- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Tavasszal vezérlés cserét tervezek,segítenétek összeállítani egy jó közepes készletet,esetleg árral,bolttal,ahonnan érdemes rendelni,netán kedvezmény is lenne.X20XEV motorhoz.
-
trassher
addikt
Előtte cseréltem egyik barátom g astra classic-jában a km óra izzóit. Abban is ugyan ilyen van de ez csak egy segéd test kábel lehet. A toronynál van egy olyan amilyet te is írtál. Ennek már a végei kezdenek foszlani így inkább kicseréltem. 1000 forintért szebb mint volt és 10 évig tuti jó lesz.
-
gban
veterán
válasz
trassher #52192 üzenetére
Ne már, még használtak ilyet?
Nekem a Kadetton volt ilyen, érdekes történet volt.
Nem nagyon töltött az autó, csak épphogy. Nézték elég ideig, csavarok meghúzva, generátornál töltés ok, nem értették.
Aztán megfogták az ilyen összekötő közepét - és szétmállott.
Pótolták egy dróttal, ami direkt erre van, szigetelt, normál drót kinézetű, és igen emberesen vastag.
A probléma elmúlt.
Szóval ezzel az a baj hogy elrohad idővel, nem is értem miért nem szoktak le róla. -
Petyyyyy
addikt
Most pedig valljon színt, akinek kell.
Tegnap este 21.40 körül az Allee előtt - Móricz 47-es megállója felől közelítve - állt egy csudaszépséges ezüst Omega B kombi. A hozzá való 17"(?) felniken, ránézésre patika állapotban. NIF 873 rendszámmal.
Akárkié is legyen, gratula hozzá. Cseppet rákívantam arra az autóra, no.
-
trassher
addikt
Zárhidat köti össze a hengerfejjel. Leveszem inkább mindkét sarut, az a biztos.
-
trassher
addikt
Olyan kérdésem lenne hogy testkábel cserénél vegyem le az akksi sarut vagy nem fontos? A segéd kábelt akarom cserélni ami a vízhűtő magasságában van. "Szépen" eloxidálódott már.
-
bandi0000
nagyúr
Köszi, igazából nem olyan rossz a helyzet csak futólag olvastam valamit egy fórumba hogy a váltónál valami elkophat v mi és ezért gondoltam, mert ha valami kophat akkor egy 18 éves autónál tuti el van
Még egy technikai kérdés, hogy tudom kiszedni az összes benzint a kocsiból? Igen az is egy lehetőség hogy kijárom de én valami drasztikusabbra gondoltam
Gyanítom hogy itt a városba nem a leg prémiumabb benzint kapom, de én keveset megyek vele és általán shellnél tankolok, fater viszont az otthoni kútnál -
w333
félisten
Na srácok ... majdnem 1 év szenvedés után (ugye nincs alapjárat stb.) videóban is láthattátok úgynézki sikerült orvosolni a problémát, alapjárati motor belsejében van az a kis nyitó / záró tengely ami meg volt szorulva a sok szennyeződéstől, csavarhúzóval kicsit erősebben megmozgattam, és lás csodát a tengely szépen lazán nyit és zár (természetesen kicsit megolajoztam) beszereltem az autóba és hidegen egyből 1300 -s fordulaton ment (nem kellett a gázpedált nyomni) ahogy szépen kezdett bemelegedni úgy fokozatosan csökkent a fordulatszám
Nem akarom elkiabálni, de remélem megoldódott a probléma
Ha másoknak is hasonló gondjuk van akkor az alapjárati motorban nézzétek meg a tengelyt hogy szép lazán működik ? mert ha nem akkor ott lesz a hiba !
-
haddent
addikt
válasz
bandi0000 #52183 üzenetére
Tűrhetően. Egyáltalán nem rossz, de valóban megesik, hogy az egyes és a hátramenet kicsit kacifántos. Olyan németesen feszes az egész, cserébe viszont kicsit franciásan lagymatag. Inkább csak meg kell szokni, de egyébiránt, korabeli váltók közt szerintem teljesen jó.
Egyest minden kelletlenebbül vesz be, gban szakmailag is írta miért ezek szerint. Persze itt is vannak különbségek azért
Egyébként én sem értem, miért szídják a váltókat, kifejezetten sokat bírnak és kellemesek, és egyre csak javulnak a generációkkal
-
gban
veterán
válasz
bandi0000 #52183 üzenetére
Nekem szuper, nem is értem amikor mondják, sok a váltó gond az Opeleknél.
A családban 91 óta van Opel (E Kadett 4-16 évesig, F, 4-14 évesig, F, 3- máig, 16 éves, G, 3-máig, 12 éves) egyik sem fiatalon eladva, mégsem jött elő semelyiknél.
Egyest viszont normális ha menet közben nehezebben veszi (bár szerintem nem vészes az F-nél), mert az általában nem szinkronizált (ha jól tudom, de lehet hogy tévedek).
Hátramenetbe pedig akkor megy nehezen ha picit is gurulsz előre, vagy ez a gond, vagy nem állt még rá a kezed hogy picit más az útja oda mint egyesbe. -
bandi0000
nagyúr
Nektek hogy szuperál a váltó F-en?
Engem aggaszt az hogy néha nem tudom berakni hátramenetbe, csak úgy ha berakom 1-be aztán hátramenet
Meg kereszteződésnél lassítok gyök2-re és nem veszi be az 1-est, 2 be meg elkezd fulladozni ha értitek -
bandi0000
nagyúr
ne kövezzetek meg, de a gyertyák a motoron van pnot velem szembe ugye? lehúzom azt a gumi valamit és egy lukba van benne, azt hogy lehet kivenni onnan?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni pontosan mit is csinálna a opel astra j késleltetett ajtózárás funkciója?
A kezelésiben ezt találtam:"Delayed door lock (Késleltetett
ajtózárás)
: Be- vagy kikapcsolja
a késleltetett ajtózárás funkciót"
Na nemond -
w333
félisten
válasz
haddent #52171 üzenetére
Minden megvan, alapjárati motorral már itt szórakozok a konyhában (jó kis móka) lassan kb. 1 órája
Viszont egy érdekes dolgot figyelem meg, az oldalába van egy kis állítócsavar ami szépen be van gyantázva (nem is értem hogy miért ?)
A másik dolog pedig az hogy a kis pöcök ami adagolja a levegőt nem teljesen zárt állapotban van, hanem kb. 2mm rés van ahol beengedi a levegőt ez normális
-
w333
félisten
Mivel is telhetne el a szombat reggel ilyen ködös szép időben ha nem alapjárati motor tisztítás, pillangószelep tisztítás, és légtömegmérő tisztítással ? (ha lúd akkor legyen kövér) valamit még kifelejtettem ? bátran mondjátok csak
-
w333
félisten
-
a csúcsminőségű gyertyák akár 90-120 ezer kilométeren keresztül is megbízhatóan működnek.
Ööö, 140 ezer kilómétert tettem bele az G-s Astrába amióta nálam van, 10 éve, de hogy gyertyát én még nem cseréltem benne az tuti. Szépen indul, szépen is meg semmi bajom vele.
Kicseréltessem? Ha igen akkor linkelnél hogy milyenre? -
bandi0000
nagyúr
Ha már gyertya...1.4 f astra 8 szelepesbe milyen kell? Egyáltalán mikor kellene cserélni őket?
ez valós lenne? Én mintha régen valami 18s-t mértem 100 ig
-
Borokafa
őstag
Olvastátok már?[link]
-
haddent
addikt
Vételkor valami volt benne, fogalmam sincs mi. Talán Bosch? Nagyon szép száraz és őzbarna volt, megnéztük, de már régi az is látszott. Azóta 35 ezer km óta valami NGK van benne, amit az első bárdiban lehetett kapni hozzá. Semmi különbség. Gyújt, száraz, szép őzbarna ez is néztem még nyár végén.
w333 ez érdekes.. de ha semmi negatívumot nem észlelek és úgy érzem tökéletes most is, akkor kétlem, hogy érezni fogok +10 lovat a seggem alatt, nem?
Nyilván, ha volt/van probléma, mint ahogy írtad, hogy Neked volt, akkor érdemes próbálkozni és be is jött. De tökéletes működés esetén Brisk Premium LGS dob bármit azon kívül hogy egy Deák igazolványt a kukába?
-
w333
félisten
Csak hogy egy példát is írjak az NGK -ról ... eddig Beru gyertyával mikor kihúzattam és váltottam az autót 2 és 3 -s fokozatban kissé dadogott (nem volt elég szikra) most az NGK -al az történik hogy 2-ből 3 -ba váltok semmi dadogás nincs, sőt megindul mint egy rakéta
Majd próbálok róla videót csinálni ... de ugyan ilyen
Néha arra ösztönöz hogy 100km/h előtt ne váltsak 3 -ba (néha van ilyen is) !
-
haddent
addikt
Köszi mindenkinek a magyarázatot
"Egy jó állapotú egypólusú és egy jó állapotú többpólusú gyertya működése között különbség nehezen mutatható ki, a többpólusú viszont tovább nyújtja az optimális teljesítményt."
Jó, szóval bele lehet magyarázni, hogy tiltás utánig tolva, csere periódus 2x -ét kisajtolva jobb
Viccet félretéve, talán tudjátok, hogy nagyon nem spórolok ha arról van szó, hogy jobb neki. A legfincsibb turbó dízel/benzin fullszintetikus olajat kapja 10 ezrenként (más meg elmegy 30 -at valami szar lónyállal és úgysincs baja), de ebben nem igazán hiszek.
Érdemes megpróbálni? Lassan 190 ezer km -nél járok, 200 -nál teljes vezérléscsere, hosszbordásszíj-szett csere, vízpumpa csere, motorolaj, fékolaj, váltóolaj csere. Ami folyik kopik vagy elhasználódik az megy a sunyibaNyilván gyertya is jön új, ezen ne múljon, ha rosszabb biztosan nem lesz mint egy sima bárhol kapható NGK gyertya. Szóval: érdemes? rosszabbul tuti nem járok mint mezei NGK -val amit bárdi/unix ad ha mondom hogy Z16XER -be NGK -át?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest