kereskedőnek, ha ha több flaska kiadja a 40%-t és kapsz érte egy bubble orbot, amivel majd a megtartandó kulacsokat tudod felqualityzni

[ Szerkesztve ]

(#15640) penti71 válasza Rizseslescó (#15639) üzenetére


penti71
csendes tag

köszi

(#15641) sirdond válasza TrollBalint (#15620) üzenetére


sirdond
őstag

hmm, nekem tetszik ez az új arctic breath :)

még nem döntöttem el biztosan,mivel kezdek, de, ha ez tényleg használható lesz, akkor szerintem maradok a trapper saboteur-nél és az arc-ot cserélem ab-re :)

(#15642) Badlof2k válasza sirdond (#15641) üzenetére


Badlof2k
senior tag

Naja csak kérdés dmg scale mit mutat plusz ugye endgambe a single target is mit mutat , de tetszik az irany amit csinalnak , en az uj totem supra leszek kivancsi mennyire lesz mervado az eddigi totem buildeknel es hogy mennyire lesz viable a vegen lesz egy totemes buildem hosszu ido utan , anno shockwavet probaltam be hat rossz otlet volt foleg starternek azota inkab a "cheap" meleekel tolom a kezdest

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#15643) la_cc válasza Rizseslescó (#15625) üzenetére


la_cc
addikt

:C :C :C

Még a végén totemezni fogok megint. :DDD

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#15644) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

- a tab fülekre (csak a prémiumokra) ezentúl lehet majd kis jelző ikonokat rakni, hogy könnyebben megtaláljuk őket a legördülő listában

- A Reach of the Council kapott egy kis buffot. Egyrészt feljebb tolták a százalékos phys dmg sávot (eddig 50% volt a max), másrészt a +2 extra proj helyett kapott egy lvl20 Greater Volley skillt. Ilyen gem nincs, a sima Volley ad +2 párhuzamosan repülő nyilat, ez akkor alkalmasint négyet fog.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15645) Har_melin válasza la_cc (#15643) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Neversink csinált egy összehasonlító táblázatot a sebzésről (sajnos csak videóban találtam meg, 3:21-től látható). Eszerint csak a normál, 1-2 totemes felállásnál nagyobb a sebzése, ha ennél több totemed van (gyk. minden totemes buildben), akkor már bukó. Vagyis ez inkább kiegészítő skilles totemekre jó, nem akkor, ha az a fő skill.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15646) Badlof2k válasza Har_melin (#15644) üzenetére


Badlof2k
senior tag

72 mirror koszi leptem is aludni mer a mento visz el :D :C

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#15647) Patrick válasza Badlof2k (#15646) üzenetére


Patrick
addikt

Ne is mond, megláttam el is adtam a PC-met... :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#15648) sirdond válasza Har_melin (#15644) üzenetére


sirdond
őstag

shit, lehet mégis valami bow build-et kellene kezdeni? utoljára talán a Warbands ligában volt bow karakterem, de úgy tűnik, most nagyon buffolgatják, meg az utóbbi pár ligában egész használhatóak lettek.

(#15649) Har_melin válasza Badlof2k (#15646) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

fejlesztőként annyit generál a képre, amennyit akar

Védd a fákat - egyél hódot!

(#15650) simondr válasza Har_melin (#15644) üzenetére


simondr
senior tag

DPS buff ide vagy oda a Reach sajna továbbra sem tünik sokkal használhatóbbnak :(
Inkább a pale council szettből eső unique-okat kellene átalakitani, mert jelen formájukban kb mind használhatatlan fos :((

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.