- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
14128 - 14001
14128 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
ugy latom meg vannak itt regi szakik, csak szeretnem megkoszonni mindenkinek aki anno segitett a kezdetekkor
. lassan 15 eve
ugy nez ki h par heten belul szogre akasztom tolomerot, es valoszinu mar nem folytatom a palyat(nem zarom ki azert)
hosszu ido volt, egesz jo karriert futottam be szerintem(12 ev forma 1)
koszi megegyszerSok sikert!
Elmondod hova tovább? Nem vagy egyedül azzal, hogy lassan vagyunk páran, akik mennének... -
-igu-
veterán
ugy latom meg vannak itt regi szakik, csak szeretnem megkoszonni mindenkinek aki anno segitett a kezdetekkor
. lassan 15 eve
ugy nez ki h par heten belul szogre akasztom tolomerot, es valoszinu mar nem folytatom a palyat(nem zarom ki azert)
koszi megegyszerorulok, hogy itt voltal velunk
orulok, ha hozzajarulhattam az indulasodhoz
sok sikert az egyeb dolgaidhoz
-
BÁ Nutrition
addikt
. lassan 15 eve
koszi megegyszer -
-igu-
veterán
A munkaerő leépítés és a termelés fenntartása még a németeknek sem megy.
Ha az óránkénti mérést nem is tarja be, de legalább a mérőszobás darabokat megnéznék.
Hosszú év lesz ha ilyen ütemben süllyed a minőség/termelés.kitartas, kollega
hatha jobb lesznalunk is vannak fura nepek, akik nem szeretnek meregetni meg odafigyelni - iden mar 2x talaltak meg reklamacioval, mindket alkalommal masvalaki sarat vertek volna ram, ha nem figyelek
most van egy tanulom, mellette 2 gep, abbol az egyiken prototipusgyartas megy, a masikon jol beallt szeriazas - ezek mellett nincs nagyon idom selejtet gyartani
-
Klaus Duran
senior tag
A munkaerő leépítés és a termelés fenntartása még a németeknek sem megy.
Ha az óránkénti mérést nem is tarja be, de legalább a mérőszobás darabokat megnéznék.
Hosszú év lesz ha ilyen ütemben süllyed a minőség/termelés. -
Sipasanyi
tag
Köszönöm a válaszokat, szóval 53mm mélységig csapatnám vele teljes sebességgel.
Meri vagy nem Mari?
-
zolikaDB
veterán
Üdv tisztelt szakik. Egy felső kategóriás 9mm átmérőjű Kyocera fúróval szeretnék 50mm vastag lemezt átfúrni. Kérdés hogy itt melyik megadott fúró hosszt használhatom?
Az usable length 43mm (LU) vagy a flute length 61mm (LCF) ?Szia!
Ez egy 5D-s fúró, azaz 5x9=45mm. Az LU is így van meghatározva.
Következő méretet válaszd.
Illetve számolj azzal, hogy 9mm-es fúrónál mennyivel kell túlküldened, hogy átszakadjon az anyag. -
-igu-
veterán
Üdv tisztelt szakik. Egy felső kategóriás 9mm átmérőjű Kyocera fúróval szeretnék 50mm vastag lemezt átfúrni. Kérdés hogy itt melyik megadott fúró hosszt használhatom?
Az usable length 43mm (LU) vagy a flute length 61mm (LCF) ?LU utan mar nincs elszalag, de ez engem nem szokott visszatartani
igazabol LCF utan is lehet meg hasznalni, de ott mar esszel, mert ha megszorul a forgacs, kellemetlenne valik a helyzet - en speciel LU utan alaszedem nyakban az atmerot nehany tizeddel, es surun kiemelem a szerszamot, ha ugy adja ki, hogy nincs jobb megoldas -
Sipasanyi
tag
Az usable length 43mm (LU) vagy a flute length 61mm (LCF) ? -
somasz
addikt
-
kpityu2
addikt
Sziasztok!
Teljesen noob vagyok a témában de egy kis segítségre lenne szükségem. Feleségem a melóhelyén elcseszerintette az ő általa magasságmérőnek nevezett valami cuccot egy mira 5 típusú lézeres vágógépen. A lényeg, hogy elferdült. Esetleg tudja valaki, hogy honnan és mit kellene beszereznem hozzá? Ezt tényleg így hívják?
Nem tűnik egy bonyolult szerkezetnek, csak nem tudom, hogy ez ilyen mindenhova kompatibilis, vagy speckó esetleg a menete?
erről lenne szó
Köszönöm ha tud valaki segíteni
Gugli szerint autofókusz állítja a magasságot, az a kilógó izé valószínűleg csak ütközésvédelem, valamilyen tolókapcsoló. Esetleg írhatsz a gyártónak, hogy mennyibe kerül egy cseredarab. [link] Bár személyes véleményem szerint ez a tulaj dolga és költsége, az, hogy gépkezelés közben történik valami baki, benne van a pakliban.
-
schawo
titán
Sziasztok!
Teljesen noob vagyok a témában de egy kis segítségre lenne szükségem. Feleségem a melóhelyén elcseszerintette az ő általa magasságmérőnek nevezett valami cuccot egy mira 5 típusú lézeres vágógépen. A lényeg, hogy elferdült. Esetleg tudja valaki, hogy honnan és mit kellene beszereznem hozzá? Ezt tényleg így hívják?
Nem tűnik egy bonyolult szerkezetnek, csak nem tudom, hogy ez ilyen mindenhova kompatibilis, vagy speckó esetleg a menete?
erről lenne szó
Ez egy végállás kapcsoló?
-
soldi3r
veterán
Sziasztok!
erről lenne szó
Első ránézésre ez egy mechanikus kapcsoló. Ki kell egyengetni, esetleg egy esztergályossal csináltatni egyet helyette, de az már túlzás

-
balazsbence
senior tag
Sziasztok!
erről lenne szó
-
zolikaDB
veterán
Na most 2 év után jutottam el óda hogy mi a fasz van ezekkel a németekkel.
2 fiatal gyerek vitte előttem a célgépet. Ahogy a loader pakolja ki a gépet valamennyi vizet ki hoz magával. Hetente 1x ki kell porszívózni a rakodási placcot.
Na ezek nem álltak meg 5 perce hogy kitakarítsák. Inkább nedvszívó szövet meg selejtes ládát bebaszták alá hogy az felfogja a vizet.
Ó, ez így volt 15 éve is, amikor engem evett kint a fene

És te vagy a hülye a porszívóddal
-
Klaus Duran
senior tag
Na most 2 év után jutottam el óda hogy mi a fasz van ezekkel a németekkel.
2 fiatal gyerek vitte előttem a célgépet. Ahogy a loader pakolja ki a gépet valamennyi vizet ki hoz magával. Hetente 1x ki kell porszívózni a rakodási placcot.
Na ezek nem álltak meg 5 perce hogy kitakarítsák. Inkább nedvszívó szövet meg selejtes ládát bebaszták alá hogy az felfogja a vizet.
-
szabi41
csendes tag
Üdv
Mori Seiki MV-50E megmunkáló géphez keresek programozó gépkönyvet.
Vezérlés MSC-500.Tudna esetleg valaki hozzá linket?
-
fecaga21
senior tag
Tudtok mondani nekem budapesti/pest megyei cégeket ahol alkatrész gyártással foglalkoznak? Nem széria gyártás,stb,hanem egyedi alkatrész gyártás alu,illetve rozsdamentes anyagokkal?
-
schawo
titán
-
soldi3r
veterán
Sziasztok! Saját rendszert építek. Az alap GrblHAL ESP32-n. Az orsó fordulatszám vezérlésére egy pwm/0-10V modult használnék. Ennek a bemenete 4,5V-24V közötti PWM jelet vár, a bemeneten pedig egy PC817 optocsatoló fogadja a jelet. Az ESP32 viszont 3,3V kimenettel rendelkezik. Hogyan szokás megoldani a jelszintváltást? 3,3V-tal nem merem hajtani, nehogy legyen pár fals érzékelés. Elég 2mp egy 10 órás munkán, hogy szerszám és munkadarab is kampec legyen. Van TTL jelszintváltóm, de az szerintem kevés lesz az optocsatoló áramigényének. Van ULN8203 szabad láb még, de az nem lesz jó, mert a modul + PWM jelet vár, a negatív oldal pedig föld potenciálon van. A legjobb ötletem egy NPN és egy PNP tranyó segítségével illeszteni a jelszintet, de a saját elektronikát már nem szeretném tovább bonyolítani, ha nem muszáj. Van-e valami készen kapható erre a célra valahol? (Ami némi áramal képes 3,3V és 5V között felfelé illeszteni.)
Pedig erre szerintem valami level shifter lesz a megoldás.
-
schawo
titán
Sziasztok! Saját rendszert építek. Az alap GrblHAL ESP32-n. Az orsó fordulatszám vezérlésére egy pwm/0-10V modult használnék. Ennek a bemenete 4,5V-24V közötti PWM jelet vár, a bemeneten pedig egy PC817 optocsatoló fogadja a jelet. Az ESP32 viszont 3,3V kimenettel rendelkezik. Hogyan szokás megoldani a jelszintváltást? 3,3V-tal nem merem hajtani, nehogy legyen pár fals érzékelés. Elég 2mp egy 10 órás munkán, hogy szerszám és munkadarab is kampec legyen. Van TTL jelszintváltóm, de az szerintem kevés lesz az optocsatoló áramigényének. Van ULN8203 szabad láb még, de az nem lesz jó, mert a modul + PWM jelet vár, a negatív oldal pedig föld potenciálon van. A legjobb ötletem egy NPN és egy PNP tranyó segítségével illeszteni a jelszintet, de a saját elektronikát már nem szeretném tovább bonyolítani, ha nem muszáj. Van-e valami készen kapható erre a célra valahol? (Ami némi áramal képes 3,3V és 5V között felfelé illeszteni.)
-
fecaga21
senior tag
Dolgozik itt valaki csepelen? Ti mennyire tapasztaljátok azt,hogy manapság is fizetnek még “borítékban” ?
-
-igu-
veterán
Vállalkozónak lenni egy életforma. Belefutott abba amikor egy valamiben sikeres esztergályos egyszemélyes cége elkezd növekedni. Lehet ő bármilyen kiváló esztergályos, amikor már nem a pad mellett kell állni hanem bizniszmenedzsmenttel kell foglalkozni, ahhoz bizony érteni kell. Az egy másik szakma. Kis halak, nagy halak. Én is kis cégnél vagyok és látom a tulajon a stresszt, meg a napi harcot ami nem ér véget a műszak végén. A balfék kormányunk miatt megemelkedtek a rezsiköltségek, emelkednek az adók (pl most jön az extra környezetvédelmi adó emelés), a járulékok, árat kellene emelni, de közben ömlik befelé az olcsó kínai bizbasz, a kereskedő ragaszkodik a profitrátájához... Én nem tudnám csinálni. Ezért nem vagyok vállalkozó.
en ott voltam vele az elejen (de nem a legelejen), nem tudom ot sajnalni
-
kpityu2
addikt
Vállalkozónak lenni egy életforma. Belefutott abba amikor egy valamiben sikeres esztergályos egyszemélyes cége elkezd növekedni. Lehet ő bármilyen kiváló esztergályos, amikor már nem a pad mellett kell állni hanem bizniszmenedzsmenttel kell foglalkozni, ahhoz bizony érteni kell. Az egy másik szakma. Kis halak, nagy halak. Én is kis cégnél vagyok és látom a tulajon a stresszt, meg a napi harcot ami nem ér véget a műszak végén. A balfék kormányunk miatt megemelkedtek a rezsiköltségek, emelkednek az adók (pl most jön az extra környezetvédelmi adó emelés), a járulékok, árat kellene emelni, de közben ömlik befelé az olcsó kínai bizbasz, a kereskedő ragaszkodik a profitrátájához... Én nem tudnám csinálni. Ezért nem vagyok vállalkozó.
-
fecaga21
senior tag
Egyébként így általánosságban mi a véleményetek hosszútávra,stabila pro és kontra érvekkel ti inkább egy multihoz mennétek dolgozni,vagy inkább kisebb vállalkozáshoz?
-
fecaga21
senior tag
Amúgy a miskolci Spinto Hungária Kft-ről tudtok valamit milyen hely lehet,gépek,milyen ott a légkör?
-
-igu-
veterán
Szerszámgyártásban az a baj, hogy a termék egyedi, munkaigényes és drága. Ezért aztán sok stresszel jár minden szinten és nagy a nyomás a költségek lefaragására, mert azt ugye előre meg kell finanszírozni. Gyakorlatilag minden új szerszám egy új fejlesztés és ritka az az eset, amikor elsőre minden sikerül.Az óra ketyeg, a pénz fogy, eladható gyártott termék meg még sehol, pedig már mindenhol el lett hintve, hogy nemsokára rendelni lehet. Ez egy ilyen műfaj.
Ez pontosan igy van.
A nyugalmam viszont tobbet er, es ennek resze az is, hogy - altalaban - a koszonesen kivul nincs dolgom a fonokeimmel. -
kpityu2
addikt
Mostanaban 2, neha 3 gepen dolgozok + programozok magamnak es a kollegaknak.
Mindezt kenyelmesen, alkatreszgyartasban.
Ruhelltem a szerszamgyartast, mert az a vallakozoi attitud, ami az en idomben jelen volt, megolte az osszes munkakedvemet. Minden - szo szerint minden - ala volt rendelve a profitnak. Ahhoz az idoszakhoz kepest most nyaralok.Szerszámgyártásban az a baj, hogy a termék egyedi, munkaigényes és drága. Ezért aztán sok stresszel jár minden szinten és nagy a nyomás a költségek lefaragására, mert azt ugye előre meg kell finanszírozni. Gyakorlatilag minden új szerszám egy új fejlesztés és ritka az az eset, amikor elsőre minden sikerül.Az óra ketyeg, a pénz fogy, eladható gyártott termék meg még sehol, pedig már mindenhol el lett hintve, hogy nemsokára rendelni lehet. Ez egy ilyen műfaj.
-
-igu-
veterán
Mostanaban 2, neha 3 gepen dolgozok + programozok magamnak es a kollegaknak.
Mindezt kenyelmesen, alkatreszgyartasban.
Ruhelltem a szerszamgyartast, mert az a vallakozoi attitud, ami az en idomben jelen volt, megolte az osszes munkakedvemet. Minden - szo szerint minden - ala volt rendelve a profitnak. Ahhoz az idoszakhoz kepest most nyaralok. -
fecaga21
senior tag
Nyilván alkalmazottként mindenkinek az a célja,hogy minél több pénzt keressen, aránylag nézve kevesebb erőfeszítéssel,ne hullaként végezd a műszakod. Kényelem szempontjából a szerszámgyártás a top,az alkatrészgyártás pörgősebb,, ahol egy kontur kb fél perc
-
-igu-
veterán
jah, ha nekem is csak egy iranyba mozogna penz a szamlamon, gyulne szepen
epp csak kozben nem tudnek venni semmit, mert "nem lenne kiadása az embernek" -
fecaga21
senior tag
Budapestről tudok nyilatkozni,ott pár cégnél már elérhető ilyen 550-600 nettó fizetés egyedi alkatrészgyártásban,most már,és kis cégeknél. Bár ez is olyan lehangoló kicsit szerintem,hogy ennek örülni kéne. Ha nem lenne kiadása az embernek akkor ez holiday lenne
-
-igu-
veterán
-
zolikaDB
veterán
-
fecaga21
senior tag
Plastic Form
Cívis Mould
Tool Bt
Kb. ezek vannak még meg, amik számítanak valamennyit.Bár, hallomásból: mind a béke segge alatt van megrendelési állomány szempontból.
Amelyik nem kicsi, ott leépítettek, elbocsátások, nincs meló, vegetálás, a kicsiknél meg 3-4 ember/gép.
Ha van fellendülés, hirdetnek, felvesznek pár embert, aztán ha kész a szerszám, és nincs pótlás, akkor lapát.
Ezekre mindre volt példa idén, ott dolgozóktól/egykori dolgozóktól tudom. Ha ők kamuznak, akkor én is.
Illetve a további sirámok: "cég eladó, hirdetik", ami meg valid: gépek hirdetve vannak maschienensucher.de-n. (kérdeztem a volt kollegát: 2 éve árulják, azóta fixen nincs meló a masinára
)Értem. Valamit nagyon rosszul csinálnak akkor,azért köszi az infot
-
zolikaDB
veterán
Plastic Form
Cívis Mould
Tool Bt
Kb. ezek vannak még meg, amik számítanak valamennyit.Bár, hallomásból: mind a béke segge alatt van megrendelési állomány szempontból.
Amelyik nem kicsi, ott leépítettek, elbocsátások, nincs meló, vegetálás, a kicsiknél meg 3-4 ember/gép.
Ha van fellendülés, hirdetnek, felvesznek pár embert, aztán ha kész a szerszám, és nincs pótlás, akkor lapát.
Ezekre mindre volt példa idén, ott dolgozóktól/egykori dolgozóktól tudom. Ha ők kamuznak, akkor én is.
Illetve a további sirámok: "cég eladó, hirdetik", ami meg valid: gépek hirdetve vannak maschienensucher.de-n. (kérdeztem a volt kollegát: 2 éve árulják, azóta fixen nincs meló a masinára
) -
fecaga21
senior tag
Hajdú bihar megyében tudtok mondani fröccsöntő szerszámgyártással foglalkozó cégeket?
-
Atos23
senior tag
Nem szükséges nagy pontosság (max. 1-1,5 mm oké) és magas minőség (a végén azért szépen lesorjázom), "csak" egy hobbieszközről van szó. Az esztétika fontos, de szerencsére a furatot elfedi mindkét oldalról a berakandó csatlakozó háza.
Az alábbit találtam ki végleges megoldásnak:
Vettem egy 46mm-es, acéllemezhez is alkalmas Hikoki körkivágót, plusz befogószárat is hozzá.
A korábbi furatot tartalmazó lemezre felfogatok egy ugyanolyan nagyságú másik fémlapot.
A fémlap eltakarja a meglévő kisebb furat közepét, így ha kimérem a fémlapra az új furat közepét, akkor az már tudja vezetni a körkivágó befogószárát. Bízom benne, hogy így óvatosan, felülről alig rányomva, olajozva lesz egy szép nagyobb furatom.Ha esetleg elégedetlen vagyok az eredménnyel, akkor marad megoldásként az új lemez vágása, teljesen szűz furat létrehozása, lehajlítás.
-
soldi3r
veterán
Sziasztok!
Elnézést, ha nem tudok különbséget tenni a CNC és az esztergálás között, de csak ezt az egy hasonló, fémmunka topicot találtam Prohardveren

Tudnátok légyszi budapesti céget vagy magánszemélyt ajánlani erre a kisebb fémmunkára?
A hobbimhoz kapcsolódóan egy saját építésű elektronikai berendezésemben van egy L alakú, kb. 1mm vastag acéllemez, amelyen két darab 30mm átmérőjű lyuk található (egy-egy elektromos csatlakozó felfogatására).
Bővítenem kell az eszközt, a 30mm lyuk helyett 45mm lyukra van szükségem, viszont sajnos van benne egy trükk, amiért nem lépcsős fúróval magam oldom meg: A tágabb, 45mm lyuk közepe nem az eredeti 30mm lyuk közepére kellene hogy essen, hanem attól 8mm-el eltolva.
Sajnos nekem oszlopos fúróm és fémhez való körkivágóm nincsen itthon, hogy azzal oldjam meg.Rajzoltam egyet, talán úgy könnyebben el tudom magyarázni

Köszönöm a tippeket előre is,
Attila
Ha a lépcsős fúró minőség elég, akkor megrajzolod és turbóval kimarod.
-
Atos23
senior tag
Köszi, közben arra gondoltam, hogy lehet egyszerűbb vágatnom egy új lemezt és lehajlítani, majd fúrni egy új szűz lyukat lépcsős fúróval.

-
kpityu2
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ha nem tudok különbséget tenni a CNC és az esztergálás között, de csak ezt az egy hasonló, fémmunka topicot találtam Prohardveren

Tudnátok légyszi budapesti céget vagy magánszemélyt ajánlani erre a kisebb fémmunkára?
A hobbimhoz kapcsolódóan egy saját építésű elektronikai berendezésemben van egy L alakú, kb. 1mm vastag acéllemez, amelyen két darab 30mm átmérőjű lyuk található (egy-egy elektromos csatlakozó felfogatására).
Bővítenem kell az eszközt, a 30mm lyuk helyett 45mm lyukra van szükségem, viszont sajnos van benne egy trükk, amiért nem lépcsős fúróval magam oldom meg: A tágabb, 45mm lyuk közepe nem az eredeti 30mm lyuk közepére kellene hogy essen, hanem attól 8mm-el eltolva.
Sajnos nekem oszlopos fúróm és fémhez való körkivágóm nincsen itthon, hogy azzal oldjam meg.Rajzoltam egyet, talán úgy könnyebben el tudom magyarázni

Attila
Huzalszikra. Csak épp nem a legolcsóbb technológia. Esetleg lézeres aki hozott anyagból is dolgozik. Ha nem L alakú lenne akkor simán meg lehetne rendelni lézerestől úgy hogy ők adják az anyagot. Vannak egyébként előlap gyártással foglalkozó káefték, egyéni vállalkozók is.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!

Attila
-
zolikaDB
veterán
-
kpityu2
addikt
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Mivel ezek az adatok a hdd vezérlőjében vannak, nem nagyon hiszem, hogy megoldható, ha tényleg nem akarták, hogy másik vinyóra át lehessen tenni. Akkor inkább a forgalmazót kell megkérdezni, hogy mi van ha lerohad a vinyó és nektek gyorsan el kell indítanotok a gépet. A vezérlőszoftvert megkaptátok ghost CD/DVD lemezképben, vagy csak a vinyó van?
-
zolikaDB
veterán
-
fecaga21
senior tag
-
zolikaDB
veterán
-
fecaga21
senior tag
-
zolikaDB
veterán
-
fecaga21
senior tag
-
zolikaDB
veterán
-
Imy
veterán
A 3018 CNC-vel nem tudtam megbarátkozni, panelmarásra/fúrásra szerettem volna használni.
Van avami alternatíva ami plug and play, és működik? (nem kell nagy terület, A4 lapméret bőven elég, de kisebb is) -
fecaga21
senior tag
Ismeri valaki az Ironicon,illetve Axicont kft-ét?
-
Imy
veterán
Lenne egy 3018 CNC-m eladó. Időm nincs rá, és nem sokra jutottam vele, mennyit érhet?
-
-igu-
veterán
-
csadi0011
őstag
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősöm keres Mach3 szoftverhez értő emberkét. Az ismerősöm rábapatyi. Van esetleg köztetek sárvári, szombathelyi vagy ezek környéki?
-
soldi3r
veterán
-
kavalkád
senior tag
-
kpityu2
addikt
-
kavalkád
senior tag
van itt olyan tag aki tud fa rétegeltlemezbe egy 7x4cm-es logót belemarni észszerű összegért?
elsősorban Hatvan és Pest valamint környékei. -
-igu-
veterán
-
kpityu2
addikt
Fusion programozásban tud segíteni valaki?Egy négyszög geometriájú munkadarab kontúrozását be lehet valahol úgy állítani,hogy sarok ponton álljon rá kontúron kívűl,és ugyanúgy kontúron kívűl túlfuttatva álljon le?Eddig csak így rágördülve csinálja,megtaláltam a ciklus utolsó oldalán a rá,illetve leállásokat ,de mind kontúrba kap bele
Ez? [link]
-
fecaga21
senior tag
Fusion programozásban tud segíteni valaki?Egy négyszög geometriájú munkadarab kontúrozását be lehet valahol úgy állítani,hogy sarok ponton álljon rá kontúron kívűl,és ugyanúgy kontúron kívűl túlfuttatva álljon le?Eddig csak így rágördülve csinálja,megtaláltam a ciklus utolsó oldalán a rá,illetve leállásokat ,de mind kontúrba kap bele
-
zolikaDB
veterán
-
fecaga21
senior tag
-
zolikaDB
veterán
Akkor nem ilyen multikhoz kell menni, ott úgyis csak egy szám az ember.
Kis céghez kell menni akkor ahol lehet villantani, ahol észreveszik a hiányodat.
Őszintén mit gondolnak ezek?A Fag-ba a betanított munkás megkap ennyit, hol élnek ezek?Lehet jobb lett volna amúgy villanyszerelőként dolgozni, vagy mondjuk klímázniOké!
-
fecaga21
senior tag
Félreértetted.
Én talán 1-1.5 éve voltam a BMW-nél interjún, ahol németül karattyoltam, de nem gépösszeszerelőnek kerestek, viszont a bér nevetséges volt akkoris. (16e HUF/nap kezdő, ezt mondták akkor)
A fotón lévő állás friss (2024 év végi körül), és annak az interjúján nem voltam.
De a közös ezekben, hogy a fizetés éhbér, és megalázó, az elvárás meg az egekben
Akkor nem ilyen multikhoz kell menni, ott úgyis csak egy szám az ember.
Kis céghez kell menni akkor ahol lehet villantani, ahol észreveszik a hiányodat.
Őszintén mit gondolnak ezek?A Fag-ba a betanított munkás megkap ennyit, hol élnek ezek?Lehet jobb lett volna amúgy villanyszerelőként dolgozni, vagy mondjuk klímázni -
soldi3r
veterán
Félreértetted.
Én talán 1-1.5 éve voltam a BMW-nél interjún, ahol németül karattyoltam, de nem gépösszeszerelőnek kerestek, viszont a bér nevetséges volt akkoris. (16e HUF/nap kezdő, ezt mondták akkor)
A fotón lévő állás friss (2024 év végi körül), és annak az interjúján nem voltam.
De a közös ezekben, hogy a fizetés éhbér, és megalázó, az elvárás meg az egekben
Nem surgos, raernek valogatni, mert melojuk nincs.
-
zolikaDB
veterán
Félreértetted.
-
fecaga21
senior tag
Ja hogy még le is kell dolgozni.

Álom meló láthatod,na meg az a -tól -ig bérsáv.besírsz rajta,ja és 3 körös interjú németül gépösszerakónak és izgulj,hogy megkapd ezt az àlommelót,és napi 10 órai munkával megkereshesd a bruttó 479-480-at . Kezd egy viccc lenni ez a szakma
-
Klaus Duran
senior tag
-
Klaus Duran
senior tag
Eszembe jutott megint ez a Bmw amut írtál .Félre ne érts,nem téged akarlak piszkálni,csak ez a munka amilyen feltételek kellenek hozzá,egy kabaré,BMW-től meg pláne. Mintha kiváltságnak kellene érezniük az embereknek,megszenvedni 3 körös interjút németül beszélve egy gépösszeszerelői melóért napi 10 órában ráadásul 🤣Qrva anyjukat. Cigánykerekezni nem kell,vagy gátfutást,fekvő támaszt csinálni,meg japánul elszavalni Petőfi verseket?? Most komolyan nem vicc ez amit elvárnak egy ilyenért?Ráadásul egy 10 órás melóért beszélünk potom pénzért,de gondolom ha nem beszélsz németül ami hiányában még tudnak az emberek esztergálni,már nem felelsz meg,napi 10 órába 45 perc szünettel 🤣🤣qrva anyjukat
A német gördülő műszakot vehetnék át. Értelmesebb mint amik magyarban vannak.
10 órában 45 perc pihenő? Az kicsit erős lenne. -
soldi3r
veterán
Eszembe jutott megint ez a Bmw amut írtál .Félre ne érts,nem téged akarlak piszkálni,csak ez a munka amilyen feltételek kellenek hozzá,egy kabaré,BMW-től meg pláne. Mintha kiváltságnak kellene érezniük az embereknek,megszenvedni 3 körös interjút németül beszélve egy gépösszeszerelői melóért napi 10 órában ráadásul 🤣Qrva anyjukat. Cigánykerekezni nem kell,vagy gátfutást,fekvő támaszt csinálni,meg japánul elszavalni Petőfi verseket?? Most komolyan nem vicc ez amit elvárnak egy ilyenért?Ráadásul egy 10 órás melóért beszélünk potom pénzért,de gondolom ha nem beszélsz németül ami hiányában még tudnak az emberek esztergálni,már nem felelsz meg,napi 10 órába 45 perc szünettel 🤣🤣qrva anyjukat
Az Audi es a Merci is igy kezdte.
-
fecaga21
senior tag
Én itt vagyok, kicsit többet látok rá az elmúlt 20 évem (+ sok-sok kollega) alapján, mint egy hirdetés. 23-ban szétnéztem 10+ helyen (hirdetés alapján).
400k nettót töredék helyen ajánlottak volna, de ott lehet a takarító Ica nénit is le kellett volna rendezni a nap végén ennyiért - és ebbe pl. beleszámít a BMW is, ahol a 3 körös interjú végén 2 órát pofáztattak németül 2 bajorral. (ez már nem is a büdöslábú melós kategória lett volna) Gondolom, az állj a gép mellé, gombot nyomd kategória az szerinted sem egyenlő azzal, hogy német mérnökökkel a saját anyanyelvükön a román határtól 50km-re magyar létedre egész nap kommunikálj és döntéseket hozz egy BMW méretű, kaliberű multinál. Sejtem, hogy nem erre gondolsz és nem ez a célmeló.
Egy jótanács: csakmert "azt mondták", attól még ne vedd a nyakadba Hajdú-Bihart, nem lett jobb hely.
A sok sok hozzáadott értéket NEM tartalmazó gyár, és a nagyszámú ukrán/ázsiai/indiai lakótárs nem nyomta fel a béreket.
Az, hogy vki 10 éve be van ágyazva egy cégnél és talán megbecsülik (=nem akarják kirúgni mihamarabb), az nem reprezentatív.
Pláne, hogy amúgy az ipar (és a forgácsoló biznisz) letérdelt keményen.Eszembe jutott megint ez a Bmw amut írtál .Félre ne érts,nem téged akarlak piszkálni,csak ez a munka amilyen feltételek kellenek hozzá,egy kabaré,BMW-től meg pláne. Mintha kiváltságnak kellene érezniük az embereknek,megszenvedni 3 körös interjút németül beszélve egy gépösszeszerelői melóért napi 10 órában ráadásul 🤣Qrva anyjukat. Cigánykerekezni nem kell,vagy gátfutást,fekvő támaszt csinálni,meg japánul elszavalni Petőfi verseket?? Most komolyan nem vicc ez amit elvárnak egy ilyenért?Ráadásul egy 10 órás melóért beszélünk potom pénzért,de gondolom ha nem beszélsz németül ami hiányában még tudnak az emberek esztergálni,már nem felelsz meg,napi 10 órába 45 perc szünettel 🤣🤣qrva anyjukat
-
fecaga21
senior tag
Hajjaj, csak az Isten mentsen meg téged és bárkit K.B.r.a vállalkozótól

Pláne, hogy az az az összeg, amiért a takarító Icát is, túlórába
De én ezennel befejeztem ezt az elméleti síkú kardoskodást, érvényes itt is: "el kell jönni, meg kell nézni"
(és 2-3 hónap KB vállalkozónál eltöltött idő után, mint akit puskából lőttek ki - birka türelmű kollega legalábbis vissza sem nézett, csak rohant, ki a kapun)Rendben, jogos. Elvégre te jobban ismered ezeket, akkor nem mind arany ami fénylik

-
zolikaDB
veterán
Hajjaj, csak az Isten mentsen meg téged és bárkit K.B.r.a vállalkozótól

Pláne, hogy az az az összeg, amiért a takarító Icát is, túlórába
De én ezennel befejeztem ezt az elméleti síkú kardoskodást, érvényes itt is: "el kell jönni, meg kell nézni"
(és 2-3 hónap KB vállalkozónál eltöltött idő után, mint akit puskából lőttek ki - birka türelmű kollega legalábbis vissza sem nézett, csak rohant, ki a kapun) -
fecaga21
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
fecaga21
senior tag
Én mirol beszélek?
Ez egy CNC-s topik.
Te CNC-s állást keresel, én CNC-s vagyok, így ehhez kötődő, gépész és/vagy forgácsoló jellegű dolgokat, állásokat tudok csak mutatni, mondani, kontextusba helyezni.Nem kérdezted egy szóval sem, hogy Hajdú-Biharban hogy keresnek a raktárosok, zoldsegesek, lift-szerelok.
Mert annyira lett volna releváns, mint hogy traktoroskent mutogassak egy programozó matematikus fizujára.
A többit fölöttem leírtak a kollégák.Ezt pl a cnc-s csoportba irta egy debreceni vállalkozó,ja és mint láthatod már fél éve,kicsit nem egy napi 10 órás bruttó 480😉

-
fecaga21
senior tag
Én mirol beszélek?
Ez egy CNC-s topik.
Te CNC-s állást keresel, én CNC-s vagyok, így ehhez kötődő, gépész és/vagy forgácsoló jellegű dolgokat, állásokat tudok csak mutatni, mondani, kontextusba helyezni.Nem kérdezted egy szóval sem, hogy Hajdú-Biharban hogy keresnek a raktárosok, zoldsegesek, lift-szerelok.
Mert annyira lett volna releváns, mint hogy traktoroskent mutogassak egy programozó matematikus fizujára.
A többit fölöttem leírtak a kollégák.Ezt példáknak fotóztam be,miszerint nem hinném,hogy ez a bruttó 479.000 az átlag Cnc forgácsolói munkakörbe. Amit mutattál bmw-s hirdetést az gyanús,hogy inkább gépösszeszerelői munka,mint forgácsolói,nevetséges ajánlat amúgy,bmw-től meg pláne
-
zolikaDB
veterán
Én mirol beszélek?
Ez egy CNC-s topik.
A többit fölöttem leírtak a kollégák. -
aneda
senior tag
Én a hegesztőkkel voltam így, ott is tele van az internet csillió fizetést ígérő álláshirdetésekkel. Amikor rákérdeztem azon a környéken lakatos üzemet vezető ismerősömnél, elmondta, hogy ők olcsóbban vesznek bérbe hegesztőket egy cégtől, mint ami a hirdetésekben szerepelt alkalmazotti órabérként!
Innentől kezdve valószínűleg nincs minden leírva a hirdetésben... -
soldi3r
veterán
-
fecaga21
senior tag
-
fecaga21
senior tag
Az elvárások résznél nem nagyon kérnek tapasztalatot, meg milyen egy szakmunka lenne az ahol még mellette gépeket kellene szerelnie a szakinak?
Ez biztos, hogy nem az a szakmunka amiért elkezdik a szakmát, ez pont az ellentéte, semmi elvárás a szakma felé, ez inkább úgy hangzik mintha ilyen gépösszeszerelőt keresnének és ha néha napján kell valami egyszerűbb dolgot esztergálni, akkor majd ott megoldod valahogy, szerintem 100 %
-
zolikaDB
veterán
Debrecenből való vagyok, dolgoztam ott sokáig, és egyre jobban agyalok hogy hazamenjek, mert itt az országban talán az osztrák határnál ha annyira kimagasló a fizetés, amiket Hajdú Biharban adnak azok már nincsenek annyira lemaradva amiket Pesten kínálnak, csak ott mire kifizeted a lakhatásodat, már minuszban vagy. Ez a bruttó 450 elég viccesen hangzik, FAG-ba ismerőseim akinek se szakmájuk se semmi azok hazavisznek 300 nettót kb, igaz műszakolnak ezt aláírom, de azt ne mond már nekem hogy bruttó 450.000-ért komoly szakmunkást keresnek, mert inkább mennék el egy építkezésre segéd munkásnak akkor.
Most is látok hírdetést hajdú biharban, nettó 450-600.000-ig írják a fizetést 2 műszakra, nettó 450.000-et még reálisnak tartom, de afelett szerintem már nem lehet valid az a hirdetés. Nem azt mondom, hogy hajdú bihar nem lett jobb hely, hanem hogy a többi nem lett annyira jó, hogy megérné elmenni annyival messzebb.Ahogy érzed

[kép] -
fecaga21
senior tag
Én itt vagyok, kicsit többet látok rá az elmúlt 20 évem (+ sok-sok kollega) alapján, mint egy hirdetés. 23-ban szétnéztem 10+ helyen (hirdetés alapján).
400k nettót töredék helyen ajánlottak volna, de ott lehet a takarító Ica nénit is le kellett volna rendezni a nap végén ennyiért - és ebbe pl. beleszámít a BMW is, ahol a 3 körös interjú végén 2 órát pofáztattak németül 2 bajorral. (ez már nem is a büdöslábú melós kategória lett volna) Gondolom, az állj a gép mellé, gombot nyomd kategória az szerinted sem egyenlő azzal, hogy német mérnökökkel a saját anyanyelvükön a román határtól 50km-re magyar létedre egész nap kommunikálj és döntéseket hozz egy BMW méretű, kaliberű multinál. Sejtem, hogy nem erre gondolsz és nem ez a célmeló.
Egy jótanács: csakmert "azt mondták", attól még ne vedd a nyakadba Hajdú-Bihart, nem lett jobb hely.
A sok sok hozzáadott értéket NEM tartalmazó gyár, és a nagyszámú ukrán/ázsiai/indiai lakótárs nem nyomta fel a béreket.
Az, hogy vki 10 éve be van ágyazva egy cégnél és talán megbecsülik (=nem akarják kirúgni mihamarabb), az nem reprezentatív.
Pláne, hogy amúgy az ipar (és a forgácsoló biznisz) letérdelt keményen.Debrecenből való vagyok, dolgoztam ott sokáig, és egyre jobban agyalok hogy hazamenjek, mert itt az országban talán az osztrák határnál ha annyira kimagasló a fizetés, amiket Hajdú Biharban adnak azok már nincsenek annyira lemaradva amiket Pesten kínálnak, csak ott mire kifizeted a lakhatásodat, már minuszban vagy. Ez a bruttó 450 elég viccesen hangzik, FAG-ba ismerőseim akinek se szakmájuk se semmi azok hazavisznek 300 nettót kb, igaz műszakolnak ezt aláírom, de azt ne mond már nekem hogy bruttó 450.000-ért komoly szakmunkást keresnek, mert inkább mennék el egy építkezésre segéd munkásnak akkor.
Most is látok hírdetést hajdú biharban, nettó 450-600.000-ig írják a fizetést 2 műszakra, nettó 450.000-et még reálisnak tartom, de afelett szerintem már nem lehet valid az a hirdetés. Nem azt mondom, hogy hajdú bihar nem lett jobb hely, hanem hogy a többi nem lett annyira jó, hogy megérné elmenni annyival messzebb. -
zolikaDB
veterán
Pláne, hogy amúgy az ipar (és a forgácsoló biznisz) letérdelt keményen. -
fecaga21
senior tag
Röviden: nagyjából igen/és vagy meghal a tulaj, amikor állásinterjún azt mondod 350k nettó alapbér
Akkor meg back to 1. point, azaz igen
Pár napja hirdettek egy melót, OSZTRÁK cég keres a BMW-be (DEBRECENBE!!!!), olyan melóst, aki összeszerelő, marós/esztergályos, napi 10 óra és 450k BRUTTÓ.
Back to 1. point
Ez nem igaz, vannak ismerőseim a szakmában hajdú-biharban, meg látok állás hirdetéseket, nettó 400-körül már megkeresel ott is
-
zolikaDB
veterán
Röviden: nagyjából igen/és vagy meghal a tulaj, amikor állásinterjún azt mondod 350k nettó alapbér
Akkor meg back to 1. point, azaz igen
Pár napja hirdettek egy melót, OSZTRÁK cég keres a BMW-be (DEBRECENBE!!!!), olyan melóst, aki összeszerelő, marós/esztergályos, napi 10 óra és 450k BRUTTÓ.
Back to 1. point
-
fecaga21
senior tag
Veszteni nem veszthetsz vele, ha megtanulod.
Szerintem akkor érdemes nekiállni, ha már "kisujjadban van a szakma", van legalább 5 év egyedi gyártásban szerzett tapasztalatod.
Nálunk a fiúk saját magunknak programoznak, de a másik véglet amikor a bemért szerszám, készülékezési terv és kész program alapján kell darabot gyártani.
Kérdés az, hogy hol, milyen jellegű cégnél szeretnél dolgozni?Hogy érted, hogy milyen jellegű cégnél szeretnék dolgozni?Van tapasztalatom fröccsöntő szerszám gyártásban, most egyedi alkatrész gyártásban dolgozok, Heidenhain-en, Fanucon gépen programozok, Q illetve # paraméteres programozással, most meg Cam-ezni is fogok, szóval igyekszem minél több mindenből tapasztalatot szerezni, hogy több lehetőségem legyen munkahelyek között, de ahogy elnézem ez az iparág nagyon egy helyben toporog sajnos, pláne bérekben.
-
fecaga21
senior tag
-
aneda
senior tag
Egyébként ti mit tapasztaltok, mennyire hasznos ha egy Cnc marós tud saját magának Cam-ezni is?Úgy értem nyilván egy hasznos tudás az is, ha egy marós ehez is ért, csak arra vagyok kíváncsi ezt mennyire nézik pluszba a cégek?Sok olyan helyen jártam ami komoly helynek túnt aztán még vezérlőn sem kellett programozni egyáltalán semmit, me voltak erre az emberek.
Pl Debrecenbe szerintetek van olyan hely, ahol hasznát vehetném annak ha tudok programozni Fusion 360-ban is?Veszteni nem veszthetsz vele, ha megtanulod.
Szerintem akkor érdemes nekiállni, ha már "kisujjadban van a szakma", van legalább 5 év egyedi gyártásban szerzett tapasztalatod.
Nálunk a fiúk saját magunknak programoznak, de a másik véglet amikor a bemért szerszám, készülékezési terv és kész program alapján kell darabot gyártani.
Kérdés az, hogy hol, milyen jellegű cégnél szeretnél dolgozni? -
zolikaDB
veterán
Egyébként ti mit tapasztaltok, mennyire hasznos ha egy Cnc marós tud saját magának Cam-ezni is?Úgy értem nyilván egy hasznos tudás az is, ha egy marós ehez is ért, csak arra vagyok kíváncsi ezt mennyire nézik pluszba a cégek?Sok olyan helyen jártam ami komoly helynek túnt aztán még vezérlőn sem kellett programozni egyáltalán semmit, me voltak erre az emberek.
Pl Debrecenbe szerintetek van olyan hely, ahol hasznát vehetném annak ha tudok programozni Fusion 360-ban is?Debrecenben nemhogy a F360 tudásnak, hanem lassan a marósnak sem veszed hasznát...
-
fecaga21
senior tag
Pl Debrecenbe szerintetek van olyan hely, ahol hasznát vehetném annak ha tudok programozni Fusion 360-ban is? -
fecaga21
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
aneda
senior tag
-
-igu-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
14128 - 14001
14128 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● nem beszélgetős OFF topic!
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Starlink
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. lassan 15 eve

Már ha van ilyen egyáltalán

Akkor miről beszélünk?Amit te küldtél hirdetést az az év vicce