Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
Kipróbáltam a menet közbeni titkos menü előhívás opciót....és mondanám, hogy igazam van...de nincs
tényleg előjön menet közben is, így le lehet csekkolni a vízhőmérsékletet
Kilépni viszont nem sikerül belőle. Ha nyomva tartom a settings gombot (miután beléptem a titok menübe), utána már nem csippan újból és lép ki.
-
AMD Power
titán
válasz
bzoley #28792 üzenetére
Én régen főleg az AGIP-nál tankoltam. Sőt szerintem most is ott fogok. Nekem nem volt bajom a 95 benzinjükkel.
Én azt mondom nektek ,hogy autóúton - pályán egyen átlagba 6l , városban meg 7l és nekem az tökéletes. Mondjuk nekem ehhez van érzékem. Amire azt mondják ,hogy 7.5l átlaggal járnak el azzal én 7l átlaggal eljárok.
-
diablo1984
veterán
nem hinném, hogy ezt annyira mellre kellene szívni, de ha azt gondolod a te inged, akkor veheted gatyára is!
én gyakorlatban tudom, hogy mit írtam ebben az esetben, hetente 2-3 ezret tolok, igaz teherautóba, de literre pontosan abba sem tudom megmondani, hogy mennyi van a tankban, meg fogyasztást sem úgy számolunk, hogy kb ennyi kopott, akkor pont ennyit evett! ilyen nincs! mint a fórumtárs is írta, a hőtágulás miatt a tankban nagy eltérések lehetnek, mert az aszfaltról a tank úgy átveszi a 60-70 fokot mint a pinty, a kis tank meg bővül és szűkül, te meg a mutatót számolod, hogy nappal 3-4 literrel több van benne, este valaki meg ment 70km-t....
te tudod, hogy te mit hogy számolsz, ha ez neked megfelel, akkor nyugtasson a tudat, hogy ha 5k-ért tankolsz mindig a kocsiba, akkor 6 litert eszik, én inkább kiszámolom, ha televerem és meggyőződésből mondom, hogy ez ennyit(az hogy a kúton mit és mennyit csalnak, azt nem tudhatom, de ha csalnak, akkor a valóságban kevesebbet eszik a kocsi).
mint írtam a tankszint is sokmindentől függ, javarészt a hőmérséklettől, teljesen sík terep is kell neki, meg hajszálpontos mutató, nem olyan mint a passatban ami volt, hogy fél után zuhanórepült, de ahogy tapasztalom a vectrában sem arányos a kopás! ezek tájékoztató jellegű műszerek, nem hivatalosan bekalibráltak....
de még egyszer mondom, ne kapd fel a vizet, ha ez neked megfelel, mert nincs fedcomp-od, akkor okés, de ha valakinek meséled az eljárásod, ne húzdd fel magad, ha kicsit megmosolyog....
béke
-
Declare
őstag
Kicsit eltúlozzátok ezt a kérdést nem?
Annyi mindentől függ a fogyasztás (hőmérséklet, klíma, minden nap nyugisan mész, vagy van 1-1 nap amikor sietned kell, üzemanyag típusa.......) Azon kívül szerintem akárhogyan is csöppölöd a kúton a benzint, sose fogod tudni mennyi volt benne decire pontosan.
És akkor ezek után merül fel a kérdés, hogy miért is fontos, hogy 6,2l vagy 6,4l az átlagfogyasztás amit számoltok?
Nekem elég amit a BC kiír, +/- 0,3 literbe biztos jó.
-
válasz
diablo1984 #28784 üzenetére
Köszönöm a véleményezést, ismét olvashattunk egy olyan posztot, amiben valaki elmagyarázza hogy hülyeség valakinek a gyakorlati tapasztalata, ellenben csak az ő módszere lehet helyes.
Igaz, jött már rá cáfolat, de az nem számít.
Valamint látszik hogy a kritika, a postom hülyeségnek nyilvánítása pusztán elméleti alapon nyugszik, de sebaj, azért az biztos többet ér mint a gyakorlati tapasztalat.
1. Tankoltál már kupakig F Astrát? Gondolom nem. Elárulom, a 3 perces tankolás után, mikor kiakad, még belemegy 6-8 liter, 10 perc alatt, csöpögtetve. Ez nem tűnik annyira vállalhatónak minden tankoláskor. És hogy honnan tudom? Jártam eleget Ukrajnában, és nem mindegy hogy mennyit hozok át. De várom hogy ez miért nincs így.
2. Írtam, ha van is eltérés, az kiegyenlítődik legközelebb.
Valamint, nem az első átbillenésre nullázok, egy körforgalom után, hanem ha tartósan ott marad a mutató. Ezen kívül az értékek is nagyjából egyformára jönnek ki.
3. Ha nem akarok teletankolni, akkor ne is érdekeljen a fogyasztás ezek szerint. Mert az csak egy igen pontatlan hülyeség, ami amúgy bevált a számok szerint. Mert gondolom a tapasztalataidat osztottad meg velünk, abból indultál ki, igaz?
4. Mindenkinek: higgyétek el, a kérdezők a tapasztalatokra kíváncsiak, nem az elméleti alapon történő lehülyézésekre.
Volt aki erre hamar rájött, és teljesen korrekt, hasznos véleményeket, tapasztalatokat oszt meg velünk azóta. Én viszont nem szeretnék a továbbiakban a jószándékkal, segítő szándékkal, a TAPASZTALATOKON alapuló postok után sima "aznemúgyvan azcsakhülyeséglehetmertazelméletemmástmond-igazhogyfingomsincshogyagyakorlatban ez hogy is van mert nem próbáltam csak véleményeztem" leszólásokat kapni, így további jó "véleménycserét" mindnkinek.
Természetesen akinek nem inge nem veszi magára. -
bambano
titán
válasz
AMD Power #28790 üzenetére
mindig megyek kútra hosszabb út előtt, mert a vectra olyan gyorsan termeli a benzint, hogy ki kell önteni belőle és ezt csak kúton tudják...
prémiumja válogatja, a 100+ oktános (néhai vpower-racing) és a gyalog benzin között nem 9 forint szokott lenni, de a régi kék benzin (most nitro+) és a gyalog benzin között ilyesmi a differencia adott kút esetén.
-
bambano
titán
válasz
diablo1984 #28787 üzenetére
hajszálpontosságról beszéltél, abba pedig a nyári délutáni 40-50 fokos felszíni és az éjjeli 15-20 fok számít.
"elvileg bizonyos százalékon belülinek kell lennie az eltérésnek": jól beszélsz, elvileg. gyakorlatilag meg több liter eltérés van egy tankolásnyi adagnál, ami két-három tizedes átlagfogyasztás-különbséget is okozhat.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #28787 üzenetére
a múltkor a helyi molnál tankoltam a fűkaszának a kannájába, 5 literes a kanna, a számláló 5 litert mutatott, a kanna meg 4,5l-t! és nem kitágult kanna, igaz nem is labor hitelesítette, de azért így is majdnem elsírtam magam.....
-
diablo1984
veterán
válasz
bambano #28785 üzenetére
elvileg bizonyos százalékon belülinek kell lennie az eltérésnek, és annak nagyságrendileg deci alatt kell lennie, így azt elenyészőnek gondolnám a szemre mutatós eljárástól! a hőmérséklet meg hát elvileg a föld alatt lévő tartályban nincs akkora hőingadozás, max csúcstél és csúcsnyár viszonylatban, de ha valaki így, fél évente tankol, akkor inkább a bicaj ajánlott!
-
bambano
titán
válasz
diablo1984 #28784 üzenetére
hajszálpontos akkor lesz, ha ugyanannál a kútfejnél tankolsz és a benzin hőmérséklete is ugyanannyi.
-
mephi666
nagyúr
hm, nem rossz ötlet... lehet ilyen módszerrel fogjuk számolgatni: általában mi is ilyen "kb 25 litert", vagy "10ezer körül" szoktunk beletenni
most aug. elejére terveztünk egy kisebb országjáró körutat: 1hét alatt 1300-1500km-t beleteszünk (napi 150-250km-ekkel) ...kíváncsi vagyok milyen (főleg) országúti érték jön ki
#28779: mi sem szoktuk neki taposni... mondjuk nincs is hova, mert 60lóval inkább hangos, mint lendületes
-
juve600
nagyúr
ASTRA H CARAVAN , hátulról kopogó hang jön,nem a lengéscsillapitó,a szilentek vagy stabilizátor lehet ??
-
válasz
mephi666 #28777 üzenetére
Én sosem bíztam a koppra tankolásban, meg nem is tankolok úgy 99%-ban, hanem fix összegért teszek bele.
Én úgy nézem a fogyasztást, hogy x litert tankolok, az fogy el a benzinmutató szerint figyelt km-re.
Vagyis, pont akkor nullázom le a napi számlálót, amikor a fél tank alá megy a mutató, ez a gyakorlatban pár tized millimétert jelent, de szerintem sokkal pontosabb mint a koppra tankolás.
Utóbbinál tuti nem pont ugyanannyi van benne minden koppkor, míg előbbi elég jól bevált, arról nem beszélve, hogy ki is egynlítődnek az eltérések, pl. ha most picit előbb nullázom le, akkor most picit magasabbra jön ki a fogyasztás, viszont a következőre meg alacsonyabbra.
De sokkal kisebb az eltérés, mint a teli tankolásnál. -
bambano
titán
válasz
AMD Power #28749 üzenetére
szerintem is rakjatok bele, nyitok gyorsan boltot, ami ilyeneket árul
ha pedig komolyan akarjuk venni a kérdést, akkor tudjuk, hogy a benzinben gyárilag benne van minden szükséges adalék. a plusz adalékolásnak két kimenetele lehet:
1. totál felesleges, mint ha ott sem lenne, ez a valószínűbb
2. két adalék összekap és kiütik egymást, ekkor a motor gyors halállal távozik a kocsidból. -
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power #28775 üzenetére
1éve augusztusban mentünk győr mellé nővéremékhez: kecskemét->dunaföldvár->székesfehérvár->mór->kisbér->pannonhalma útvonalon... győrt is megjártuk meg a környéken 1-2 dolgot... visszafelé nem mentünk már pannonhalma felé, de a lényeg, hogy nagyjából 500km-t mentünk 22-25l benzinből (mutató helyzete alapján... 1-2litert tévedhetünk +/-ba) ...úgy lett volna pontos a mérés, ha előtte koppra tankolunk és utána is, aztán a fogyás azonnal látszódik... szerintem nagyon jó a fogyasztása a gépnek
mondjuk nem is hajtottunk a megengedettnél többel sehol
-
válasz
AMD Power #28775 üzenetére
Fogyasztásra csak jópár hónap meg km után legyél kíváncsi - míg meg nem ismered az autót rendesen, meg ki nem élvezed az újdonság varázsát, nem fogsz és nem is annyira tudsz odafigyelni a fogyasztás alakítására.
Szóval addig csak azt tudod meg, hogy mennyinél lehet az még jóval kevesebb is
Kivéve erős városban, mert ott majdhogynem tökmindegy hogy mit csinálsz, sok lesz. -
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power #28765 üzenetére
szelepfedéltömítés parafa? az idővel elkezdi szépen átereszteni az olajat és szép dzsuvás lesz tőle minden
nekünk is olyan van, ismerős mondta hogy ő rendelt ebayről párszáz forintért gumit... az elvileg jóval időállóbb lesz (itthon sehol nem talált olyat, csak ezt a parafát)
párszáz forintos tétel egyébként a parafa... úgyis most lesz olajcsere még műszaki előtt, akkor kicseréljük azt is (már 1hónappal ezelőtti felújításnál megvettük, el ne felejtsük
)
-
válasz
Markizmark #28768 üzenetére
Nekem a Kadettban bevált már az NGK, többpólusú, ilyet vettem egy ideig az F Astrába is.
Kadettba a gyári nem tetszett annyira.
Itt viszont érzésre jobb a gyári, nem drága, amúgy meg Bosch, és 1 pólusú ha jól tudom de ebben hirtelen nem vagyok biztos - tuti volt már benne ilyen is, olyan is, a sima gyári eddig a legjobb. -
BaKeSZ87
őstag
Nekem a C14SE-ben 5W-40-es Shell Helix Ultra csordogál. NZ-kbe nálunk a cégnél 10W-40-es Shell Helix HX6-ot szoktak tölteni.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #28766 üzenetére
Fingom sincsen. Két verzió volt belőle. Egy nagyobb meg egy kisebb. A szerelő azt mondta ,hogy a kisebb kell bele.
Még nincs kicserélve. De mikor a kompressziót nézte kivette és azért emlékezett rá....
-
AMD Power
titán
Megvettem hozzá a cuccokat.
Légszűrő, pollen, benzin és olajszűrő. Főleg Alco márkájúak. 4db NGK gyertya , BOSCH ékszíj, DOT-4 fékfolyadék. Vettem hozzá adalékot is. Ilyet.
Olajból meg ő lett. TOTAL QUARTZ 7000 ENERGY 10W40
zsambek Jövő ilyenkor újabb csere. Én ha megyek évi 6-7000km sokat mondtam. De mint látod nem ezen fogok spórolni.
-
Mcray
senior tag
Köszi a múltkori kulcsbezárós tippeket. Após ott állt a rendőrség előtt, de inkább feltörte maga a kocsit, mint, hogy segítséget kérjen a rendőröktől...
Most az én Opelem (2006-os B Vectra 1.8 Benzin) beteg.
Tünetek:
-Ég a motorhiba jelző sárga lámba.
-3500 körül tilt a motor
-Gázadásra elkezd gondolkodni, majd ránt egy nagyot ahogy gyorsul, de utána úgy gyorsül 2-esben mintha 5-ösben lenne.
-Egyszer a fordulatszámmérő 110-es tempónál elkezdett fel és le ugrálni, úgy, hogy a kocsi normálisan haladt, majd megállt a fordulatszámmérő 3000-ren és elkezdett rángatni a motor olyan erővel, hogy majdnem felborultam az M0-áson...Nem vagyok műszaki ember. Ti találkoztatok már ilyennel?
Üdv
-
-
-
Findzs
addikt
örülök hogy sikerült megoldanod anyagi ráfordítás nélkül
a hidrotőkékhez annyit tennék hozzá, hogy mikor megvettem a g astrát kb. 1 éve akkor nekem is durva hangja volt, írtam is ide akkoriban ez ügyben
azóta láncot cseréltem mert annak is volt hangja és a szerelőm mondta, hogy van egy kevés olajsár a motorban így olajcsere előtt öntöttek bele motortisztító adalékot amit a régi olajba kell önteni és járatni kb. 10 percet majd leengedni és mehet az új olaj
na azóta a hidrotőke is halkabb és egyre ritkábban hallom a hangját
a legközelebbi olajcseréhez is rakatok majd ilyen öblítőt és a most használt eneos olajhoz is ragaszkodni fogok
azt olvastam valahol, hogy azért is kezdenek csörögni mert nem kapnak elég olajat a tőkék mert részben vagy teljesen elzáródhatnak olajszennyeződésektől az olaj járatokén ilyen hidrotőke tisztító löttyöt ami 1 évig kering a motorolajjal azt biztos nem próbálnám ki
ha ügyes vagy egyébként szét is szedheted a motort és meg lehet szépen tisztogatni a tőkéket van akinek az is segít
na meg nem árt olajnyomást méretni -
bzoley
veterán
Tapasztalatom nincs, és nem is értek hozzá, de a legtöbb ezzel kapcsolatos cikkben olyat olvastam, hogy az olajat nem egészséges kutyulni, mert ront a "működésén". Mondjuk a víz, meg a benzin is. Pedig ez a metabond olyan érdekesnek tűnik. Aztán hogy mi az igazság, nem tudom. Viszont két éve minden tankoláskor egy kis Spurit is küldök a benzin mellé, ez jót tesz a lelki nyugalmamnak
-
válasz
adidas4death #28756 üzenetére
Ok, várom az infókat köszönettel.
-
zsambek
aktív tag
válasz
AMD Power #28743 üzenetére
Szia,
Jónak jó, de a csereperiódus is számít. Én a hülye fejemmel sima GM olajat öntenék bele, gondolván arra, hogy csak tudnak valamit a mérnökök. De a Castrol 10W40-ről is jókat olvasni az interneten, ha más alternatívát szeretnél!
Fontos megemlíteni, hogy nem csak az fontos, hogy milyen olajat öntesz bele, hanem az is, hogy a csereperiódus (10-15e km, vagy évente ) rendesen be legyen tartva.
Viszont, ha szeretsz kísérletezni, akkor kezdj el, és találd meg a számodra legcsendesebb motorolajat!zsambek`
-
adidas4death
aktív tag
Nekem ami nagyon sokat segitett a hidrotőkéken az 2 adalék volt(márka igy hirtelen nem jut eszembe de még ma utánanézek).
Az egyik egy olyan volt amit olaj csere előtt közvetlenül (még a "régi" olajba) kellett beleönteni, azzal járatni "x" ideig, majd olaj leenged, új olaj feltölt és a másik tisztitó adalék hozzáönt.
Ez nekem 400-500km után olyan szépen elhallgattatta a motort hogy öröm volt hallgatni.Előtte nekem is kopogott mint valami rossz dízel(még videó is van róla a "dzsatubén", hogy milyen hangja volt) most meg semmi hangja nincs, Csak NAGYON ritkán jön elő 1-1 pici koppanás, de azért egy ennyi idős motortól ennyit még elbirok.
[X16XEL, Vectra B egyébként]
-
KonzolKartel
őstag
Mantecet érdemes eről megkérdezni.
Általában Mobil1-et javasol. Az enyémbe 65e-t tettem bele eddig, végig Liqui Moly toptec 4600-at használtam.TC Olajdoki:
"Valóban nem javasolt a motorolajok utólagos adalékolása. Ez alól - véleményem szerint - csak a motoröblítő és a motortömítő adalék kivétel, azok is csak bizonyos esetekben. Az utólagos adalékolás ugyanis felborítja az olaj saját adalékainak kényes egyensúlyát, és gyakran az olaj bizonyos tulajdonságait más tulajdonságok rovására erősíti. Jellemzően a kenést próbálják meg mindinkább javítani, de nem számolnak azzal, hogy ezzel pl. a hőelvezetést vagy a motortisztaságot negatívan befolyásolják. A hidegen csörgő hidrotőke egyébként teljesen szokványos jelenség, ugyanis motorindítás után ők kapnak utoljára olajat. Mindaddig, amíg később elhallgatnak, nem kell velük foglalkozni.
Üdv,
Olajdoki"
-
Na ez talán még jobb árú bolt.
Találtam 2 hidrotőke-adalékot (1 - 2), szerintetek mi a különbség?
Az első a drágább, és arra zajcsökkentést írnak lényegében.
A második olcsóbb, és tisztít.
Akkor az első nem tisztít, és minden olajcserénél tölteni kell (egyáltalán, olajba töltendő? ezt nem is írják), a második meg tisztít, de nem lesz halkabb?
Ti hogy értelmezitek? Illetve melyik lenne hasznosabb?mod: Liqui-Moly-ra ezt találtam, az is tisztít, és lényegében 2 olajcserére elég.
-
válasz
AMD Power #28749 üzenetére
Ezt találtam, ez se lehet rossz.
Illetve, Mezőtúr felé járóknak ez is igen baráti árúnak tűnő bolt. -
AMD Power
titán
válasz
realmadrid #28750 üzenetére
Én azért ezekben így külön jobban "hiszek". Ez az adalék biztos ,hogy belekerül a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest