Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Megneztem ma egyet, az pont twinport-os volt, de a kereskedo hozzaallasa miatt inkabb felejtos. Valoszinuleg csunyan torve is volt (csalen felrakott elso lokos, cserelt elso szelvedo, gyurott szigeteleoanyag az uvegezesnel)... Mindez alkalmi aron 750k-ert... Na mindegy. Meg akarok nezni ma egy masikat is, az regebbi vagy 3 evvel, az lehet nem ez a fajta motor. Koszi az infot!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Asszonynak nezegetek kisautokat, varosba szaladgalni, celpont lett a Corsa C, 1.2-es motorral, korrekt darabok vannak ~600k korul. Mire kell figyeljek ha vasarlasra adom a fejem? Vannak tipikus Corsa hibak? Koszi!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Feleségemnek keresgetek kisautót főleg városi használatra, megakadt a szemem egy 99-es B Corsa-n. 1.2-es, klímás, többlégzsákos, szervós, friss műszakis, mindenes. 400 jó magyar mátyást kérnek érte, elmennék megnézni a héten, mire kell figyeljek, mik a tipikus B Corsa nyűgök?
Köszi! -
DNReNTi
őstag
Erre esetleg egy tipp?
Thx. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Megint a 30 éves, benzines E Kadettemmel jövök. Probléma az alábbi:
Nem indul be.
Áram van, szikra van, benzin van, indítómotor indít, néha sikerül beröffennie de 3-4-5 mp és szisszen egyet majd lefullad. Alapjárat nem áll be, összevissza jár. Nem volt beindítva vagy 4-5 hónapja. Kitakarítottam a benzinszűrőket, a gyertyákat, a gyújtáskapcsolót. A kipufogó néha durrog indítás közben, kormot köpköd. 10-20 indítási próbálkozás után, a gyertyák és a karbi is csupa korom. Pár éve egyszer hasonlót produkált, akkor túl sok volt a szívató, gyertyatakarítás és pár indítás próbálkozás után jó lett. Most nem nagyon van több ötletem, egy pár indítási kísérletnél úgy tűnt hogy jó lesz, de csak nem sikerült beindítani. Szét kéne szednem a karbit? Egyéb ötlet?
Köszi! -
DNReNTi
őstag
No szétkaptam a Kadett-et gyorsan, a benzin eljut a karburátorig. Viszont találtam két csellengő csövet... Az egyik a gyújtáseloszótól (?) indulna valahová. A légszűrőn amúgy van egy lyuk amibe pont passzol, csak nem értem az összefüggést.
Kép róla. A másik a karburátor hátuljából indul és fogalmam nincs hová menne: kép. Ezen látszik is, hogy mintha eltört volna, de nem találom a másik végét, vagy a helyét. Mik ezek?
Thx! -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Lassan 30 éves E Kadettem úgy döntött nem indul be. Olyan mintha nem lenne benne benzin, az önindító megy, de semmi, nem hallom hogy megpróbálna a motor elindulni. Benzin egészen biztosan van benne, viszont a legutolsó tankolás kannából volt. Arra gondolok nem e lehet, hogy valami szűrőt eltömített egy kis szennyeződés? Hol vannak ebben ilyen szűrők? Belenéztem, én két kis tartályt látok a benzincsövön a motortérben. Azokat szedjem szét? Mivel, hogyan tisztítsam? Más ötlet esetleg? Gyertyákat már megtisztítottam, szikra van. Köszi!
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
A mindennapi munkába járás (40km főút, pálya), bevásárlás-idemenjünk-odamenjünk, és évente 3-4 kisebb-nagyobb kirándulás. Évi 15.000 kb. Dízel főleg az inga miatt kellene, fele annyi üzemanyagból eljárnék, mint most.
(#45463) diegho
Köszi! +1 a Zafirának.
(#45469) BigBlackDog
Szintén köszi!
Nekem egyébként bejön az 1.9 CDTI traktor hangja.
Lehet velem van a baj. Ilyen 1.9-es Astra van egy a családban, és annak ellenére hogy a bele roppant unalmas, én szeretem vezetni. A Zafira belső tere számomra nagyságrendekkel jobb, pedig szinte csak a középkonzol más, de mégis kb egy kategóriával magasabbnak látom a komfortérzetet. A dízel szop*ágtól én is tartok, ezért szeretnék egy jó állapotú autót venni, amit ha sikerült megfelelően karbantartani talán elkerülhetem a sokszázezres buktákat. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Tudom van milyen autót vegyek topik, de bennem már összeállt, leszűkült két modellre a keresés. A két kiszemelt: Astra H kombi, Zafira B. Mindkét példányból 8-10 éves, keveset futott, 88kW-os 1.9-es dízeleket nézegetek. Ahogy elnézem ezek állapottól, kortól és futásteljesítménytől függően 1.5-2M Ft körül kaphatóak. Nálam a felső határ 2M, de ebbe már bele kellene férnie mindennek, a papíroknak is. Ha a kettő közül kellene választanom a Zafira jobban tetszene. Hosszú távra szeretnék autót vásárolni, tehát fontos szempont a fenntartási költség. Fontos a biztonság is, ez már családi autó lesz, nem csak munkábaszaladgálós, soklégzsák előny.
A kérdéseim a tapasztaltakhoz, illetve a tulajokhoz:
Melyiket vennétek, és miért?
Mire figyeljek oda vásárlások?
Típushibák? Rozsda?
Mik az árulkodó jelek, hogy egy visszatekert, széthajtott példányt akarnak eladni nekem?Hahu-n már hetek óta nézelődök, vannak olykor kiemelkedően jó vételnek tűnő autók, de mivel nem igazán vagyok szakértője az autóknak, így félek, hogy könnyen átverhetnek. A vásárlás őszre van datálva.
Köszi! -
DNReNTi
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha igazatok van, akkor viszont elkerülhető a gazdasági totálkár.
Holnap elvontatjuk szerelőhöz és okosabbak leszünk.
Köszi mindent. Jelentkezem. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok
Van baj.

Az alany egy '88-as E Kadett. Ferde, 1.2 benzin.Tegnap menet közben a kocsi elkezdett dübögni és jobbra húzni, szerencsére pont egy parkoló mellett, így félreálltam. Körbenéztem mi a gond. A jobb első kerék a sárvédőív végében van, a közepe helyett, és az autó jobb eleje látványosan lelóg. Tekintettel arra, hogy pont a délutáni csúcs és köd volt, jobbnak láttam otthagyni az autót ahol van. Ma felhívtam a legközelebbi szerelőt - szerencsére vagy 500 méter - gondoltam odáig hátha kibírja, és eldöcögök vagy öttel. Na hát nem bírta.
Kábé 3 métert sikerült megtenni, aztán kiment a sebváltó, vagy a kuplung, mert többé nem mozdult meg. Két srác segített visszatolni a parkolóba, akkor láttam, hogy egy méretes olajtócsa van a kocsi helyén. Kajak ilyen szerencsétlen vagyok, hogy egyszerre két tök független súlyos hiba jön elő, vagy lehet összefüggés? Szakember még nem látta, egyáltalán mi lehet a gond? Amennyire tudtam alánéztem, a rugó egyben van, a kerék fordul, kormányozható. A kuplung úgy működik mint eddig, nem lett keményebb/puhább, és a pedál sem esik be. A váltó a fokozatba bemegy, de ennyi. Olyan mintha üresbe lenne. Félek attól, hogy ennek meszeltek, ez az autó akkor se nagyon ér többet 100e-nél ha működik, így meg totálkáros.
Mik a kilátások így látatlanba? Kezdjem írni a szöveget használtautóhura? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Thx.

Köszi mindent. Jelentkezem.