Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Ha már igy olajnyomásnál járunk had tegyek fel a kérdést
Startolás után mennyi idő múltán kell kialudni az olajnyomás jelzőnek? 1mp? Gondolom ez reális olajcsatornák amig újra nyomás alá kerülnek. Már igy kiváncsiságból..
-
Clapaucius
tag
Astra H-ba lehet tenni sztikis pendriveos cd-s rádiót? Ahogy néztem eléggé egybefüggő a fal...nem értek annyira hozzá, hogy tudjam.
köszi -
Pitu
aktív tag
-
Pitu
aktív tag
válasz
sziada5925 #19343 üzenetére
De, nálam volt olajszivattyú csere. A szűrőre már nem emlékszem, hogy gyárit kaptam-e.
#aphra2: tegnap elég sokat mászkáltunk az autóval (jó 5-6óra üzemidő minimum volt), egyszer nem csinálta ezt a vibrálást. Sőt, ahhoz képest hogy 1.2-es, 4 személlyel és csomagokkal elég szépen felmásztunk Lillafüredre, majd Ómassára. Olajnyomást hogyan, mivel mérnek?
-
Pitu
aktív tag
Srácok, lassan elveszítem a türelmem az autómmal kapcsolatban...
Ma kb 1óra városi autózás után, hátramenetben szépen beparkoltam, majd amikor a fordulatszám visszaállt alapjáratra, az olajnyomás elkezdett villogni. Adtam neki egy kis gázt (kb. 1100-as fordulat) és megszünt, majd amikor visszaesett a fordulatszám, újra villogás...Az eset után 2 órával megnéztem az olajszintet, nyílván rendben volt. Mentem egy próbakört amíg elérte az üzemfokot, közben fülelve a motor hangját. Semmi rendelleneset nem hallottam, villogás sem volt. Szerelő kedden nézte át az autót, direkt szóltam neki hogy nézze meg nincs-e olajfolyás v. bármi gond a motornál. Dexos 2-es gyári olaj van benne. Nem tudom ilyenkor mi lehet a gond. Lehet bepróbálok egy jobb olajszűrőt, ill. szakival is beszélek újra.
Melléfogtam ezzel a kocsival, nem kicsit, nagyon... mekkora lutri ez.
-
Calogero
addikt
válasz
Clapaucius #19337 üzenetére
-
Clapaucius
tag
Sziasztok!
Most készülök venni a nagyon közeli jövőben Astra h-t, 1.6-os benzinest.
Vásárláskor (használtan veszem természetesen) mire érdemes odafigyelni? Vannak tipikus típushibái, amit esetleg könnyen észre lehet venni?
A másik pedig, hogy Essentia és Enjoy között nagy a különbség? Nagyon tré az essentia?Köszönöm!!
-
Pitu
aktív tag
válasz
Jim Tonic #19334 üzenetére
Köszi, 1 hét múlva öregemmel megnézzük. Nem lesz könnyű csak szenzort szerezni, a bontósok szeretik csapággyal együtt adni (úgy jóval drágább)
5 ajtós az autó, kezdettől fogva elég zavaró menetközben a kalaptartó rázkódása. Mit lehet ez ellen tenni? Hangszóró nincs benne, nem is nagyon szeretnék, ha nehezebb táskát rakunk rá, akkor csöndben van. A gumi tartók is megvannak.
-
Arlekim
aktív tag
válasz
#81556480 #19327 üzenetére
Sokat járok földúton, meg harmadosztályú utakon, és a pesti gyos(?)forgalomban, az ablakot sokszor le sem merem húzni, akkora a por, szóval majd max télen kiszedem a szűrőt, köszönöm a tanácsot.
A gyertyák tutira jók lesznek? nincseken méret/hossz/teljesítménykülönbségek?
Meglep hogy egy 4db-os szett mindössze 2K. Hidegen már rángatva, és öregesen indult, érezhetően beteg volt a gyújtás hidegen etanollal. Mielőtt azt hinnéd hogy az etanol miatt volt, meg kell jegyezzem, hogy pár száz kilóméterrel korábban még ez nem jelentkezett, hasonló körülmények között. Benzinnel továbra is pöc-röff.Más kérdés: Van szenzor a hűtővíz-szintre, vagy a hűtőventillátor kábelére? Mert mikor elcsattant a hűtő, egyből világitani kezdett a csekklámpa. Mert ha nincs ilyen szenzor, akkor a gázolásnál valami más, bonyolultabb rendszer is sérülhetett.
A brigéciol nem eszi meg az alut, vagy a fényezést?
-
törölt tag
válasz
Arlekim #19326 üzenetére
Háj!
Ha Astra F ről van szó akkor:
Dextron III ATF olaj kell a kormányműbe, teljes feltöltési mennyiség 1L.
légtelenítés
kormány kiteker teljesen jobbra 10mp ott tart, majd balra és ott tart ezt 3X). Háromszorra megy bele kb. 1 lityi olaj kb. hideg olajnál az alsó jelig kell tölteni, ez belül a tartály oldalán is jelölve van, jobb oldalt a föggőleges csík teteje.
Ha végállásban nyikorog a szervó megcsúszik az ékszíj szappanozd be vagy feszíts rá vagy szilikonozd kicsit ( A gumi "természetes" "töltőanyaga" a szilikon. Nem kenésről van szó, hogy csússzon, hanem az elöregedés során összemegy a szíj (v. "kiszárad") és vizet nem tud felvenni :ezért a szilikon)Mielőtt beöntöd az olajat keveredési próbát érdemes csinálni, kicsit kiveszel a régiből kicsit rátöltesz az újból, ha simán vegyülek mehet a menet.
az üzemanyag szűrő még 2000ft sem lesz! én 1500 körül szoktam venni.
Nem a minőség a legfontosabb hanem hogy évente/ félévente cseréld mert mocskos a benya ( legalábbis mifelénk)Brigeciol tök jó takarítani de csak is a d-3 ami narancssárga cimkés. A citromsárga Brigeciol 2000 az ilyen környezetvédelmi lószaft. nem jó semmire !
Te amugy még használsz pollenszűrőt?
Ugyebár astra betegség az ablak párásodás amin nagyon sokat segít a pollenszűrő kivétele.
nekem nincs benne évek óta( néha beteszem de aztán ki is veszem hamar ) . Igaz így jobban porosodik belülről a gép, de legalább kilátok
Ja 12 éve astra F a családi verda, most már VEKIM van de nem felejtek
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Végre elérkezett az idő (
a pénz) a törött kocsi összerakására.
Találtam komplett homlokfalat, lámpákkal, maszkkal, géptetővel, szervótartállyal, hűtővel, 35 ezerért, szép fényezéssel.Gondoltam nekiülök, és összeirkálom a szükséges folyadékokat, és "apróbb" cseréket, árait, és mennyiségeit, de tudatlan vagyok, a google pedig csak félkarú óriás, kérdezni nem tud, azt nekem kellene.
Amik kellenek megvételre:
- GM15W40, 5l: 4.550-
- ÜA szűrő (vannak jó/rossz változatok?) 2.000-
- Pollenszűrő 1.000-
- GM gyári gyertyaszett (több fajta is van vagy ez tuti jó?) 2.000-
- Glicosam ALU hűtőF., 10L (6,7L űrtartalom) 6.600-
- Szervoolaj GM ATF dextron 1L (mekkora a szervórendszer űrtartalma optimum tartályszint esetén?) 3.000-Apróságok:
- H7 izzó, Tungsram, 2db (a tesco-s kb 4órát bírt) 2.000-
- Brigéciol (remélem jó lesz takarításra, ha nem látjuk a mocsoktól a csavarokat) 1.000Astra f club caravan 1992.07', C20NE, Mantzel injektor
Összesen azt szeretném kérni hogy adjatok szakvéleményt, az összeírt dolgokkal kapcsolatban mi a véleményetek, tapasztalatotok, és a zárójeles vastag kiemelések körüli zavarom oszlassátok el.
Köszönöm a segítséget előre is. -
törölt tag
Gomb cserét én is meg tudom oldani.
-
Pitu
aktív tag
Az imént megnéztem az elektromos ablakot, úgy látszik magától "eszébe jutott" a helyes működés.
(annyit csináltam a korábbi kiszállásnál hogy beállítottam az órát)
Ezek a javítanivalóim vannak még:
- jobb első kerék abs jeladó
- kulcs távirányítórésze meghalt (próbálok valahonnan [bontó?] szerezni, aztán programozni kell)
- hátsó pótféklámpa led sor hiányos (kiszerelés érdekes lesz)
- kipufogó is csere érett lesz, bár hangja még nincs. -
Pitu
aktív tag
Munkából hazafelé, azt vettem észre hogy a vezetőoldali elektromos ablak hosszas nyomásra nem megy le/fel magától.
Folyamatosan nyomva működik.
Az akksi a szerelőnél le volt húzva egy pár óráig, okozhatja ez? -
Pitu
aktív tag
válasz
Jim Tonic #19313 üzenetére
Milyen néven keressem ezt? A kékszínű egységről lenne szó? Lehet ezt külön kapni? Tisztítás gondolom szétszerelés után jöhet szóba.
Először azt hittem kontaktos, mert van hogy kialszik a lámpa, de általában első induláskor világít. -
Pitu
aktív tag
computer jobb első keréktől abs hibát jelez. olyan van külön hogy "forgásérzékelő"? Én azt hittem ha ott gáz van, akkor kompletten a kerékcsapágyat cserélni kell. (g astra z12xe)
-
tomyoy
senior tag
na akkor mondom én 12 km 17liter
Normálisan közlekedve ha azt akarom 6,1 ebből 10% város a többi 110-120 utazóval 100 km-en.
-
válasz
mokus1 #19306 üzenetére
Kétzónás a klímád?
A C Veki szellőztetése full elektromos. Amikor leállítod a motort, hallod, hogy lezárja a szellőzőket. A rendszered tele lesz szutyokkal, esetleg régebben olyan környezetben állt. Át kell nézni a szervo motorokat, amik a beállítást végzik. Ventilátort pedig ki kell cserélni, felesleges olajozni. Nem szokott tönkremenni a ventilátor, bontóban olcsón fogsz találni. -
Hát, szerintem itt a fél banda füllent a fogyasztásokról, illetve ne azt vegyük már alapul, amikor beállunk egy kamion mögé az autópályán 110-zel órákra. 2 literes, 16éves motorral 5,5l/100km nekem abszurd.
-
mokus1
addikt
válasz
bambano #19305 üzenetére
Kösz a hasznos hozzászólást. Nyár elején volt vele egyébként szerviz(május-június)Akkor még nem kellett a klíma csak ciripelt a ventilátor.Azt hiszem akkor csak olajozták és jó is lett mármint csendes.
Klíma is tökéletesen ment csak mintha gyenge lett volna a teljesítménye.
Aztán jött a ciripelés és már csak a jobb oldalról fújja a levegőt mármint a hideget. -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Vectra C 2.0 DTI
A problémalíma csak a vezető oldali nyílásból képes hideg levegőt fújni, és a ventilátor nyikorog,nyöszörög.Milehet a probléma vele?
-
Imy
veterán
válasz
sziada5925 #19280 üzenetére
Astrából 1.2 Twinport (Z12XEP) nem volt, csak ecotec (Z12XE), ami gyengébb, és régebbi tervezés, többet is eszik alapból az XE...
-
hdman
őstag
válasz
zolikaDB #19301 üzenetére
wow, ezt nem is tudtam
A közlekedést nem csak a nehézkes kormányzás teszi állandó stresszforrássá a 3L volánja mögött. Ha ki szeretnénk használni az autó takarékosságát, az ECO üzemmódot érdemes használnunk, ilyenkor azonban csak vánszorogni képes a Lupo. Az automata váltó igyekszik abban a tartományban - 1500-as percenkénti fordulatszám alatt - használni az apró dízelmotort, ahol a turbófeltöltő még alig működik. Nagyon hamar magas fokozatba kapcsol, és minimális gyorsulást enged, elkerülve, hogy feleslegesen pazaroljuk a drága gázolajat. Ez viszont egy másik problémához vezet: felbosszantja a többi autóst.
...de keresztet vethettem a gyári 3,6 literes fogyasztásra: a Lupo így 4,1 liter üzemanyagot nyelt le az együtt töltött alig 80 kilométeren, ami 5,2 liter/100 km-es átlagot jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest